Bazı günahlar, gün gibi ortadadır.

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Bazı günahlar, gün gibi ortadadır.

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Yalancılık : Yalan söylemeyen Tanrı, krallığında yalancıların yeri olmadığını açıkca belirtmiştir. " Yalancı dil " ve " yalan soluyan yalancı tanık ", Tanrı'nın özellikle nefret ederek seçip ayırdığı yedi günah arasındadır ( Özd. 6:16-19 ). Yalanların babası şeytanla birlikte yalancıların yeri cehennemdir.

Yemin etme : 3. emirde, " Tanrın Rab'bin adını boş yere ağzına almayacaksın. Çünkü Rab, adını boş yere ağzına alanları cezasız bırakmayacaktır. " ( Çık. 20:7 ) denmektedir. Genel bir sohbette olsun, dinsel bir yeminde olsun, umursamadan ve düşünmeden Tanrı'nın adı dudaklarınızdan çıkıyorsa, O'nun adını boş yere ağzınıza alıyorsunuz demektir. Yakup, " Kardeşlerim, öncelikle şunu söyleyeyim: Ne gök üzerine, ne yer üzerine, ne de başka bir şey üzerine yemin edin. ' Evet'iniz evet, ' hayır'ınız hayır olsun ki, yargıya uğramayınız. " ( Yak. 5:12 ) diye yazmaktadır.

Kötü niyetle konuşma : Birinin yüzüne karşı ya da gizlice arkasından söylensin acımasız ve kindar sözler Kutsal Kitap'ta tekrar tekrar mahkum edilmektedir. Tanrı'yla paydaşlıktan zevk almak için, " İftira etmeyen, dostuna zarar vermeyen, komşusuna kara çalmayan " ( Mez. 15:3 ) biri olmalısınız.

Çalma : Ailenizin ya da arkadaşlarınızın iyi niyetini kötüye kullanmak olsun, kar etme adına müşterilerinizi kandırma ya da iş yerinizdeki sözde " küçük hırsızlık " olsun, Rab, çalmanın her türlüsüne son derece karşıdır. Kapısını bütün hırsızlara kapatacak, onların çaldıkları hazineleri gazap hazinelerine döndürecek, kötülükle elde ettikleri gümüş ve altın, etlerini yakan bir metal gibi, onların işkencesi olacaktır ( Yak. 5:2-3 ).

Ayyaşlık : Rab Tanrı, aşırı ve sorumsuzca alkol kullananlardan söz etmektedir: " Sabah erken kalkıp içki peşinde koşanların, gece geç vakte kadar şarap içip kızışanların vay haline... Şarap içmekte sınır tanımayanların, içkileri karıştırıp içmekten çekinmeyenlerin vay haline " ( Yeşaya 5:11, 22-23 ). Böyleleri, yeniden doğmazlarsa ve Kutsal Ruh onları değiştirmezse Tanrı'nın Krallığı'nı miras alamayacaklardır.

İbadeti Tanrı'dan esirgeme : Rab İsa Mesih, birinci ve en önemli emrin, " Tanrı'n Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle seveceksin " ( Mar. 12:30 ) olduğunu duyurmuştur. Bundan çıkan sonuca göre, birinci ve en önemli günah, Tanrı'ya ibadet etmemekte ayak diremek, O'nun Sözü'nü ihmal etmek, O'nu düşüncelerinizden çıkarmak ve O'nsuz yaşamaktır.

Tanrı'nın işlerine gülme : Bazılarının düşündüklerinin tersine, vaizlerle alay etmek ve genellikle de Hristiyan imanını ciddiye alanlarla eğlenmek yeni bir şey değildir. Ama bu gülüşün sonu, Kutsal Kitap'ta yazılan, bunun neye mal olduğunu anlayan alaycılarınki gibi her zaman trajik olur. " Onlar Tanrı2nın ulaklarıyla alay ederek sözlerini küçümsediler, peygamberlerini aşağıladılar. Sonunda Rab'bin halkına karşı öfkesi kurtuluş yolu bırakmayacak kadar alevlendi " ( 2. Ta. 36:16 ).

Cinsel günahlar : Tanrı, ilk erkekle ilk kadını yarattıktan hemen sonra evlilik kurumunu başlatmıştır ve Kutsal Kitap'ın başından sonuna kadar, erkekle karısı arasındaki ilişki değerli ve evrensel saygıya layık görülmektedir. Cinsel ilişki sadece evllik bağı içinde uygundur. Bu nedenle fuhuş, zina ve bütün eşcinsel davranışlar Kutsal Kitap'ta açıkca ve tekrar yasaklanmaktadır ( Çık. 20:14; lev. 18:22; 1. Ko. 6:9-10 ).

Bu günahların herhangi birinden suçlu olup olmadığınızı düşünün. Eğer suçluysanız, Tanrı2nın gazabının üzerinizde durduğuna ve mahkum olmanızın sadece bir zaman meselesi olduğuna hiç kuşku yoktur. Vicdnınızdan kaçamazsınız. Arkadaşlarınız, aileniz ve komşularınız sizin ne olduğunuzu tam olarak biliyorlar. Siz yolda yürürken, " Ayyaş gidiyor; alaycı gidiyor; dalavereci tüccar gidiyor ! "diyorlar. Tanrı, çocuklarının işaretinin bunlar olmadığını daha açıkca belirtemezdi. Bu insanlar, Rab onların içini değiştirmezse cehennemden asla kaçamayacaklardır.

" Günah sizi yıkıma sürüklemesin diye, tövbe etmeniz ve bütün isyanlarınızdan dönmeniz " ( Hez. 18:30 ) için ısrar ediyorum şimdi. Katılaşmış günahlılar için ne kadar korkunç bir beklenti ! Yine de siz uyarıldınız ve ben, sizin kanınızdan eminim. Yazdığımı ister ezberleyin, ister buna direnmeyi seçin. ( J. ALLEINE )

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

hristiyanlık
MR.CAGE

Fırat Çölgeçen
Yalancılık : Yalan söylemeyen Tanrı, krallığında yalancıların yeri olmadığını açıkca belirtmiştir. " Yalancı dil " ve " yalan soluyan yalancı tanık ", Tanrı'nın özellikle nefret ederek seçip ayırdığı yedi günah arasındadır ( Özd. 6:16-19 ). Yalanların babası şeytanla birlikte yalancıların yeri cehennemdir.

Yemin etme : 3. emirde, " Tanrın Rab'bin adını boş yere ağzına almayacaksın. Çünkü Rab, adını boş yere ağzına alanları cezasız bırakmayacaktır. " ( Çık. 20:7 ) denmektedir. Genel bir sohbette olsun, dinsel bir yeminde olsun, umursamadan ve düşünmeden Tanrı'nın adı dudaklarınızdan çıkıyorsa, O'nun adını boş yere ağzınıza alıyorsunuz demektir. Yakup, " Kardeşlerim, öncelikle şunu söyleyeyim: Ne gök üzerine, ne yer üzerine, ne de başka bir şey üzerine yemin edin. ' Evet'iniz evet, ' hayır'ınız hayır olsun ki, yargıya uğramayınız. " ( Yak. 5:12 ) diye yazmaktadır.

Kötü niyetle konuşma : Birinin yüzüne karşı ya da gizlice arkasından söylensin acımasız ve kindar sözler Kutsal Kitap'ta tekrar tekrar mahkum edilmektedir. Tanrı'yla paydaşlıktan zevk almak için, " İftira etmeyen, dostuna zarar vermeyen, komşusuna kara çalmayan " ( Mez. 15:3 ) biri olmalısınız.

Çalma : Ailenizin ya da arkadaşlarınızın iyi niyetini kötüye kullanmak olsun, kar etme adına müşterilerinizi kandırma ya da iş yerinizdeki sözde " küçük hırsızlık " olsun, Rab, çalmanın her türlüsüne son derece karşıdır. Kapısını bütün hırsızlara kapatacak, onların çaldıkları hazineleri gazap hazinelerine döndürecek, kötülükle elde ettikleri gümüş ve altın, etlerini yakan bir metal gibi, onların işkencesi olacaktır ( Yak. 5:2-3 ).

Ayyaşlık : Rab Tanrı, aşırı ve sorumsuzca alkol kullananlardan söz etmektedir: " Sabah erken kalkıp içki peşinde koşanların, gece geç vakte kadar şarap içip kızışanların vay haline... Şarap içmekte sınır tanımayanların, içkileri karıştırıp içmekten çekinmeyenlerin vay haline " ( Yeşaya 5:11, 22-23 ). Böyleleri, yeniden doğmazlarsa ve Kutsal Ruh onları değiştirmezse Tanrı'nın Krallığı'nı miras alamayacaklardır.

İbadeti Tanrı'dan esirgeme : Rab İsa Mesih, birinci ve en önemli emrin, " Tanrı'n Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle seveceksin " ( Mar. 12:30 ) olduğunu duyurmuştur. Bundan çıkan sonuca göre, birinci ve en önemli günah, Tanrı'ya ibadet etmemekte ayak diremek, O'nun Sözü'nü ihmal etmek, O'nu düşüncelerinizden çıkarmak ve O'nsuz yaşamaktır.

Tanrı'nın işlerine gülme : Bazılarının düşündüklerinin tersine, vaizlerle alay etmek ve genellikle de Hristiyan imanını ciddiye alanlarla eğlenmek yeni bir şey değildir. Ama bu gülüşün sonu, Kutsal Kitap'ta yazılan, bunun neye mal olduğunu anlayan alaycılarınki gibi her zaman trajik olur. " Onlar Tanrı2nın ulaklarıyla alay ederek sözlerini küçümsediler, peygamberlerini aşağıladılar. Sonunda Rab'bin halkına karşı öfkesi kurtuluş yolu bırakmayacak kadar alevlendi " ( 2. Ta. 36:16 ).

Cinsel günahlar : Tanrı, ilk erkekle ilk kadını yarattıktan hemen sonra evlilik kurumunu başlatmıştır ve Kutsal Kitap'ın başından sonuna kadar, erkekle karısı arasındaki ilişki değerli ve evrensel saygıya layık görülmektedir. Cinsel ilişki sadece evllik bağı içinde uygundur. Bu nedenle fuhuş, zina ve bütün eşcinsel davranışlar Kutsal Kitap'ta açıkca ve tekrar yasaklanmaktadır ( Çık. 20:14; lev. 18:22; 1. Ko. 6:9-10 ).

Bu günahların herhangi birinden suçlu olup olmadığınızı düşünün. Eğer suçluysanız, Tanrı2nın gazabının üzerinizde durduğuna ve mahkum olmanızın sadece bir zaman meselesi olduğuna hiç kuşku yoktur. Vicdnınızdan kaçamazsınız. Arkadaşlarınız, aileniz ve komşularınız sizin ne olduğunuzu tam olarak biliyorlar. Siz yolda yürürken, " Ayyaş gidiyor; alaycı gidiyor; dalavereci tüccar gidiyor ! "diyorlar. Tanrı, çocuklarının işaretinin bunlar olmadığını daha açıkca belirtemezdi. Bu insanlar, Rab onların içini değiştirmezse cehennemden asla kaçamayacaklardır.

" Günah sizi yıkıma sürüklemesin diye, tövbe etmeniz ve bütün isyanlarınızdan dönmeniz " ( Hez. 18:30 ) için ısrar ediyorum şimdi. Katılaşmış günahlılar için ne kadar korkunç bir beklenti ! Yine de siz uyarıldınız ve ben, sizin kanınızdan eminim. Yazdığımı ister ezberleyin, ister buna direnmeyi seçin. ( J. ALLEINE )

Sevgili Fırat abi.Ne mutlu yine bu değerli yazılarınızla aramızdasınız.İnanın ki görünce çok sevindim.Paylaşımınız için sonsuz teşekkürler size.Rabbimiz İsa Mesih şu şekilde dua etmemizi istemiştir:''Günahlarımız ı bağışla.Çünkü biz de bize karşı suç işleyen herkesi bağışlıyoruz.Ayartılmamız a izin verme.''(Luka.11:4)Rab her zaman sizinle olsun.Rab de sizi aramızda görmekten her zaman mutluluk duyacağımı tekrar ifade etmek istiyorum.Esenlikle kalın.

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Sevgili kardeşim mr. cage, ben de sizin aranızda olmaktan Rab'de mutluyum. Bir pastör kardeşimin dediği gibi : Diğer tarafta söyleşide bulunmak için uzun uzadıya beraber olacağız.

Şimdi konumuzla ilgili devam edelim:

Kutsal Yazı'nın aşağıdaki ayetlerinin sizi uyandıracak bir gök gürültüsü ya da sizi katılaştıracak demir görevi yapmasını size bırakıyorum:

Defalarca azarladığı halde dikbaşlılık eden, ansızın yıkıma uğrayacak, çare yok ( Özd. 29:1 ).

Sizi çağırdığım zaman beni reddettiniz. Elimi uzattım, umursayan olmadı... Bu yüzden ben de felaketlerinize sevineceğim. Bela üzerinize bir fırtına gibi geldiğinde, bir kasırga gibi geldiğinde felaketiniz, sıkıntıya kaygıya düştüğünüzde sizinle alay edeceğim ( Özd. 24, 26-27 )

Bu noktada bir çok kişinin, gün gibi ortada ve apacık olan bu günahların hiçbirinden suçlu olmadığı düşüncesiyle kendini teselli ettiğini hayal edebiliyorum. Ancak sizin için her şeyin yolunda gittiğinin garantisi yoktur. Kendinizi ve başkalarını kandırabilirsiniz. Tanrı'nın istediği yürek değişikliğini hiç yaşamadan iyi bir Hristiyan diye geçinebilirsiniz. Rab İsa, " Yargı günü, birçokları bana diyecek ki, ' Ya Rab ! Ya Rab ! Biz senin adınla peygamberlik yapmadık mı ? Senin adınla cinler kovmadık mı ? Senin adınla birçok mucize yapmadık mı ? ' O zaman ben de onlara açıkca, ' Sizi hiç tanımadım, uzak durun benden, ey kötülük yapanlar ! ' diyeceğim " ( Mat. 7:22,23 ) uyarısında bulunmuştur. Binlerce, milyonlarca kişinin , yüreklerini baştan aşağı irdelemezse, başkalarından, hatta kendilerinden bile gizli olan bir günah yüzünden mahkum olacağı gerçeğini ban, aklınıza sokamam. ( " Tanrı'ya Dönmemişler İçin Çalar Saat " )

hristiyanlık
MR.CAGE

Sevgili abi.Bunları okuyunca kendimi gerçekten de bir sınamam gerekiyor.Sadece ben değil bir çok imanlının sınaması gerekiyor.Gerçek bir Hristiyanmıyız?Yani özde bir Hristiyan mıyız?Yoksa sadece sözde mi kalıyor?Bunu bilmek gerçekten de önemli diye düşünüyorum.Bu yaşam biçimini kendimize tam olarak uyguladığımızda zaten endişelenmemize de gerek kalmayacak.Rab her zaman sizinle olsun.

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

MR.CAGE
Sevgili abi.Bunları okuyunca kendimi gerçekten de bir sınamam gerekiyor.Sadece ben değil bir çok imanlının sınaması gerekiyor.Gerçek bir Hristiyanmıyız?Yani özde bir Hristiyan mıyız?Yoksa sadece sözde mi kalıyor?Bunu bilmek gerçekten de önemli diye düşünüyorum.Bu yaşam biçimini kendimize tam olarak uyguladığımızda zaten endişelenmemize de gerek kalmayacak.Rab her zaman sizinle olsun.
Size Rab'de çok teşekkür ederim sayın mr. cage. Rab'bin her daim sizi lütfuyla koruması istemim...

Bazı günahlar daha az bellidir

Bile bile bilgisizlik :
Hoşea 4:6'da Rab, " Yok oldu halkım bilgisizlikten " diye duyurmaktadır. Onların mazeretleri yoktu. Bilgiye ulaşabilirlerdi - Tanrı, ulaklarını göndermişti; ama onlar, öğrenmek istemiyorlardı. Bilgisizlikleri bile bile kasıtlıydı. Anlayamıyor değillerdi; sadece anlamıyorlardı. Bugün de onlar gibi pek çok kişinin oolmasından korkarım. Birçoğunun evinde, hatta elinde Kutsal Kitap var. Ama onlar, Yaratan'ın ne dediğini anlamaya inatla direniyorlar. Tanrı'yı ve yollarını bilmemek, gurur duyulacak bir şey değildir. Kutsal Kitap'ta, " Rab, alev alev yanan ateş içindeki güçlü melekleriyle göründüğü zaman , Tanrı'yı bilmeyenlerden ve Rab'bimiz Mesih İsa'nın müjdesine itaat etmeyenlerden öç alacaktır " ( 2. Se. 1:7-8 ). denmektedir. Dikkat edin, onların arasında olmayın - bilgisizliğiniz yüzünden ölmeyin.

Mesih'e güvenmektenkaçınma :
Rab İsa Mesih, Kendisini izleyen etrafındaki kalabalığı, " Biri bana gelip de babasını, annesini, karısını, çocuklarını, kardeşlerini, hatta kendi canını bile gözden çıkarmazsa, öğencim olamaz " ( Luka 14:26 ) diye uyarmıştır. Ne var ki, çok az kişi dininde bu kadar yol kat etmeye hazırdır. Kendilerini inkar etmemek ve gerçek bir Hristiyan olmanın bedelini hesaplamamak için inatla direnirler.

Devamı var.Rab'de özür dilerim ki; yazacağım çok şey var da, şimdilik bu kadar .... Yorgunum, kendimi toplayınca yazacağım.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Bazı günahlar, gün gibi ortadadır. konusuna benzer konular;

Hristiyan gibi yaşamak Herkese merhabalar, Bu benim ilk mesajım ve ilk olarak bu forumu hayata geçiren ve destekleyen herkese teşekkür ile başlamak isterim. Yaklaşık bir yılı aşan bir süredir Hristiyanlığa karşı ilgi duymaya başladım. bu bir anda ve nedensiz oldu,Haziran 2010 da Hristiyanlıkla ilgili çeşitli sitelerden bilgiler almaya ve İncili okumaya başladım, eskiden Hristiyanlıkla ilgili yanlış olduğunu düşündüğüm şeyleri en başından ele alıp sorgulamaya başladım. ve yaklaşık temmuz 2010 dan beri kendimi bu dine çok yakın hissediyorum. bir şekilde bilgimi, düşüncelerimi ve kalbimi Hristiyanlık için derinleştirmeye çalışıyorum. ancak benim de bu dini kendi hayatımda tam anlamıyla yaşama hakkında çeşitli tereddütlerim var, ve paylaşmak istediğim şey...

Hıristiyanlık'ta Bağışlanamayacak Olan Günahlar Nelerdir? Hani bizim İslam'da belli başlı kurallar vardır. İşte ****** affedilemez, ****** affedilemez vs. işte hıristiyanlıkta hangileri? SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Soru panosu'nun uyarılarını okuyunuz lütfen

Hıristiyanlıkta affedilmeyen günahlar nelerdir? (Video) http://www.uzmantv.com/hiristiyanlikta-affedilmeyen-gunahlar-nelerdir

"İşledikleri günahlar için tövbe edenler" - Yuhanna Fisher İşledikleri günahlar için tövbe edenler... Biri günah işlediyse, Baba’ nın yanında bir avukatımız vardır. İnsanlar uğruna çarmıha çekilen ve ölen Tanrı’ nın Oğlu, günahkarı ceza korkusunun kabusundan kurtarır, güven ve umut kazandırır. İsa Mesih yüce kahinimizdir ve değerli bedeni, tüm insanların kurtuluşu için çarmıhta kurban ettiği adağımızdır. Kurtuluşumuz için akıtılan kanı, eski Yasa’ da olduğu gibi, danaların ve keçilerin değil de kurtarıcı, çok masum kurbanlık İsa Mesih’in kanı idi. Yüce kahinimizin adağını sunduğu tapınak insan eli tarafından değil de yalnızca Tanrı’ nın gücü ile inşa edilmişti. Nitekim O, yalnızca Tanrı’ nın eli ile inşa edilen gerçek tapınak olan, dünyanın önünde kanını akıtmıştır. Fakat bu tapınağın...

Yeni Doğmuş Bebekler Gibi " Yeni doğmuş bebekler gibi, hilesiz sütü andıran Tanrı Sözü'nü özleyin ki, bununla beslenip büyüyerek kurtuluşa erişesiniz." ( 1. Pe. 2:2 ) Kimse bebek gibi görülmek istemez. Küçük çocuklar bile olduklarından daha büyük olduklarında ısrar ederler. Bununla birlikte Tanrı'nın karşısındaki yerimizi gerçekten anlarsak Petrus'un bize bebek gibi olmayı neden tavsiye ettiğini kolayca görebiliriz. Bu karşılaştırmadaki önemli nokta bebeklerin ihtiyaç duydukları süte olan kuvvetli arzularıdır. Onu çok istemektedirler. Ebeveynlerin, özellikle yeni ebeveynlerin bebeğin ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar çabuk karşılama istekleri bu yüzdendir.Biliyorlar ki, aç bir bebek sütünü alana kadar ağlamayı bırakmayacaktır. Petrus, Tanrı Sözü'ne olan...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Bazı günahlar, gün gibi ortadadır.

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler