Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? konusu
3516 kez okundu,
18 kez cevaplandı. En son mesaj
CLONEADEM tarafından gönderildi.
Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3 4
>

31-12-08, 00:55
deepzeppelin
|
|
Temple
|
|
|
XelNaga
|
|
Açıkcası ben kendi düşüncemde cennet ve cehennemi umursamam. Vicdanım,kalbim ve aklıma göre yaşarım. Tüm yaptıklarımdan da sorumlu olmayı tercih ederim. Bir şeyi yapıyorsam ödül veya ceza için değil yapmak istediğim için yaparım..
|
Iyı ya ıste Yuce ve Kutsal ve Merhamet Dolu Tanrı da sizi SONSUZA kadar bu cok ıstedıgınız sekilde yasayabileceginiz bır yere koyuyor.
CEHENNEME.
Esenlıkler
|
Bu yaklaşımın doğru ve yapıcı olmadığını düşünüyorum. Sevgi ve merhametten bahsederken, sorumluluklarını taşımayı tercih eden birisine cehennemi layık görmek sizce de yanlış değil mi?
Bu cümleyi kuran birisi, karşılığı için değil bir şeyleri doğru bulduğu için yapan biri cehennemlikse bende gönüllü olarak cehenneme gidiyorum o zaman.
Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

31-12-08, 02:19
Temple
|
|
deepzeppelin
|
Bu cümleyi kuran birisi, karşılığı için değil bir şeyleri doğru bulduğu için yapan biri cehennemlikse bende gönüllü olarak cehenneme gidiyorum o zaman.
|
Rab Isa Mesıhe ıman yoluyla Sonsuz Yasama kavusuruz
Yaptıgımız/Taptıgımız ıyı veya kotu ıslerle degıl
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-12-08, 13:20
netzah
Sn. Xelnaga,
Mesih İsa'ya iman etmek bir kaçış yolu değil kurtuluşun tek ve gerçek yoludur.ayrıca bütün insanlar doğdukları andan Mesih'e iman edene kadar günahkardırlar.Çünkü Adem'in eşi Havva ile şeytanın oyununa gelerek yedikleri o meyve bütün insan soyunu günaha düşürmüştür.(1Ko. 15:22 Herkes nasıl Adem'de ölüyorsa, herkes Mesih'te yaşama kavuşacak.)o andan itibaren Tanrı insandan uzaklaşmıştır.Adem ve Havva'nın günahını ödemek için akması gereken tertemiz kanda Mesih'in kendisini çarmıhta kurban olarak sunması ile akmış ve O'na iman eden herkes Mesih'in kanı sayesinde aklanmış,Tanrı'ya yaklaşıp onun çocuğu olma hakkını elde etmiştir.Mesih'e kadar insanlar sürekli kestikleri kurban ile Tanrı'yı hoşnut etmekteydi.Ama Mesih'ten sonra kurban olarak bir hayvanı Tanrı'ya adamak ortadan kalkmıştı.Çünkü son kurban Mesih olmuştur.Umarım anlatabilmişimdir.Esenkal ınız.
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-12-08, 13:41
XelNaga
Evet anlıyorum. Ve açıkcak görmeye başladım.
Neden müslümanlığı kutsal kabul etmediğinizide anladım.
Çünkü müslümanlık ile
hristiyanlık tamamen farklı dinler. Birbiri ile alakası olmayan dinler. Tek ortak noktalar Tanrı inancı.
İncil eski antlaşmayı tamamlıyor. İslamdan tamamen farklı.
Sizin inancınızada saygı duyuyorum.
Ama benim düşünce yapıma ne islam ne de
hristiyanlık uyuyor.
Atalarımdaki günahı kabul etmiyorum çünkü. Ben kendi davranışlarımdan sorumlu olarak görürüm kendimi. Bir başkasının hatalarından,davranışları ndan sorumlu tutmam kendimi. Benim davranışım ister kötü ister iyi olsun sorumlu olmayı tercih ederim. Bunun yolu cehennem ise seve seve oraya giderim. Ama isteğim ne cennet ne de cehennemdir. İkisinide istemiyorum orası ayrı konu.
Bu arada neden İsa nın yolunun kurtuluş olarak gördüğünüzüde anlıyorum. O günahlardan kurtulmayı bir kenara koyarsak zaten Tanrı yı ve İsa yı tüm kalbiyle seven bir insan zaten kötülük işlemez.
Peki biri soru soracağım size.
Uzun zamandır tüm dinleri,mistisizmi,eski öğretileri,ezoterik bilgileri araştırdım.
Ama hiçbirinin beni tam gerçeğe yaklaştırmadığını hissettim. Sebebi inanmamak değil. HAngisine baksam bir eskiklik görüyorum. Bir boşluk hissediyorum.
Sonsuza değin cehennemde veya cennette kalmak bana cazip gelmiyor ve bu kadar basit olmamalı diyorum. Veya kozmik evrende bir enerji kütlesi olarak devamlı yollar katederek sonunda öze ulaşmakda bana eksik gibi geliyor. Vs vs böyle gidiyor. Dolasıyla boşlukta hissediyorum kendimi. Bu eksikliği görmemin nedeninide bilmiyorum açıkcası. Bu araştırmalara başlamama sebeb olan tek şey ise bir rüyam.
Sizce neden böyleyim?
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-12-08, 14:32
CLONEADEM
Bizler adem neslinden gelen nesiliz başlangıçta yapılan hatalarla şimdiki hatalar aynı veya şöyle izah edeyim:
2000 yıl önce mekanlar farklıydı olaylar sorular ve cevaplar ise aynı
TANRI adem oğluna son bir şans verdi bağışlamak için,
Fakat siz eger ben bağışlanmak istemiyorsanız bu sizin seçiminiz ama ben bağılanmak canımı çukurdan kurtarmak istiyorum,korkuyorum onun yarğı günü gelince o buradan bağışlama dileğimi ve kabul edişimi bilecek.
Şunu unutmayın bizim onun yani bu dünyanın yargısını elinde tutan MESİH bağışlamasına muhtacız. O bağışlamazsa canımızı ateş çukurundan nasıl kurtarırız.
Siz eger benim bağışlanmaya ihtiyacım yok diyorsanız kendinizi MESİH in yerine koyuyorsunuz ki O bile TANRI dan bağışlanma istemiştir.
Bunu düşünmenizi tavsiye ederim
FORUMA ÜYE OLUN! /
Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3 4
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil