Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu?

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Haç : Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? konusu 1287 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Chusler07 tarafından gönderildi. Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? Herkese Merhaba, arkadaşlar ben çok acil ve merakla bişey öğrenmek istiyorum. Hristiyanlıkta Katolik, Ortodoks, Protestan lık gibi mezhepler var ... Her mezhebe göre haç şekillrinde değişiklik oluyormu? Haçın belli bir oranı varmı? Kenarları yonca gibi düz veya çift çentikli olması mezheplere göre değişiyormu? Hz. İsanın çarmıhtaki ayak duruşlarında da bu farklılık söz konusumu? Hangi haç hangi mezhebin ve hangi mezhepte Hz. İsanın ayak duruşu nasıl resimlerle birisi anlatabilirmi lütfen??? Mail de atabilirsiniz acil ama çünkü internette çok araştırdım bulamadım. Mailim.... *********** Çok teşekkürler şimdiden... Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? konusu 1287 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Chusler07 tarafından gönderildi.

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-04-10, 00:08
Chusler07

Herkese Merhaba,
arkadaşlar ben çok acil ve merakla bişey öğrenmek istiyorum. Hristiyanlıkta Katolik, Ortodoks, Protestan lık gibi mezhepler var ... Her mezhebe göre haç şekillrinde değişiklik oluyormu? Haçın belli bir oranı varmı? Kenarları yonca gibi düz veya çift çentikli olması mezheplere göre değişiyormu? Hz. İsanın çarmıhtaki ayak duruşlarında da bu farklılık söz konusumu? Hangi haç hangi mezhebin ve hangi mezhepte Hz. İsanın ayak duruşu nasıl resimlerle birisi anlatabilirmi lütfen??? Mail de atabilirsiniz acil ama çünkü internette çok araştırdım bulamadım.

Mailim.... ***********
Çok teşekkürler şimdiden...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu?

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-04-10, 12:35
El Mesihiye

Haç için buraya, krusifiks (Mesih'in gerildiği haç) için ise buraya göz atınız. Tüm görselleri ve açıklamaları dikkatlice okuyunuz. Şayet anlayamazsınız, İngilizceniz yetersiz gelirse; Google Translate'ten veya (Yönetimin izni olursa) buradaki kardeşlerden bu başlıkta yardım alınız.
Rab sizinle olsun. Amin.

+

Yönetim Notu: Wikipedia, herkes tarafından metinleri değiştirilebilen ve de hristiyanlığı temsil ETMEYEN bir sitedir. Özellikle Türkçe Hristiyanlık bölümleri müslümanlar tarafından sürekli olarak değiştirilmekte, İslamileştirilmektedir. Bu yüzden wikipedia'yı birincil bir kaynak olarak dikkate almamanızı öneriyoruz.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÖnemli olan Müjde'yi okumakla kalmak değil
Onu uygulamak da.

Mesih'i duymak yetmez.
Onun yolunda ilerlemek gerekir.

EL-MESİHÎmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-04-10, 15:15
Chusler07

Yönetim Notu: Forum kurallarının Soru sormak ile ilgili bölümünü okudunuz mu?

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Haç ve Çarmıhta İsa'nın Duruşu? konusuna benzer konular;

İsa'nın adında dua etmek Soru: İsa’nın ismiyle dua etmek ne anlama gelir? Yanıt: İsa’nın ismiyle dua etmek, Yuhanna14:13-14’de öğretilmiştir. Bu ayetler şöyle der: “Baba Oğul'da yüceltilsin diye, benim adımla dilediğiniz her şeyi yapacağım. Benim adımla benden ne dilerseniz yapacağım.” Bazı insanlar, bir duanın sonunda “İsa’nın ismiyle” demenin Tanrı’nın istenilen şeyi her zaman vermesiyle sonuçlandığını düşünerek bu ayeti yanlış kullanırlar. Aslında böyle yapmak, “İsa’nın ismiyle” sözüne sihirli bir formül olarak davranmaktır. Bu da Kutsal Kitap’a tamamen aykırı olan bir şeydir. İsa’nın ismiyle dua etmek, Baba Tanrı’nın önüne O’nun Oğlu İsa’nın ismiyle geldiğimiz için O’nun otoritesiyle dua etmek ve O’ndan dualarımız hakkında bir şey yapmasını istemektir. İsa’nın ismiyle dua etmek, Tanrı’nın isteğine göre...

İsa'nın Kuran'a yorumlanması Arkadaşlar öncelikle merhaba.Benim gerçekten çok aşırı derecede sinirlendiğim bir konudur İsa'nın Kuran'a yorumlanması.Dün televizyon izlerken(malum Ramazan ayı diye nerdeyse tüm kanallarda sahur programları,İslam sohbetleri vs.) bir sahur programına denk geldim.Başlığı Hz.İsa'nın Çilesi olunca belki iyi bir şeyler duyarım diye izlemeye başladım.Yuhanna İncili'nde(Bölüm 11 olması galiba) Lazar adlı birisinin İsa tarafından dirilişi var bildiğiniz gibi.Adamın adını Azer(veya Azar'da olabilir tam hatırlayamıyorum)yapmışlar,biraz İslami sosa bulamışlar kendilerinden de bişeyler katmışlar anlatıyorlar.Yine bir başka programda duymaya alışık olduğumuz İsa gelicek herkes Müslümanlığa davet edicek,evlenicek bir oğlu olcak vs. zırvalamaları vardı.Ben böyle İsa'nın Kuran'a göre yorumlanmasına...

İsa'nın tabutu mu? http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/2950473.jpg Titanic filminin yönetmeni James Cameron tarafından çekilen ve bu akşam New York'ta ilk gösterimi yapılan "Hz İsa'nın Kayıp Mezarı" adlı belgesel, arkeoloji çevrelerinde tartışma yarattı. Kudüs'ün Talpiot semtinde içinde 10 tabutun bulunduğu mezarın 1980'lerde bulunmasıyla ilgili varsayımlardan hareketle bunların Hz İsa ile ailesine ait olabileceğini iddia eden film, çok sayıda arkeolog tarafından "bilimsel kanıtlardan yoksun" olmakla eleştiriliyor. Mezarın Hz İsa ve ailesine ait olduğunu gösteren bilimsel kanıtlar bulunmadığını söyleyen arkeologlardan İsrailli profesör Amos Kloner, "Bu İ.S.(İsa'dan Sonra) döneme ait bir yahudi mezarı" diye açıklama yaptı. Profesör Kloner, "Altı kemik yığını üzerindeki isimler çok ilginç, zira Yeni...

Müslümanların İsa'nın çarmıhta ölmediği iddiasına cevap İSA ÇARMIHTA ÖLDÜ MÜ?<o></o> <!----> <!----><o></o> <o> </o>SÜNNİ TEFSİR KİTAPLARINDA İSA’NIN DÜNYEVİ HAYATININ SONU <o></o> <!----> <!----><o></o>

İsa'nın Haçı Hepinize Merhaba arkadaşlar.Sitede yeni değilim,Daha önce ki hesabım atılmıştı.Okuduğum bir hikaye üzerine kafamda oluşan soruyu cevaplarsanız çook sevineceğim. Hikayede Isa Mesih üzeri Kan olan Haç'ı taşımaya devam ediyordu sanırım,Peki Isa Mesih Haç'ı nereden biliyor? Yani o Çarmıh'a gerilmişti ve öldürülmüştü,Bunun üzerine Haç'ta Kutsal Simge oldu.Ama bundan önce Haç diye bir şey olmadığına göre,Haç Isa Mesih'in çarmıha gerilmesi sonucu kutsallaşan bir şey olduğuna göre,Haç Isa Mesih için neden bu kadar kutsaldı ? SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Çarmıh Yahşuah (İsa) ile ünlü olmuştur belki ama esasen Roma İmparatorluğu'nun bir işkence yöntemidir, Yahşuah (İsa)'ın çarmıha gerilmesinden önce de oldukça bilinen bir şeydi. Ayrıca İncil'de çarmıhını yüklenip taşımak diye bir kavram...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih