Arşiv Sayfa 2 / Kurtuluş, Günah, Yargılanma - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Kurtuluş, Günah, Yargılanma hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Günah : Kurtuluş, Günah, Yargılanma - Sayfa 2 konusu 2659 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj moderator6 tarafından gönderildi. Kurtuluş, Günah, Yargılanma anladığım kadarıyla isa mesih kendisine iman edenlerin günahları için çarmıha gerilmişti.o halde : isa mesih'e iman edenler işledikleri günahlar için hesaba çekilmicek mi? şimdiden cevaplarınız için tşk ederim... Kurtuluş, Günah, Yargılanma

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kurtuluş, Günah, Yargılanma konusu 2659 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj moderator6 tarafından gönderildi.

Kurtuluş, Günah, Yargılanma konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 >

Kurtuluş, Günah, Yargılanma hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-09, 00:32
Kurtuluş, Günah, Yargılanma
admin1 Ken Block

lithium
mahkum olmamaktan kastınız ne lütfen biraz açabilirmisiniz?
Cehennem cezasına mahkumiyet olmayacaktır, herkesin işleri ve günahları açıkça gösterilecek, günahlar konusunda Mesih'in kefareti belirtilecek, bu sayede ceza çekmeyeceğiz. Yaptığımız iyi işler bile yargılamaya girecektir. Tüm bunların sonucunda cehenneme gitmesek bile "ateşten geçmiş gibi" olacağız.

1.Korintliler 3. bölüm
http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=46&c=3
Alıntı:
10 Tanrı`nın bana lütfettiği görev uyarınca bilge bir mimar gibi temel attım, başkaları da bu temel üzerine inşa ediyor. Herkes nasıl inşa ettiğine dikkat etsin.
11 Çünkü hiç kimse atılan temelden, yani İsa Mesih`ten başka bir temel atamaz.
12 Bu temel üzerine kimi altın, gümüş ya da değerli taşlarla, kimi de tahta, ot ya da kamışla inşa edecek.
13 Herkesin yaptığı iş belli olacak, yargı günü ortaya çıkacak. Herkesin işi ateşle açığa vurulacak. Ateş her işin niteliğini sınayacak.
14 Bir kimsenin inşa ettikleri ateşe dayanırsa, o kimse ödülünü alacak.
15 Yaptıkları yanarsa, zarar edecek. Kendisi kurtulacak, ama ateşten geçmiş gibi olacaktır.
NOT:Mesih'in yargı kürsüsü sadece günahlara bakılacak olunan bir yer değil, daha ziyade tüm yaşamımızın sorgulanacağı bir yerdir. Günahlar ise iman ettiğimiz anda affedilmiştir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kurtuluş, Günah, Yargılanma

Kurtuluş, Günah, Yargılanma hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-09, 00:33
admin1 Ken Block

http://www.hristiyanforum.com/forum/...u-nediri-t4178

Kurtuluş, Günah, Yargılanma hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-09, 01:37
lithium

moderator1
lithium
mahkum olmamaktan kastınız ne lütfen biraz açabilirmisiniz?
Cehennem cezasına mahkumiyet olmayacaktır, herkesin işleri ve günahları açıkça gösterilecek, günahlar konusunda Mesih'in kefareti belirtilecek, bu sayede ceza çekmeyeceğiz. Yaptığımız iyi işler bile yargılamaya girecektir. Tüm bunların sonucunda cehenneme gitmesek bile "ateşten geçmiş gibi" olacağız.

1.Korintliler 3. bölüm
http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=46&c=3
Alıntı:
10 Tanrı`nın bana lütfettiği görev uyarınca bilge bir mimar gibi temel attım, başkaları da bu temel üzerine inşa ediyor. Herkes nasıl inşa ettiğine dikkat etsin.
11 Çünkü hiç kimse atılan temelden, yani İsa Mesih`ten başka bir temel atamaz.
12 Bu temel üzerine kimi altın, gümüş ya da değerli taşlarla, kimi de tahta, ot ya da kamışla inşa edecek.
13 Herkesin yaptığı iş belli olacak, yargı günü ortaya çıkacak. Herkesin işi ateşle açığa vurulacak. Ateş her işin niteliğini sınayacak.
14 Bir kimsenin inşa ettikleri ateşe dayanırsa, o kimse ödülünü alacak.
15 Yaptıkları yanarsa, zarar edecek. Kendisi kurtulacak, ama ateşten geçmiş gibi olacaktır.
NOT:Mesih'in yargı kürsüsü sadece günahlara bakılacak olunan bir yer değil, daha ziyade tüm yaşamımızın sorgulanacağı bir yerdir. Günahlar ise iman ettiğimiz anda affedilmiştir.
o halde şurda şöyle bir soru çıkıyor "gercekten iman edenlerden miyiz?"
kesinlikle bunu kişisel algılamayın..müslümanlık içinde böyle.tamam hepimiz imanın şartlarını biliyoruz peki ama kaçımız imanla kabire girenlerdeniz?iman etmek, gercekten o doğrultuda hayat yaşamayı gerektirir.kutsal kitapda yazılanı birebir hayatımıza geçirmeyi gerektirir.günahtan ,haramdan yılandan çiyandan kaçar gibi yaşamayı gerektirir.burada ben tamamen kendi nefsimi muhattab aldım.onun için kimse üstüne alınmasın..

Kurtuluş, Günah, Yargılanma hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-09, 03:08
lamure

bir kimse inşa ettiği ateşe dayanırsa,o kişi ödülünü alacaktır.
biraz açabilir misiniz bu cümleyi. şimdiden teşekkürler..

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeGeçmiş ve gelecek aslında tek bir andır...!mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kurtuluş, Günah, Yargılanma hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-09, 10:58
Temple

lamure
bir kimse inşa ettiği ateşe dayanırsa,o kişi ödülünü alacaktır.
biraz açabilir misiniz bu cümleyi. şimdiden teşekkürler..

Iman yoluyla yani imandan gelen Kutsal Ruh yonlendirmesiyle iyi isler yapip meyve veriyosan bu isler altindan gumusten ve degerli tastan sayilir ve yargi gununde atese dayanir cunku Tanrinin Lutfuyle gerceklestirilmis islerdir.Bunlarin mukafati alinir.

Ama insanin kendini yuceltmek veya Tanriya yaranmak icin yaptigi isler saman ot ve ciradan ibarettir ve yargi gununde yanar kul olur atese dayanmaz ama imanli kurtulur.Cunku Rab Mesih in kendisinin gunahlarini hacta temizledigine iman etmistir

Yani imanlilar icin Yargi gunu bir cezalandirma gunu degil Mukafatlandirma gunudur.

Rabbime sonsuz sukurler olsun

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Temple kardeş güzel bilgiler vermiştir. Kendisine teşekkür eder, katkılarının devamını dileriz.

Kurtuluş, Günah, Yargılanma konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 >  

Kurtuluş, Günah, Yargılanma konusuna benzer konular;

Kurtuluş güvencesi günah işlemek için bir fırsat mıdır? Soru: Sonsuz güvenlik günah işlemek için ruhsat mıdır? Yanıt: Sonsuz güvenlik doktrinine en sık yapılan itiraz onun sözde insanların istedikleri şekilde yaşamalarına ve buna karşın kurtulmuş kalmalarına izin verdiğidir. Bu “teknik olarak” doğru olduğu halde, aslında doğru değildir. İsa Mesih tarafından gerçekten kurtarılan bir insan, sürekli ve kasıtlı günahla nitelenen bir yaşam sürmeyecektir. Bir Hıristiyan’ın nasıl yaşaması gerektiğiyle bir insanın kurtulması için ne yapması gerektiği konusunda bir ayrım yapmalıyız. Kutsal Kitap, kurtuluşun sadece lütufla, sadece imanla, sadece İsa Mesih’le olduğu konusunda açıktır (Yuhanna John 3:16; Efesliler 2:8-9; Yuhanna 14:6). Bir insan İsa Mesih’e gerçekten iman ettiği an, kurtulur ve o kurtuluşta güvenli olur. Kurtuluş imanla kazanılıp...

Kurtuluş kaybedilebilir mi? Soru: Bir Hristiyan kurtuluşunu kaybedebilir mi? Yanıt: Bu soru yanıtlanmadan önce “Hristiyan” teriminin tanımlanması lazımdır. Bir “Hristiyan,” bir dua etmiş ya da kilisede öne çıkmış ya da Hristiyan bir ailede büyümüş biri değildir. Bunların her biri Hristiyan deneyiminin bir parçası olabileceği halde, bunlar bir insanı Hristiyan “yapmazlar.” Bir Hristiyan, imanla İsa Mesih’i tek Kurtarıcı olarak kabul edip O’na tamamen güvenen biridir (Yuhanna 3:16; Elçilerin İşleri 16:31; Efesliler 2:8-9). Bu tanımı aklımızda tutarak, bir Hristiyan kurtuluşunu kaybedebilir mi? Belki bu çok önemli soruyu yanıtlamanın en iyi yolu, Kutsal Kitap’ın kurtuluş konusunda söylediklerini incelemek ve bu yüzden de kurtuluşu kaybetmenin ne anlama geleceğini etüt etmektir. Aşağıda birkaç örnek yer...

Kurtuluş nedir? Kurtuluş nedir? Kurtuluş günahların bağışlanmasıdır. Bu sadece iman aracılığıyla Mesih’in kurtarıcı olduğuna inanmakla gerçekleşir. Eğer kurtuluşa erişmek istiyorsanız, İsa’nın çarmıhta sizin için yaptığına inanmalısınız. Ancak bundan sonra Tanrı’yla birlikte yeni ilişkiye başlayabilir ve sonsuz yaşama sahip olabilirsiniz. Kurtuluş, birisini Cehenneme gitmekten (sonsuza dek lanetlenmekten) kurtarmaktır. Lanetlenme günahkara günahından dolayı verilen yargıdır. Yargı, Tanrı’nın günahkarı sonsuza dek Cehenneme göndermesinden ibarettir. Tanrı’nın günahları bağışlatan kurtarışını reddeden herkesin gideceği yer Cehennem’dir. Eğer kurtulmak istiyorsanız, o zaman bir günahkar olduğunuzu ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. O bunu yapacaktır. Kaynak:...

Kurtuluş nedir? Merhaba, Dinler Tarihinde yüksek lisans öğrencisiyim, "Hıristiyanlıkta Kurtuluş" konulu bir tezim var. Ancak danışman hocam, tezimi bir türlü beğenmiyor. Konuyu anlayamamışsın diyor. Ben de size danışmak istedim. Hıristiyan düşüncesinde kurtuluş nedir? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, çok sevinirim.. Yönetim Notu: Üniversiteniz? Lisans teziniz? Hocanızın ismi nedir?

Kurtuluş Öyküsü Ne mutlu RAB'be güvenen insana! Gururluya, yalana sapana ilgi duymayana. Ya RAB, Tanrım, Harikaların, düşüncelerin ne çoktur bizim için. Sana eş koşulmaz! Duyurmak, anlatmak istesem yaptıklarını, saymakla bitmez. (Mezmur 40:4-5) İBRAHİM'İN İMANI RAB Avram'a (Yüce Baba), ülkeni, halkını, babanın evini bırak, sana ün kazandıracağım. Bereket kaynağı olacaksın. Seni kutsayanları kutsayacağım. Seni lanetleyeni lanetleyeceğim. Yeryüzündeki halkların hepsi Senin aracılığınla kutsanacak. Bundan sonra, RAB bir görümde Avram'a şöyle seslendi: Korkma, Avram. Senin kalkanın benim. Ödülün çok büyük olacak. Avram, Ya RAB, bana ne vereceksin, dedi. Çocuk sahibi olamadım. Evim Şamlı Eliezer'e kalacak. Bana çocuk vermediğin için evimdeki bir hizmetkâr mirasçım olacak. RAB yine Avram'a...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih