Günahlarım çok büyük!

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Günahlarım çok büyük!

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

Günahlarım çok büyük!

Günahlarım çok büyük!
  1. Hiç kimse büyük günahkar değildir. Tanrı’nın sevgisi ve İsa’nın kurban olması en kötü günahları bile silebilecek güçtedir. Eğer Hitler bile Mesih’e iman etseydi, kurtulabilirdi (Hitler’in işlediği günahın sosyal etkisi ve sonuçları değil, Tanrı’ya karşı işlediği günaha göre bunu söylemekteyiz. Doğal olarak Hitler’in günahının sosyal etkisi ve sonuçları, sizin tek başınıza işlediğiniz günahtan çok büyüktür.) Siz de herkes kadar günah işlediniz. Sizin günahlarınız doğal olarak size aittir. Onlar Tanrı’nın silemeyeceği kadar büyük olamazlar. Günah’ın Tanrı’ya karşı bir gücü yoktur, sadece sizin üstünüzde yetkisi ve gücü vardır.

2. Size birşey sormama izin verin. Sizce cinayet ve zina ciddi günah mıdır? Evet mi? Peki, ‘Tanrı’nın gönlüne uygun’ (Elçilerin İşl. 13:22) bir insan olan Davud hem cinayet hem de zina işledi. Hatta günahını herkesten saklamaya çalıştı. Fakat Tanrı onun günahlarını biliyordu ve onları açığa çıkardı.
    Davud tövbe edip, kendisini Tanrı’nın merhametine teslim etti. Tanrı onu bağışladı ve sevdi. Tanrı sizi de seviyor. Eğer İsa’ya güvenir ve sizin tüm günahlarınızı bağışlamasını dilerseniz, Tanrı tüm günahlarınızı bağışlayacaktır (Romalılar 10:9-10).
Kaynak: Hristiyan.NET
Yazar: M. Slick

Günahlarım çok büyük!

hristiyanlık
uniteryen

Günahlarım çok büyük!

ben 1 hafta önce imanımı milliyetçi duygularım yüzünden terk ettim ama şimidi pişmanım tekrar iman edersem kurtulurmuyum?

Günahlarım çok büyük!

hristiyanlık
Chonk

Günahlarım çok büyük!

uniteryen
ben 1 hafta önce imanımı milliyetçi duygularım yüzünden terk ettim ama şimidi pişmanım tekrar iman edersem kurtulurmuyum?
İman terk edilebilen bir olgu değildir.
İmanınızı terk ettiğinizi söylüyorsunuz. Bu durumda siz zaten iman etmemişsiniz, iman ettiğinizi sanmışsınız. Veya bu yönde ilerlerken denenmelerden dolayı düşmüşsünüz. Yeniden ayağa kalkıp, Tanrı sözünde kendinizi değerlendirmeniz gerek.

Unutmamak gerek ki iman ettim diyen herkes kurtulmayacak, yalnızca gerçek imana sahip olanlar kurtulacak. Yani "ben iman ettim" dedikten sonra iman edilmiyor.

Kutsal Kitabı okuyun, bu konuda anlayamadığınız her şeyi bizlere veya bir kiliseye danışın. Sürekli dua edin ve Tanrı ile iletişim içerisinde olun. Kurtuluş için tek kapı Mesih'tir.

Matta 13.Bölüm
44Göklerin Egemenliği, tarlada saklı bir defineye benzer. Onu bulan yeniden sakladı, sevinçle koşup gitti, varını yoğunu satıp tarlayı satın aldı.
45Yine Göklerin Egemenliği, güzel inciler arayan bir tüccara benzer.
46Tüccar, çok değerli bir inci bulunca gitti, varını yoğunu satıp o inciyi satın aldı.”

Günahlarım çok büyük!

hristiyanlık
Evanjelique

Günahlarım çok büyük!

uniteryen
Kusura bakmayın ama ''Milliyetçi Duygu'' ile Hristiyan inancı nasıl çakışır? Bilakis Kutsal Kitabımız bize bulunduğumuz ülkeye itaat etmemiz gerektiğini söyler..Bence siz Kutsal Kitabı fazla araştırmadan iman etmişsiniz veya siz de ''evini kum üzerine kuranlardan''sınız Kutsal Kitap'a göre...

Ama elbette ki,durum çok kötü değil,Baba herzaman kollarını açmış bekler gerçek bir tövbekara...Kutsal Kitap'tan bu kadar ayet bölüm verirken ''iyi-kötü evlat'' benzetmesini de geçmeden olmaz..

Ama lütfen böyle millet vatan sakarya edebiyatıyla Hristiyan inancını karşıtmış gibi göstererek bazı çevrelerin ekmeklerine yağ sürmeyin rica ediyorum..
Ne alakası var,biz Hristiyanız da ülkemizi sevmiyor muyuz? Televizyonda şehit haberlerini duyunca ağlamıyor muyuz?

İlla sizin kriterlerinize göre Müslüman olmak mı gerekir devletin gözünde ''iyi vatandaş'' mertebesine erişmek için? Bu zihniyetten kurtulmadıkça malesef bulunduğumuz yere saplanıp kalırız..

Rabbin yüreğinizi kuşkularınızdan arıtması ve sizi bereketlemesi dileğiyle...

Nicknameiniz ''Uniteryen'' ?? Merak ettiğim,üniteryen inanca mı sahipsiniz?

Üniteryenler benim bildiğim Mormonlar,Yehova Şahitleri ve Scientology gibi hristiyanlık-dışı grup kabul edilirler Hristiyanlar tarafından,çünkü Üniteryenler, Kutsal Üçlemeye ve vaftiz gibi sakramentlere inanmazlar...

Günahlarım çok büyük!

hristiyanlık
uniteryen

Günahlarım çok büyük!

uniteryen değilim sadece nick'im böyle bu arada ben isanın yolunu türklere ait değil diye terk etmiştim ama şimdi yine mesihteyim ..

Günahlarım çok büyük!

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Günahlarım çok büyük! konusuna benzer konular;

7 büyük günah hakkında Arkadaşlar, 7 büyük günahtan daha büyük günahlar varken, mesela hırsızlık, adam öldürmek, anne-babaya asi olmak, şirk vs. neden bunlar 7 büyük günahdan sayılmıyorda tembellik, kıskançlık gibi diğerlerine nazaran daha az ayıp olan günahlar 7 günahdan sayılıyor.

BÜYÜK İMAN AÇIKLANMASI (LATINCE) http://fr.gloria.tv/?media=116674

Anglikan-Büyük Litani Büyük Litani<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Ya Baba Tanrı,Göğün ve Yerin Yaratıcısı,<o:p></o:p> Bize merhamet et.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Ya Oğul Tanrı,Dünyanın Kurtarıcısı,<o:p></o:p> Bize merhamet et.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Ya Kutsal Ruh Tanrı,İmanlının Kutsayıcısı,<o:p></o:p> Bize merhamet et.<o:p></o:p>

büyük perhiz arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum.size b ir sorum var yardımcı olursanız memnun olurum.sorum şu (batı kiliselerinde büyük perhizin dördüncü pazarına verilen ad)

Suriye'de Büyük Mucize Kudüs Elen Ortodoks Patrikhanesi.’deki Pimenon Manastırı’nın başrahibi İgnatios, 28-3-2005 Pazartesi günü, Kilise Radyo Merkezi’ne verdiği röportajında, Meryem ananın büyük bir mucizesi hakkında şunları söyledi: Aralık 2004 tarihinde, kitle iletişim araçları önüne çıkan, Suudî Arabistan’lı çok zengin bir kişi, kendisinin bizzat yaşadığı ve bütün hayatını değiştiren şu sarsıcı olayı anlattı. Televizyon ve radyoda söylemiş olup, bu olayı gazeteler ve dergiler de Suudî Arabistan’da, Suriye’de, Filistin’de ve diğer komşu ülkelerde de yazdılar. Seneler önce, zengin fakat kısır bir Müslüman kadınla evlendi. Birçok doktorlara oldukça para harcadıkları ve de uzunca bir zaman geçtiği halde çocukları olmamıştı. Ebeveyni, daha bir kadınla...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Günahlarım çok büyük!

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler