Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
deepzeppelin

Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir?

Temple
XelNaga
Açıkcası ben kendi düşüncemde cennet ve cehennemi umursamam. Vicdanım,kalbim ve aklıma göre yaşarım. Tüm yaptıklarımdan da sorumlu olmayı tercih ederim. Bir şeyi yapıyorsam ödül veya ceza için değil yapmak istediğim için yaparım..
Iyı ya ıste Yuce ve Kutsal ve Merhamet Dolu Tanrı da sizi SONSUZA kadar bu cok ıstedıgınız sekilde yasayabileceginiz bır yere koyuyor.
CEHENNEME.

Esenlıkler
Bu yaklaşımın doğru ve yapıcı olmadığını düşünüyorum. Sevgi ve merhametten bahsederken, sorumluluklarını taşımayı tercih eden birisine cehennemi layık görmek sizce de yanlış değil mi?

Bu cümleyi kuran birisi, karşılığı için değil bir şeyleri doğru bulduğu için yapan biri cehennemlikse bende gönüllü olarak cehenneme gidiyorum o zaman.

hristiyanlık
Temple

deepzeppelin

Bu cümleyi kuran birisi, karşılığı için değil bir şeyleri doğru bulduğu için yapan biri cehennemlikse bende gönüllü olarak cehenneme gidiyorum o zaman.
Rab Isa Mesıhe ıman yoluyla Sonsuz Yasama kavusuruz

Yaptıgımız/Taptıgımız ıyı veya kotu ıslerle degıl

hristiyanlık
netzah

Sn. Xelnaga,

Mesih İsa'ya iman etmek bir kaçış yolu değil kurtuluşun tek ve gerçek yoludur.ayrıca bütün insanlar doğdukları andan Mesih'e iman edene kadar günahkardırlar.Çünkü Adem'in eşi Havva ile şeytanın oyununa gelerek yedikleri o meyve bütün insan soyunu günaha düşürmüştür.(1Ko. 15:22 Herkes nasıl Adem'de ölüyorsa, herkes Mesih'te yaşama kavuşacak.)o andan itibaren Tanrı insandan uzaklaşmıştır.Adem ve Havva'nın günahını ödemek için akması gereken tertemiz kanda Mesih'in kendisini çarmıhta kurban olarak sunması ile akmış ve O'na iman eden herkes Mesih'in kanı sayesinde aklanmış,Tanrı'ya yaklaşıp onun çocuğu olma hakkını elde etmiştir.Mesih'e kadar insanlar sürekli kestikleri kurban ile Tanrı'yı hoşnut etmekteydi.Ama Mesih'ten sonra kurban olarak bir hayvanı Tanrı'ya adamak ortadan kalkmıştı.Çünkü son kurban Mesih olmuştur.Umarım anlatabilmişimdir.Esenkal ınız.

hristiyanlık
XelNaga

Evet anlıyorum. Ve açıkcak görmeye başladım.
Neden müslümanlığı kutsal kabul etmediğinizide anladım.
Çünkü müslümanlık ile hristiyanlık tamamen farklı dinler. Birbiri ile alakası olmayan dinler. Tek ortak noktalar Tanrı inancı.
İncil eski antlaşmayı tamamlıyor. İslamdan tamamen farklı.
Sizin inancınızada saygı duyuyorum.
Ama benim düşünce yapıma ne islam ne de hristiyanlık uyuyor.
Atalarımdaki günahı kabul etmiyorum çünkü. Ben kendi davranışlarımdan sorumlu olarak görürüm kendimi. Bir başkasının hatalarından,davranışları ndan sorumlu tutmam kendimi. Benim davranışım ister kötü ister iyi olsun sorumlu olmayı tercih ederim. Bunun yolu cehennem ise seve seve oraya giderim. Ama isteğim ne cennet ne de cehennemdir. İkisinide istemiyorum orası ayrı konu.
Bu arada neden İsa nın yolunun kurtuluş olarak gördüğünüzüde anlıyorum. O günahlardan kurtulmayı bir kenara koyarsak zaten Tanrı yı ve İsa yı tüm kalbiyle seven bir insan zaten kötülük işlemez.

Peki biri soru soracağım size.
Uzun zamandır tüm dinleri,mistisizmi,eski öğretileri,ezoterik bilgileri araştırdım.
Ama hiçbirinin beni tam gerçeğe yaklaştırmadığını hissettim. Sebebi inanmamak değil. HAngisine baksam bir eskiklik görüyorum. Bir boşluk hissediyorum.
Sonsuza değin cehennemde veya cennette kalmak bana cazip gelmiyor ve bu kadar basit olmamalı diyorum. Veya kozmik evrende bir enerji kütlesi olarak devamlı yollar katederek sonunda öze ulaşmakda bana eksik gibi geliyor. Vs vs böyle gidiyor. Dolasıyla boşlukta hissediyorum kendimi. Bu eksikliği görmemin nedeninide bilmiyorum açıkcası. Bu araştırmalara başlamama sebeb olan tek şey ise bir rüyam.
Sizce neden böyleyim?

hristiyanlık
CLONEADEM

Bizler adem neslinden gelen nesiliz başlangıçta yapılan hatalarla şimdiki hatalar aynı veya şöyle izah edeyim:
2000 yıl önce mekanlar farklıydı olaylar sorular ve cevaplar ise aynı
TANRI adem oğluna son bir şans verdi bağışlamak için,
Fakat siz eger ben bağışlanmak istemiyorsanız bu sizin seçiminiz ama ben bağılanmak canımı çukurdan kurtarmak istiyorum,korkuyorum onun yarğı günü gelince o buradan bağışlama dileğimi ve kabul edişimi bilecek.
Şunu unutmayın bizim onun yani bu dünyanın yargısını elinde tutan MESİH bağışlamasına muhtacız. O bağışlamazsa canımızı ateş çukurundan nasıl kurtarırız.
Siz eger benim bağışlanmaya ihtiyacım yok diyorsanız kendinizi MESİH in yerine koyuyorsunuz ki O bile TANRI dan bağışlanma istemiştir.

Bunu düşünmenizi tavsiye ederim

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? konusuna benzer konular;

Tanrı en üstün demek değil midir? Tanrı en üstün demekse 3 tanrı olması yanlış değil midir?Eğer tanrı en güçlü ise üç tanrı var ise bunlar birbirinden üstün değildir.Buda yanlış olmaz mı?BENİ AYDINLATIN Yönetim Notu: Tanrı en üstün demek değildir, Tanrı bir çokları arasında en üstün olan anlamında olsaydı orada çok tanrıcılık olurdu, yani bir çok tanrı arasında Tanrı en üstün olanıymış gibi bir anlam çıkardı. Oysaki Tanrı herşeye egemen, hakim olan anlamındadır, eğer O'ndan başkası ya da O'nun hakim olamadığı bir şey, varlık var ise, bu durumda "O" bir Tanrı olamaz. Ayrıca size her kim 3 tanrı olduğunu söyledi ise, o kişinin size yalan söylediğinden emin olabilirsiniz.

İSA'YA ŞÜKÜR Ey beni asla yalnız bırakmayan! Düştüğümde yerden kaldıran! "Şu anda" bile hep yanımda olan! Zamana hükmeden; ruhumu saran! Bana Tanrı, bana Efendi, bana sırdaş olan! En yakınımdakiler uzaklaşsa bile.. Her an, her dakika ve her saniye.. Tek ve Kurtarıcı öğretmen olan!

"İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir?" - Augustinus İnsanın yeryüzündeki yaşamı bir angarya değil midir? Ruhum, yalnızca Tanrı’da huzur buluyor. Seni tanımayı öğrenmek için, seni nerede buldum Rabbim? Seni tanımadan önce, o zamana kadar belleğimde değildin. Seni tanı*mak için, seni nerede buldum? Elbette sende buldum, kendimden üstün yerde buldum? Ancak herhangi bir uzaklık söz konusu değildir. Senden uzaklaşıyor, sana yaklaşıyoruz. Ancak tüm bunlar bir alanda oluşmuyor. Ey Gerçek, sana danışmak isteyenler için sen her yerde bulunuyorsun ve değişik sorunlar için sana danışanları aynı zamanda yanıtlıyorsun.

TANIKLIĞIM İSA'YA YÜRÜYÜŞÜM Müslüman bir ailede doğdum; her anımda, hareketimde, sözümde kısacası yaşam tarzımda islamı yaşatmaya çalışıyordum. Sık sık Kuran okuyor ve islamla ilgili kitaplarla bilgilerimi pekiştiriyordum. Hristiyanlıkla ilgili olan düşüncelerim çokta iyi değildi.Hristiyanların üç tanrıya taptıklarını düşünüyordum.hatta bunların allah hz.isa ve meryem ana olduğunu öğretmişti bana kendi kutsal kitabım. Diğer dinleri araştırsamda inancımdan emindim çünkü benim kutsal kitabım en son kitaptı.benim pygamberim en son peygamberdi.dinim en son dindi vs.Acaba haklımıydım?gerçek bumydu yani? cennete gidebilmek için yeterince günahsızmıydım?allahın tüm sözlerini yerine getirebiliyormuydum? Kendi inancıma baktığımda bazı ayetler yüreğime gerçekten sinmiyordu...

Mesih İsa'ya inanmak MESİH İSA’YA İNANMAK Kutsal Kitap’ın mesajı Yüce Tanrı ile başlar. TANRI NASIL BİR VARLIKTIR? Tanrı bütün evrenin ve evrenin içinde var olan her şeyin yaratıcısıdır Tanrı bütün yaradılışını yönetir ve bu yaratılış içinde olan her şey hakkında kendisi karar verir. Bizi yüce Tanrı yarattığı için biz O’na aidiz ve bizim üstümüzdeki bütün yetki O’nun dur.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : 2- Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler