Arşiv Sayfa 2 / Günah çıkarma hakkında - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Günah çıkarma hakkında hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Günah > Günah Çıkartma : Günah çıkarma hakkında - Sayfa 2 konusu 1065 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj söylemek istemiyorum tarafından gönderildi. Günah çıkarma hakkında Günah çıkartma işleminde ne hissediyorsunuz. Hissettiklerinizi paylaşırmısınız? Günah çıkarma hakkında

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Günah çıkarma hakkında konusu 1065 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj söylemek istemiyorum tarafından gönderildi.

Günah çıkarma hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Günah çıkarma hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-09, 13:10
Günah çıkarma hakkında
V E R A

söylemek istemiyorum
Merhametli
Ben de şöyle bir soru ekleyeyim; Kilise dışında bir yerde tek başına Rab ile başbaşa kalıp günah çıkarmak mümkün müdür?
Bence mümkün olmalı. Zaten neden araya biri giriyor ben onuda tam anlayamadım ama herhalde biri açıklar.
Sevgili üye sanırım verdiğim linki okumadınız.

Bakın araya biri giriyor gibi bir yaklaşım ile bu sakramenti anlamanız güç. Olaya düz bir mantıkla yaklaştığınız da bunu cözemezsiniz. KK yı okumanız gerekir. Yeşuah'ın elçilere verdiği yetkiyi ve nedenleri anlamanız gerekir. Yoksa Rab'le samimiyetimiz hiç bir inancda göremiyeceğiniz kadar samimidir.

Rab'bin bizim için uyguladığı ve uymamızı arzu ettiği herşeyde cok ince detaylar gizlidir. Ne mutlu bunu görebilen gözlere. sizinle daha önce forumda yine merhametli adlı üyemize hitaben yazdığım bir yazıyı aynen paylaşıyorum ;

Günah çıkarmak denince sizin aklınıza ne geliyor bilemiyorum ama ben size bazı sorular sorarak bunu anlatmak istiyorum . Rab'den sonra
Size en yakın kişiler kimdir ? Çocuğunuz ? Anneniz ? Babanız ? Kardeşiniz ? Eşiniz ? sevgiliniz ? Bunların haricinde birisi ?
Ben size kendi cevabımı vereyim Rab'den sonra Pederim gelir .
Şimdi siz yukarıdaki soruma içinizden cevap verip sonra şunu hayal edin " Bu en değerli kişiye hiç bir noktası gizli kalmadan işlediğiniz tüm günahları anlattığınızı düşünün.
Sizce nasıl bir duygu yaşanır.
Sizce kolay bir şey midir imanlı iken ve Rab'bin sözlerini takip etmeye ve uygulamaya çalışırken bu yolda size hizmet eden kişinin gözlerinin içine baka baka işlediğiniz günahları itiraf etmek.
Bu soruya "evet" cevabını veriyorsanız eğer samimiyetinize güvenmediğimi hemen söyliyeyim.
Çünkü kolay değildir. Hele hele tekrar tekrar aynı günaha düşüyorsanız dahada zorlaşır.
Gizli gizli içinizden tövbe ettiğinizde bunun utancı bir ikinci ( helede imanlının hayatında ki cok önemli bir kişi için) kişiye ettiğiniz zamanki kadar kuvetli değildir.
Günah cıkarmak cok önemli ve aynı zamanda imanlının günah işlememesi için iradesini cok kuvvetlendiren özel bir hediyedir.
Ve günah cıkarmak için pederinizi kendiniz secersiniz. Pederinizle aranızda önemli bir bağ kuran bir durumdur . Düşünsenize sizin en düşkün,iradesiz üstelik zayıf anlarınızı O'nunla paylaşacaksınız , ona günahlarınızın ağırlığını yükliyeceksiniz . Sizce bu insanı nasıl günah işlemeye teşvik edebilir

Günah çıkarma hakkında

Günah çıkarma hakkında

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Günah çıkarma hakkında

Günah çıkarma hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-09, 13:58
Günah çıkarma hakkında
Frollo

söylemek istemiyorum
Merhametli
Ben de şöyle bir soru ekleyeyim; Kilise dışında bir yerde tek başına Rab ile başbaşa kalıp günah çıkarmak mümkün müdür?
Bence mümkün olmalı. Zaten neden araya biri giriyor ben onuda tam anlayamadım ama herhalde biri açıklar.
Aynı soru pek çok kez soruldu, belli ki kolay anlaşılmayan merak edilen bir konu, bunu daha iyi anlamak için bizzat yaşamak gerekir.

Günahı affedenin yetkisi İncil'den geliyor:

http://www.hristiyanforum.com/forum/gunah-cikartma-f633/papazlarin-gunahlari-affetmesi-t320893

Tek başına da mümkündür, ancak neden ayrıca bunun olduğunu anlamak için önce neden Sakramentler'in olduğunu anlamak gerekir.

Mesih, Tanrısal lütfunun kullanılması için bir takım Sakramentler (Gizemler) bahşetmiştir, bu Sakramentler Kilise tarafından kullanılır, Türkçe'de yanlış olarak günah çıkartma şeklinde dile pelesenk olmuş "Tövbe ve Barışma Gizemi" bunlardan biridir. Kilise'den günah işleyerek uzaklaşan vaftizli bireyin onunla tekrar barışması için gereklidir.

Kilise imanlılardan oluşan büyük bir bütündür.

Günah çıkarma hakkında

Günah çıkarma hakkında

Günah çıkarma hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-09, 14:48
Günah çıkarma hakkında
söylemek istemiyorum

V E R A
söylemek istemiyorum
Merhametli
Sevgili üye sanırım verdiğim linki okumadınız.

Bakın araya biri giriyor gibi bir yaklaşım ile bu sakramenti anlamanız güç. Olaya düz bir mantıkla yaklaştığınız da bunu cözemezsiniz. KK yı okumanız gerekir. Yeşuah'ın elçilere verdiği yetkiyi ve nedenleri anlamanız gerekir. Yoksa Rab'le samimiyetimiz hiç bir inancda göremiyeceğiniz kadar samimidir.

Rab'bin bizim için uyguladığı ve uymamızı arzu ettiği herşeyde cok ince detaylar gizlidir. Ne mutlu bunu görebilen gözlere. sizinle daha önce forumda yine merhametli adlı üyemize hitaben yazdığım bir yazıyı aynen paylaşıyorum ;

Günah çıkarmak denince sizin aklınıza ne geliyor bilemiyorum ama ben size bazı sorular sorarak bunu anlatmak istiyorum . Rab'den sonra
Size en yakın kişiler kimdir ? Çocuğunuz ? Anneniz ? Babanız ? Kardeşiniz ? Eşiniz ? sevgiliniz ? Bunların haricinde birisi ?
Ben size kendi cevabımı vereyim Rab'den sonra Pederim gelir .
Şimdi siz yukarıdaki soruma içinizden cevap verip sonra şunu hayal edin " Bu en değerli kişiye hiç bir noktası gizli kalmadan işlediğiniz tüm günahları anlattığınızı düşünün.
Sizce nasıl bir duygu yaşanır.
Sizce kolay bir şey midir imanlı iken ve Rab'bin sözlerini takip etmeye ve uygulamaya çalışırken bu yolda size hizmet eden kişinin gözlerinin içine baka baka işlediğiniz günahları itiraf etmek.
Bu soruya "evet" cevabını veriyorsanız eğer samimiyetinize güvenmediğimi hemen söyliyeyim.
Çünkü kolay değildir. Hele hele tekrar tekrar aynı günaha düşüyorsanız dahada zorlaşır.
Gizli gizli içinizden tövbe ettiğinizde bunun utancı bir ikinci ( helede imanlının hayatında ki cok önemli bir kişi için) kişiye ettiğiniz zamanki kadar kuvetli değildir.
Günah cıkarmak cok önemli ve aynı zamanda imanlının günah işlememesi için iradesini cok kuvvetlendiren özel bir hediyedir.
Ve günah cıkarmak için pederinizi kendiniz secersiniz. Pederinizle aranızda önemli bir bağ kuran bir durumdur . Düşünsenize sizin en düşkün,iradesiz üstelik zayıf anlarınızı O'nunla paylaşacaksınız , ona günahlarınızın ağırlığını yükliyeceksiniz . Sizce bu insanı nasıl günah işlemeye teşvik edebilir
Verdiğiniz linki okudum ama ben yorumu daha önce yazdığım için bir karışıklık oldu sanırım

Günah çıkarma hakkında

Günah çıkarma hakkında

Günah çıkarma hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Günah çıkarma hakkında konusuna benzer konular;

Şeytan Çıkarma Şeytan Çıkarma ayininin gerçekliğini açıklar mısınız? Yani Katolik Kilisesi Şeytan Çıkarma işine nasıl bakıyor? Gerçeklik payı var mı? Gerçek midir? Örnekleri var mıdır? Kısacası Şeytan Çıkarma hakkında bilgi istiyorum. Bu cuma günü Ayin(the Rite) adlı bir film vizyona giriyor ilgimi öylesine çok çektiki anlatamam. Gitmeden önce bu konuda bilgim olsun istedim. Bir Katolik olarak bunları öğrenmeliyim diye düşünüyorum. Cevaplar için teşekkürler.. Oğuz..

7 büyük günah hakkında Arkadaşlar, 7 büyük günahtan daha büyük günahlar varken, mesela hırsızlık, adam öldürmek, anne-babaya asi olmak, şirk vs. neden bunlar 7 büyük günahdan sayılmıyorda tembellik, kıskançlık gibi diğerlerine nazaran daha az ayıp olan günahlar 7 günahdan sayılıyor.

Exorcism - Cin çıkarma gerçekten böyle bir şey varmı ? günümüzde hala beden elegeçirilmesi söz konunsumu buna inanmalımıyız? eğer varsa böyle birşey varsa her peder bunu yapabilir mi ? yoksa herşey uydurmam mı Emily Rose hikayesini sinemalardan duymuşsunuzdur

Ölümcül Günah Hakkında Esenlik Olsun Kardeşlerim, Bu gün formumuzda Günah bölümündeki konuları okurken uzun süredir çözemediğim Ölümcül Günah konusu aklıma geldi. Hatta Candan kardeşimizin bu konu hakkında ki yazısını da okudum ama tam olarak anlayamadım. Ölümcül Günah konusunu soru panosuna konu olarak açıp kardeşlerimin beni aydınlatmasını rica ediyorum. Ölümcül Günah nedir? Ölümcül Günah hakkında kesin bir tanımının olmadığını biliyorum.

Günah Çıkarma <o:p></o:p><o:p></o:p>AYNAROZ<o:p></o:p> <o:p></o:p>RAHİP PAİSİOS<o:p></o:p> ( 1924 – 1994 )<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Günah Çıkarma<o:p></o:p> <o:p></o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih