Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR!

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Müslümanlara mesajlar : Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR!

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator6

Laik bir ülke vaadi
Obama, Zaman muhabirinin, “Başkanlığınız döneminde ilişkilerde ne gibi farklılıklar ortaya çıkacak? PKK’nın tasfiyesine yönelik ne gibi somut adımlar göreceğiz” sorusuna şu karşılığı verdi: “İlişkilerin kötüleştiğini ve bizlerin dost ve müttefik olmaktan geri durduğumuzu zannetmiyorum. PKK, ABD’nin terörist listesinde. Ülkemin, Türkiye’ye verdiği desteğin meyvelerini son bir yılda görüyoruz.”

Desteklerinin süreceğini de belirten Obama şöyle devam etti: “Bu aşamada daha güçlü bir ABD-Türkiye ilişkisinin kurulması, Türkiye ve ABD’nin model bir ortaklık oluşturmasıyla mümkün olabilir. Modelde baskın olarak Hıristiyan bir ulusla, çoğunluğu Müslüman olan batılı bir ulus bir araya gelecek. İki kıtayı kapsayan, Avrupa ile Asya arasında bulunan, Türkiye, ABD ile birlikte modern uluslararası bir camia oluşturabilecek.

Bu güvenli, saygın, refah içerisinde olacak. Kültürlerarası gerilimlerin olmadığı bir ortaklık olacak. Bu, benim açımdan son derece önemli bir konu. ABD’nin en güçlü yanlarından biri, bizim son derece büyük bir Hıristiyan nüfusa sahip olmamıza rağmen, biz kendimizi Hıristiyan bir ulus, Yahudi bir ulus olarak görmüyoruz.

Biz kendimizi, ideallerin ve değerlerin birbirine bağladığı bir ulus olarak görüyoruz. Modern Türkiye de benzer bir takım prensiplerle kuruldu. Bizim her iki ülkede de görmekte olduğumuz şey, bu vaadin, laik bir ülke vaadinin, inanç özgürlüğüne, hukuk üstünlüğüne saygı gösterme vaadinin sürdürülüyor olması. Ve bu ortaklığı önümüzdeki günlerde görmeyi de dört gözle bekliyorum.”

hristiyanlık
Evanjelique

Doğru,devletlerin dini olmaz,bireylerin dini olur..

hristiyanlık
Neil

Evanjelique
Doğru,devletlerin dini olmaz,bireylerin dini olur..
Sizle aynı görüşteyim.Zaten Obama'da bunu vurgulamış.

hristiyanlık
Asli Erdogan

Şahsi görüşüme göre; resmi olsun ya da olmasın. Ülkenin büyük nüfusu ne ise o ülkenin dini de odur ama politik olmak amaçlı en doğru hareket budur.

Laiklik olayı da zaten budur. Ya tüm dine,inançsızlığa mensup olacak devlet ya da hiçbirine. Ancak bu şekilde tarafsız olunabilir :)

Saygılar

hristiyanlık
KaraYilan

Asli Erdogan
Şahsi görüşüme göre; resmi olsun ya da olmasın. Ülkenin büyük nüfusu ne ise o ülkenin dini de odur ama politik olmak amaçlı en doğru hareket budur.

Laiklik olayı da zaten budur. Ya tüm dine,inançsızlığa mensup olacak devlet ya da hiçbirine. Ancak bu şekilde tarafsız olunabilir :)

Saygılar

Resmi olarak böyle bir şeyden bahsedemezsiniz. Ülkede herkesten eşit vergi alınıyor. Burası laik bir ülke...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! konusuna benzer konular;

Nijerya'da İslami terör saldırısı: "bazıları hristiyan toplam 100 ölü" Nijerya’da İslami terör saldırısı: bazıları hristiyan toplam 100 ölü Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Damaturu kenti civarındaki bombalı ve silahlı saldırılarda ölü sayısının 100′ü geçtiği bildiriliyor.. Yobe eyaletinde şiddet eylemlerine girişen silahlı saldırganlar polis karakollarını, bir askeri üssü ve birkaç kiliseyi bastı. Saldırıların sorumluluğunu ülkede şeriat devleti kurmak isteyen radikal Müslüman Boko Haram grubu üstlendi. Saldınlar BM Güvenlik Konseyi ve Papa Benedict tarafından kınandı. Papa Pazar ayininde şiddetin sadece nefret tohumları ektiğini ve insanları böldüğünü söyledi. Maiduguri kenti yakınlarında daha önce girişilen bombalı saldırıların sorumluluğunu da yine aynı cemaat üstlenmişti. Maiduguri’deki saldırılarda kaç...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona...

Lübnan Eski Devlet Başkanı: "Hıristiyanlar ortadoğuda soykırıma uğruyor" http://www.hristiyangazete.com

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Müslümanlara mesajlar : Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR!

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler