| zocor |
|
Tamam ben "kavga" etmişimdir böbreğimden bıçaklanmışımdır, öz abim bana böbreğini verir kurtulurum, bende içimden kavga ettiğim için yaralandım bir daha kavga etmeyeceğim derim.. Veya "aşırı hız" yapmış ve sonuçta kaza yapmışımdır, öz abim bana kan verir yaşarım ve bundan sonra aşırı hız yapmam.. Verdiğiniz örnek de bu paralelde olmak üzere hep "geçmişteki" kötü davranışlar (dinsel bakış ile günahlar) ; kavga, aşırı hız gibi yapılmaması gereken davranışlar için öz abimin bana yaptığı kefaretlerdir.. O zaman İsa bizim geçmişteki günahlarımız için kefaret olup acı çekmiştir öyle değil mi? Yoksa ileriye dönük günahlar için bir acı (kefaret) de sözkonusu mudur ? Teşekkürler.. |
| zocor |
|
Selam.. Benim bakış açımı mekaniksel ve mantıksal olarak değerlendirmişsiniz teşekkür ederim.. Cevabınızdaki örnekte benim yaşamam için kendini feda etmiş bir öz abim ile İsa' nın durumu tamamen farklı değil mi? Tamam ben "kavga" etmişimdir böbreğimden bıçaklanmışımdır, öz abim bana böbreğini verir kurtulurum, bende içimden kavga ettiğim için yaralandım bir daha kavga etmeyeceğim derim.. Veya "aşırı hız" yapmış ve sonuçta kaza yapmışımdır, öz abim bana kan verir yaşarım ve bundan sonra aşırı hız yapmam.. Verdiğiniz örnek de bu paralelde olmak üzere hep "geçmişteki" kötü davranışlar (dinsel bakış ile günahlar) ; kavga, aşırı hız gibi yapılmaması gereken davranışlar için öz abimin bana yaptığı kefaretlerdir.. O zaman İsa bizim geçmişteki günahlarımız için kefaret olup acı çekmiştir öyle değil mi? Yoksa ileriye dönük günahlar için bir acı (kefaret) de sözkonusu mudur ? Teşekkürler.. |