Fırat Çölgeçen
Bazı günahlar, gün gibi ortadadır.
Tanrı'nın bütün yarattıkları size karşıdır. Yeni Antlaşma'da, Pavlus, günahkarların ısrarlı davranışları yüzünden, bütün yaratılışın inleyip doğum ağrısı çektiğini anlatmaktadır ( Rom. 8:22 ). Günahkarların bencil isteklerine hizmet etmesi için kuşaklardan beri kötüye kullanılan, Tanrı'nın yarattığı dünya kurtulmak istemektedir. Ağaçlar, bitkiler, çiçekler, kara ve deniz konuşabilse ve akıl yürütebilseydi; doğalarının ve Tanrı'nın onları yaratma amacına zıt olarak kendilerine davranılmasına karşı çıkarak feryat ederdi. Birinin dediği gibi, " Alkol, ayyaşın onu ne kadar kötüye kullandığını bilebilseydi, fıçıda, kadehinde, boğazında ve midesinde ona inlerdi. Konuşabilseydi, onunla yüzleşirdi. Dünyadaki her yaratık, gereken akıl yürütme gücü olsaydı, imansız kadınlara ve erkeklere inlerdi.Toprak sizi desteklediği için inlerdi, hava size nefes aldırdığı için inlerdi, yatağınız sizi dinlendirdiği için inlerdi yiyeceğiniz sizi beslediği için inlerdi, giysileriniz sizi örttüğü için inlerdi. Siz, Tanrı'ya karşı işlediğiniz günahların içinde yaşamaya devam ederken, her şey,yardım görmenizi ya da teselli edilmenizi protesto ederek ayağa kalkardı. "
Yaratılışa yük olduğumuzu düşünmek, ciddi bir düşüncedir. Cansız yaratıklar konuşabilseyd,; tabağımızdaki yemek " Ya Rab, bu insanı besleyip sana leke sürsün diye ona güç vermeli miyim ? Keşke bana izin verseydin de onu boğsaydım " diye Tanrı'ya feryat ederdi. Soluduğumuz hava, " Ya Rab, bu kadın adına saygısızlık edebilsin, halkına hakaret edebilsin, ahlaksız konuşmalar yapabilsin, halkına hakaret edebilsin diye ona nefes aldırmalı mıyım ? Tek bir söz söyle, onu nefes alamayacak bir duruma getireyim " derdi. Devamlı kullandığımız taşıt araçlarımız bile, " Ya Rab, bu yolda onun sana karşı daha çok günah işlemesine yardım etmeli miyim ? " diye şikayet ederdi. Mesih İsa'ya ait değilseniz; yeryüzü ayağınızın altında, cehennem ise sizin için inlerdi, ta ki ölüm ikisini de doyuruncaya kadar. Rab, size karşı olmaya devam ettikçe - gökte ve yerde - yarattığı her şeyin size karşı olduğundan kuşku duymayın. Tanrı'da esenlik bulmadıysanız, tanrı'yla esenlik içinde olamazsınız ( " Tanrı'ya Dönmemişler İçin Çalar Saat " )
Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.