Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? konusu
3514 kez okundu,
18 kez cevaplandı. En son mesaj
CLONEADEM tarafından gönderildi.
Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4

02-01-09, 19:01
Evanjelique
|
|
XelNaga
|
|
İsa nın sözleri beni etkilemişti. Ama sizin düşüncenizi bilemem ama incil kutsal bir kitap değil. Çünkü İsa ya bir kitap indirilmedi. O sözleriyle anlattı. Öğrencileri ise onun hayatını yazdı. Dolasıyla insan elinin değmiş olduğu bir şeyin değiştirilmemiş olduğuna kanaat getiremem. Kimse ispatlayamaz bunu.
|
İslam dinini pek bilmiyorum,o yüzden çok fazla bilmediğim bir konu üzerinde yazıp da yanlışa düşmek istemem ama Kuran-ı Kerim ;İslamın Kutsal Kitabı da peygamberi hayatta iken yazılmadı bildiğim kadarıyla...
Halife Osman zamanında derlenip toplandı ve kitap haline getirildi,dolayısıyla ona da insan eli değmiştir sizin düşüncenize göre..
Ayrıca İslam felsefesi herşeyi materyalist yaklaşım açısıyla gördüğü için malesef,sanki ortaya Kutsal Metinler dolu veya kar gibi gökten bir anda boşanıyorlarmış dökülüyorlarmış aşağı gibi bir mana çıkıyor,sonuçta peygamber de insandır,insanın elinin değmediği hiçbirşey zaten nasıl yazıya dökülebilir ki?
Bir kitabın veya metinin kutsal olarak değerlendirilme kriteri bu mudur yani size göre..
Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

03-01-09, 16:44
XelNaga
Yazılarımın çarpıtılması hoşuma gitmiyor açıkcası.
Ben her kitabın değiştirildiğine inanıyorum. Ama doğru yanlarını görmemezlikten de gelmiyorum.
Karanlık çağdan beri(orta çağ) din insanları yönetmek için kullanılan en büyük etmen olmuştur. Bunu herkes bilir. Şu anda başka şeylerle beraber dinde kullanılıyor. Böyle bir insan sisteminde bana ne değiştirildiğini ne de deiştirilmediğini kimse ispatlayamaz. Buna inanmaz kişinin sadece kendi düşüncesi ve vicdanına kalmıştır. Ben bunu anlatmak istedim. Ve evet dediğin şey buysa ben bu açıdan bakarım.
Size göre o doğru başkasına göre bu doğru. Herşey görecelidir. Ama ben tarafsız bakmayı yeğlerim.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Siz tarafsız bakmamaktasınız, önyargılı bakmaktasınız. Yukarıdaki cümlelerinizde kendiniz açıkça ifade etmektesiniz "değiştirilmediğinin ispat edilse bile kabul etmeyeceğinizi". Öncelikle önyargılarınızdan kurtulunuz, ondan sonra bu konuda yazmaya devam edebilirsiniz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

24-01-09, 19:24
netzah
|
|
XelNaga
|
Evet anlıyorum. Ve açıkcak görmeye başladım.
Neden müslümanlığı kutsal kabul etmediğinizide anladım.
Çünkü müslümanlık ile hristiyanlık tamamen farklı dinler. Birbiri ile alakası olmayan dinler. Tek ortak noktalar Tanrı inancı.
İncil eski antlaşmayı tamamlıyor. İslamdan tamamen farklı.
Sizin inancınızada saygı duyuyorum.
Ama benim düşünce yapıma ne islam ne de hristiyanlık uyuyor.
Atalarımdaki günahı kabul etmiyorum çünkü. Ben kendi davranışlarımdan sorumlu olarak görürüm kendimi. Bir başkasının hatalarından,davranışları ndan sorumlu tutmam kendimi. Benim davranışım ister kötü ister iyi olsun sorumlu olmayı tercih ederim. Bunun yolu cehennem ise seve seve oraya giderim. Ama isteğim ne cennet ne de cehennemdir. İkisinide istemiyorum orası ayrı konu.
Bu arada neden İsa nın yolunun kurtuluş olarak gördüğünüzüde anlıyorum. O günahlardan kurtulmayı bir kenara koyarsak zaten Tanrı yı ve İsa yı tüm kalbiyle seven bir insan zaten kötülük işlemez.
Peki biri soru soracağım size.
Uzun zamandır tüm dinleri,mistisizmi,eski öğretileri,ezoterik bilgileri araştırdım.
Ama hiçbirinin beni tam gerçeğe yaklaştırmadığını hissettim. Sebebi inanmamak değil. HAngisine baksam bir eskiklik görüyorum. Bir boşluk hissediyorum.
Sonsuza değin cehennemde veya cennette kalmak bana cazip gelmiyor ve bu kadar basit olmamalı diyorum. Veya kozmik evrende bir enerji kütlesi olarak devamlı yollar katederek sonunda öze ulaşmakda bana eksik gibi geliyor. Vs vs böyle gidiyor. Dolasıyla boşlukta hissediyorum kendimi. Bu eksikliği görmemin nedeninide bilmiyorum açıkcası. Bu araştırmalara başlamama sebeb olan tek şey ise bir rüyam.
Sizce neden böyleyim?
|
Aslında siz bile bu sorunuza cevap veremezsek sizi tanımayan biri olarak bu soruya cevap vermem bana mantıksız geliyor.Fakat yazılarınızda bir önyargı ve güvensizlik olduğunu gördüm.İçinizdeki bu boşluğun sebebi önyargınızı yenemediğiniz için henüz tadamamış olduğunuz gerçek Tanrı sevgisi olabilir mi diye düşünmüyorda değilim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-01-09, 19:35
CLONEADEM
MERHABA
Ben öncelikle şunu vurgulamak istedim:
Dinde mantık aramakla yanlış yollara ve kavram karmaşasına neden olmaktadır.
Hırıstiyan olan ve bir adem olan ben kutsalruhu biliyor onu hissediyorum beni bazen uyarır bazen yolumu açar bu benim inanışımdır.
Bunda mantık aramak yanlış olur. Umarım kurtarıcımız herkesin ruhuna dokunur.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Günahlarınızı İsa'ya yüklemek bir kaçış değil midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil