candan
Sodom ve Gomora'nin gunahi neydi?
Kutsal Kitap'da Sodom ve Gomora olayi Yaratilis 18 ve 19. bolumlerde yazilmistir. Bu bolumlere gor RAB ve iki melegi gelerek Ibrahim ile konusmustur. Rab Ibrahim'e Sara araciligi ile bir erkek cocuk verecegini vaad etmistir. Rab ayrica Ibrahime " “Sodom ve Gomora büyük suçlama altında” dedi, “Günahları çok ağır..." diye haber vermistir. Ibrahim 18:22-33 ayetlerde Tanri'dan Sodom icin merhamet dilemistir zira yegeni Lot Sodom'da yasamaktaydi.
Yaratilis 19 iki melegin insan kiligina girerek Sodom ve Gomora'yi ziyaret edislerini yazar. Lot onlari sehir merkezinde karsilar ve evine davet eder. Melekler kabul eder. Kutsal Kitap sonrasinda olanlar hakkinda soyle yazar " Onlar yatmadan, kentin erkekleri -Sodom`un her mahallesinden genç yaşlı bütün erkekler- evi sardı.Lut`a seslenerek, “Bu gece sana gelen adamlar nerede?” diye sordular, “Getir onları da yatalım.” Bunun uzerine melekler Sodom ve Gomora'nin tum erkeklerini kor ettiler ve Lot'a ailesini alip sehir disina kacmasini boylece Tanri'nin gazabindan kurtulabileceklerini soylediler. Lot ve ailesi sehirden kactilar ve " RAB Sodom ve Gomora`nın üzerine gökten ateşli kükürt yağdırdı. Bu kentleri, bütün ovayı, oradaki insanların hepsini ve bütün bitkileri yok etti. "
Oyleyse bu sehirlerin gunahi neydi? En acik gunah homoseksuellikti. Sodom ve Gomora'nin erkekleri meleklerin erkek oldugunu dusunerek onlarla cinsel iliski icine girmek istemislerdi. Bazilari bu sehirlerin gunahinin misafirperver olmamalari oldugunu iddia etmektedirler. Ancak olay sadece bundan ibaret degildi. Sodom ve Gomora'nin erkeleri resmen bu meleklerle cinsel iliski icine girmeyi arzu etmislerdi. Ve toplu halde onlarin irzina gecme pesindeydiler. Sodom ve Gomora baska bir cok gunah icindeydiler ama homoseksuellikleri Tanri'nin gazabina neden olmustur. Tanri onlari ve yasadiklari yerleri yok etti. Bugun bile bu sehirlerin bulunduklari yerler hala coldur ve hic bir sey yetismez o topraklarda. Sodom ve Gomora Tanrinin genelde gunah ve ozellikle homoseksuellik hakkinda ne dusundugunun en guclu ornegidir.
Derleyen
candan
Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.
only god can judge me
Sevgili Candan ablam, Bugün sodom ve gomora şehri gibi her türlü cinsel ahlaksızlık ve zinayı yapan toplumlar var..Bizlerin aklına gelen şöyle bir soru oluşabilir mi? Günümüzde, sodom ve gomora halkı gibi her türlü ahlaksızlığı yapan toplumlar neden aynı cezayı görmüyor? Tanrımız, bu insanlara karşı sabrediyor mu,yoksa başka planları da olabilir mi?
sevgilerimle..
candan
Sevgili "only God can judge me" kardes,
Elbetteki gunumuzde boyle toplumlar var.. Benim aklima gelen ilk ornek San Fransisco. Ama sadece bu sehir ile sinirli degil ne yazikki listesi. Tanri neden bu sehirleri cezalandirmiyor? Cezalandiracak mi? Bilmiyorum yanitini. Bildigim tek sey var o da tam gaz Rabbin ikinci gelisine dogru gitmekteyiz. Tum bunlar, savaslar dogal afetler hepsi kis oncesi sonbaharda yaprak dokumu gibi belirtiler ve bence olmasi gereken seyler zira olacaklari yazili olan seyler. Belki de bu yerlerde yasiyan tek bir imanli ve onun ailesi yuzunden Rab tamamen yok etmiyor bilmiyorum.
Baskalarinin yaptiklarina degil Rab'be bakmaliyiz.. Baskalari sunu yapiyor bunu yapiyor neden hala en zengin onlar? Neden onun BMW su var ben hala otobuslerde surunuyorum vs vs gibi sorular yerine o kisilerin kurtulusu icin dua edelim ve onlarla Rabbi paylasmak icin her firsati yaratip kullanalim derim. Unutma kardesim biz bu dunyadan degiliz! Kurtulus aldik ve bir gun Rabbin saginda yer alacagiz. Halleluyah!
esenlikler
candan
Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.
only god can judge me
|
|
candan
|
Sevgili "only God can judge me" kardes,
Elbetteki gunumuzde boyle toplumlar var.. Benim aklima gelen ilk ornek San Fransisco. Ama sadece bu sehir ile sinirli degil ne yazikki listesi. Tanri neden bu sehirleri cezalandirmiyor? Cezalandiracak mi? Bilmiyorum yanitini. Bildigim tek sey var o da tam gaz Rabbin ikinci gelisine dogru gitmekteyiz. Tum bunlar, savaslar dogal afetler hepsi kis oncesi sonbaharda yaprak dokumu gibi belirtiler ve bence olmasi gereken seyler zira olacaklari yazili olan seyler. Belki de bu yerlerde yasiyan tek bir imanli ve onun ailesi yuzunden Rab tamamen yok etmiyor bilmiyorum.
Baskalarinin yaptiklarina degil Rab'be bakmaliyiz.. Baskalari sunu yapiyor bunu yapiyor neden hala en zengin onlar? Neden onun BMW su var ben hala otobuslerde surunuyorum vs vs gibi sorular yerine o kisilerin kurtulusu icin dua edelim ve onlarla Rabbi paylasmak icin her firsati yaratip kullanalim derim. Unutma kardesim biz bu dunyadan degiliz! Kurtulus aldik ve bir gun Rabbin saginda yer alacagiz. Halleluyah!
esenlikler
candan
|
Haklısın Sevgili Candan ablam..Rabbin gelişini umarım hep beraber karşılarız..Yanımızda da kaybolan kuzuları Rabbe kazandırırız.Benim tek umudum,tek ümidim bu..Rab bizim yanımızda.Bizi asla bırakmayacağını söyledi..Bundan daha güzel birşey olabilir mi? Bmw'ler,mercedes'ler yatlar, katlar gelsin isterse..Göklerdeki babamızın,biz çocuklarına bırakacağı göksel mirasın yanında kum tanesi bile olamazlar..Fakat şu bir gerçekki; bazen böyle düşünebiliyoruz..''onun parası var,zengin ee kız arkadaşı da var hayatı çok iyi gidiyor'' gibi şeyler düşünebiliyoruz.Bunlar,şe ytanın birer oyunu.Zayıf noktamızdan bizi yakalamaya çalışıyor.Rab bizi her zaman korusun ve onu karşıladığımızda sağlam imanımızla onu görmemizi sağlasın..Amin..
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler