Kilise Facebook'u yasakladı

Kilise Facebook'u yasakladı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Facebook : Kilise Facebook'u yasakladı konusu 746 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Kilise Facebook'u yasakladı Kilise Facebook’u yasakladı Submitted by admin on 20/11/2010 – 21:28No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/11/Facebook-Logo-300x238.jpg Kilise Facebook’u yasakladı Bir papaz, kilisesinde görevli 50 evli çiftten Facebook’taki hesaplarını kapatmalarını istedi. Sitenin çiftler arasında evlilik problemlerine yol açtığı için bu kararın verildiği belirtildi. CBS’de yer alan habere göre, Amerika’nın New Jersey eyaletinde bulunan bin 100 üyeli kilise cemaatinde 20 çiftin evliliğinde son 6 ay içinde Facebook nedeniyle ciddi problemler oluştuğu açıklandı. Bu sorunlar nedeniyle papaz 50 evli çiftten Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını kapatmalarını istedi. Aksi takdirde kiliseyle olan resmi bağlarının son bulacağı kaydedildi. Kilisenin papazı... Kilise Facebook'u yasakladı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kilise Facebook'u yasakladı konusu 746 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Kilise Facebook'u yasakladı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kilise Facebook'u yasakladı hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-11-10, 21:31
admin1 Ken Block

Kilise Facebook’u yasakladı

Submitted by admin on 20/11/2010 – 21:28No Comment
Kilise Facebook’u yasakladı
Bir papaz, kilisesinde görevli 50 evli çiftten Facebook’taki hesaplarını kapatmalarını istedi. Sitenin çiftler arasında evlilik problemlerine yol açtığı için bu kararın verildiği belirtildi.

CBS’de yer alan habere göre, Amerika’nın New Jersey eyaletinde bulunan bin 100 üyeli kilise cemaatinde 20 çiftin evliliğinde son 6 ay içinde Facebook nedeniyle ciddi problemler oluştuğu açıklandı.

Bu sorunlar nedeniyle papaz 50 evli çiftten Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını kapatmalarını istedi. Aksi takdirde kiliseyle olan resmi bağlarının son bulacağı kaydedildi.

Kilisenin papazı Cedric Miller’ın da evli olduğu ve 6 çocuğuyla görüşmek için Facebook’u kullandığı belirtilen haberde, papazın tavsiyesine uyarak kendi hesabını da kapattığı belirtildi. Papaz, yarın cemaatindeki tüm evli üyelerinden Facebook kullanmayı bırakmalarını isteyecek.

Amerikan Evlilik Avukatları Akademisi (American Academy of Matrimonial Lawyers-AAML), üyelerinin yüzde 81′inin bu tür paylaşım sitelerini kullandıklarını ve son 5 yıl içindeki boşanma vakalarında Facebook, MySpace , Twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinin payının büyük olduğunu açıkladı.

Orjinal Haber metni:

Social networking site causes division by reconnecting spouses with former lovers, he warns

A pastor is to warn his entire congregation to delete their Facebook accounts because he claims the website ruins marriage.
The Rev. Cedric Miller said 20 couples from his 1,100-strong flock have experienced marital difficulties because of the social networking site.
Facebook enabled spouses to reconnect with former lovers, leading to rows and bitterness, he said.
Rev. Miller has issued 50 married church officials an ultimatum – delete your Facebook account or quit – but will ask the entire congregation to stop using it.
pastor cedric miller

Ultimatum: Rev Cedric Miller will be taking his own advice and closing down his Facebook account – even though he uses it to keep in touch with his six children
He had already asked married members of his flock to share their log-in details with their partners in a bid to foster greater trust.
Married Rev Miller said there are many understandable uses for Facebook – he has his own account to keep in touch with his six children, although he will be taking his own advice and closing it down.
Beyond that, it posed risks that were too much to bear, he claimed.
‘People use it as an opportunity to invite others to social gatherings, to share Scripture or talk about what went on at church.
‘Those are all positive, worthwhile things. But the downside is just too great.
Modern problem: The America Academy Of Matrimonial Lawyers says 81 per cent of its members have dealt with cases involving people with Facebook account

Modern problem: The America Academy Of Matrimonial Lawyers says 81 per cent of its members have dealt with cases involving people with Facebook account
‘I’ve been in extended counseling with couples with marital problems because of Facebook for the last year and a half.
‘What happens is someone from yesterday surfaces, it leads to conversations and there have been physical meet-ups. The temptation is just too great.’
Rev Miler, who runs the Living Word Christian Fellowship Church in Neptune, New Jersey said his advice would got to the ‘entire church’.
‘They’ll hear what I’m asking of my church leadership. I won’t mandate it for the entire congregation, but I hope people will follow my advice.”
So far the response has been positive and previous sermons against Facebook have resulted in parishioners deleting their accounts immediately.
Pat Dawson, a minister at the church, who is unmarried, said: ‘I know he feels very strongly about this.
‘It can be a useful tool, but it also can cause great problems in a relationship. If your spouse won’t give you his or her password, you’ve got a problem.’
According to the America Academy of Matrimonial Lawyers, 81% of its members have dealt with evidence taken from social networking sites in divorce cases in the last five years.
British do-it-yourself divorce Divorce-Online has in the past claimed that the word ‘Facebook’ came up in one in five petitions it handled.
Despite the support from his congregation, some observers dismissed Rev Miller’s attack on Facebook as misguided.
CNN commentator Roland Martin said: ‘If somebody is committing infidelity there is something else going on in their marriage that has nothing to do with social media.
‘If you ban Facebook, what about Twitter…what about all these other social media outlets?
‘The real issue is what’s happening inside these marriages. I think we’re also crossing a line by telling somebody what you can do in your personal life as a staffer.
‘How are you saying you’re going to link having a personal account on Facebook to your job? That makes no sense to me’.

http://www.hristiyangazete.com/2010/...oku-yasakladi/

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kilise Facebook'u yasakladı

Kilise Facebook'u yasakladı hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-11-10, 00:26
datatip

Alıntı:
Kilise Facebook� yasakladı

....... nedeniyle papaz 50 evli çiftten Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını kapatmalarını istedi. Aksi takdirde kiliseyle olan resmi bağlarının son bulacağı kaydedildi.
Ben anlamadım,kafam karıştı.
Facebooktan çıkmazlarsa kiliseyle resmi bağlarının son bulacağına bir papaz karar verebilirmi?

Yani bir papaz yada pastör,imanla bir sorun yokken,başka bir nedenle kiliseyle resmi bağlantıyı son buldurabilirmi.
Kilise düzenini bozmadıkları halde kiliseme artık gelmeyin diyebilirmi

Yönetim Notu: Kilise uyarır, uyarılara rağmen günah işleyen kişiyi kiliseden uzaklaştırabilir. Eğer bir kişi sürekli olarak kendisini günaha düşüren (dedikodu, gösteriş, bağımlılık, aldatma) şeyleri yapmaya devam ediyorsa, bu durum önce ailesini, sonra da kilisesini etkilemeye başlıyorsa elbetteki kilise önderi bunu yapabilir. Tabi hemen ilk adımda bu yapılmaz, önce adım adım yükselecek şekilde uyarılar verilir. Hristiyan yaşamı tek bir bütündür, komple bir tanıklıktır, facebookta iken de hristiyansınız, buna göre davranmanız gerekir. Gittiğiniz, girdiğiniz her ortamda yaptığınız hareketler kendinizi, ailenizi, kilisenizi, Mesih'i temsil eder. Yani ilgili uyarı gayet yerindedir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kilise Facebook'u yasakladı hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-11-10, 21:07
datatip

Alıntı:
Kilise Facebook� yasakladı

Yönetim Notu: Kilise uyarır, uyarılara rağmen günah işleyen kişiyi kiliseden uzaklaştırabilir. Eğer bir kişi sürekli olarak kendisini günaha düşüren (dedikodu, gösteriş, bağımlılık, aldatma) şeyleri yapmaya devam ediyorsa, bu durum önce ailesini, sonra da kilisesini etkilemeye başlıyorsa elbetteki kilise önderi bunu yapabilir. Tabi hemen ilk adımda bu yapılmaz, önce adım adım yükselecek şekilde uyarılar verilir. Hristiyan yaşamı tek bir bütündür, komple bir tanıklıktır, facebookta iken de hristiyansınız, buna göre davranmanız gerekir. Gittiğiniz, girdiğiniz her ortamda yaptığınız hareketler kendinizi, ailenizi, kilisenizi, Mesih'i temsil eder. Yani ilgili uyarı gayet yerindedir.

Cevabınıza teşekkür ederim.Konuyu anladım ve hak verdim

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kilise Facebook'u yasakladı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kilise Facebook'u yasakladı konusuna benzer konular;

Evrensel kilise ve yerel kilise nedir? Soru: Evrensel kiliseyle yerel kilise arasındaki fark nedir? Yanıt: Yerel kiliseyle evrensel kilise arasındaki farkı anlamak için, her birinin temel tanımını anlamalıyız. Yerel kilise, belirli bir yerde düzenli olarak toplanan bir İsa Mesih inanlıları grubudur. Evrensel kilise ise dünyanın her yerinde İsa Mesih’e iman eden bütün insanlardan oluşmuştur. Kilise terimi, en az iki sözcükten gelir. Bu sözcüklerden bir tanesi toplanmak ya da “topluluk”la ilgilidir (1 Selanikliler 2:14; 2 Selanikliler 1:1). Bu sözcük, Tanrı’nın inanlıları “çağrılmış olanlar” olarak kurtarıp kutsallaştırma işiyle ilgilidir. İngilizce Kutsal Kitap’ta kilise sözcüğü görüldüğünde kullanılan sözcük budur. İkinci sözcük de sahiplikle ilgilidir ve harfiyen, “Rab’be ait” anlamına gelir. Bu da “kilise” olarak...

Milli Kilise Arkadaşlar bir türk-hristiyan milli kilisesinin olmasını ister misiniz? (var olan sözde türk ortodoks kilisesini değerlendirmeye katmadan.) Yani bir türk-katolik kilisesi veya türk-ortodoks kilisesi gibi. Rabbin selametiyle kalın.

Erzurumda kilise var mi? Sayin forum sakinleri; Ben Erzurumda yasiyorum. Burada kilise bulunup bulunmadigini bilmiyorum. Bir araya gelen hristiyan bir grup varsa beni yonlendirebilir misiniz. Foruma esasinda kayit olmamin nedeni bu soruya bir cevap bulmakti. Yardimci olabilecek biri olursa cok sevinirim. Hristiyanligi begeniyor ve buyuk heyecanla arastiriyorum. Basligi ilk once kilise adresleri bolumunde acmistim. Belki verilen cevap adresler bolumunde de yer almasini saglar dusuncesiyle. Eger yanlis yaptiysam ozur dilerim. Onceki basligi uygun gorurseniz silebilirsiniz. Tesekkur ederim.

Kilise Sevgili kardeşlerim aslında sizi rahatsız etmek istemezdim ama yaklaşık iki yıldır imanlı'yım.Henüz kiliseye gidebilme şansım olmadı yaşımdan ötürü.Sizden benim için dua etmenizi istiyorum.Siz kardeşlerimle herhangi bir kilisenin sıralarında oturmak,vaaz dinlemek istiyorum.Şimdiden teşekkürler.. :(

Kilise Düğünü ? Merhaba; Öğrenciyim ve bir proje üzerinde çalışıyorum.Bu yüzden klise düğünlerinin nasıl yapıldığı konusunda bilgi almak istiyorum.Yardımcı olabilir misiniz? :)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih