Hristiyanlık insanlara günah işlemeyin diyebilir mi?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Hristiyanlık insanlara günah işlemeyin diyebilir mi?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
zocor

Selam..

Muhakkak her insan hayatı boyunca günah işler..
Hristiyanlıkta İsa' nın günahsız olamayacak kullarının günahlarının affı için acı çekmiş deniyor..Yani bu bir anlamda bizim günahlarımıza kefaret olarak acı çekmiş de denebilir..

Madem İsa acı çekerek bizim günahlarımıza kefaret olmuş ise insanların günah işlemesinde hiçbir sorun yoktur çünkü insanların günahlarına kefaret olarak acı çekmiş bir İsa vardır..

Bu durumda hristyanlık dini günahları zaten affolmuş insanlara günah işlememeyi nasıl öğütleyebilir?

Teşekkürler..

Yönetim Notu: Bu sorular İncil okumamış bir insana aittir. Olay bir kefarettir, ancak mekaniksel bir süreç değildir. Sizin yaşamanız için kendini feda etmiş bir öz abiniz olduğunu düşünün, onun sayesinde yaşıyorsunuzdur, tekrar gidip aynı hataları yapmamanızı hatırlatır O'nun bu kefareti.

Dolayısıyla sizin bakış açınızdaki gibi mekaniksel-mantıksal bir süreç olmadığından çok basit ve doğal bir şekilde hristiyanlık günah işlememeyi öğütleyebilir, öğütlemektedir.

İnsan af dilemek için önce tövbe eder. Bu da mantıksal-mekaniksel-ruhsuz bir eylem değil, içsel bir yüzleşme, derin pişmanlık içerir. Kapı böyle açılır. Bu şekilde giriş yapan bir insan "eh ben kurtuldum, İsa benim için öldü, artık istediğimi yapabilirim" diyemez. Normal insan mantığı bunu mümkün görebilirken, normal insan psikolojisi bunu mümkün görmez.

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Önce bu kurala uyunuz: http://www.hristiyanforum.com/forum/...162/post373922

http://www.facebook.com/hristiyanforum
http://www.twitter.com/hristiyanforum
http://www.youtube.com/hristiyanforum

hristiyanlık
zocor

Selam..

Benim bakış açımı mekaniksel ve mantıksal olarak değerlendirmişsiniz teşekkür ederim..

Cevabınızdaki örnekte benim yaşamam için kendini feda etmiş bir öz abim ile İsa' nın durumu tamamen farklı değil mi?

Tamam ben "kavga" etmişimdir böbreğimden bıçaklanmışımdır, öz abim bana böbreğini verir kurtulurum, bende içimden kavga ettiğim için yaralandım bir daha kavga etmeyeceğim derim..

Veya "aşırı hız" yapmış ve sonuçta kaza yapmışımdır, öz abim bana kan verir yaşarım ve bundan sonra aşırı hız yapmam..

Verdiğiniz örnek de bu paralelde olmak üzere hep "geçmişteki" kötü davranışlar (dinsel bakış ile günahlar) ; kavga, aşırı hız gibi yapılmaması gereken davranışlar için öz abimin bana yaptığı kefaretlerdir..

O zaman İsa bizim geçmişteki günahlarımız için kefaret olup acı çekmiştir öyle değil mi? Yoksa ileriye dönük günahlar için bir acı (kefaret) de sözkonusu mudur ?

Teşekkürler..

hristiyanlık
V E R A

zocor
Selam..

Benim bakış açımı mekaniksel ve mantıksal olarak değerlendirmişsiniz teşekkür ederim..

Cevabınızdaki örnekte benim yaşamam için kendini feda etmiş bir öz abim ile İsa' nın durumu tamamen farklı değil mi?

Tamam ben "kavga" etmişimdir böbreğimden bıçaklanmışımdır, öz abim bana böbreğini verir kurtulurum, bende içimden kavga ettiğim için yaralandım bir daha kavga etmeyeceğim derim..

Veya "aşırı hız" yapmış ve sonuçta kaza yapmışımdır, öz abim bana kan verir yaşarım ve bundan sonra aşırı hız yapmam..

Verdiğiniz örnek de bu paralelde olmak üzere hep "geçmişteki" kötü davranışlar (dinsel bakış ile günahlar) ; kavga, aşırı hız gibi yapılmaması gereken davranışlar için öz abimin bana yaptığı kefaretlerdir..

O zaman İsa bizim geçmişteki günahlarımız için kefaret olup acı çekmiştir öyle değil mi? Yoksa ileriye dönük günahlar için bir acı (kefaret) de sözkonusu mudur ?

Teşekkürler..
sayın zocor

Okuduğunuzu mu nlıyamıyorsunuz diye endişeleniyorum .
Moderatör 1 gayet yalın bir üslupla acıklamış oysaki. Yeşuah sizi TANRI'DAN ayıran günahın kefaretini ödemiştir.
TANRI 'dan ilk günah ile ayrı düşen insanı barıştırmıştır. İman ettikden sonra günah işlediğinizde hüküm altındasınızdır.
Konuştuğunuz kavramlar ağır kavramlardır. Her öğrendiğiniz bilgi ile yargı altına girdiğinizi hatırlatmak bir Hristiyan olarak benim görevim. Bu nedenle YA İNCİL'İ okuyun ve sonra gelin anlamadıysanız sorun YADA KULAKDAN DOLMA BİLGİLER İLE GELEREK YARGINIZI AĞIRLAŞTIRMAYIN .
ayrıca bu sorularınızın hepsinin cevabı forumda mevcut biraz emek harcayın lütfen.

sevgiler

Not bu konudaki başka bir sorunuz daha yayınlanmıyacaktır. Almak istiyorsanız vermesinide öğrenmelisiniz

hristiyanlık
diğdem

zocor
Selam..

Muhakkak her insan hayatı boyunca günah işler..
Hristiyanlıkta İsa' nın günahsız olamayacak kullarının günahlarının affı için acı çekmiş deniyor..Yani bu bir anlamda bizim günahlarımıza kefaret olarak acı çekmiş de denebilir..

Madem İsa acı çekerek bizim günahlarımıza kefaret olmuş ise insanların günah işlemesinde hiçbir sorun yoktur çünkü insanların günahlarına kefaret olarak acı çekmiş bir İsa vardır..

Bu durumda hristyanlık dini günahları zaten affolmuş insanlara günah işlememeyi nasıl öğütleyebilir?

Teşekkürler..

Yönetim Notu: Bu sorular İncil okumamış bir insana aittir. Olay bir kefarettir, ancak mekaniksel bir süreç değildir. Sizin yaşamanız için kendini feda etmiş bir öz abiniz olduğunu düşünün, onun sayesinde yaşıyorsunuzdur, tekrar gidip aynı hataları yapmamanızı hatırlatır O'nun bu kefareti.

Dolayısıyla sizin bakış açınızdaki gibi mekaniksel-mantıksal bir süreç olmadığından çok basit ve doğal bir şekilde hristiyanlık günah işlememeyi öğütleyebilir, öğütlemektedir.

İnsan af dilemek için önce tövbe eder. Bu da mantıksal-mekaniksel-ruhsuz bir eylem değil, içsel bir yüzleşme, derin pişmanlık içerir. Kapı böyle açılır. Bu şekilde giriş yapan bir insan "eh ben kurtuldum, İsa benim için öldü, artık istediğimi yapabilirim" diyemez. Normal insan mantığı bunu mümkün görebilirken, normal insan psikolojisi bunu mümkün görmez.

Biraz önce zaten sitemizdeki buna benzer sorunuza cevap yazmıştık.Üzülerek söylüyorum ama bence amacınız öğrenmek değil eğer öğrenmek olsaydı size yazılan cevaplar o kadar net ve açık ki bir çocuk bile anlayabilirdi.Bende size soruyorum bir günah işlediğiniz zaman yada bir yanlış yaptığınızda vicdan azabı çekmiyormusunuz merak ettim yada vicdan azabı nasıl olsa çektim bikere birdaha çekmem diyip aynı günahları tekrar tekrar işleyebiliyormusunuz sizin mantığınız bumu...SAYGILAR.

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

Bu konu kapatılmıştır

Hristiyanlık insanlara günah işlemeyin diyebilir mi? konusuna benzer konular;

Hristiyanlık hak din mi ? Müslümanlar, son ve değişmez iddiası olan tek dinin İslam olduğunu söylerler, ama İncil'de de son ve değişmez din iddiası vardır. İncil'e göre tanrının sözü sonsuza dek sürecektir, İsa'nın dışında kurtuluş yoktur, İncil dışında yol yoktur. Müslümanlar buna karşı diğer dinlerin tahrif olduğunu söylerler, ama diğer dinlere inananlar bunu yalanlar. Üstelik Kuran'da da Kutsal Kitab'ın tahrif olması ile ilgili yargı yoktur, aksine onaylar Kutsal Yasa'yı Kuran. Kuran, hem Kutsal Yasa'yı onaylayıp hem de tahrif olmadıklarını söyleyerek tuzağa düşmüştür. Hristiyanlar için bu ''Meyvesinden tanınan sahte bir öğreti''dir adeta. Matta 5 17 "Kutsal Yasayı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz...

Hristiyanlık Hristiyan Olmak .com Tüm mezheplerin ortak öğretileri dikkate alınarak hazırlanmış olan, hristiyan olmak isteyenlere nasıl hristiyan olabileceklerini anlatan bir websitesi

Hristiyanlık Hristiyan .NET - Hristiyan Arama Motoru Hristiyan Arama Motoru: Hristiyan.net, HristiyanForum.com, HristiyanGazete.com, İncil.biz, İncil.tv, HristiyanOlmak.com, HristiyanChat.com siteleri içinde tek bir arama motoru ile kelime araması yapabilme imkanı. Hristiyan.net sitesinde her mezhepten Türkçe olarak Hristiyanlıkla ilgili materyaller.

Hristiyanlık Hristiyan Gazete .com Türkçe olarak Hristiyanlık hakkında, tüm mezheplerden ve tüm etnik kökenlerden hristiyanlar için medyadan haberler. Her etnik kökenden, her siyasi görüşten, her kiliseden, her mezhepten hristiyanlar için köşe yazarlığı imkanı. Ayrıca günlük email aboneliği ile bültenler aracılığıyla son haberleri takip edebilme imkanı.

Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir? (Esma Taş) Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir? (Esma Taş) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/esmatas.jpg Hangi hristiyan kiliseye gidemiyorum diyebilir? (Esma Taş) Almanya’nın teknik ve mühendislik alanlarında, özellikle de makine ve tabii ki otomotiv sektöründe gerçekten iş bilir oldukları su götürmez… İngiltere’nin de sanayi devrimini ilk gerçekleştiren ülke olduğunu varsayarak o dönemden bu yana gelişmelerin rekor kırdığı söylenebilir. Ancak İngiltere denince benim aklıma daha çok puslu, 4 mevsimin 3 buçuğunun yağmurlu ve bulutlu geçtiği havalarda asık suratlı insanların yaşadığı bir Britanya Adası geliyor. Ve mutsuz insanlar üretmekten çok sömürmeyi daha çok sevmişler gibi… Öyle ki...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Hristiyanlık insanlara günah işlemeyin diyebilir mi?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler