Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!"

Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Facebook : Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" konusu 679 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj goodness tarafından gönderildi. Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" Toplumsal Paylaşım Ağı Facebook "Görülüyorum Öyleyse Varım!" http://yenimedya.files.wordpress.com/2009/07/faceboo-kitap-kapak21.jpg Toplumsal Paylaşım Ağı Facebook "Görülüyorum Öyleyse Varım!" Ali Toprak/ Mutlu Binark/ Ayşenur Yıldırım/ Eser Aygül/ Senem Börekçi/ Tuğrul Çomu KALKEDON YAYINLARI toplumsal paylaşım ağı facebook: “görülüyorum öyleyse varım!” adlı bu çalışmada, Facebook kullanımına ve Facebook ortamına ilişkin iki farklı çerçeve çizdik. Facebook kullananların mahrem algısının değişmesi, kamusal alanda gözetim ve denetimi nasıl kavrayarak, uyum sağladıkları ile, Facebook vb. toplumsal paylaşım ağlarında gelişen iki yeni olgu: teşhircilik ve muhbircilik. Bu iki olgu, yeni medyanın gündelik yaşam rutini içerisindeki önemli rolünün de yansılarıdır, denilebilir. Yeni... Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!"

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" konusu 679 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj goodness tarafından gönderildi.

Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-05-10, 17:56
admin1 Ken Block

Toplumsal Paylaşım Ağı Facebook
"Görülüyorum Öyleyse Varım!"

Toplumsal Paylaşım Ağı Facebook
"Görülüyorum Öyleyse Varım!"

Ali Toprak/ Mutlu Binark/ Ayşenur Yıldırım/ Eser Aygül/ Senem Börekçi/ Tuğrul Çomu

KALKEDON YAYINLARI

toplumsal paylaşım ağı facebook: “görülüyorum öyleyse varım!” adlı bu çalışmada, Facebook kullanımına ve Facebook ortamına ilişkin iki farklı çerçeve çizdik. Facebook kullananların mahrem algısının değişmesi, kamusal alanda gözetim ve denetimi nasıl kavrayarak, uyum sağladıkları ile, Facebook vb. toplumsal paylaşım ağlarında gelişen iki yeni olgu: teşhircilik ve muhbircilik. Bu iki olgu, yeni medyanın gündelik yaşam rutini içerisindeki önemli rolünün de yansılarıdır, denilebilir. Yeni medya döneminde dolaşıma sokulan popüler kültür anlatılarında bireye haz veren artık görüntünün egemenliğidir. Görsel olanın egemenliği, beri yandan da sürekli görmeyi ve görülmeyi de doğal ve meşru hale getirmekte, bu iki edimin de birey tarafından kanıksanmasını sağlamaktadır. Görmek isteyen birey mikro iktidar düzleminde toplumsal paylaşım ağlarında eski ve/veya yeni arkadaşlarını gözetlemekte, makro iktidar düzleminde ise bu bireyin sanal uzamda bıraktığı tüm elektronik ayak izleri başta ulus-devletin emniyet güçleri olmak üzere tüm kapitalist örgütlenmeler tarafından da takip edilmektedir. Toplumsal paylaşım ağlarında tıklanan reklamlar, ziyaret edilen arkadaş hesapları sürekli ve düzenli olarak reklamcılık ve pazarlama şirketleri tarafından ayrıntılı olarak kayıtlanmakta ve kişiselleş(tiril)miş reklam kampanyası veya ürün tanıtımı için bu veri bankası kullanılmaktadır.

Buradaki iz sürme edimi, Andrei Tarkovski’nin izsürücü (Stalker) metaforunda imlediği gibi, bireyin kendini tanımasını ve özgürleşmesini sağlayacak gizemli ve mistik bir yolculuk değildir. Tam da tersine, bireyin kendini tanıma ve geliştirme adına yapıp-ettiklerinin tüm elektronik kayıtlarını ya ulus-devletin denetimine sunmakta ya da bu kayıtları, tecimsel bir değere dönüştürmekte ve pazarda dolaşıma sokmaktadır: kullanıcı hesapları, profilleri, ilgileri, ilişkileri. Üstelik Facebook ve Twitter toplumsal ilişkilerimizi kurma ve devam ettirmenin giderek daha fazla temel alanı haline geldikçe, bu alanların mikro ve makro iktidar yapıları tarafından düzenlenmesi ve yönetilmesi konusundaki özen de artmaktadır.”

Biz bu çalışmada Facebook kullanılmasın demiyoruz; okumalarımızın ve etnografik alan çalışmamız sonunda, Facebook vb. toplumsal paylaşım ağlarını mahrem olgusunun değiştiğinin, ulus-devletin emniyet güçleriyle ve kapitalist şirketlerin reklam ve pazarlama birimleri tarafından veri bankası oluşturma amaçlı gözetlendiğimizin, kendimizin de bizatihi her seferinde başkalarının profillerine, duvarlarına ve görsel paylaşımlarına baktığımızda gözetim ediminde bulunduğumuzun, kendimize de bakılacağını bilerek-tam da bu nedenle “Facebook sahnesi”nde bilerek ve isteyerek belli bir performans sergilediğimizin, görmekten ve göstermekten bir haz aldığımızın farkında olalım, bu farkındalık ile yeni medya ortamlarını kullanalım diyoruz. Facebook vb. toplumsal paylaşım ağlarında “iktidarın gözü”, iğne deliğinden oldukça incelikli bir şekilde geçmektedir. Neredeyse, iktidarın kendini tesis etmekteki başarısı görünmezliğinden ve doğallığından kaynaklanmaktadır. Bu incelik üstüne bir de bireyselleşmenin getirdiği “teşhir” etme arzusu eklenince; yukarıda daha önce söz ettiğimiz iki düzlemli/katmanlı iktidar örüntüsü ortaya çıkmaktadır: makro politik ve mikro politik iktidar…Bu her iki düzlemde kurulan iktidar, son kertede bireyi, kendi varoluş koşullarını denetlemek, değiştirmek konusunda güçsüzleştirir; egemen olan durum tanımları tarafından bireyin özerkliği emilir ve sahne performansı, gündelik rutinlerinin güzergâhı belirlenir.

Kamusal alan artık özel olanı da içermiştir: ikili ilişkiler, kaygılar, korkular, sevinçler, acılar, hayal kırıklıkları ve umutlar…

içindekiler

önsöz
1.bölüm: toplumsal paylaşım ağlarında iletişimin yeni yüzü
1.1. toplumsal paylaşım ağları
1.1.1. toplumsal paylaşım ağlarının tanımı ve kapsamı
1.2. bir toplumsal paylaşım ağı olarak facebook
1.2.1. dünyada ve türkiye’de facebook kullanım örüntüleri
1.2.1.1. facebook’ta türkiye’den kullanıcılara özgü uygulama örnekleri
1.3. facebook üzerine mevcut alanyazın ve değerlendirmesi

2.bölüm: facebook’a dalmak
2.1. facebook hesabı açmak-araştırmanın yöntemi ve araştırmanın temel soruları
2.2. facebook’da kimlik temsilleri:profiller ve performanslar
2.2.1. sorarak facebook
2.2.2. görerek facebook
2.3. mahremin kamusallaşmasından röntgencilik, gözetim ve teşhirciliğe facebook
2.3.1. bireylik ve mahrem
2.3.2. mahremiyetin ihlali: gözetim
2.3.3. toplumsal paylaşım ağlarında ilişkilenme halleri
2.3.4. toplumsal paylaşım ağlarında anonimlikten bilinirliğe
2.3.5. toplumsal paylaşım ağlarında açıktan gözetleme, bile isteye ya da öyle ya da böyle gözetlenme pratiği
2.3.6. toplumsal paylaşım ağlarında iktidarın gözü

3. bölüm: facebook’da toplumsal örgütlenmeler: çevrimiçinden çevrim dışına kolektif eylemin olasılıkları ve dinamikleri
3.1. facebook’daki toplumsal örgütlenme türleri
3.1.1.siyasal örgütlenmeler
3.1.2. facebook’da ırkçılık ve nefret söylemini yayan örgütlenmeler
3.1.3. dini örgütlenmeler
3.1.4. sendikal örgütlenmeler
3.1.5. çeşitli nedenler ile facebook hesaplarını hacklemek için kurulan örgütlenmeler
3.1.6. sivil toplum örgütlenmeleri
3.1.7. kampanya içerikli örgütlenmeler
3.2. facebook’da çevrimiçinden çevrim dışına kolektif eylemin olasılıkları ve dinamikleri: iki örnek olay
3.2.1. facebook’da “münevver karabulut” hesabı ve “münevver’in katili bulunsun” kampanyası
3.2.2. “ankara’da her ilçeye bir kadın sığınmaevi açılsın” kampanyası

4.bölüm: anaakım geleneksel medyada facebook’un temsil pratikleri
4.1. araştırmanın kapsamı
4.2. araştırmanın bulgularının değerlendirilmesi
genel değerlendirme

Satın almak için;
Kaynak: http://yenimedya.wordpress.com/2009/...ma-yayinlandi/

Eklenmiş Resmin önizlemesiResmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  facebook-kitabi.jpg
Görüntüleme: 31
Büyüklüğü:  30,8 KB (Kilobyte)  

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!"

Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-05-10, 23:49
goodness

facebookta sahte bir isimle bulunuyorum ve hiçbir şekilde kendi fotoğrafımı kullanmıyorum, doğa resimleri vs.

Belki de rumuz geleneğinden geldiğimizden gerçek adla bulunmak biraz değişik geliyor :)

gerçekten ben de insanların mahrem algısının nasıl da bu kadar kısa sürede değiştiğini anlayamıyorum. hiç ummadığım kişiler ummadığım hallerindeki fotolarını belki de en özel anlarını insanların gözleri önüne sermekten hiç çekinmiyorlar.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!"

Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Facebook: "Görülüyorum Öyleyse Varım!" konusuna benzer konular;

İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş. Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...

Almanya: "Facebook insanları izliyor" Almanya'da Schleswig-Holstein eyaleti Facebook'a savaş açtı. Kullanıcıları 'beğen' seçeneğinden uzak durmaya çağıran yetkililer, şirkete veri ileten sunuculara da ultimatom verdi. Schleswig-Holstein eyaletinin Bağımsız Veri Güvenliği Merkezi (ULD) internet sayfasında Facebook seçeneklerini bulunduran tüm sunuculardan, Facebook'a veri iletimini eylül ayı sonuna kadar durdurmalarını talep etti. Kurum 'beğen' seçeneğini sayfalarından kaldırmayan işletmelere, 50 bin euroya kadar para cezasına çarptırılabileceği uyarısında bulundu. Bağımsız Veri Güvenliği Merkezi, tüm internet kullanıcılarını da alışılmadık derecede açık bir şekilde uyardı ve 'Beğen' butonu gibi seçeneklerden uzak durmaları çağrısında bulundu. 'Veriler otomatikman ABD'ye gidiyor' Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un...

Papa: "Facebook, sağlıksız yeni tip bir bireysellik yaratıyor" Papa: “Facebook, sağlıksız yeni tip bir bireysellik yaratıyor” http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/The-Hardest-Addiction-Nowadays-300x225.jpg Papa: “Facebook, sağlıksız yeni tip bir bireysellik yaratıyor” Internetteki sosyal arkadaşlık ağlarına tepki gösteren Papa 16′ncı Benedict, “Sağlıksız yeni tip bireysellik yaratıyor” dedi. Katolik Kilisesi’nin lideri Papa 16′ncı Benedict, “Dünya Sosyal İletişim Günü”nde verdiği mesajda “facebook, myspace” gibi sanal ortamlardaki “arkadaşlıkların” insanları gerçek sosyal ortamlardan uzaklaştırdığını ve sağlıksız yeni tip bireysellik yarattığını söyledi. Facebook bağımlılarını en çok kızdıran ise Papa’nın şu sözleri oldu: “Online arkadaşlıkları sürdürme arzumuz, bizi aileden, komşularımızdan, gerçek...

Julian Assange: "Facebook şimdiye dek yaratılan en korkunç casus makinesi" Russia Today (RT), Wikileaks kurucusu Assange ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Assange'in Mısır, Tunus ve Libya'daki son politik huzursuzluklarında sosyal medyanın payı hakkında ne düşündüğünün sorulduğu bu söyleşide, Assange Facebook konusunda "şimdiye dek yaratılan en korkunç casıs makinası" tanımlaması yaptı. Assange şöyle devam etti : Artık dünyanın en kapsamlı insan veri tabanına sahibiz. İlişkileri, isimleri, adresleri, bulundukları yerler, diğerleri ile ilişkileri, akrabaları. Bütün bunlara oturduğumuz yerden sahibiz. Bütün bunlara Amerikan İstihbaratı da sahip. Assange'a göre, bu Facebook ile de sınırlı değil. Google, Yahoo ve diğer büyük Amerikan şirketleri, hep Amerikan İstihbaratı ile arayüz oluşturuyorlar. Üstelik mahkeme istediği zaman değil, bu arayüzler Amerikan...

Katolik Piskopos Vincent Nichols: "Facebook sosyal hayatı zedeliyor" http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=876098&title=facebook-sosyal-hayati-zedeliyor 'Facebook sosyal hayatı zedeliyor' İngiltere ve Galler Katolik Klisesi Başpiskoposu Vincent Nichols, Facebook ve MySpace gibi sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere sürekli internet üzerinden mesajlaşma şeklinde kurulan iletişimin sosyal hayatı zedelediğini söyledi. Özellikle gençleri uyaran Başpiskopos Vincent Nichols, bu tür bir hayat tarzına bağımlı olan gençler arasında niceliğin (kemmiyet) nitelikten (keyfiyet) daha fazla değer gördüğe dikkat çekti. "ARKADAŞLIKLARIN KAYBOLMASI İNTİHAR OLAYLARINA YOL AÇIYOR"

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih