HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Mükemmel olduğunuzu mu söylüyorsunuz? Eğer mükemmelseniz, o zaman benim şu ana dek karşılaştığım ilk mükemmel kişisiniz.
Tanrı’nın yasasını/kurallarını hiç çiğnemediniz mi? Hiç yalan söylediniz mi, birini dolandırdınız mı veya birşey çaldınız mı? Eğer bunlardan birini bile yaptıysanız, öyle düşünmeseniz bile, o zaman siz günahkarsınız. Tanrı’nın yasaları ceza içerir (cezasız bir yasa sadece bir slogan durumundadır).
Bir günahkar olarak, Tanrı’dan ayrı kaldınız (Yeşaya 59:2). Bununla birlikte, Tanrı sizi kendisinden ayrı kalmanızı istemeyecek kadar çok seviyor. Bunun için İsa’yı günahlarınızın cezasını ödemek için gönderdi (1. Yuhanna 4:10). Böylece, günahlarınızın bağışlanacağı tek yol olan İsa’ya ve kendisini sizin günahlarınız uğruna kurban olarak verdiğine güvenin.
Kutsal Kitap herkesin günah işlediğini söyler (Romalılar 5:12). Bu sizi de içerir.
çok arada kaldım, mutlu değilimTürkiye'de doğduğum için normal olarak aile yetiştirilmesi ile müslüman olmuşuz,kimse bize bunu istiyor musun diye sormadı?inanın bütün dini kitapları okudum ve islamla kendimi hiç huzurlu hissetmiyorum.Kendimi dinsiz gibi hissediyorum.Ama dün akşam İncili okduğum zaman kendimi rahat hissettim ve en sonunda ağladım sizce ne yapmayalım? çevre baskısı beni çok korkutuyor,bunu insanlardan gizelemeli miyim?Ve hangi dini seçmeliyim.
Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır?Kadınla ilgilisoruları okurken birşey dikkatimi çekti." Yalnız kadınlar değil, erkeklerde günahlı doğmuştur!.." bu nasıl oluyor? Neden günahlı? Anne rahminde nasıl günah işleniyor? Bu işin mantığı nedir?
O kadar da kötü biri değilim?O kadar da kötü biri değilim.
Kendinizi iyi veya kötü hissetmeniz gerçek sorun değildir. Kutsal Kitap herkesin günah işlediğini söyler (Romalılar 3:23). Eğer iyi veya kötü herkes günah işlediyse, o zaman herkes Tanrı’nın yargısı altında acı çekecektir. Tanrı çok iyi bir kişiyi aramıyor; tamamen günahsız birini arıyor. Ama O sizin günahsız olamayacağınızı biliyor. Bu yüzden Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun (Yuhanna 3:16).
Kutsal Kitap bizim iyi işlerimizin Tanrı’nın karşısında kirli bir adet bezi gibi olduğunu söyler (Yeşaya 64:6). Bizim iyi işler yapmayı bırakmamız gerektiğini söylemez, fakat ne yaparsak yapalım...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler