GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)
Günah Çıkartma <table class="MsoNormalTable" style="width: 100%;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr style=""> <td style="padding: 3.75pt; width: 100%;" valign="top" width="100%"> 7.GÜNAH VE İTİRAF
İnsan yaratılısından mükemmel bir varlıktır. İlk insan olarak sayılan Adem ve Hava günahsız olarak yaşamaktaydılar. Lakin serrirci şeytan onları kandırarak günah işlemelerine sebeb oldu. Böylece ılk günah ve aslı günah olarak bu güne dek yeni doğan her insanın taşıdığı günah oluştu. Bu atalarımızdan aldığımız aslı bir günahtır. Fakat Tanrı bizleri okadar çok sevdiki bizlere biricik oğlunu gönderdi. Öyleki O'na iman edip vaftiz olan her kes bu aslı günahtan kurtularak yeni bir hayat kazanacaktır. Günah her...
( 1 2)
|
17-11-09 11:41
|
4 |
720 |
Günah çıkarma hakkında
Günah Çıkartma Günah çıkartma işleminde ne hissediyorsunuz. Hissettiklerinizi paylaşırmısınız?
( 1 2 3)
|
11-11-09 12:48
|
7 |
553 |
Papazların günahları affetmesi
Günah Çıkartma Papazların günahları affetmesi ile alakalı başka başka bir konuda bana aşağıdaki cevap verilmişti.
''Papazların insanların günahlarını kendi adlarına bağışladıkları doğru değildir;papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler. Bu yetki onlara Mesih tarafından verilmiştir. Günahları bağışlama yetkisini hak etmek diye bir kavram yoktur. Papazlar da günah işlerler ve günahlarını başka papazlara itiraf ederler. Kişinin günah çıkarma gizeminden yararlanması ve lütuf alması için papazın günahsız olması veya mükemmel bir insan olması gerekmez''
Papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip...
( 1 2 3 4 5 6 7)
|
29-10-09 15:45
|
20 |
1.558 |
Günah çıkartma?
Günah Çıkartma http://www.hristiyanforum.com/forum/ortodoks-ogretileri-f503/gunah-cikartma-tartismasi-t124328
http://www.hristiyanforum.com/forum/gunah-f67/hiristiyanlikta-gunah-nasil-cikartiliri-t317879
forumda iki konu buldum ama tam olarak anlamadım. bazı sorularım var.
1- Günah çıkartmak için bu günahları rahibe mi anlatmak gerekir?
2- Günah çıkartıldığı anda günahlarımız bağışlanırmı? Rahibin bir af duası okuduğundan ama bunun Kutsal Kitap'ta olmadığı söyleniyor.
( 1 2 3 4 5)
|
21-06-09 23:41
|
14 |
1.856 |
|
|
01-02-09 17:19
|
2 |
557 |