Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı

Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Facebook : Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı konusu 566 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı Araştırmaların %78’i (…..) kendini ifade etme zorluğu çeken insanların, daha iyi yazabildiğini söyler. Doğrudur da. Duygusal yoğunluk yaşadığımız zamanlarda kaleme sarılmanın, şiirlerle eksikliği ya da fazlalığı anlatmanın en iyi yoludur yazmak. Edebiyat belki de ifade marazından gelişmiş, güzelleşmiştir. Bir diğer ifadeyle; lâl ise dilimiz, lezzetlidir kalemimiz. Ancak son birkaç yıldır kendini ifade etmenin en yaygın yolu “ Facebook “ adlı sosyal paylaşım sitesi. Aslında sosyal bir paylaşım var mı gerçekten, yoksa duygusal eksikliklerden mi yola çıkmıştır bilinmez. Bu konuyla ilgili araştırma yaparken görüştüğüm herkes, ilk olarak eski arkadaşlarını bulmak için böyle bir yola başvurduğunu belirtmiştir. Ancak eski arkadaşlarla diyalogun... Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı konusu 566 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-07-10, 02:45
admin1 Ken Block

Araştırmaların %78’i (…..) kendini ifade etme zorluğu çeken insanların, daha iyi yazabildiğini söyler. Doğrudur da. Duygusal yoğunluk yaşadığımız zamanlarda kaleme sarılmanın, şiirlerle eksikliği ya da fazlalığı anlatmanın en iyi yoludur yazmak. Edebiyat belki de ifade marazından gelişmiş, güzelleşmiştir. Bir diğer ifadeyle; lâl ise dilimiz, lezzetlidir kalemimiz.

Ancak son birkaç yıldır kendini ifade etmenin en yaygın yolu “ Facebook “ adlı sosyal paylaşım sitesi. Aslında sosyal bir paylaşım var mı gerçekten, yoksa duygusal eksikliklerden mi yola çıkmıştır bilinmez. Bu konuyla ilgili araştırma yaparken görüştüğüm herkes, ilk olarak eski arkadaşlarını bulmak için böyle bir yola başvurduğunu belirtmiştir. Ancak eski arkadaşlarla diyalogun uzun sürmediği, zaman ve mekân sıkıntısının ön plana çıktığı da anlatılmıştır. Yani eski arkadaş, “eski” olarak kalmıştır. “Peki, neden hâlâ Facebook?” sorusuna ise; “kendimi ifade ediyorum” cevabı, sıklıkla verilmiştir.

Anlatayım efendim: Eski arkadaşlar benim nasıl bir hayat yaşadığımı görsün, fotoğraflarıma baksın, haset etsin meselesi yani. Kızgın, “hayır ben bu nedenle kullanmıyorum” diyen sesleri duyar gibiyim ama istisna olabileceğinizi unutmayın. Rastgele Facebook sayfalarına girin. İncelediğiniz sayfaların önemli bir kısmında en çarpıcı fotoğraflar, “bak ne çılgın yaşıyorum” gülümsemeleri, özel hayat ile ilgili detaylar ve en önemlisi mesajlar. Her gün mütemadiyen düzenlenen, akıl ve erdem(!) ürünü, anlayan anlasın türünde mesajlar…

Herkes şiir yazacak, edebi olacak değil ama bir dilin katili olmanın ve hatta mesaj kaygısı ile yazılmış cümlelerle mizahi olmaya çalışmanın da anlamı yok. Slogan havasında yaşanacağına kavgayla, su gibi olmak, özeli tüzelleştirerek yaşamak yerine gizemini korumak, belki daha içten olurdu hayat adına. Ancak bir saat önce koynundan çıkan adama Facebook üzerinden aşk mesajı yazmak, samimi olmaktan öte “eskilere” nispet gibi geliyor bana. Eski arkadaşlara gelince; önce elimizdeki dostluklara sahip çıkalım, yetmezse eskilere bakalım derim. Bilmem ne dersiniz?

Eğitimci Selda Çeçen

http://blog.milliyet.com.tr/Facebook__duygusal_paylas im_ve_mesaj_sorunsali/Blog/?BlogNo=256065&RefNo=22

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı

Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı konusuna benzer konular;

ne zaman buradan dua istesem dileğim, istediğim oldu..lütfen çözümsüz kalmış duygusal bir konuda duanızı esirgemeyiniz. merhaba; daha öncede dua isteğinde bulundum ve dualarınız sayesinde birşeylerin düzeldiğini düşünüyorum lütfen benim için dua edin haksızlığa uğadığımı düşündüğüm konular var bundan dolayı hakkımın teslimini ve hak yiyenlerin pişmanlığını istiyorum. şimdiden çok teşekkür ederim...

Facebook, Twitter ve sosyal paylaşım ağlarının yaşamlarımıza etkisi üzerine uzmanlardan analizler Program dizisi: Sosyal Medya ve Siz BBC Türkçe'den Faik Uyanık'ın hazırladığı Sosyal Medya ve Siz adlı program dizisinde, Facebook, Twitter, Youtube ve buna benzer diğer sosyal paylaşım ortamlarının hayatlarımıza etkisini ele alıyoruz. Sıradan insanlar birkaç yıldır aralıksız olarak, Twitter ve Facebook gibi sitelerde günlük hayatlarına dair fotoğrafları, notları, birbirlerine olan mesajlarını internet ortamında yayınlıyor, başkalarının resimlerine, mesajlarına bakıyor, milyonlarca kişi "şu anda ne yapıyorsun" sorusuna aralıksız olarak yanıt veriyor.

Twitter, Facebook, Myspace, MSN.. sosyal paylaşım ağları üzerine ilginç bir yazı Güle Güle Twitter ve FriendFeed 24.02.2009 --> Nedense ben bu süreçten çok fazla geçiyorum, her şey IRC ile başladı, daha sonra ICQ' ya geçti, sonra MSN, skype oldu vs. Ondan sonra IM olayından tamamen koptum. Bu süreç içerisinde forum kavramı bir dönem hayatımda oldu. Bu basit dönemlerde internette sosyalleşme de basitti. Daha sonra Facebook ve MySpace gibi delilikler başladı ki Allah' a şükür Orkut' un ilk dönemlerinden dersimi almış olduğumdan onlara hiç bulaşmadan sıyrıldım. İnsanların okul arkadaşları ile, eski dostları ile diyalogunu bu tip bir platform üzerinden sürdürebilmesi her ne kadar kulağa çok güzel gelse de, o kişi okulda arkamdaki sırada otururken bile kendisi ile görüşmediğimden, bugün kendisini bir daha bulup neden...

Sosyal Paylaşım Ağları Facebook, Twitter ve Bağımlılık Sosyal Paylaşım Ağları Facebook, Twitter ve Bağımlılık Psikolog Nilüfer Şişman Sosyal Paylaşım Ağları Facebook, Twitter ve Bağımlılık Sosyal medya aracılığıyla birçok kişiye ulaşabiliyorsunuz. Eski arkadaşlarınızla hasret giderebiliyor, bazen de yardıma ihtiyacı olan birisi için örgütlenebiliyorsunuz. Ancak bunu bağımlılığa dönüştürmemek gerekiyor. Kullanım oranınız konusunda dikkatli olmalısınız. Eğer gerçekten kendinizi kontrol edemediğinizi düşünüyorsanız mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir. Çocukların kullanımı

Hac'taki Mesaj Ama biz, çarmiha gerilmis olan Mesih'i tanitiyoruz. Yahudiler bunu bir yüzkarasi, diger uluslar da saçmalik sayarlar. 1.Korintliler 1:23 Çarmihla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalik, ama kurtulmakta olan bizler için Tanri'nin gücüdür. Nitekim söyle yazilmistir: «Bilgelerin bilgeligini yok edecegim, zekilerin zekâsini bosa çikaracagim.» 1.Korintliler 1:18-19 Ey akilsiz Galatyalilar! Sizi kim büyüledi? Isa Mesih çarmiha gerilmis olarak gözlerinizin önünde tasvir edilmedi mi? Galatyalilar 3:1 Evet, biz daha çaresizken Mesih, belirlenen zamanda tanrisizlar için öldü. Bir kimse dogru insan için güç ölür, ama iyi insan için belki biri ölmeyi de göze alir. Tanri bize olan sevgisini sununla kanitliyor: biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü. Romalilar 5:6-8 Bizi zorlayan,...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih