Facebook yüzünden hayatı karardı

Facebook yüzünden hayatı karardı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Facebook : Facebook yüzünden hayatı karardı konusu 550 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. Facebook yüzünden hayatı karardı Malatya'da üniversite öğrencisi genç kız, adına açılan facebook sayfası nedeniyle intihara kalkıştı. Bitkisel hayata giren kız, aile dramına neden oldu. Adıyaman Üniversitesi Muhasebe Bölümü birinci sınıf öğrencisi Zeynep Abuşoğlu, arkadaşlarının uyarması üzerine kendi adına sosyal paylaşım sitesi ''facebook''ta sayfalar açıldığını gördü. Paylaşımlar nedeniyle bunalıma giren genç kız, kaldığı öğrenci evinde çok miktarda ağrı kesici ilaç alarak intihara kalkışınca ev arkadaşı tarafından Adıyaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan genç kızın beyin ölümü gerçekleştiği için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildi. Üniversite öğrencisi Abuşoğlu'nun Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan babası Ali Abuşoğlu, kızının yapılan tedavisinin ardından... Facebook yüzünden hayatı karardı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Facebook yüzünden hayatı karardı konusu 550 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.

Facebook yüzünden hayatı karardı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Facebook yüzünden hayatı karardı hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-03-11, 01:17
KSAdmin

Malatya'da üniversite öğrencisi genç kız, adına açılan facebook sayfası nedeniyle intihara kalkıştı. Bitkisel hayata giren kız, aile dramına neden oldu.

Adıyaman Üniversitesi Muhasebe Bölümü birinci sınıf öğrencisi Zeynep Abuşoğlu, arkadaşlarının uyarması üzerine kendi adına sosyal paylaşım sitesi ''facebook''ta sayfalar açıldığını gördü.

Paylaşımlar nedeniyle bunalıma giren genç kız, kaldığı öğrenci evinde çok miktarda ağrı kesici ilaç alarak intihara kalkışınca ev arkadaşı tarafından Adıyaman Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada ilk müdahalesi yapılan genç kızın beyin ölümü gerçekleştiği için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildi.

Üniversite öğrencisi Abuşoğlu'nun Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan babası Ali Abuşoğlu, kızının yapılan tedavisinin ardından cihazlarla birlikte eve gönderildiğini anlattı.

Bitkisel hayatta olan ve hiç bir çağrıya tepki vermeyen kızının tedavisinin devam edebilmesi için Ankara'ya götürülmesi gerektiğini ifade eden baba yetkililerden yardım istedi.

-''ARKADAŞLARINA MESAJ ATMIŞ''-

Kızının hastaneye kaldırıldığı bilgisi üzerine Adıyaman'a gittiklerini anlatan baba Ali Abuşoğlu, ''Hastaneye gittiğimizde bizi görüştürmediler. Yoğun bakımda olduğunu söyledikleri kızımı bir gün sonra Malatya'ya sevk ettiler. Adıyaman'da kızım 17 saat boşuna tutuldu. Derhal gönderilmiş olsa belki de şu an ayakta olacaktı. Malatya'da yapılan tedavinin ardından beynine oksijen gitmeye başlayan kızım yeniden hayata tutundu'' dedi.

İntihar girişimine neden olan facebook sayfalarıyla ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildiren baba, şöyle devam etti:

''Kızımın arkadaşları onun, kendisi adına açılan sayfalar nedeniyle intihara kalkıştığını söyledi. Kızım, kendi adına açılan sayfaları gördükten sonra tüm arkadaşlarına mesaj atarak, söz konusu sayfalarla ilgisi bulunmadığını belirtmiş. Ancak, çok fazla sorun etmiş olmalı ki, ilaç alarak canına kıymak istemiş. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundum. Ancak, şu ana kadar bir sonuç çıkmadı. Kızımı bu halde görmeye dayanamıyorum.''

-''KAYMAKAMDAN YARDIM İSTEMEYE UTANIYORUM''-

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavisi sona erdiği gerekçesiyle eve gönderilen kızının tıbbi cihaz ihtiyacının Akçadağ kaymakamlığınca karşılandığını belirten baba Abuşoğlu, teşekkür etti.

Abuşoğlu, ''Kaymakamımız cihazları aldı ve bize teslim edildi. Kızımın hayata dönmesi için Ankara'ya götürmem gerekiyormuş. Nereye başvuracağımı bilemiyorum. Malatya'ya gideceğim zamanlarda bile 5 lira borç alıyorum. Ankara'ya götürmeye gücüm yok. Kaymakamdan istemeye de utanıyorum. Lütfen kızımı kurtarın.''

Abuşoğlu, İnönü Üniversitesinden kızının taburcu edilme nedenini de söyle anlattı:

''Doktorlar burada yapılabilecek tüm tedavilerin uygulandığını ve hastaneden almam gerektiğini söyledi. Daha ileri tedaviler için ileri merkezlere, dolayısıyla Ankara'ya gitmemiz gerekiyor. Aksi halde kızım iyileşemeyecek. Ev de kullandığımız cihazlar elektrikle çalışıyor. Burada sık sık kesinti yaşanıyor. Bu nedenle de ciddi sorun yaşıyoruz. Fidan gibi kızımın hareketsiz yatması bizi yaralıyor.''

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Facebook yüzünden hayatı karardı

Facebook yüzünden hayatı karardı hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-04-11, 08:08
KSAdmin

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta adına sahte hesap açıldığı için intihar girişiminde bulunan, aldığı ilaçlar nedeniyle beyni zarar gördüğü için felçli olarak yaşamını sürdüren üniversite öğrencisi Zeynep Abuşoğlu, Sağlık Bakanlığı'na ait özel uçakla Ankara'ya götürüldü.
Adıyaman Üniversitesi Muhasebe Bölümü birinci sınıf öğrencisi Zeynep Abuşoğlu'nun yaşadığı dram, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Adına açılan sahte Facebook hesabı nedeniyle intihara kalkışan, arkadaşlarının yardımıyla hastaneye kaldırılarak son anda kurtarılan genç kız, bakanlığın direktifleri doğrultusunda önce İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Aldığı ilaçlar nedeniyle beyninde oluşan kalıcı hasar sonucu felçli olarak yaşamını sürdüren Zeynep, Sağlık Bakanlığı'na ait özel bir uçakla Ankara'ya götürüldü. Abuşoğlu'nun tedavisi İbni Sina Hastanesi'nde sürdürülecek.
Baba Ali Abuşoğlu, kızının tedavisi için seferber olan doktorlara teşekkür etti. Zeynep'in sağlığına kavuşmasını ümit ettiklerini anlatan Abuşoğlu, şöyle devam etti: "Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'e, Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. İnşallah Ankara'da iyileşir. Orada daha donanımlı bir hastanede tedavi edilecek. İyileşirse inşallah sağlıklı bir şekilde gazetecilerin karşısına çıkacak."
Anne Fatma Abuşoğlu da gözyaşları içinde "Onun sağlığına kavuşmasını çok istiyoruz. Tedavi için Ankara'ya götürüldüğü için çok sevinçliyiz." dedi.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Facebook yüzünden hayatı karardı

Facebook yüzünden hayatı karardı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Facebook yüzünden hayatı karardı konusuna benzer konular;

Manastır Hayatı Ortodoks ve Katolik manastırları hakkında bilgi almak istiyorum. Buna bağlı olarak Rahip ve Rahibe' lerin nasıl eğitim gördüklerini ve manastırda nasıl bir yaşamın olduğunu, manastırda yaşamak için nelerin olması gerektiğini sormak istedim. Detaylı bir bilgi verirseniz mutlu olurum. (Bağlı olduğum kilisenin yetkililerine de sorucam ama sizden de öğrenmek isterim). Teşekkürler. Esenlikle

Facebook yüzünden olan boşanmalarda artış ABD'de yapılan araştırmalar,Facebook kaynaklı boşanmalarda büyük bir artış olduğunu gösteriyor. Ülkemizdeki avukatlar da benzer düşüncelere sahip. Ancak uzmanlar Facebook ya da diğer sosyal networklerin tek başına boşanma nedeni olmadığını, arka planda mutlaka süregiden mutsuzluklar olduğunu belirtirken, boşanma dilekçelerinde Facebook'a daha çok yer verildiğine dikkatleri çekiyorlar. Amerikan Boşanma Avukatları Akademisi tarafından 2010 yılında yapılan bir araştırma, boşanma davalarında sosyal networklerdeki kayıtların delil olarak gösterilme oranının arttığını göstermiş. Facebook ise % 66 ile, resim ve kayıtların delil olarak gösterildiği sosyal networkler arasında ilk sırada yer alıyor. Mesela İngiltere'de de, 5 boşanmadan birisinde, mutlaka Facebook deliline rastlanıyor....

Azize Tereza'nın Hayatı Lisieux’un Tereza’sı silik bir genç, idealist Karmelit rahibesi olduğu halde en çok sevilen azizlerden birisi haline geldi. Onun sadeliği bizi çekiyor çünkü o, kutsallığı ulaşabileceğimiz seviyeye koydu. Tereza, Louis ve Zélie Martin’in kızıydı. Dört yaşında iken, mutlu çocukluğu Zélie’nin ölümü ile bozuldu. Bu olaydan sonra Tereza’nın büyük ablası olan Pauline onun imanının gelişiminin sorumluluğunu üstlendi. Pauline 1882 yılında, Tereza’nın içinde aynısını yapma ateşini yakarak Lisieux’taki Karmelit rahibe manastırına girdi. Tereza’nın ondördüncü yaşı hayatı için dönüm noktasıydı. Kardeşi Mary de rahibelerin manastırında Pauline’e katıldı. Ve genç azize noelde, kendisinin “dönüşümü” olarak nitelendirdiği bir deneyim yaşadı. Daha sonra “Bir ruhun öyküsü” adlı...

Katolik Piskopos Vincent Nichols: "Facebook sosyal hayatı zedeliyor" http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=876098&title=facebook-sosyal-hayati-zedeliyor 'Facebook sosyal hayatı zedeliyor' İngiltere ve Galler Katolik Klisesi Başpiskoposu Vincent Nichols, Facebook ve MySpace gibi sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere sürekli internet üzerinden mesajlaşma şeklinde kurulan iletişimin sosyal hayatı zedelediğini söyledi. Özellikle gençleri uyaran Başpiskopos Vincent Nichols, bu tür bir hayat tarzına bağımlı olan gençler arasında niceliğin (kemmiyet) nitelikten (keyfiyet) daha fazla değer gördüğe dikkat çekti. "ARKADAŞLIKLARIN KAYBOLMASI İNTİHAR OLAYLARINA YOL AÇIYOR"

Aziz Parthenios'un Hayatı 1. Genel olarak hayatı hakkında Aziz Parthenios 318 yılında, Büyük Konstantinus zamanında, Küçük Asya’nın Milet şehrinde dünyaya gelmiştir. Babası diyakoz olup adı da Hristodulos idi. Parthenios pek iyi eğitim alma şansına sahip olmamıştı. Onun için de Kutsal İncil’i dikkatle dinliyor ve ilâhî lütfa kavuşarak fakirlere yönelik iyilik dolu iyi işler yapıyordu. Hayırseverliğini gerçekleştirmek için, şehrinin gölünü sıkça ziyaret ederek orada balık tutar ve tuttuğu balıkları kendisi yemez, onları pazarda satar ve o parlarla fakirlere yardım ediyordu. Böylece de herkes tarafından tanındı. Sadece büyük merhametinden dolayı değil de, yaptığı mucizelerle ve de cinler tarafından çarpılmış olan birçok insanlara sık sık yardımlarıyla da tanındı. 2. Parthenios papaz olarak Milet Piskoposu...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih