| Merhametli |
|
Papazların günahları affetmesi ile alakalı başka başka bir konuda bana aşağıdaki cevap verilmişti. ''Papazların insanların günahlarını kendi adlarına bağışladıkları doğru değildir;papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler. Bu yetki onlara Mesih tarafından verilmiştir. Günahları bağışlama yetkisini hak etmek diye bir kavram yoktur. Papazlar da günah işlerler ve günahlarını başka papazlara itiraf ederler. Kişinin günah çıkarma gizeminden yararlanması ve lütuf alması için papazın günahsız olması veya mükemmel bir insan olması gerekmez'' Papazlar sadece Rabbin hizmetkarları ve havarilerin halefleri olarak Rabbin adına hareket edip Tanrısal lütfun ve affın verildiğini ilan ederler deniyor. Papazlar rab tarafından günahın affedilip affedilmediğini nereden biliyorlar? Neye göre bu ilanı yaparlar. Beni bu konuda bilgilendirir misiniz? Teşekkür ederim. |
İsa yine onlara, "Size esenlik olsun!" dedi. "Baba beni gönderdiği gibi, ben de sizi gönderiyorum." Bunu söyledikten sonra onların üzerine üfleyerek, "Kutsal Ruh'u alın!" dedi. "Kimin günahlarını bağışlarsanız, bağışlanmış olur; kimin günahlarını bağışlamazsanız, bağışlanmamış kalır." (Yuhanna 20:21-23)
"Size doğrusunu söyleyeyim, yeryüzünde bağlayacağınız her şey gökte de bağlanmış olacak. Yeryüzünde çözeceğiniz her şey gökte de çözülmüş olacak. (Matta 18:18)
|
Alıntı:
|
|
Günah çıkarma (Tövbe veya barışma olarak da adlandırılır) gizemine sahip olan elçisel Kiliseler, günahların bağışlanması ile ilgili olarak Mesih'in İncil'de havarilerine verdiği yetkiyi esas alırlar:İsa yine onlara, "Size esenlik olsun!" dedi. "Baba beni gönderdiği gibi, ben de sizi gönderiyorum." Bunu söyledikten sonra onların üzerine üfleyerek, "Kutsal Ruh'u alın!" dedi. "Kimin günahlarını bağışlarsanız, bağışlanmış olur; kimin günahlarını bağışlamazsanız, bağışlanmamış kalır." (Yuhanna 20:21-23) "Size doğrusunu söyleyeyim, yeryüzünde bağlayacağınız her şey gökte de bağlanmış olacak. Yeryüzünde çözeceğiniz her şey gökte de çözülmüş olacak. (Matta 18:18) |