Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri konusu
2078 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
Paullus tarafından gönderildi.
Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

08-10-10, 11:53
admin1 Ken Block
Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri
Selçuk üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Ayhan, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unun Facebook veya diğer sosyal paylaşım sitelerini kullandığını söyledi. Ayhan, özellikle kentli insanların yalnızlıklarından kurtulmak için bu sosyal paylaşım sitelerine yöneldiğini, bu durumun özel hayatın gizliliğini de ortadan kaldırdığına dikkat çekti.
Türkiye'nin 22.6 milyon kullanıcıyla ABD, İngiltere ve Endonezya'dan sonra Facebook'ta 4'üncü sıraya yerleştiğini vurgulayan Ayhan, "Maalesef Türk insanı asıl kültüründen uzaklaşmaya başladı." dedi. Son yıllarda artan kentleşme olgusunun da sosyal paylaşım sitelerine ilgiyi artırdığını dile getiren Ayhan, "Önceki yıllarda akrabalar arasında iletişim, telefonla ya da bizzat ziyaret şeklinde gerçekleştiriliyordu. Artık insanlar sosyal paylaşım sitelerinden görüntülü konuşmayı tercih ediyor. Bunun da fazlasıyla yapılması işin içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olmaktadır." diye konuştu.
İnternetin bilgi alma amacının dışına çıkmaya başladığını belirten Ayhan, olumsuzlukların önüne geçebilmek için yasal düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. İnsanların günün bir kaç saatini sosyal paylaşım sitelerinde geçirmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Ayhan şunları kaydetti:
"Sanal cemaat daha önce de vardı. Şimdilerde artmaya başladı. İnsanlar sosyal paylaşım sitelerine girerken asıl kimliklerini bir kenara bırakarak giriyor. Bu da Türk insanının asıl kimliğinden, kültüründen uzaklaşmasına neden oluyor. Teknolojinin hızla geliştiği modern dünyada kentte yaşamada bireyler yalnız kalmaya mahkum oluyor. Bireylerin eskisi gibi aile akraba ziyaretlerinin imkanlarının azalmaya başlamasıyla birlikte artık internette sosyal paylaşım sitelerinde konuşarak hasret gidermeye çalışıyor. Değerlerin kaybolmaması için gerek aile, gerekse resmi kurumlarca önlem alınması gereklidir."
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ HER ŞEYİN PAYLAŞILMASI DOĞRU DEĞİL
Sosyal paylaşım sitelerinde hemen hemen her şeyin paylaşılmasını doğru bulmadığını ifade eden Ayhan, bu tür ortamların toplumun özel hayat kavramını ortadan kaldırmaya başladığı uyarısında bulundu. Hem siyasal hem toplumsal çözüm yolu bulunması gerektiğini belirten Ayhan şunları ifade etti: "İnsanların kendilerini tatmin etmek için ve her türlü özel hayatıyla ilgili resim, video paylaşmasını doğru bulmuyorum. Bu Türk toplum yapısındaki mahrem kavramını ortadan kaldırmaktadır."
Sosyal paylaşım sitelerini ziyaret nedenleriyle ilgili araştırmalara bakıldığında boş zaman geçirmek, arkadaşlarıyla konuşmak gibi sonuçlar elde edildiğini aktaran Ayhan, aslında toplum hayatında 'boş zaman' kavramının olmaması gerektiğini vurguladı. Türk toplumunda sosyalleşmenin birebir karşılanmaması halinde insanların sosyal paylaşım sitelerine daha çok rağbet göstereceğini vurgulayan Ayhan, Türkiye'de toplumsal anlamda bazı değerlerin yerine oturması gerektiğini sözlerine ekledi.
Selçuk üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Ayhan
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

12-10-10, 00:28
redyellow
bu tür sitelerin kapanmasından yanayım. facebookda İslam dinine, Hazreti Muhammed'e (sav) hakaret içeren bir çok bölüm var. İnşaallah en kısa zamanda kapatılır.
FORUMA ÜYE OLUN! /

12-10-10, 15:20
NCyril
|
|
redyellow
|
|
bu tür sitelerin kapanmasından yanayım. facebookda İslam dinine, Hazreti Muhammed'e (sav) hakaret içeren bir çok bölüm var. İnşaallah en kısa zamanda kapatılır.
|
Bir insan ne hakla başkasının fikir özgürlüğünü engelleyebilir?
Facebook'ta
Hristiyanlık'a hakaret edilen sayfalar da var. Ama bu Facebook denilen platformun tamamen kapatılmasını gerektirmiyor. Facebook içindeki o sayfalar kapatılabilir. Biraz olsun fikir özgürlüğüne saygı gösterin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

12-10-10, 22:01
redyellow
|
|
elguca
|
|
|
redyellow
|
|
|
Facebook'ta Hristiyanlık'a hakaret edilen sayfalar da var. Ama bu Facebook denilen platformun tamamen kapatılmasını gerektirmiyor. Facebook içindeki o sayfalar kapatılabilir. Biraz olsun fikir özgürlüğüne saygı gösterin.
|
Arkadaşım:
Bana fikir özgürlüğüne saygı gösterin diyeceğinize başkalarına İNANÇLARA SAYGI GÖSTERİN demeniz gerekirdi!
Facebook denen site İslam dinine onlarca hakaret iceren görüntü, yazı barındırıyor.
ELEŞTİRİ demiyorum bakın HAKARET diyorum.
Eleştiriye evet HAKARETE hayır!
Hakarete müsade ediyorlarsa kapansın gitsin.
Ya adam gibi yönetsinler, hakaretlere müsaade etmesinler ya da kapatılmasından yanayım.
Ha sen
hristiyanlığa da hakaret ediyorlar ama kapatılmasını istemiyorum dersen o seni bağlar.
ben HANGİ DİNE HAKARET OLURSA OLSUN KARŞIYIM!
Hakaret içeren tüm siteler kapatılmalıdır.
Hakaret fikir özgürlüğü değildir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-10-10, 01:39
NCyril
|
|
redyellow
|
|
|
elguca
|
|
|
redyellow
|
|
|
Facebook'ta Hristiyanlık'a hakaret edilen sayfalar da var. Ama bu Facebook denilen platformun tamamen kapatılmasını gerektirmiyor. Facebook içindeki o sayfalar kapatılabilir. Biraz olsun fikir özgürlüğüne saygı gösterin.
|
Arkadaşım:
Bana fikir özgürlüğüne saygı gösterin diyeceğinize başkalarına İNANÇLARA SAYGI GÖSTERİN demeniz gerekirdi!
Facebook denen site İslam dinine onlarca hakaret iceren görüntü, yazı barındırıyor.
ELEŞTİRİ demiyorum bakın HAKARET diyorum.
Eleştiriye evet HAKARETE hayır!
Hakarete müsade ediyorlarsa kapansın gitsin.
Ya adam gibi yönetsinler, hakaretlere müsaade etmesinler ya da kapatılmasından yanayım.
Ha sen hristiyanlığa da hakaret ediyorlar ama kapatılmasını istemiyorum dersen o seni bağlar.
ben HANGİ DİNE HAKARET OLURSA OLSUN KARŞIYIM!
Hakaret içeren tüm siteler kapatılmalıdır.
Hakaret fikir özgürlüğü değildir.
|
İnançlara saygı göstermesi bir kişinin kendi sorunudur. Eğer
kendinden başka kimseye zarar vermiyorsa zorla susturulmamalı.
Facebook sitesinde İslami videolar da yer alabiliyor. Facebook'ta konuları Facebook yönetimi koysaydı o zaman başka. Ama Facebook insanların paylaşımda bulunduğu bir platform.
Hakarete müsaade konusuna gelince, zaten şikayet ettiğinizde bir sayfayı inceliyorlar, ciddi hakaret durumlarında kapatmak için.
Ben de zaten
hakaret içeren sayfaların kapatılabileceğini söyledim.
Bana kalsa kötü içerikli siteler veya sayfalar olmasın (konusu ne olursa olsun). Ama önemli olan benim o siteleri zorla kapatmam değil insanların kendilerinin o konuda bilinçlenmesi.
Zorla güzellik olmaz.
Sırf hakaret içeren sayfalar da var diye milyonlarca insanın yararlandığı, bazı insanlar için haberleşme açısından büyük önem taşıyan ve hayat kolaylaştıran Facebook'un kapatılmasına
KESİNLİKLE karşıyım.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Facebook hakkında bir uzmanın görüşleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>