Papazların günahları affetmesi

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Günah Çıkartma : Papazların günahları affetmesi

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Merhametli

Papazların günahları affetmesi ile alakalı başka başka bir konuda bana aşağıdaki cevap verilmişti.

''Papazların insanların günahlarını kendi adlarına bağışladıkları doğru değildir;papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler. Bu yetki onlara Mesih tarafından verilmiştir. Günahları bağışlama yetkisini hak etmek diye bir kavram yoktur. Papazlar da günah işlerler ve günahlarını başka papazlara itiraf ederler. Kişinin günah çıkarma gizeminden yararlanması ve lütuf alması için papazın günahsız olması veya mükemmel bir insan olması gerekmez''

Papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler deniyor. Papazlar rab tarafından günahın affedilip affedilmediğini nereden biliyorlar? Neye göre bu ilanı yaparlar. Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?

Teşekkür ederim.

hristiyanlık
ortodoksmoderator3

Sevgili Merhametli, izin verirseniz size hic kimse cevap vermeden bir soru sormak isterim!

Papaz olmak mi istiyorsunuz?

hristiyanlık
Theophilos

Merhametli
Papazların günahları affetmesi ile alakalı başka başka bir konuda bana aşağıdaki cevap verilmişti.

''Papazların insanların günahlarını kendi adlarına bağışladıkları doğru değildir;papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler. Bu yetki onlara Mesih tarafından verilmiştir. Günahları bağışlama yetkisini hak etmek diye bir kavram yoktur. Papazlar da günah işlerler ve günahlarını başka papazlara itiraf ederler. Kişinin günah çıkarma gizeminden yararlanması ve lütuf alması için papazın günahsız olması veya mükemmel bir insan olması gerekmez''

Papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler deniyor. Papazlar rab tarafından günahın affedilip affedilmediğini nereden biliyorlar? Neye göre bu ilanı yaparlar. Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?

Teşekkür ederim.
Günah çıkarma (Tövbe veya barışma olarak da adlandırılır) gizemine sahip olan elçisel Kiliseler, günahların bağışlanması ile ilgili olarak Mesih'in İncil'de havarilerine verdiği yetkiyi esas alırlar:
İsa yine onlara, "Size esenlik olsun!" dedi. "Baba beni gönderdiği gibi, ben de sizi gönderiyorum." Bunu söyledikten sonra onların üzerine üfleyerek, "Kutsal Ruh'u alın!" dedi. "Kimin günahlarını bağışlarsanız, bağışlanmış olur; kimin günahlarını bağışlamazsanız, bağışlanmamış kalır." (Yuhanna 20:21-23)

"Size doğrusunu söyleyeyim, yeryüzünde bağlayacağınız her şey gökte de bağlanmış olacak. Yeryüzünde çözeceğiniz her şey gökte de çözülmüş olacak. (Matta 18:18)

hristiyanlık
Anglikanmoderator

Papazlar nereden biliyorlar? Rab'bin sözüne dayanarak biliyorlar. Rab'bin sözü diyorki
"Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır." (1Yuhanna 1:9)

Burada anlamanız gereken günah itirafı olayında papazların bazıların günahı bağışlayıp diğerlerininkini bağışlamamak gibi bir yetkileri yok. Günahı itiraf eden herkes için bağışlandığını ilan etmek zorundadır. Bunu da Rab'bin sözüne dayanarak yapıyorlar.

Biri yalan olarak veya samimiyeti olmadan günah itirafı ettiğini düşünülürse emin olmak için soular sorular sorulabilir. Ama eninde sonunda papazlar günahı itirafı eden her kilise üyesinin günahının affını ilan etmek zorundadır.

hristiyanlık
Merhametli

Alıntı:
Günah çıkarma (Tövbe veya barışma olarak da adlandırılır) gizemine sahip olan elçisel Kiliseler, günahların bağışlanması ile ilgili olarak Mesih'in İncil'de havarilerine verdiği yetkiyi esas alırlar:İsa yine onlara, "Size esenlik olsun!" dedi. "Baba beni gönderdiği gibi, ben de sizi gönderiyorum." Bunu söyledikten sonra onların üzerine üfleyerek, "Kutsal Ruh'u alın!" dedi. "Kimin günahlarını bağışlarsanız, bağışlanmış olur; kimin günahlarını bağışlamazsanız, bağışlanmamış kalır." (Yuhanna 20:21-23)

"Size doğrusunu söyleyeyim, yeryüzünde bağlayacağınız her şey gökte de bağlanmış olacak. Yeryüzünde çözeceğiniz her şey gökte de çözülmüş olacak. (Matta 18:18)
Sevgili Ortodoksmoderator3 arkadaşım, papaz olmaya niyetim yok. rabbin varlığına inandım. Kendime, ona giden en doğru yolu arıyorum. Din seçmek çok kolay değil, bu mevzu da önemsiz bir mevzu değil. Mümkün olduğunca detaylı öğrenmeye çalışıyorum. Bu sitede bana anlayış gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

(Yuhanna 20:21-23) ve (Matta 18:18)'den benim anladığım, papazların istediği günahları affetme yetkisinin kendilerine verildiğidir. Eğer yanlış anlamışsam lütfen bu konuda beni aydınlatınız.

Teşekkür ederim.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Papazların günahları affetmesi konusuna benzer konular;

Günahları tekrarlamak ve bağışlanmak Sevgili arkadaşlar, Benim size, benim için çok önemli bir soru sormam lazım. Ben hristiyanlıga inanıyorum ama daha vaftiz olmadım ve ayine katılmadım bunun tek nedeni ise tembelliğim. Benim size sorum şu, benim başım şehvet ve diğer günahlarla belada, bir daha yapmıyacağım dememe ragmen eski günahlarıma tekrar ve tekrar döndüm. Günahlardan uzak durmaya çalıştığımda hayatım çok daha güzeldi ama bu son tekrarımdan sonra artık affedilebilebilirmiyim bilmiyorum. Tekrar günahlarımdan ayrılmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba çok fazla günahı olan ve günahlarını tekrarlayan beni Rab affedermi? Affedilmek için ne yapmalıyım ? Artık gittikçe umudumu kaybetmeye başlıyorum ve bu beni daha fazla dibe batırıyor. Lütfen bana yardım edin...

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet Bu nedenle, şifa bulmak için günahlarınızı birbirinize itiraf edin ve birbiriniz için dua edin. Doğru kişinin yalvarışı çok güçlü ve etkilidir. Yakup 5:16 Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır. 1. Yuhanna 1:9 İman edenlerin birçoğu geliyor, yaptıkları kötülükleri itiraf edip anlatıyordu. Elçilerin işleri 19:18

Luka 5:23-24 ayağa kalk demek ve günahları bağışlamak Luka 5:23-24'te ne demek istiyor ? Kalk yürü demek mi, günahların bağışlandı demek mi kolay demek istiyor Mesih ? Teşekkürler. Rab sizinle olsun. Yönetim Notu: Lütfen TÜM sorularınızı SORU PANOSU'na sorunuz.

Papazların Yetkileri Papazların günah çıkarma yetkisinin olduğunu biliyoruz. Normal insanların yapamayıp, papazların yapabildiği başka ne tür yetkileri vardır? Yönetim Notu: Sevgili Merhametli, ne yazıkki size o kadar cevap yazılmış olmasına rağmen üzülerek görüyoruz ki halen daha bu kavramı anlamamışsınız. Bu olayı "yetki" olarak tarif etmek eksik bir açıklama olur, Elçisel Kiliseler'deki bu uygulamayı anlamayan/anlayamayan/anlamak istemeyen bazı mezheplerin teologlarının/pastörlerinin ekmeğine yağ sürer. Tekrar ifade edelim bu olayı "yetki" kelimesi ile tarif etmek eksik bir tarif olacaktır, bu olay affetme ilanıdır, tövbe, lütuf zamanıdır, aracılığıdır, affetme işi de kişiden kaynaklanmaz, Mesih'ten gelen Söz'den kaynaklanır.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah > Günah Çıkartma : Papazların günahları affetmesi

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler