Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Facebook : Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri konusu 2078 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj Paullus tarafından gönderildi. Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri Selçuk üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Ayhan, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unun Facebook veya diğer sosyal paylaşım sitelerini kullandığını söyledi. Ayhan, özellikle kentli insanların yalnızlıklarından kurtulmak için bu sosyal paylaşım sitelerine yöneldiğini, bu durumun özel hayatın gizliliğini de ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Türkiye'nin 22.6 milyon kullanıcıyla ABD, İngiltere ve Endonezya'dan sonra Facebook'ta 4'üncü sıraya yerleştiğini vurgulayan Ayhan, "Maalesef Türk insanı asıl kültüründen uzaklaşmaya başladı." dedi. Son yıllarda artan kentleşme olgusunun da sosyal paylaşım sitelerine ilgiyi artırdığını dile getiren Ayhan, "Önceki yıllarda akrabalar arasında iletişim, telefonla ya da bizzat ziyaret... Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri konusu 2078 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj Paullus tarafından gönderildi.

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-10-10, 11:53
admin1 Ken Block

Selçuk üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Ayhan, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unun Facebook veya diğer sosyal paylaşım sitelerini kullandığını söyledi. Ayhan, özellikle kentli insanların yalnızlıklarından kurtulmak için bu sosyal paylaşım sitelerine yöneldiğini, bu durumun özel hayatın gizliliğini de ortadan kaldırdığına dikkat çekti.

Türkiye'nin 22.6 milyon kullanıcıyla ABD, İngiltere ve Endonezya'dan sonra Facebook'ta 4'üncü sıraya yerleştiğini vurgulayan Ayhan, "Maalesef Türk insanı asıl kültüründen uzaklaşmaya başladı." dedi. Son yıllarda artan kentleşme olgusunun da sosyal paylaşım sitelerine ilgiyi artırdığını dile getiren Ayhan, "Önceki yıllarda akrabalar arasında iletişim, telefonla ya da bizzat ziyaret şeklinde gerçekleştiriliyordu. Artık insanlar sosyal paylaşım sitelerinden görüntülü konuşmayı tercih ediyor. Bunun da fazlasıyla yapılması işin içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olmaktadır." diye konuştu.

İnternetin bilgi alma amacının dışına çıkmaya başladığını belirten Ayhan, olumsuzlukların önüne geçebilmek için yasal düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. İnsanların günün bir kaç saatini sosyal paylaşım sitelerinde geçirmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Ayhan şunları kaydetti:

"Sanal cemaat daha önce de vardı. Şimdilerde artmaya başladı. İnsanlar sosyal paylaşım sitelerine girerken asıl kimliklerini bir kenara bırakarak giriyor. Bu da Türk insanının asıl kimliğinden, kültüründen uzaklaşmasına neden oluyor. Teknolojinin hızla geliştiği modern dünyada kentte yaşamada bireyler yalnız kalmaya mahkum oluyor. Bireylerin eskisi gibi aile akraba ziyaretlerinin imkanlarının azalmaya başlamasıyla birlikte artık internette sosyal paylaşım sitelerinde konuşarak hasret gidermeye çalışıyor. Değerlerin kaybolmaması için gerek aile, gerekse resmi kurumlarca önlem alınması gereklidir."

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ HER ŞEYİN PAYLAŞILMASI DOĞRU DEĞİL

Sosyal paylaşım sitelerinde hemen hemen her şeyin paylaşılmasını doğru bulmadığını ifade eden Ayhan, bu tür ortamların toplumun özel hayat kavramını ortadan kaldırmaya başladığı uyarısında bulundu. Hem siyasal hem toplumsal çözüm yolu bulunması gerektiğini belirten Ayhan şunları ifade etti: "İnsanların kendilerini tatmin etmek için ve her türlü özel hayatıyla ilgili resim, video paylaşmasını doğru bulmuyorum. Bu Türk toplum yapısındaki mahrem kavramını ortadan kaldırmaktadır."

Sosyal paylaşım sitelerini ziyaret nedenleriyle ilgili araştırmalara bakıldığında boş zaman geçirmek, arkadaşlarıyla konuşmak gibi sonuçlar elde edildiğini aktaran Ayhan, aslında toplum hayatında 'boş zaman' kavramının olmaması gerektiğini vurguladı. Türk toplumunda sosyalleşmenin birebir karşılanmaması halinde insanların sosyal paylaşım sitelerine daha çok rağbet göstereceğini vurgulayan Ayhan, Türkiye'de toplumsal anlamda bazı değerlerin yerine oturması gerektiğini sözlerine ekledi.

Selçuk üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Ayhan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-10, 00:28
redyellow

bu tür sitelerin kapanmasından yanayım. facebookda İslam dinine, Hazreti Muhammed'e (sav) hakaret içeren bir çok bölüm var. İnşaallah en kısa zamanda kapatılır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-10, 15:20
NCyril

redyellow
bu tür sitelerin kapanmasından yanayım. facebookda İslam dinine, Hazreti Muhammed'e (sav) hakaret içeren bir çok bölüm var. İnşaallah en kısa zamanda kapatılır.
Bir insan ne hakla başkasının fikir özgürlüğünü engelleyebilir?

Facebook'ta Hristiyanlık'a hakaret edilen sayfalar da var. Ama bu Facebook denilen platformun tamamen kapatılmasını gerektirmiyor. Facebook içindeki o sayfalar kapatılabilir. Biraz olsun fikir özgürlüğüne saygı gösterin.

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-10, 22:01
redyellow

elguca
redyellow

Facebook'ta Hristiyanlık'a hakaret edilen sayfalar da var. Ama bu Facebook denilen platformun tamamen kapatılmasını gerektirmiyor. Facebook içindeki o sayfalar kapatılabilir. Biraz olsun fikir özgürlüğüne saygı gösterin.
Arkadaşım:

Bana fikir özgürlüğüne saygı gösterin diyeceğinize başkalarına İNANÇLARA SAYGI GÖSTERİN demeniz gerekirdi!

Facebook denen site İslam dinine onlarca hakaret iceren görüntü, yazı barındırıyor.

ELEŞTİRİ demiyorum bakın HAKARET diyorum.

Eleştiriye evet HAKARETE hayır!

Hakarete müsade ediyorlarsa kapansın gitsin.

Ya adam gibi yönetsinler, hakaretlere müsaade etmesinler ya da kapatılmasından yanayım.

Ha sen hristiyanlığa da hakaret ediyorlar ama kapatılmasını istemiyorum dersen o seni bağlar.

ben HANGİ DİNE HAKARET OLURSA OLSUN KARŞIYIM!

Hakaret içeren tüm siteler kapatılmalıdır.

Hakaret fikir özgürlüğü değildir.

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-10-10, 01:39
NCyril

redyellow
elguca
redyellow

Arkadaşım:

Bana fikir özgürlüğüne saygı gösterin diyeceğinize başkalarına İNANÇLARA SAYGI GÖSTERİN demeniz gerekirdi!

Facebook denen site İslam dinine onlarca hakaret iceren görüntü, yazı barındırıyor.

ELEŞTİRİ demiyorum bakın HAKARET diyorum.

Eleştiriye evet HAKARETE hayır!

Hakarete müsade ediyorlarsa kapansın gitsin.

Ya adam gibi yönetsinler, hakaretlere müsaade etmesinler ya da kapatılmasından yanayım.

Ha sen hristiyanlığa da hakaret ediyorlar ama kapatılmasını istemiyorum dersen o seni bağlar.

ben HANGİ DİNE HAKARET OLURSA OLSUN KARŞIYIM!

Hakaret içeren tüm siteler kapatılmalıdır.

Hakaret fikir özgürlüğü değildir.
İnançlara saygı göstermesi bir kişinin kendi sorunudur. Eğer kendinden başka kimseye zarar vermiyorsa zorla susturulmamalı.

Facebook sitesinde İslami videolar da yer alabiliyor. Facebook'ta konuları Facebook yönetimi koysaydı o zaman başka. Ama Facebook insanların paylaşımda bulunduğu bir platform.

Hakarete müsaade konusuna gelince, zaten şikayet ettiğinizde bir sayfayı inceliyorlar, ciddi hakaret durumlarında kapatmak için.

Ben de zaten hakaret içeren sayfaların kapatılabileceğini söyledim.

Bana kalsa kötü içerikli siteler veya sayfalar olmasın (konusu ne olursa olsun). Ama önemli olan benim o siteleri zorla kapatmam değil insanların kendilerinin o konuda bilinçlenmesi. Zorla güzellik olmaz.

Sırf hakaret içeren sayfalar da var diye milyonlarca insanın yararlandığı, bazı insanlar için haberleşme açısından büyük önem taşıyan ve hayat kolaylaştıran Facebook'un kapatılmasına KESİNLİKLE karşıyım.

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri konusuna benzer konular;

Milli Görüş Gençlik Kolları'nın Ruhban Okulu hakkında görüşleri Milli Görüş Gençlik Kolları’nın Ruhban Okulu hakkında görüşleri http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/agd-ruhban-okulu-na-nasil-bakiyor-medium-0.jpg Milli Görüş Gençlik Kolları’nın Ruhban Okulu hakkında görüşleri AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, ruhban okulunun açılması ile ilgili tartışmaları değerlendirerek “Bu milletin asli unsuru olan Müslümanlardan esirgenen özgürlük, azınlıklara verilemez” diye konuştu. Ankara-Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, ruhban okulunun açılmasıyla ilgili olarak “Bu milletin asli unsuru olan Müslümanlardan esirgenen özgürlük, azınlıklara verilemez” dedi. TV-5′e konuşan İlyas Tongüç, “AB’yi, ABD’yi memnun etmek için gerekirse yasaları değiştiririz diyenler bu ülke kahir ekseriyetinin beklentilerine...

Çeşitli konular hakkında Amerika'daki inançsal grupların görüşleri Çeşitli konular hakkında Amerika'daki inançsal grupların görüşleri http://www.usatoday.com/news/graphics/2008_pew_religion/flash.htm

TV ve Facebook hakkında bir sosyologtan uyarılar TV ve Facebook hakkında bir sosyologtan uyarılar TRT Haber'de dün gece Kozmik Oda programının konuğu olan ünlü sosyolog Prof.Dr.Nilüfer Narlı, son günlerde tartışılan dizilere ve popüler kültüre ilişkin Rıdvan Memi'nin sorularını yanıtladı. Narlı, 'Fatmagül'ün suçu ne' dizisinden 'Recep İvedik' karakterine kadar bir çok konuya ağır eleştiriler getirdi. Türkiye'nin önde gelen sosyologlarından Prof.Dr.Nilüfer Narlı dün gece Kozmik Oda Programı'nda özellikle geçtiğimiz hafta içinde çokça konuşulan dizileri ve genel olarak TV seyretme alışkanlığı ile sosyal etkilerini değerlendirdi. Rıdvan Memi'nin sorularını yanıtlayan Nilüfer Narlı'nın eleştirileri demir leblebi cinsinden. 'TECAVÜZ, FANTEZİ GİBİ GÖSTERİLİYOR, TOPLUMUN DA İŞTAHI VAR' 'Fatmagül'ün suçu ne' dizisindeki tecavüs...

Evrim Teorisi hakkında bazı bilimadamlarının görüşleri EVRİM TEORİSİ, özellikle son 150 yıldır, devamlı tartışma konusu yapılmış, leh ve aleyhinde pek çok şey söylenmiştir. Fakat son on-onbeş yıldır bu teoriye olan hücumlar ve ortaya konan deliller, söz konusu teorinin müdafaasını adetâ imkânsız hâle getirmiştir. Bu konu ile alâkalı bazı görüşlere burada kısaca temas etmeyi faydalı buluyoruz. Birçok bilim adamı evrimi bir teori olarak değil, ispatlanmış bir kanun olarak benimser. Meşhur bîr evrimci olan, California Üniversitesi Zooloji Profesörü, Rus asıllı genetikçi T, Dobzshansky şöyle der;"Yeryüzünde Evrimin meydana gelmesi, gözlemle değil, tarihi hadiselerle tayin edilir."<sup>2</sup> Yine aynı üniversite profesörlerinden ve meşhur bir evrimci olan R. B. Goldschmidt, bununla ilgili olarak şu ifadeleri kullanır:"Bitki ve hayvan...

Milenyum Görüşleri MİLENYUM GÖRÜŞLERİ Eskatoloji konusundaki ana görüşler Türkiye’de ya tam olarak bilinmemektedirler ya da gereksiz olarak görülmektedirler. Aslında eskatolojinin Hristiyan doktrinin ne kadar büyük bir kısmını oluşturduğunu gördüğümüzde durumun bundan çok farklı olduğunu da görmüş oluruz. Öncelikle ana olarak dört farklı eskatolojik görüş vardır. Bunlar genellikle Vahiy kitabında geçen Mesih’in 1000 yıllık egemenliğinden yola çıkarak adlarında milenyum kavramını barındırırlar. Bu görüşlerin adları, tarihsel premilenyalizm (historical premillenialism), dönemsel premilenyalizm (dispensationalist premillenialism), Preterizm, Postmilenyalizm ve Amilenyalizm’dir. <o:p> </o:p> Preterizm Preterizm, Mesih’in Matta 24 ve Markos 13’teki konuşmasının, Roma ordusunun İ.S 70 yılında...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih