Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
XelNaga

Buraya ilk geldiğimde dediğim gibi size belli bir dine dayalı sorular sormayacağım. Kişisel düşüncelerime göre sorular soracağım. Öğrendikce daha çok soru soracağım bunu şimdiden diyorum =)

1) Hz. İsa nın çarmıhta gerildiğinde tüm insanların günahlarını yüklendiği bilinir hristiyanlıkta. Ve hristiyanlıkta gerçek bir hristiyan olarak yaşadığınızda günahlarınızın bu yolla affedildiğini anladım şimdiye kadar. Sizin bakış açınıza göre tek çıkar yol Hz. İsa nın yoludur.
Şimdi asıl soruma geleyim.
Eğer böyle ise bu bir kaçış yolu değilmidir? Kendi günahlarınızdan bu yolla kaçmak değilmidir? Benim kendi kanaatıma göre ben kendi günahlarımdman kaçmam,onları kabul eder ve cezasını çekmek isterim! Çünkü onlar benim yanlışım ve benim sorumluluğumdur. Tıpkı iyiliklerim gibi. Benim şu an gördüğüme göre sizinkisi kaçış oluyor ve Hz. İsa ya yüklemek oluyor.Bir de her dindeki insanlar gibi cennete gitmek amaç. Peki bu tüm iyilikler hep bunun için mi? Açıkcası ben kendi düşüncemde cennet ve cehennemi umursamam. Vicdanım,kalbim ve aklıma göre yaşarım. Tüm yaptıklarımdan da sorumlu olmayı tercih ederim. Bir şeyi yapıyorsam ödül veya ceza için değil yapmak istediğim için yaparım. Sonuçta sizde cennete gitmeyi hedefleyen insanlarsınız. Bundan yazdım bunları.
Cevap ve yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Sitenin yazıları çok büyük ve ctrl+mouse scroll tuşu ilede küçültülmüyor. Bir yolu var mı?

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Sol alt köşeden Standart Geniş yazan kutucuktan, Dar - Küçük Harfli olan stili seçiniz.

hristiyanlık
xenomur

XelNaga
Buraya ilk geldiğimde dediğim gibi size belli bir dine dayalı sorular sormayacağım. Kişisel düşüncelerime göre sorular soracağım. Öğrendikce daha çok soru soracağım bunu şimdiden diyorum =)

1) Hz. İsa nın çarmıhta gerildiğinde tüm insanların günahlarını yüklendiği bilinir hristiyanlıkta. Ve hristiyanlıkta gerçek bir hristiyan olarak yaşadığınızda günahlarınızın bu yolla affedildiğini anladım şimdiye kadar. Sizin bakış açınıza göre tek çıkar yol Hz. İsa nın yoludur.
Şimdi asıl soruma geleyim.
Eğer böyle ise bu bir kaçış yolu değilmidir? Kendi günahlarınızdan bu yolla kaçmak değilmidir? Benim kendi kanaatıma göre ben kendi günahlarımdman kaçmam,onları kabul eder ve cezasını çekmek isterim! Çünkü onlar benim yanlışım ve benim sorumluluğumdur. Tıpkı iyiliklerim gibi. Benim şu an gördüğüme göre sizinkisi kaçış oluyor ve Hz. İsa ya yüklemek oluyor.Bir de her dindeki insanlar gibi cennete gitmek amaç. Peki bu tüm iyilikler hep bunun için mi? Açıkcası ben kendi düşüncemde cennet ve cehennemi umursamam. Vicdanım,kalbim ve aklıma göre yaşarım. Tüm yaptıklarımdan da sorumlu olmayı tercih ederim. Bir şeyi yapıyorsam ödül veya ceza için değil yapmak istediğim için yaparım. Sonuçta sizde cennete gitmeyi hedefleyen insanlarsınız. Bundan yazdım bunları.
Cevap ve yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Sitenin yazıları çok büyük ve ctrl+mouse scroll tuşu ilede küçültülmüyor. Bir yolu var mı?

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Sol alt köşeden Standart Geniş yazan kutucuktan, Dar - Küçük Harfli olan stili seçiniz.
Merhaba,

Evet bir anlamda bu bir kaçış yoludur. Bizim için tek kurtuluş yolu. Çünkü bizim yapmamız gereken şey şudur. Herkes günahkardır. Biz günahın nasıl işleneceğini kimseden öğrenmeyiz. Kendi kendimize doğal olarak yaparız. Bazen kuralların ve yasaların verdiği kısıtlamalarla yapmamaya çalışırız ama yapmadığımız zaman bile yüreğimiz o günahın arzusu ile yanar. Çoğu günah bize çekici de gelmektedir.

Tanrı onu övmemizi ister, o nu sevmemizi ister ve biz bunu 3 dk. bile sürekli olarak yapmayız. Tüm yüreğinizle beni seveceksiniz der. Fakat hangi insan hayatının her aşamasında tüm yüreği ile sevmiştir. Mutlaka unuttuğu bir an bile olsa vardır. Kısacası biz günahkarlarız. Bu arada şu ayrımı da yapalım. Biz günah işlediğimiz için günahkar değiliz. Günahkar olduğumuz için günah işlemekteyiz.

Bu tablo çerçevesinde ise kurtulmaya ihtiyaç vardır. Köprüden önce son çıkış derler ya o hesapta bir yola bir kurtuluşa ihtiyacımız bulunmaktadır. Tanrı, Mesih İsa' da bu kurtuluşu bize sunar. Siz buna kaçış diyebilirsiniz. Ama Tanrı bizi kurtarmak istiyor. Kutsal Kitap der ki "Böyle büyük bir kurtuluşu görmezden gelirsek nasıl kurtulabiliriz ?" Bu arada günahları kabul etmekten bahsetmişsiniz. Evet zaten ilk yapılması gereken şey budur. Kurtuluşumuz tövbe ile başlamaktadır. Tövbe günahlarımızı kabul etmekle başlar. Kurtulduktan sonra ise Tanrı' nın lütfu aracılığı ile Kutsal Ruh tarafından günah konusunda birçok şey öğrenmeye başlarız. Eskiden günah olduğunu bilmediğimiz ya da hiç ama hiç önemsemediğimiz şeylerin günah olduğunu bilerek yapmak istemeyiz. Kurtulan bir kişi için zevk alınan günah yerini zevk alınan Tanrı sözüne bırakır. Böylece değişim başlar ve artık yeni bir yaratık olmanın farkındalığına varılır. Kutsal Kitap bize Mesihte olan bir kişinin artık yeni bir yaratık olduğunu söyler.

Bence sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz. Forumda bu konu ile ilgili çok yazı var. Arıştırdığınız zaman zaten göreceksiniz.

Sevgiler ...

[B][COLOR=red]Rom 3:24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.[/COLOR][/B]

hristiyanlık
XelNaga

Hmmm. Teşekkürler.
Konuyu iyice anladım. Sonuçta herkez Hz. İsa gibi sevemiyeceğinden günaha düşüyor ki bunun kurtuluşuda buna dayanıyor. Yani günah işlemekten farklı bir konu.
Tamamiyle anladım.

hristiyanlık
Temple

XelNaga
Açıkcası ben kendi düşüncemde cennet ve cehennemi umursamam. Vicdanım,kalbim ve aklıma göre yaşarım. Tüm yaptıklarımdan da sorumlu olmayı tercih ederim. Bir şeyi yapıyorsam ödül veya ceza için değil yapmak istediğim için yaparım..
Iyı ya ıste Yuce ve Kutsal ve Merhamet Dolu Tanrı da sizi SONSUZA kadar bu cok ıstedıgınız sekilde yasayabileceginiz bır yere koyuyor.
CEHENNEME.

Esenlıkler

hristiyanlık
XelNaga

Temple
XelNaga
Açıkcası ben kendi düşüncemde cennet ve cehennemi umursamam. Vicdanım,kalbim ve aklıma göre yaşarım. Tüm yaptıklarımdan da sorumlu olmayı tercih ederim. Bir şeyi yapıyorsam ödül veya ceza için değil yapmak istediğim için yaparım..
Iyı ya ıste Yuce ve Kutsal ve Merhamet Dolu Tanrı da sizi SONSUZA kadar bu cok ıstedıgınız sekilde yasayabileceginiz bır yere koyuyor.
CEHENNEME.

Esenlıkler

Sanırım demek istediğim yanlış anlaşıldı. Bir iyilik yapacak isem cennet için değil iyilik olduğu için,kalbim,aklım vicdanım istediği için yaparım anlamını vurgulamak istemiştim.
Zaten elimden geldiğince kötülükten uzak durmaya çalışırım.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? konusuna benzer konular;

Tanrı en üstün demek değil midir? Tanrı en üstün demekse 3 tanrı olması yanlış değil midir?Eğer tanrı en güçlü ise üç tanrı var ise bunlar birbirinden üstün değildir.Buda yanlış olmaz mı?BENİ AYDINLATIN Yönetim Notu: Tanrı en üstün demek değildir, Tanrı bir çokları arasında en üstün olan anlamında olsaydı orada çok tanrıcılık olurdu, yani bir çok tanrı arasında Tanrı en üstün olanıymış gibi bir anlam çıkardı. Oysaki Tanrı herşeye egemen, hakim olan anlamındadır, eğer O'ndan başkası ya da O'nun hakim olamadığı bir şey, varlık var ise, bu durumda "O" bir Tanrı olamaz. Ayrıca size her kim 3 tanrı olduğunu söyledi ise, o kişinin size yalan söylediğinden emin olabilirsiniz.

İSA'YA ŞÜKÜR Ey beni asla yalnız bırakmayan! Düştüğümde yerden kaldıran! "Şu anda" bile hep yanımda olan! Zamana hükmeden; ruhumu saran! Bana Tanrı, bana Efendi, bana sırdaş olan! En yakınımdakiler uzaklaşsa bile.. Her an, her dakika ve her saniye.. Tek ve Kurtarıcı öğretmen olan!

"İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir? Ruhum, yalnızca Tanrı’da huzur buluyor. Seni tanımayı öğrenmek için, seni nerede buldum Rabbim? Seni tanımadan önce, o zamana kadar belleğimde değildin. Seni tanı*mak için, seni nerede buldum? Elbette sende buldum, kendimden üstün yerde buldum? Ancak herhangi bir uzaklık söz konusu değildir. Senden uzaklaşıyor, sana yaklaşıyoruz. Ancak tüm bunlar bir alanda oluşmuyor. Ey Gerçek, sana danışmak isteyenler için sen her yerde bulunuyorsun ve değişik sorunlar için sana danışanları aynı zamanda yanıtlıyorsun.

TANIKLIĞIM İSA'YA YÜRÜYÜŞÜM Müslüman bir ailede doğdum; her anımda, hareketimde, sözümde kısacası yaşam tarzımda islamı yaşatmaya çalışıyordum. Sık sık Kuran okuyor ve islamla ilgili kitaplarla bilgilerimi pekiştiriyordum. Hristiyanlıkla ilgili olan düşüncelerim çokta iyi değildi.Hristiyanların üç tanrıya taptıklarını düşünüyordum.hatta bunların allah hz.isa ve meryem ana olduğunu öğretmişti bana kendi kutsal kitabım. Diğer dinleri araştırsamda inancımdan emindim çünkü benim kutsal kitabım en son kitaptı.benim pygamberim en son peygamberdi.dinim en son dindi vs.Acaba haklımıydım?gerçek bumydu yani? cennete gidebilmek için yeterince günahsızmıydım?allahın tüm sözlerini yerine getirebiliyormuydum? Kendi inancıma baktığımda bazı ayetler yüreğime gerçekten sinmiyordu...

Mesih İsa'ya inanmak MESİH İSA’YA İNANMAK Kutsal Kitap’ın mesajı Yüce Tanrı ile başlar. TANRI NASIL BİR VARLIKTIR? Tanrı bütün evrenin ve evrenin içinde var olan her şeyin yaratıcısıdır Tanrı bütün yaradılışını yönetir ve bu yaratılış içinde olan her şey hakkında kendisi karar verir. Bizi yüce Tanrı yarattığı için biz O’na aidiz ve bizim üstümüzdeki bütün yetki O’nun dur.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler