Facebook'ta kimlik bilgileri güvenliği konusu

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Facebook : Facebook'ta kimlik bilgileri güvenliği konusu

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Mark Zuckerberg özür dılemeyecek. Fakat Facebook'un 26 yaşındaki CEO'su ve kurucusu bazı küçük değişiklikler yapacağına söz veriyor. Onun özür içermeyen özrü, Facebook'un gizlilik -aslında gayet gizlilik karşıtı- politikalarını değiştirmesi üzerine tırmanan öfkenin ardından geldi. Zuckerberg masum bir çocuk edasıyla Facebook'un kurallarını insanların daha fazla bilgi paylaşmasına yardımcı olmak için değiştirdiklerini iddia etti. Çünkü "Daha şeffaf ve iç içe geçmiş bir dünya daha iyi bir yer." Bu gülünç zırvalara ilaveten, Zuckerberg gelen şikâyetleri gidermek için Facebook'un gizlilik politikasını değiştirmek niyetinde olduğunu da söyledi. (The Washington Post'un başkanı
Donald E. Graham Facebook'un yönetim kurulunda. Fakat bana yolladığı elektronik postada bununla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Şirket kısa bir süre önce Newsweek'i satışa çıkardı.) Bunların sağlam değişiklikler olacağından şüpheliyim. Öyle olsa bile, iş işten geçti.

Facebook'un mevcut sıkıntıları Nisan'da başladı. Üyelerini kendileri hakkında daha fazla bilgi paylaşmaya zorlayan yeni kurallar getirdi. Yelp (kullanıcıların çeşitli markalar hakkında yorum yazdıkları bir site), Pandora ve Microsoft gibi ortaklarıyla elindeki bilgileri paylaşacağını da söyledi. Teknoloji guruları tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar siteden ayrılacaklarını kesin bir dille söyledi. Hükümet yetkilileri dava açmakla tehdit etti. Facebook saçma bir biçimde, yeni politikasının yanlış olmadığı karşılığını verdi; ama hâlâ yeterince inandırıcı olamadı. Nihayet, Zuckerberg Facebook'un gizlilik ayarlarını düzenlemeyi kolaylaştıracağına dair söz verdi.

Hazır ve nazır bekliyoruz, peki ne oldu? Hiçbir şey. Facebook son beş yılda kişisel gizlilik politikasını daima tek bir istikamette defalarca değiştirdi. Hep aynı oyun sahneye konuyor. İnsanlar şikâyetlerini dile getiriyor. Facebook ağırdan alıyor ve işbirliğine yanaşmıyor. Sonra geri adım atıyor. Pişmanmış gibi davranıyor. Sonunda birazcık ödün veriyor. Bu ödünden sonra hiç kimse Facebook'un geçmişe kıyasla daha fazla bilgiyi elinde bulundurduğunu fark etmiyor gibi. İşin aslı, Zuckerberg verilerinize gereksinim duyuyor. Facebook müşterisi değil envanterisiniz. Facebook'un sattığı bir ürünsünüz. Facebook'un gerçek müşterileri reklâmcılar. Facebook'un grubunuzda yer almayan kişilerle hiçbir bilginizin paylaşılmayacağını söyleyen, bir cümleden ibaret 2005 tarihli gizlilik politikasını hatırlayın. Şimdiyse gizlilik politikası ABD Anayasası'ndan daha uzun. İçeriğin anlaşılması için avukat lazım. Niçin? Kabaca, Facebook'un itici gücü reklâmcılar, üyeleri değil.

Bu yüzden Facebook hesabımı kapattım. Başkaları da Facebook'u terk ediyor. Yazılım yöneticisi arkadaşım bana gönderdiği elektronik postada, "Bana ve arkadaşlarıma ait kişisel bilgileri ve hobileri kamuoyuna açma çabaları beni ürpertiyor. Şimdi Facebook'a çok seyrek giriyorum. Çünkü artık onlara hiç güvenmiyorum" diyor. Ayrıca şirket alanına hâkim olmakta zafiyet gösteriyor gibi. Geçenlerde, Facebook'un üst düzey yöneticilerinden Elliot Schrage, bana Facebook'un müşterilerine ait bilgileri reklâmcılarla asla paylaşmadığını söyledi. Bir hafta sonra Facebook'un tam da bunu yaptığı ortaya çıktı. Schrage'in yalan söylediğini düşünmüyorum. Verinin kasten sızdırıldığını düşünmüyorum. Kuşkusuz bu daha korkutucu... (Bir Facebook sözcüsü bunun bir yazılım arızasından kaynaklandığını ve üstesinden gelindiğini söyledi.)

Emin olun, bunların hiçbiri Facebook'a zarar vermeyecek. Şirket bu yıl 1 milyar dolarlık bir gelir bekliyor. 500 milyon üyesi var ve 400 milyondan bu rakama sadece dört ayda ulaştı. Bu skandal Facebook'un multi-milyarder olma yolunda küçük bir duraklama. Bütün bunlara dünyayı sadece daha iyi bir yer haline getirmek isteyen şirin, idealist bir çocuk neden oluyor. Korkuyla ürperdiniz mi?

NEWSWEEK TURKIYE

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Facebook'ta kimlik bilgileri güvenliği konusu konusuna benzer konular;

Can güvenliği Merhaba kardeşlerim, Siz deneyimli imanda gelişmiş kardeşlerime bir sorum olacak. Ailem inancıma hoş görü ve ilgi ile yaklaştılar hep ancak kiliseye gittiğimi duyunca rahatsız oldular. Sebebi ise can güvenliğim. İsa Mesih "Canını seven, onu yitirir. Ama bu dünyada canını gözden çıkaran, onu sonsuz yaşam için koruyacaktır." demiş.

Vaftiz ve Kimlik Sevgili kardeşlerim bir arkadaşımın yaşadığı olayı sizlerle paylaşmak fikirlerinizi almak istiyorum. Zira ben işin içinden çıkamadım. Ortodoks Kilisesi ibadetlerine katılan bir arkadaşım Kilisenin rahibine vaftiz olmak istediğini tam bir imanla Mesih'in yolunda ilerlemek istediğini belirtti. Bunun üzerine rahip kimliğinde hala islam ibaresi bulunduğu için kendisini vaftiz etmeyi reddetti. Bu arkadaşım doktor yani devlet hizmetinde. Malumunuz benzer olayla daha önce karşılaşan bir kaç memur arkadaşının kimliğini değiştirmesi sonucu sürüldüğünden dolayı ülkemiz şartları buna el vermediği için kimliğini değiştirmenin mesleki ve yaşayışını etkileyecek olumlu olumsuz yönlerini hala göz önünde bulundurarak çelişkiye düşüyor. Burada...

UYARI: Facebook'ta bu bilgileri paylaşmayın Uzmanlar, kullanıcıların Facebook'un talep ettiği cep telefonu ve adres bilgilerinin farklı amaçlarla kullanabileceğine dikkat çekti ve ekledi: "Bu bilgileri asla Facebook'la paylaşmayın" Facebook'un tasarımında tekrar değişikliğe gitmesiyle birlikte kullanıcıların güvenlik endişeleri tekrar su yüzüne çıktı. Uzmanlara göre, tasarımını yenilemesiyle kullanıcılardan cep telefonu ve adres bilgilerini isteyen sosyal ağ sitesi, kullanıcıların kişisel bilgilerini tehlikeye atıyor. Facebook'un kullanıcılardan aldığı adres ve telefon bilgilerini istediği şekilde kullanabileceğine dikkat çeken Sophos'ta çalışan güvenlik uzmanları, kullanıcıların hiçbir şekilde Facebook'a bu bilgileri girmemesi gerektiğinin altını çizdi. FACEBOOK'UN...

Facebook üye bilgileri, kuralları, problemleri Facebook üye bilgileri, kuralları, problemleri Yarım milyar üyeye doğru ilerleyen Facebook, sahip olduğu içerikle bütün firmaların ağzını sulandırıyor. Kullanıcılarsa belirsizlikten ve sürekli değişen bilgi gizliliği politikalarından mustarip. Cambridge Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı şimdiye dek birçok benzerinin yapılması gereken bir araştırmaya başlarlar. Hedef sosyal ağların kullanıcı bilgilerine yönelik politikalarını ortaya çıkartmaktır. Önceden belirledikleri 16 popüler sosyal ağa yarattıkları sahte profiller altında çeşitli fotoğraflar yükler ve etiketlerler. Ardından fotoğrafların tamamını silerler ve bir süre beklerler. Seçilen 16 sitenin arasında Yahoo Flickr, Google Picasa, Microsoft Spaces’in de...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Facebook : Facebook'ta kimlik bilgileri güvenliği konusu

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler