Tanri gozunde tum gunahlar esit midir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Tanri gozunde tum gunahlar esit midir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

Matta 5:21-28'de Isa, zina islemeyi kalbinizdeki arzularla ve insan oldurmeyi kalbinizdeki nefret ile ayni oldugunu soylemistir. Ancak bu degildir ki her gunah bir biririne esittir. Isa burda Ferisilere dusuncelerle bile gunah isleyebileceklerini aciklamaktadir. Isa'nin zamanindaki dini liderler eylem yapmadiklari surece istedikleri seyi dusunmenin gunah olmadigini ogretmekteydiler. Isa onlari Tanri'nin eylemlerini oldugu kadar dusuncelerini de yargilayacagini anlatmaya calisiyordu. Isa eylemlerimizin kalbimizden geldigini soylemisti ( Matta 12:34 )

Kisacasi Isa arzularin ve zina islemenin gunah oldugunu soyluyordu. Ama bu onlarin esit gunahlar oldugu anlamina gelmez. Bir kisiyi oldurmek ondan nefret etmekten ( Tanri gozunde ikisi de gunah olmasina ragmen ) cok daha kotudur. Gunahin dereceleri vardir. Bazi gunahlar digerlerinden daha kotudur. Her gunahin sonsuza dek surecek olan sonucu vardir ( Romalilar 6:23 ). Ne kadar kucuk olursa olsun her gunah sonsuz Tanri'ya karsidir ve bu yuzden sonsuza dek surecek bir cezayi hak eder. Ancak Tanri'nin affedemiyecegi kadar buyuk bir gunah da yoktur. Isa gunahin cezasini odemek icin carmihda can verdi ( 1 Yuhanna 2:2 ). Isa Mesih bizim TUM gunahlarimiz icin oldu ( 2 Korintler 5:21 ). Tum gunahlar Tanri gozunde birbirine esit midir? Evet ve hayir. Derecesinde hayir ama cezsasinda evet.. Affedilibilirliginde evet....Halleluyah! Yucelerdeki Tanri'ya sukurler olsun.

Derleyen
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Tanri gozunde tum gunahlar esit midir? konusuna benzer konular;

''TANRI BENİM BABAMDIR '' Göklerdeki Göksel Babam, Senin, Babam olduğunu ve benimde senin çocuğun olduğumu bilmek, beni rahatlatıyor ve bana şifalar veriyor. Özelliklede, Ruhum karardığında ve sırtımdaki yük ağırlaştığında, sana her seferinde ''Baba, senin bana olan sevgine inanıyorum'' demenin, benim için ne kadar gerekli olduğunu hissediyorum. Evet, inanıyorum: Hayatımın her anında, bana Babalık yaptığına ve benimde, Senin çocuğun olduğuma inanıyorum ve beni sonsuz bir sevgiyle sevdiğine inanıyorum. Beni gece ve gündüz koruduğuna, Senin iznin olmadan, saçımdan bir kılın bile düşmeyeceğine inanıyorum. Evet inanıyorum, Sen herşeyi bilen Tanrısın ve benim için en iyi olanı benden daha iyi sen biliyorsun. Evet, inanıyorum: Sen her şeye gücü...

tanri sonsuz guc sahibi ise... merhaba yaratilis Bolum 2 de sunlar yazili: 1 Gok ver yer butun ogeleriyle tamamlandi. 2 Tanrı yapmakta olduğu işi yedinci gün bitirdi. O gün işi bırakıp dinlendi. 3 Yedinci günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak ayırdı. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, yarattığı bütün işi bitirip dinlendi. sorup ogrenmek istedigim; "dinlemek" yaratilmis varliklar icin gecerli bir olay olmasi gerekmiyormu. aciklarsaniz sevenirim.....

TANRI BİZDEN NELER İSTİYOR? <TABLE style="BORDER-BOTTOM: #0099cc 2.25pt ridge; BORDER-LEFT: #0099cc 2.25pt ridge; WIDTH: 100%; BORDER-TOP: #0099cc 2.25pt ridge; BORDER-RIGHT: #0099cc 2.25pt ridge; mso-cellspacing: 1.5pt; mso-border-alt: three-d-emboss #0099CC 2.25pt; mso-padding-alt: .5pt .5pt .5pt .5pt" border=1 cellSpacing=3 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: #0099cc; BORDER-LEFT: #0099cc; PADDING-BOTTOM: 0.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 0.5pt; WIDTH: 100%; PADDING-RIGHT: 0.5pt; BORDER-TOP: #0099cc; BORDER-RIGHT: #0099cc; PADDING-TOP: 0.5pt" width="100%">TANRI BİZDEN NELER İSTİYOR? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> </TD></TR></TBODY></TABLE> <o:p></o:p> <TABLE...

Tanri Benim Babamdir -- Eugenia Ravasio Göklerdeki Göksel Babam, Senin, Babam olduğunu ve benimde senin çocuğun olduğumu bilmek, beni rahatlatıyor ve bana şifalar veriyor. Özelliklede, Ruhum karardığında ve sırtımdaki yük ağırlaştığında, sana her seferinde ''Baba, senin bana olan sevgine inanıyorum'' demenin, benim için ne kadar gerekli olduğunu hissediyorum. Evet, inanıyorum: Hayatımın her anında, bana Babalık yaptığına ve benimde, Senin çocuğun olduğuma inanıyorum

TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? Lütfen yalnız 'imanda güçlü olanlar' yanıt versin. Yaratılış, 6:1-9 ile 1.Samuel, 15: 10-11 ayetlerine göre (bu arada 1.Samuel, 15:29 ayetini de okumayı unutmayın) Eski Ahit Tanrısı veya E.A Yazıcılarının yarattıkları Tanrı pişman/nadim oluyor. Tanrı pişman/nadim olursa nasıl Tanrı olur. Bu özellik Bunu Tanrılıktan düşürmez mi. Öyle ki bu, her şeye gücü yeten, her şeyi yani aklı, fikri, düşünceyi yaratan Tanrı ise. Şahsen söz konusu ayetlerin tanrısal esin olduğuna inanmıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Burda çeviri veya anlatım hatası yokmudur? Selamette ve imanda güçlü kalın

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Günah : Tanri gozunde tum gunahlar esit midir?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler