Günah çıkartma?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Günah Çıkartma : Günah çıkartma?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
perseus2k

Günah çıkartma?

http://www.hristiyanforum.com/forum/...ismasi-t124328

http://www.hristiyanforum.com/forum/...tiliri-t317879

forumda iki konu buldum ama tam olarak anlamadım. bazı sorularım var.

1- Günah çıkartmak için bu günahları rahibe mi anlatmak gerekir?
fevzi_90

Hayır, papazın hiçbir fonksiyonu yoktur gidip samimi bir kardeşe de yüreğini açabilir. Asıl ilişki kurulan ne papazdır ne de başka birisi asıl ilişki kurulan Tanrıdır.
2- Günah çıkartıldığı anda günahlarımız bağışlanırmı? Rahibin bir af duası okuduğundan ama bunun Kutsal Kitap'ta olmadığı söyleniyor.
fevzi_90

Anastasia
Af duası olmadan, insan devamlı ahlâkî düşüşlerde olacaktır. Çünkü, şeytan haklarını kaybetmiyor. Şeytanın hakları var daha, insan nasıl mücadele etsin? Hür değildir ve cinler tarafından etkilere maruz kalıyor. Oysa af duasıyla, etkiler kesilir, o yer yeniden işgal edilir, o vakit de zavallıya yardım edilmiş olur, ihtiraslardan kurtulmak için de savaşabilir ve mücadele edebilir.
Hala bu mucizevi af duasını İncil’de bulamadım. Dualara, kitaplara, nesnelere, aracılara, din adamlarına kutsallık ve ilahi güçler veren inançlar İbrahim dönemi ve öncesinde değimliydi.
3- Günahlarının bağışlandığını düşünüp tekrar aynı günahı işleyip tekrar günah çıkartan biri hakkında düşünceniz nedir?

4- Günah çıkarma prosedürünü tam olarak bilmediğimden soruyorum bu soruyu. Günah çıkarma işleminden sonra nasıl olsa affediliyorum diyen bir kişi günah işlemeye teşvik edilmiş olmazmı?

Daha bir çok sorum var bu konuda ama bu günlük bunları öğrenirsem yeterli benim için.

Rab İsa hepimizi bereketlesin.

Günah çıkartma?

hristiyanlık
Temple

Günah çıkartma?

Romalilar 6,7,8 inci bolumleri okumani oneririm.

Gunahli insan Rab ve Kurtarici Isa Mesihin gunahlari icin kendisini feda etmesine IMAN ile kurtulur ve tamamen aklanir.Gunah cikararak degil. Cunku Rab kendisini tum gecmis ve gelecek gunahlarinin hepsi icin feda etmistir.

Günah çıkartma?

hristiyanlık
barnabas

Günah çıkartma?

Esenlikler dilerim,
İnancımızın temeli Rab'imiz Mesih İsa'nın çarmıhta bütün günahları kaldırdığıdır ve O'nun çarmıhta günahları bağışlattığına, O'nun günahsız Tanrı kuzusu olduğuna iman eden ve O'nu Rab'i ve kurtarıcısı olarak kabul eden hiç kimse yargılanmayacaktır...
Peki şimdi sorabilirsiniz günahlarımı neden itiraf etmek zorundayım o halde, bizler insanız doğal olarak günah işliyoruz büyük ya da küçük bir günah diye düşünülmemesi gerekli bunun, günah işlemek Tanrı buyruğuna itaat etmemek demektir ve büyüğü ya da küçüğü olmaz... Peki Mesih'in çarmıhına iman ettim ve aklanmış sayıldım sonra tekrar günah işledim o halde ne yapmalıyım? Aklanmamış mı sayılırım? Günahımdan dolayı Tanrı beni cezalandırır mı? Kutsal Kitap buna kesinlikle cevap verir "Hayır"... Mesih'in çarmıhına iman eden (yürekten bir imandan bahsediyorum) ve O'nun sağladığı kurtuluşa gönenen kişi kesinlikle yargılanmayacaktır...

Yuhanna 3,18 O'na iman eden yargılanmaz, iman etmeyen ise zaten yargılanmıştır. Çünkü Tanrı'nın biricik Oğlu'nun adına iman etmemiştir.

1.Yuhanna 2,1 Yavrularım, bunları size günah işlemeyesiniz diye yazıyorum. Ama içimizden biri günah işlerse, adil olan İsa Mesih bizi Baba'nın önünde savunur.

Ayetler oldukça kesindir...

Eee peki o zaman nedir bu günahları itiraf etme? Neden itiraf edeyim ki günahlarımı? Nasılsa İsa Mesih beni savunacaksa neden böyle bir eziyete katlanayım? diye düşünülebilir...
Ancak Rab'in söylediği gibi karanlıkta olup da açığa çıkarılmayacak hiç birşey yoktur... Günah işler ve tövbe etmezsek bunun esiri oluruz ve günahın içerisinde boğulmaya başlarız bu da Rab'de sahip olduğumuz esenliğimizi kaybetmemize neden olabilir... Bu yüzden bir imanlı günah işlerse bu günahtan özgür olabilmek için günahını itiraf etmeli günahlı olduğunu kabul etmelidir... Bunu ilk insanlarda görüyoruz...
Bana sorarsanız eğer Tanrı onları basit bir meyveyi yedikleri için kovmadı, peki ya neden kovdu? Kutsal metinleri incelerseniz eğer herşeyi bilen Tanrı Adem'e soru soruyor "Meyvesini yeme dediğim ağaçtan mı yedin?" Adem "Evet yedim buyruğuna karşı geldim beni bağışla" demesi gerekirken, suçu bir başkasının üzerine yıkmaya çalışıyor, Havva'da da durum aynı hepsi de dolayısı ile Tanrı'yı suçluyorlar... Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki günahlarını itiraf etmeyen bir kişi işlediği günahtan özgür olamaz ve aynı günahı tekrar tekrar tekrar işlemeye devam eder...

‹‹Eğer kardeşin sana karşı günah işlerse, ona git, suçunu kendisine göster. Her şey yalnız ikinizin arasında kalsın. Kardeşin seni dinlerse, onu kazanmış olursun. Ama dinlemezse, yanına bir ya da iki kişi daha al ki, söylenen her şey iki ya da üç tanığın sözüyle doğrulansın. Onları da dinlemezse, durumu inanlılar topluluğuna bildir. Topluluğu da dinlemezse, onu putperest ya da vergi görevlisi say. ‹‹Size doğrusunu söyleyeyim, yeryüzünde bağlayacağınız her şey gökte de bağlanmış olacak. Yeryüzünde çözeceğiniz her şey gökte de çözülmüş olacak. Yine size şunu söyleyeyim, yeryüzünde aranızdan iki kişi, dileyecekleri herhangi bir şey için anlaşırlarsa, göklerdeki Babam dileklerini yerine getirir.
Nerede iki ya da üç kişi benim adımla toplanırsa, ben de orada, aralarındayım.›› Bunun üzerine Petrus İsa'ya gelip, ‹‹Ya Rab›› dedi, ‹‹Kardeşim bana karşı kaç kez günah işlerse onu bağışlamalıyım? Yedi kez mi?›› İsa, ‹‹Yedi kez değil›› dedi. ‹‹Yetmiş kere yedi kez derim sana. Şöyle ki, Göklerin Egemenliği, köleleriyle hesaplaşmak isteyen bir krala benzer. Kral hesap görmeye başladığında kendisine, borcu on bin talantı bulan bir köle getirildi. Kölenin ödeme gücü olmadığından efendisi onun, karısının, çocuklarının ve bütün malının satılıp borcun ödenmesini buyurdu. Köle yere kapanıp efendisine, ‹Ne olur, sabret! Bütün borcumu ödeyeceğim› dedi. Efendisi köleye acıdı, borcunu bağışlayıp onu salıverdi. ‹‹Ama köle çıkıp gitti, kendisine yüz dinar borcu olan başka bir köleye rastladı. Onu yakalayıp, ‹Borcunu öde› diyerek boğazına sarıldı. Bu köle yüzüstü yere kapandı, ‹Ne olur, sabret! Borcumu ödeyeceğim› diye yalvardı. Ama ilk köle bunu reddetti. Gitti, borcunu ödeyinceye dek adamı zindana kapattı. Öteki köleler, olanları görünce çok üzüldüler. Efendilerine gidip bütün olup bitenleri anlattılar. ‹‹Bunun üzerine efendisi köleyi yanına çağırdı. ‹Ey kötü köle!› dedi. ‹Bana yalvardığın için bütün borcunu bağışladım. Benim sana acıdığım gibi, senin de köle arkadaşına acıman gerekmez miydi?› Bu öfkeyle efendisi, bütün borcunu ödeyinceye dek onu işkencecilere teslim etti.
‹‹Eğer her biriniz kardeşini gönülden bağışlamazsa, göksel Babam da size öyle davranacaktır.››

Matta 18,15;38

Rahibe anlatılmasının nedeni katolik kardeşlerde güvenilir birisine anlatılması düşünüldüğünden olabilir sonuçta herkes herkese açık yüreklilikle konuşamaz...
Ben kısıtlı zamanımda ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum ama diğer kardeşler de farklı cevaplar vereceklerdir...
Rab araştırmalarınızı bereketlesin ve ışığı üzerinizde parlasın dilerim...
Esenlik içinde kalınız

Günah çıkartma?

hristiyanlık
777maranata

Günah çıkartma?

perseus2k
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ismasi-t124328

http://www.hristiyanforum.com/forum/...tiliri-t317879

forumda iki konu buldum ama tam olarak anlamadım. bazı sorularım var.

fevzi_90

Hayır, papazın hiçbir fonksiyonu yoktur gidip samimi bir kardeşe de yüreğini açabilir. Asıl ilişki kurulan ne papazdır ne de başka birisi asıl ilişki kurulan Tanrıdır.
2- Günah çıkartıldığı anda günahlarımız bağışlanırmı? Rahibin bir af duası okuduğundan ama bunun Kutsal Kitap'ta olmadığı söyleniyor.
fevzi_90

Anastasia
Af duası olmadan, insan devamlı ahlâkî düşüşlerde olacaktır. Çünkü, şeytan haklarını kaybetmiyor. Şeytanın hakları var daha, insan nasıl mücadele etsin? Hür değildir ve cinler tarafından etkilere maruz kalıyor. Oysa af duasıyla, etkiler kesilir, o yer yeniden işgal edilir, o vakit de zavallıya yardım edilmiş olur, ihtiraslardan kurtulmak için de savaşabilir ve mücadele edebilir.

Hala bu mucizevi af duasını İncil’de bulamadım. Dualara, kitaplara, nesnelere, aracılara, din adamlarına kutsallık ve ilahi güçler veren inançlar İbrahim dönemi ve öncesinde değimliydi.
3- Günahlarının bağışlandığını düşünüp tekrar aynı günahı işleyip tekrar günah çıkartan biri hakkında düşünceniz nedir?

4- Günah çıkarma prosedürünü tam olarak bilmediğimden soruyorum bu soruyu. Günah çıkarma işleminden sonra nasıl olsa affediliyorum diyen bir kişi günah işlemeye teşvik edilmiş olmazmı?

Daha bir çok sorum var bu konuda ama bu günlük bunları öğrenirsem yeterli benim için.

Rab İsa hepimizi bereketlesin.

[quote=perseus2k;363197]

fevzi_90

Hayır, papazın hiçbir fonksiyonu yoktur gidip samimi bir kardeşe de yüreğini açabilir. Asıl ilişki kurulan ne papazdır ne de başka birisi asıl ilişki kurulan Tanrıdır..

Sevgili perseus
Cok önemli bir konuda biz inananlara böyle bir soru sorup cevap aradiginiz icin tesekkür ediyorum.
Öncelikle bastan söyleyeyim Tanri'dan baska kimse günahlarimizi bagislayamaz.

Peki günahlarimizi bagislatmak icin bir papaza veya din görevlisine aciklamali miyiz? Bu soruya Kutsal Kitap cevap versin.

Icinizden biri sikintida mi,dua etsin.Sevincli mi,ilahi söylesin.Icinizden biri hasta mi, kilisenin(Inanlilar toplulugu) ihtiyarlarini cagirtsin; Rab'bin adiyla üzerine yag sürüp onun icin dua etsinler.Imanla edilen dua hastayi iyilestirecek ve Rab onu ayaga kaldiracaktir.Eger hasta günah islemisse, günahlari bagislanacaktir.Bu nedenle,sifa bulmak icin günahlarinizi birbirinize itiraf edin ve birbiriniz icin dua edin. Yakup 5,13-16

Görüldügü üzere kelam bizden(burasi cok önemli lütfen dikkatlice okuyun) günahlarimizi kilise ihtiyarlari önünde itiraf edip tövbe etmemizi buyuruyor.Bir kimse suclarini ve günahlarini belki bir kisiye kolaylikla anlatabilir ama birkac kisi önünde anlatmak gercekten pismanlik isaretidir.Böyle bir kisi bu amacla geldigi zaman kilise ihtiyarlari bu kardes icin Tanri'ya dua ederler bu kardesle beraber pismanlikla yapilan dua Tanri katinda karsiliksiz kalmayacaktir.

perseus2k

2- Günah çıkartıldığı anda günahlarımız bağışlanırmı? Rahibin bir af duası okuduğundan ama bunun Kutsal Kitap'ta olmadığı söyleniyor..

Yürekleri bilen Rab'dir.Tanri pisman bir yürekle gelen hic kimseyi eli bos göndermez.Kisiyi Tanri katinda bagislatan Rahip'in okudugu dua degil(ayrica böyle bir dua örnegi Incil'de yok) o kisinin gercekten pisman bir yürekle ve tövbe ederek Tanri'dan af dilemesidir.

Senin kabul ettigin kurban alcakgönüllü bir ruhtur,
Alcakgönüllü ve pisman bir yüregi hor görmezsin, ey Tanri.
Mezmur 51,17

perseus2k

3- Günahlarının bağışlandığını düşünüp tekrar aynı günahı işleyip tekrar günah çıkartan biri hakkında düşünceniz nedir?.

Yasadigimiz sürece günah isleme tehlikesiyle karsi karsiyayiz.Bunun icin uyanik olup dua etmemiz gerekir.Tanri cocuklari yasantilarina cok dikkat ederler.Vicdanlari günah islememe üzerinde hassaslasmistir.Trafikte bir kaza misali imanli da hayatinda kaza ile günah isleyebilir fakat asla günah icerisinde yüzmez.Ve ben nasil olsa bagislanacagim tekrar günah isleyeyim mantigiyla hareket etmez.

perseus2k

4- Günah çıkarma prosedürünü tam olarak bilmediğimden soruyorum bu soruyu. Günah çıkarma işleminden sonra nasıl olsa affediliyorum diyen bir kişi günah işlemeye teşvik edilmiş olmazmı?.
SEvgili arkadasim eger o kimse nasil olsa affoluyorum gidip tekrar günah isleyeyim düsüncesiyle günahini itiraf ediyorsa gercekten tövbe etmemis ve pisman olmamis biridir.Böyle birinin yaptigi günah itirafi bostur.Dolayisiyla günaha tesvik olayi yoktur.Kisi yanlizca gercekten alcakgönüllülükle ve pisman bir yürekle Tanri'ya gelirse affolur.Böyle bir kisi nasil olsa günahlarim bagislaniyor gidip yine günah isleyeyim demez.

perseus2k

Rab İsa hepimizi bereketlesin..
Amin kardesim.Bu cümleyi kurarken gercekten düsündünüz mü?

Rab seni de kurtarmak ve cocugu yapmak istiyor.O'na evet de kardesim.

Esen kal.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

Günah çıkartma?

hristiyanlık
absinth

Günah çıkartma?

Özür diliyerekten yazıyorum bende merak ediyorum bu günah çıkartmayı bir müslüman olarak nasıl bir olay mesela bir insanı öldürüp hırsızlık yapıyım gidip günah çıkarıyım tertemiz oluyum bu nasıl bişey yaptıklarmızın cezasını çekmiyicekmiyiz size göre sizin dininizde kimse cehenneme gitmez o zman istediğimi yaparım gider günah çıkarırım olur biter.Aynı durum bizdede var ama farklı biz tövbe ederiz ettiğimiz tövbeyi bozarsak günah derecesine göre iki kat günah işleriz aynı şeyi yaparsak Hz.MEVLANA biz kere tövbeni bozmuş olsanda yine gel diyor bu demek değilki yaptıkların unutuldu...mutlaka cezası var ama mükafatıdar cezanı çektikten sonra.sizdeki durumdamı böyle birşey.

Günah çıkartma?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Günah çıkartma? konusuna benzer konular;

Günah Çıkartma Merhaba. Günah çıkartma hakkında bir soru sormak istiyorum.Vaftizli olmayan -katekümende olmayan- hristiyanlar günah çıkartabilir mi? Belki bu konuyu yanlış anlamış olabilirim.Cevaplarsanız sevinirim.

Kilisede eşcinsel ruhu çıkartma ayini ABD’DE bir kilisenin yaptığı şeytan çıkartma ayini büyük yankı uyandırdı. Kilise görevlileri tarafından kaydedilen görüntülerde, 16 yaşındaki bir genç, vücudu şiddetle sarsılırken görülüyor. Kilise üyeleri ise genci, bedenini ele geçirdiğine inandıkları ‘eşcinsel iblis’ten kurtarmak için ayin yapıyor. Eşcinsel hakları savunucuları soruşturma açılmasını talep ederken, kilisenin papazı olan Patricia McKinney, “Eşcinsellerin yaşam tarzlarını onaylamıyoruz” dedi. Kilisenin YouTube'a koyduğu 20 dakikalık video görüntülerde, genç çocuk rahip tarafından yere yatırılıyor. Sert hareketlere maruz kalan gence, rahip, 'eşcinsel şeytanı' çıkarmak üzere "İsa'nın adıyla hemen şimdi sana sesleniyorum eşcinsel şeytan! Hadi seni eşcinsel şeytan, biz...

Affedilmez Günah Affedilmez günah tam olarak nedir? Bir kişi affedilmez günahı işlediğini düşünüyor ve pişmanlık duyuyorsa ne yapmalıdır? Tanrı'nın tövbeleri kabul etmeyeceği durumlar var mıdır? Özellikle Ortodoks Kilisesi'nin görüşünü merak etmekteyim...

Günah İtirafı İnsan mükemmel bir yaratıktır. İlk yaratıldığı zamanki güzelliği emsalsizdi. Adem ila Havva’nın cennette işledikleri atasal ilk günahla (yani Tanrι’ya itaatsizlikle), insan bu güzelliği kaybetti, ama iman ve vaftizle, Kilise’nin bireyi olarak onu tekrar bulur. Lâkin her zaman var olup yanda duran ve bizi kollayan günah insanı gerçekten uzaklaştırır, ruhî dengesizliğe yol açar ve insanı manevî bakımdan yoldan çıkarır. Günah aynı zamanda «insanın hayatını zehir eder ve soldurur». Günümüzün bilginleriden P. Tournier'in yazdığı gibi, «vicdan azabının sebebolduğu manevî ıstıraptan daha beter ve zararlı ıstırap yoktur». İnsan yani mümin, orada kalsaydı, bu kâbustan kurtulamasaydı, çok bahtsız olurdu. Ama inayetli Rab bunun gereğini görüp,...

Günah Çıkartma Tartışması Rum Ortodoks Kilisesi'nde rahip eşliğinde "günah çıkarma" var mı? Katolik Kilisesi'ndeki gibi sakramentlerden mi? Biz (kadim Ortodoks kiliseleri) günah çıkarmaya inanmıyoruz, tövbeye ve bunu herhangi birine açıklamaya inanıyoruz. Bu kişinin bir rahip olmasına gerek yok, sizde bu zorunluluk var mı? Yazıyı tam okuyamadım vaktim yok, cevabı varsa kusura bakmayın

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Günah Çıkartma : Günah çıkartma?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler