Hac tasimak !?

Hac tasimak !? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Haç : Hac tasimak !? konusu 12702 kez okundu, 52 kez cevaplandı. En son mesaj Stanley Nickholas Stone tarafından gönderildi. Hac tasimak !? Sevgili kardeslerim, sorum su: Ben herzaman boynumda görünür bir sekilde hac tasiyorum. Almanyada yasiyorum. Müslüman arkadaslarim bana: "Siz bunlara tapiyorsunuz iste" gibi yorum ve tepkileri oluyor. Hac tasimak dogru mudur? Hac tasimak ne anlama geliyor? Hata yapmaktan korktugum icin sizlere bu soruyu sormak istedim. Sevgiler ve saygilar. Tanri, oglu ve kutsal ruh adina. Amin Hac tasimak !?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hac tasimak !? konusu 12702 kez okundu, 52 kez cevaplandı. En son mesaj Stanley Nickholas Stone tarafından gönderildi.

Hac tasimak !? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Hac tasimak !? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-05, 23:42
Hac tasimak !?
mkaberlin

Sevgili kardeslerim,

sorum su: Ben herzaman boynumda görünür bir sekilde hac tasiyorum. Almanyada yasiyorum. Müslüman arkadaslarim bana: "Siz bunlara tapiyorsunuz iste" gibi yorum ve tepkileri oluyor.

Hac tasimak dogru mudur? Hac tasimak ne anlama geliyor? Hata yapmaktan korktugum icin sizlere bu soruyu sormak istedim.

Sevgiler ve saygilar.

Tanri, oglu ve kutsal ruh adina. Amin

Hac tasimak !?

Hac tasimak !?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hac tasimak !?

Hac tasimak !? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-12-05, 03:39
Hac tasimak !?
Teofilos

Alıntı:
Hac tasimak dogru mudur? Hac tasimak ne anlama geliyor?
Haç bir semboldür. Haç, İsa Mesih'in Tanrısal İşinin, Kurtuluşun somut olarak gerçekleştiği yeri simgeler. O alçaltıcı ölümü anımsatır. Eğer diriliş olmasaydı haç bir utanç olarak kalacaktı. Hamdolsun İsa Mesih ölümü yendi; ve bizlere hayat verdi.
Bu noktada haçın şifa verdiğine filan inanmadıkça, ona Tanrısal güçler yüklemedikçe taşınmasında sakınca yoktur. Yeter ki, bize Mesih'i ve Kurtarışını anımsatan bir nesne olarak kalsın.

Esenlik sizinle olsun.

Hac tasimak !?

Hac tasimak !?

Hac tasimak !? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-03-06, 21:34
Hac tasimak !?
yeremya

:( sen bence yalnıs yapıyorsun,cünküğ ben incil'in hicbir yerinde görmedim (hac tasıyacaksın)sözünü.sen hac üzerine gerilmis isa mesih'in hacını kalbinde tası kardesim...:)

Hac tasimak !?

Hac tasimak !?

Hac tasimak !? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-03-06, 23:11
Hac tasimak !?
Kornelyus

Sevgili kardeşlerim;

Kutsal Ruh'un esinlemesi ve Tanrı'nın yardımıyla sizlere bu konu hakkında bilgiler vermek ancak bununla da beraber önceden yazılan her şeye dair biraz yorum yapmak istiyorum. Amacım asla kimseyi yermek ya da rencide etmek değil yalnızca Tanrı'mızı ve O'nun biricik Oğlu Rab İsa Mesih'i gerektiği şekliyle ifade etmektir.

yeremya
sen bence yalnıs yapıyorsun,cünküğ ben incil'in hicbir yerinde görmedim (hac tasıyacaksın)sözünü.
Haç daha önce de bahsedildiği gibi bir semboldür. Hristiyanlar için önemi, daha önce Teofilos kardeşimin de sözünü ettiği gibi, İsa Mesih'in tüm insanların günahını ortadan kaldıran lütfunu ve merhametini simgelemesinden ileri gelmektedir. Kilise binalarında ve mekanlarında nasıl aynı şekilde sembolik anlamda bulunuyorsa kişinin üzerinde taşıması da yine bu anlamda bir manevi tercih meselesidir. Yoksa inancımızın bir gereği veya asla inanılacak bir obje değildir; o İsa Mesih'in lütfunu ve Tanrı'nın sevgisini bizlere hatırlatır. Bu sebeple haç taşımak yanlış değildir, tamamen kişisel tercihtir, belki günlük hayatta bizleri Mesih'in varlığına yakınlaştırmak ve O'nu hatırlatmak için kullanılabilir. (Ucunda haç bulunan tesbihler ve benzeri objeler pek çok hristiyan tarafından da dünyanın pek çok yerinde kullanılmaktadır.) Ancak değinildiği gibi bir put aracına dönüştürmemek koşuluyla...

selman
isa peygamberi bir akşam karanlık basrken yakalayıp carmıha asmak için yakalamaya calıştılar fakat isa peygamber göğe cekildi yerine yanlışlıkla havarilerinden olan hisi carmıha gerdiler
Sevgili Kardeşim Selman;

Burada bahsettiğin içerik tamamen islamiyetin öğretisine dayalı bir aktarımdır. Hiçbir hristiyan bu bahsettiğini kabul etmez ve etmemelidir. Çünkü daha ilk başta Mesih İsa'nın çarmıha gerilerek tüm insanlığın günahları için ölmesi Tanrı'nın biz insanlara en büyük lütfudur. Bunu olmamış saymak ya da kabul etmemek Tanrı'nın Egemenliği'nde asla olamamak anlamına gelmektedir. Elbette aramızda müslüman kardeşlerimiz de var ve herkesin inancına da saygımız bulunmakta ancak bununla birlikte platformumuzun adının hristiyanforum olduğunu hatırlatırken İslami kaynak ya da alıntıların içerik olarak bize bir anlam ifade etmediğini de kabul etmeniz gerekir.

selman
carmıhtan indirdikten sonra carmıh nur indi bir filorasan lambası gibi yandı
Böyle ifadeleri hoşgörmek mümkün değildir. Selman kardeşim, Tanrı böylesi küçük düşürücü ifadeler kullandığın için seni bağışlasın. Alıntılarından müslüman olduğunu anlıyorum. İslamiyet'te bile her şeyden önce "kutsal" kabul edilen İsa Mesih'ten ve O'na dair konulardan bahsederken çok daha saygılı ve seviyeli olmanı bekliyoruz. Böyle bir platformda kimsenin maneviyata ve inanca saldırma hakkı yoktur! Tüm hristiyan kardeşlerim adına seni böyle ifadelerden vazgeçmeye çağırıyorum.

Tanrı'nın merhameti üzerinde olsun...

Hac tasimak !?

Hac tasimak !?

Hac tasimak !? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-03-06, 18:44
Hac tasimak !?
selman

merhaba üstte hac hakkında yazdığım yazıda bir deyim yanlışlığı oldu bunu aşağıdaki şekilde değiştirmenizi arzu etmekteyim

nur carmıhın üzerine değil

carmıhın olduğu yere indi

bu şekilde cevirirseniz memun olurum

Hac tasimak !?

Hac tasimak !?

Hac tasimak !? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih