Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir?

Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? :  Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? sayfasını paylaşmak için adres:

candan

Hristiyanlar Mesih'e iman edip kurtulus aldiktan sonra da gunah islemeye devam ederler zira Isa Mesih'in donusune ya da olunceye dek gunahtan kurtulamayiz. Ancak Iman edince hayatimizda degisimler olur ( 2 Korintler 5:17 ). Kisi bedeninin islerini ( Galatyalilar 5:19-20 ) birakip Ruhun meyvalarini vermeye baslar ( Galatyalilar 5:22-23 ). Bu degisim iman eder etmez aninda olan bir degisimden ziyade zaman alan bir degisimdir. Eger kisi yasaminda degisim gostermezse o kisinin imaninin gercekligi tartisilabilir bir konu olabilir. Hristiyanlar da gunah isleyebilir. Tarih Hristiyanlarin ( ya da Hristiyan oldugunu iddia edenlerin ) korkunc gunahlari ile doludur. Isa bu gunahlar icin de oldu. Ama bu bizim gunah islemeye devam etmemiz anlamina gelmemelidir.

Birinci Korintler 6:9-11 de Havari Pavlus imanlilarin kurtulduklari gunahkar hayati tarif etmektedir. 11. Ayette "Bazılarınız böyleydiniz; ama yıkandınız, kutsal kılındınız, Rab İsa Mesih adıyla ve Tanrımız`ın Ruhu aracılığıyla aklandınız. " yazar. Burda "boyleydiniz" yazisina dikkat ediniz. Imanlilar bir zamanlar 9-10 cu ayetlerdeki gibiydiler ama artik oyle davranamayiz. Zina isleyen, sarhos gezen, homoseksuel olan, cocuklara eziyet eden, katil olan vs bu kisiler kurtulus alabilir mi? Evet. Eger kisi devamli olarak gunah islemeye devam ederse imanli sayilir mi? hayir. Kisi Hristiyan olduktan sonra yasamlari degisecektir. Gunah icinde yasayip da hristiyan oldugunu iddia edenler icin ise soyliyebilecegim sey ya kendilerini aldatarak yalan soylemektedirler ya da bir gun Tanri'nin yargisina ve disiplinine ugrayacak olan gercek imanlilardir ( Ibraniler 12:5-11 )

Derleyen
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? sayfasını paylaşmak için adres:

Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? konusuna benzer konular;

hristiyan olanlara düzenli olarak maaş baglıyorlrmış ne kadar dogru? hristiyan olanalara düzenli olarak maaş baglıyorlarmış ne kadar dogru ben işsizim ve hristiyan olmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

Orijinal gunah (ilk gunah) nedir? " Orijinal gunah" terimi Adem'min Iyiyi kotuyu bilme agacinin meyvasini yemekten dogan gunahi anlatmaktadir. Ve bu gunahin Adem soyundan gelen tum insanlar ustundeki etkisini ki ozellikle bizim dogamizi nasil etkiledigini ve Tanri onunde gunah...

Baska melekler de gunah isleyebilir mi? 1 Timoteus 5:21 soyle yazar , " Bu söylediklerimi yan tutmadan, kimseyi kayırmadan yerine getirmen için seni Tanrı'nın, Mesih İsa'nın ve seçilmiş meleklerin önünde uyarıyorum. " Secilmislik konusunda hangi gorusu savunursaniz savunun Kutsal...

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? Kufretmek kesinlikle gunahtir.Kutsal Kitap bunu gayet acik sekilde beyan etmistir. Efesliler 4:29 soyle yazar; " Ağzınızdan hiç kötü söz çıkmasın. İşitenler yararlansın diye, ihtiyaca göre, başkalarının gelişmesine yarayacak olanı söyleyin. "...

Eski Ahit (Yasa) ne kadar geçerli ne kadar geçersiz? merhaba ben bir suredir hristiyanligi arastiriyorum. ilk is olarak incili bastan sona okudum ve cok etkilendim. fakat bazi sorularim var ve simdiye kadar tatmin edici cevaplar bulamadim. bunlardan biri eski ahit ve yeni ahit meselesi. tevrata...

Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? :  Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler