GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Günah Çıkartma : GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
dimyanos

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

7.GÜNAH VE İTİRAF
İnsan yaratılısından mükemmel bir varlıktır. İlk insan olarak sayılan Adem ve Hava günahsız olarak yaşamaktaydılar. Lakin serrirci şeytan onları kandırarak günah işlemelerine sebeb oldu. Böylece ılk günah ve aslı günah olarak bu güne dek yeni doğan her insanın taşıdığı günah oluştu. Bu atalarımızdan aldığımız aslı bir günahtır. Fakat Tanrı bizleri okadar çok sevdiki bizlere biricik oğlunu gönderdi. Öyleki O'na iman edip vaftiz olan her kes bu aslı günahtan kurtularak yeni bir hayat kazanacaktır. Günah her zaman fırsat arayan ve insanı gerçekten uzaklaştıran manevi bir yıkımdır. Aynı zamanda insanın hayatını zehir eden ve solduran günah, bizleri Tanrı'dan uzaklaştırır. Günümüzün bilim adamlarından P. Tornier'in yazdıgı gibi '' vicdan azabinin sembol olduğu manevi ızdıraptan daha beter ve ağır bir ızdırap olamaz. Günaha sapmış olan bir imanlı bundan vazgeçmezse orada kalır ve bu bir çığ gibi buyur. Artık onun hukmedemeyeceği bir duruma gelincede o insan ruhen ve manevi anlamda sıfıra düşer. Lakin bu duruma düşmemek için Tanrı biz günahkar kullarına tövbeyi vermiştir. İnsan kalpten edilen gerçek bir tövbe ile Tanrı'ya tekrar döner, gerçek yolu bulur ve bir daha günah işlememek üzere kendini manevi güçlerle besler (Yuhanna 20:23).

Tövbe ve itiraf insanın bütün günah ve kirlerinden arınması ve tertemiz olarak yeniden doğmasıdır. Günlük hayatımızda kirlerden ve mikroplardan arınmak için nasıl temizleniyorsak manevi bakımdada günahlarımızdan ayrılmak ve temiz vicdana sahip olmak için itiraf yapıp tövbe etmeliyiz. Bedeni temizlik mecburi ve önemli ise manevi temizlikte öyledir. Çünkü insan bedeni ve ruhi yapıdan oluşmaktadır. Bunun öyle olduğunu daha iyi anlamak ve desteklemek için Kutsal
Yazı'lara ve kilise tarihine bir göz atalım. ''Sen önce günahlarını şöyleki hak bulasın''(İsaya 49:26). ''Eğerki günahlarımızı itiraf edip tövbe edersek Tanrı adildir ve bizleri günahlarımızdan arindirip her haksızliktan koruyacaktır'' (Yuhanna 1:9). Büyük Aziz Atanasios şöyle der: '' İnsan vaftizle birlikte Kutsal Ruh'un lutfu ve nuru ile dolar. Aynı şekilde itiraf edip günahlarindan tövbe eden Mesih'in lutfunu ve şefkatını ruhani papazın aracılığıyla alır''.

Altın Ağızlı Yuhanna şöyle der:'' İtiraf ve tövbe büyük bir sırdır. Çünkü bununla birlikte yapılan bütün günahlar Tanrı capında silinir ve yok olur. Bu büyük bir sırdır. İnsan bu sirla birlikte günahlarından arınır temiz bir şekilde Tanrı şukünetine kavuşur bunun için buna ikinci vaftizde diyebiliriz''. Bilgin August Nicolaus'a göre:'' Günahlarını itiraf edip tövbe eden üstün manevi kuvvetlerden güç ve hayat kazanır. Ruhunda olan kibirlilik ve koraklık yok olur''. Rahmetli Atina Baş Episkoposu Hristostomos Papadopulos şöyle der:'' Günahın itirafı ve tövbe kilisenin imanlılarının ruhlarına verdiği en önemli fayda ve nimettir''. Demekki Tanrı'nın bize verdiği bu hediye yoluyla O'ndan uzaklasan ve günaha sapmış olan her imanlı O'na itiraf ve tövbe yoluyla tekrar dönerek O'nun lutfunu ve şefkatını kazanmakla birlikte kalbinde O'nun şukünetini bulur ve hisseder.

Bir gün bir genç ruhani babasına: '' Günah işledim ne yapmam gerekiyor'' diye sordu. Ruhani babası ona: ''İtiraf edip tövbe et'' dedi. Genç, kırgın bir kalple: '' Ben bunu hep yapıyorum ve her seferinde yine hataya düşüyorum günah isliyorum ne zamana kadar ititraf edebilirim''dedi. Ruhani babası ona: '' Ölüm seni ayakta bulana kadar evladım'' diye cevap verdi. Demekki insan hayatı boyunca düşe kalka bir caba ve onu kıskırtan kötü güçlerle bir savaş içindedir. Bu savaş içinde önemli olan düşmekle birlikte kalkmaktır. Başka bir ifade ile günahla birlikte bunu kabullenip bir daha yapmamak hırsıyla tövbe etmektir. Kalplerimizin içini gören her şeye kadir Rab Allah bizlerin amellerimize ve imanımıza göre düşen sevgiyi ve şefkatı gösterecektir.

Manevî Rehber İhtiyacı

Günah çıkarmakla, insan arınıyor

- Rahibim, Hıristiyanlığın ilk dönemlerinde, Hıristiyanlar günah çıkarma olayını alenen yapıyorlardı. Bunun yardımı dokunuyor mu?
- Hıristiyanlığın ilk yılları başka ve şimdikiler başka. Bugün, bunun yardımı olmuyor.
- Neden Rahibim? O zaman onların daha çok mu gayretleri vardı?
- Hem daha çok gayretleri vardı, hem de, bugünün insanlarında olanlar, onlarda yoktu. Şimdi, bugün görüyorsun, durup dururken, karı koca ayrılıyorlar, eskisi gibi değildir.
İnsanlar, günah çıkarma dinsel sırrından uzaklaşmışlardırlar. Onun için de, düşünce ve ihtiraslar içinde boğulup gidiyorlar. Herhangi bir problemlerine yardımcı olmak için, benden yardım dileyen kaç kişi geliyor, ve de ne günah çıkarıyorlar ne de kiliseye gidiyorlar! «Kiliseye hiç gidiyor musun?», diye kendilerine soruyorum. Onlar da bana, «Hayır» diyorlar. «Hiçbir zaman günah çıkardın mı?». «Hayır! Beni iyileştirmen için geldim». «Ama nasıl? Yaptığın hataların için tövbe etmen, günah çıkarman, kiliseye gitmen, komünyon alman, günah çıkaran papazın hayır duasını aldığın zaman, ben de senin iyileşmen için dua edeceğim. Başka hayatın da var olduğunu ve orası için de hazırlanmamız gerektiğini unutuyor musun?». «Bak Peder, bu dediklerin, kili-se, öbür dünya vb. şeyler beni ilgilendirmiyorlar. Bunlar masaldırlar. Benim, büyücülere ve medyumlara gittiğim var, fakat beni iyileştiremediler. Sen ki beni iyileştirebilirsin diye öğrendim».
Ha şimdi, günah çıkarma hakkında, ahret hayatı hakkında onlara söz edersin, onlar da sana diyorlar: «Bunlar masal şeyler» ve diğer taraftan da: «Bana yardım et, hap alıyorum». Nasıl ya, sihirli bir yöntemle mi iyi olacaklar?
Ve görüyorsun ki, birçok kişide, günahlarının meydana getirdikleri problemleri varken, onlar, günah çıkaran papaza gitmiyorlar, ki o onlara olumlu yönde yardım edebilir, ancak onlar psikologlara gidip yaptıklarını itiraf ediyorlar. Mazilerini anlatırlar, problemleri için öğüt alırlar ve bir çayı geçecekleri varsa, onları içine atarlar, onlar da ya boğuluyorlar veya da çıkıyorlar, fakat nereye çıkıyorlar... Oysa günah çıkaran papaza gidip günah çıkarsalar, köprüden rahat bir şekilde çayın diğer yakasına geçecekler, çünkü günah çıkarma dinsel sırrıyla Allah’ın lütfu harekete geçiyor ve böylece arınıyorlar.
- Rahibim, bazıları diyorlar ki: «İyi günah çıkaran papaz bulamıyoruz, onun için de günah çıkarmaya gitmiyoruz».
- Bunlar bahane. Her günah çıkaran papaz, eğer ki papaz atkısı giyiyorsa, ilâhi salâhiyeti vardır. Dinsel sır ayinini yapar, Allah’ın lütfuna sahiptir, ve af duasını okuduğu zaman, Allah samimî bir pişmanlık haliyle itiraf ettiğimiz bütün günahları siler. Günah çıkarma dinsel sırrından ne derece faydalanacağımız bize bağlıdır. Psikolojik problemleri olan bir kişi, uzağı gören yetenek sahibi olduğuma inanarak, bir gün orada Kalivi’ye geldi. «Benim için ne tahmin ediyorsun?», dedi. Ona dedim: «Günah çıkaran bir papaz bul ve kuzu gibi uyu, hap almayasın diye». Bana dedi: «Bu gün, günah çıkaran iyi papaz yok. Eskiden vardı». Kendilerine yardım edilecek düşüncesiyle geliyorlar, ancak, onlar denilenleri kabul etmiyorlar ve böylece de telâşa yazık oluyor.
Şeytanın yeni bir ustalığını görüyorum. İnsanlara şu düşünceyi sokuyor, eğer bir adakta bulunup onu yerine getirirlerse ve hacca da giderlerse manen iş tamamdır. Çok kişinin de mum ve adaklarla manastırlara ve ibadet yerlerine gittiklerini, onları orada astıklarını, büyük haç çıkardıklarını, biraz da ağladıklarını görür ve bu kadarı da yeterli sayılıyor. Pişman olmuyorlar, günah çıkarmazlar, kendilerini düzeltmezler ve şeytanın çetesi de sevinir.
- Rahibim, bir kişi eğer günah çıkarmazsa, iç huzura kavuşmuş sayılır mı?
- Nasıl iç huzura kavuşmuş olur? Bir kişinin iç huzur hissedebilmesi için, içindeki molozları atması gerek. Bu da günah çıkarma ile olacaktır. İnsan, günah çıkaran papaza kalbini açıp kusurlarını söylemekle gururu kırılır, böyle-ce de Gökyüzünün kapılarını açar ve Allah’ın lütfu da bol bol gelerek kurtulu-yor...
Günah çıkarmadan evvel, tepesinde sis var. Onları donuk görüyor ve kusurlarına mazeret buluyor. Çünkü, günahlardan dolayı aklı karışıksa, net görmez. Günah çıkarmayla, bir «fuuuuuu» yapıyor, sis dağılıyor ve ufuk da temizleniyor. Bunun içindir ki, bir konuyu tartışmak veya bir öğüt almak vb. için bana gelenleri, eğer hiç günah çıkarmamışlarsa, önce onları günah çıkarmaya gönderiyorum ve sonra da bana gelip onlarla konuşuyoruz.
Bazıları bana diyorlar: «Rahibim, benim, bu konu hakkında ne yapmam gerektiğini anlayabilirsin, bana söyle». Ben de ona diyorum ki: «Ben, senin ne yapman gerektiğini anlasam da, benim sana söylediklerimi anlamayacaksın. Onun için, önce git günah çıkar, sonra da gel konuşalım». Çünkü, başka bir frekansta olan bir insanla nasıl irtibat kurabilir ve anlaşabilirsin?
Günah çıkarma ile içinde işe yaramaz olanları atıyor ve manen de ürün veriyor. Bir gün, biraz domates ekmek için bahçemi kazıyordum. O saatte biri gelip bana dedi: «Rahibim, ne yapıyorsun?». «Ne yapayım, bahçemin günahını çıkarıyorum», dedim kendisine. Bana diyor ki: «İyi de Rahibim, bahçenin de mi günah çıkarması gerek?». «Elbette ki lâzım. Şunu tespit etmişimdir. Bahçenin günahını çıkardığımda, yani, içinde olan taşları, ayrık otlarını, çalıları vb. şeyleri dışarı çıkardığımda, işte o vakit, bahçe resmen zerzevat çıkarıyor. Başka türlü, domatesler sararmış bir durumda olur ve çok zayıf kalırlar».

AYNAROZ
RAHİP PAİSİOS
( 1924 – 1994 )

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

hristiyanlık
nicoletta

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

sevgili peder dimyanos,
yazdıklarınız için tekrar tekrar teşekkür etmeme lütfen izin verin.
gün içinde çalışırken ara ara buraya bakmaya çalışıyorum ve bu şekilde bereketli yazılarla bilgilerimi tazeliyorum ve Rabbime şükürler ediyorum.
açıkçası bu şekilde bilgi veren aydınlatıcı yazılar hepimiz için lutuf değerinde olmalı.. size ve bu vesileyle bilgi veren diğer kardeşlerime de teşekkür etmek isterim tekrar tekrar..
rabbimiz mesih isa'nın lütfu üzerimize olsun..
nicoletta

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

hristiyanlık
dimyanos

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

sivgili nicoletta. teşekkür etmeniz gereken tek kişi var o da rabbimiz Mesih tir. çünkü insanlara biraz olsa faydalı olabilmemiz için bizlere gücü ve dayanıklılıgı veren dir. rabbin adı kutlu olsun. osanna

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

hristiyanlık
V E R A

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

http://www.uzmantv.com/hiristiyanlik...unah-cikarilir

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

hristiyanlık
yiannis

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

ben de teşeşkkür ederim. yeni birşey öğrendim ;)

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS) konusuna benzer konular;

Günah Çıkartma Merhaba. Günah çıkartma hakkında bir soru sormak istiyorum.Vaftizli olmayan -katekümende olmayan- hristiyanlar günah çıkartabilir mi? Belki bu konuyu yanlış anlamış olabilirim.Cevaplarsanız sevinirim.

Günah kavramı Arkadaşlar, insanoğlu olduğumuz için hepimiz günah işliyoruz. Ancak günahımızın hıristiyanlıktan çıkartmaması için ne yapmalıyız? Kendi kendimize itiraf etmekde yeterlimidir? İllada rahibe mi itiraf etmek gerekir? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Affedilmez Günah Affedilmez günah tam olarak nedir? Bir kişi affedilmez günahı işlediğini düşünüyor ve pişmanlık duyuyorsa ne yapmalıdır? Tanrı'nın tövbeleri kabul etmeyeceği durumlar var mıdır? Özellikle Ortodoks Kilisesi'nin görüşünü merak etmekteyim...

Günah İtirafı İnsan mükemmel bir yaratıktır. İlk yaratıldığı zamanki güzelliği emsalsizdi. Adem ila Havva’nın cennette işledikleri atasal ilk günahla (yani Tanrι’ya itaatsizlikle), insan bu güzelliği kaybetti, ama iman ve vaftizle, Kilise’nin bireyi olarak onu tekrar bulur. Lâkin her zaman var olup yanda duran ve bizi kollayan günah insanı gerçekten uzaklaştırır, ruhî dengesizliğe yol açar ve insanı manevî bakımdan yoldan çıkarır. Günah aynı zamanda «insanın hayatını zehir eder ve soldurur». Günümüzün bilginleriden P. Tournier'in yazdığı gibi, «vicdan azabının sebebolduğu manevî ıstıraptan daha beter ve zararlı ıstırap yoktur». İnsan yani mümin, orada kalsaydı, bu kâbustan kurtulamasaydı, çok bahtsız olurdu. Ama inayetli Rab bunun gereğini görüp,...

Günah çıkartma? http://www.hristiyanforum.com/forum/ortodoks-ogretileri-f503/gunah-cikartma-tartismasi-t124328 http://www.hristiyanforum.com/forum/gunah-f67/hiristiyanlikta-gunah-nasil-cikartiliri-t317879 forumda iki konu buldum ama tam olarak anlamadım. bazı sorularım var. 1- Günah çıkartmak için bu günahları rahibe mi anlatmak gerekir? 2- Günah çıkartıldığı anda günahlarımız bağışlanırmı? Rahibin bir af duası okuduğundan ama bunun Kutsal Kitap'ta olmadığı söyleniyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Günah Çıkartma : GÜNAH ÇIKARMA (PAİSİOS)

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler