Arşiv Sayfa 4 / Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! - Sayfa 4

Arşiv Sayfa 4 Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Müslümanlara mesajlar : Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! - Sayfa 4 konusu 4276 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi. Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! Laik bir ülke vaadi Obama, Zaman muhabirinin, “Başkanlığınız döneminde ilişkilerde ne gibi farklılıklar ortaya çıkacak? PKK’nın tasfiyesine yönelik ne gibi somut adımlar göreceğiz” sorusuna şu karşılığı verdi: “İlişkilerin kötüleştiğini ve bizlerin dost ve müttefik olmaktan geri durduğumuzu zannetmiyorum. PKK, ABD’nin terörist listesinde. Ülkemin, Türkiye’ye verdiği desteğin meyvelerini son bir yılda görüyoruz.” Desteklerinin süreceğini de belirten Obama şöyle devam etti: “Bu aşamada daha güçlü bir ABD-Türkiye ilişkisinin kurulması, Türkiye ve ABD’nin model bir ortaklık oluşturmasıyla mümkün olabilir. Modelde baskın olarak Hıristiyan bir ulusla, çoğunluğu Müslüman olan batılı bir ulus bir araya gelecek. İki kıtayı kapsayan, Avrupa ile Asya arasında... Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR!

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! konusu 4276 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi.

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-01-11, 07:32
Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR!
sıfır_derece

mikail 35
ben hristiyan bir devlet imajını değiştirmek istediğini düşünüyorum şahsi fikrim bu yönde

esenlikler dilerim..
Kıymetli mikail35 kardeşim, Obama'nın değiştirmeye ugrastıgı ''savascıl'' ya da bıraz ''saldırgan olan'' ABD imajını düzeltmek.

Dünyanın gerı kalmış ulkelerı ABD yı, Hristıyanlık bagına sıkı sıkıya baglı bır devlet gıbı ztn gormuyor.
Dunyada bırcok ulkenın şikayeti, Amerıkanın Para,sılah ve gücü kullanıp TEkellesmesı nı tartısıyor ztn..

Bana gorede öyle, ABD denılınce ılk akla gelen Hristıyan bır ulke konumu degıl,
savasan,savasa yatırım yapan,nukller sılahlarıyla gundeme gelen, Ucak gemılerı,onların dunya denızlerıne ve okyanuslarına nasıl yayıldıgı ve uydudan dunyayı km karelere bölerek ızlemesı
benım aklıma gelen bunlar.

ABD ye gelene kadar daha sırada kac ülke var inanışları ıle gundeme gelecek.

Mesela , Suudi arabıstan deyınce sızın aklınıza ılk gelen sey nedır???

Ya da, İran dıyelım (ılk aklınıza din gelmıyor mu?)

Bir ülkenın adı gectıgınde, kafanızda ılk uyanan düşünce ne ise, o ülke onunla tanınmıştır.....
onun kımlıgı odur.

Amerıkanınkı savaş ve zengınlık,Arabıstanınki İslamdır.

Brezılya denılınce buyuk karnaval akla gelır,
Rusya denılınce de ben yıne Nukleer gücü ve savası anımsarım. bırde 2. dunya savasından dolayı...

ABD sadece zengin bır devlettır......baska kımlıgı yoktur tanındık

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR!

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 12:54
hayat22

sinem melis
umarım bizde de birgün bir siyasetçi çıkar ve Türkiye Müslüman bir ülke değil der.Obama'nın sözüne katılıyorum.ülkenin dini olmaz,bireyin dini olur.müslüman arkadaşlar kusura bakmasın ama her sabah ezan sesiyle uyanmak hiç te hoşuma gitmiyor.burası laik bir ülkeyse herkesin düşüncesi ve inancı göz önünde bulundurulmalı.birde göstermelik olarak ezan sesini sonuna kadar açmak bir saygısızlıktır.bir başkasının inancına kimse karışamaz,inandığı inançla başkasını rahatsız da edemez.Amerika,Hristiyan bir ülke olmadığı gibi,Türkiye de Müslüman bir ülke değildir.Sözde değil,özde laik olunmalı.
Ezan sesiyle uyanmak istemiyorsan bu ülkede yaşama kendini mutlu hissedebileceğin biyere gt..

Yönetim Notu: Gitmiyoruz, ne yapacaksınız? Kafamızı mı keseceksiniz?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR!

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 18:27
Rab İyidir

hayat22
Ezan sesiyle uyanmak istemiyorsan bu ülkede yaşama kendini mutlu hissedebileceğin biyere gt..

ozaman isviçrede insanlar ezan sesiyle uyanmak istemeyip minareleri kapattığı zaman çirkefleşmeyin.belki bir gün avrupada aşırı sağ yükselir,oradaki müslümanlara ''çan sesini beğenmiyorsanız,çan sesiyle uyanmak istemiyorsanız hadi geldiğiniz yere geri dönün'' denir,o zaman ''insan hakları nerede,demokrasi nerede,eşitlik nerede,hoşgörü nerede ?'' dersinizde size bu mesajınızı hatırlatırız :)

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-02-12, 10:58
Aliriza

hayat22
sinem melis
umarım bizde de birgün bir siyasetçi çıkar ve Türkiye Müslüman bir ülke değil der.Obama'nın sözüne katılıyorum.ülkenin dini olmaz,bireyin dini olur.müslüman arkadaşlar kusura bakmasın ama her sabah ezan sesiyle uyanmak hiç te hoşuma gitmiyor.burası laik bir ülkeyse herkesin düşüncesi ve inancı göz önünde bulundurulmalı.birde göstermelik olarak ezan sesini sonuna kadar açmak bir saygısızlıktır.bir başkasının inancına kimse karışamaz,inandığı inançla başkasını rahatsız da edemez.Amerika,Hristiyan bir ülke olmadığı gibi,Türkiye de Müslüman bir ülke değildir.Sözde değil,özde laik olunmalı.

Türkiye bizim vatanımızdır. Türkiye'de çok dinli bir toplum vardır ve inanç özgürlügüne saygı gösterilmelidir.
Ey müslüman hiç düşündünmü: Senin müslüman belediye başkanın benim verdiğim vergileri kullanarak ramazan ayında sana sadaka olarak dağıtıyor, sana yardım olarak veriyor.
Bir devletin dini olmaz, devleti-ulusu oluşturan bireylerin dini olur. Ulusun bir arada yaşayabilmesi için, inanç özgürlügü olmalıdır; tıpkı hristiyanların çoğunlukda olduğu ülkelerde olduğu gibi.

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4  

Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! konusuna benzer konular;

Abdullah Gül: "Devlet, bütün dinlere eşit davranmak zorundadır" Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, laiklik ilkesinin Anayasa’ya girmesinin 75. yıl dönümünde Türk milletinin, Cumhuriyetin diğer niteliklerinin yanında bu ilke üzerinde de güçlü bir anlayış birliği içinde olduğunu vurguladı. Gül, laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına girişinin 75. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türk milletinin, Cumhuriyetin diğer niteliklerinin yanında laiklik ilkesi üzerinde de güçlü bir anlayış birliği içinde olduğunu kaydeden Gül, “Esasen devletin örgütlenme tarzıyla ve meşruluk temeliyle ilgili olan laiklik ilkesi 1982 Anayasasında da ayrıntılı olarak düzenlenmiştir” dedi. Gül mesajında şu ifadelere yer verdi: “Anayasanın 2′nci maddesinde Türkiye Cumhuriyetinin ‘demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devleti’ olduğu hükme bağlanırken bu maddenin...

Stelyo Berber: "Rum Okullarını Devlet Kapattı" İmroz’da Rum okulu açılabileceğinin açıklanmasının ardından görüştüğümüz Stelyo Berber ile 1964′te İmroz’da Rum okullarının kapanma sürecini, göç ettirme politikalarını ve bugünü konuştuk. 1964′te Kıbrıs sorunu nedeniyle Yunanistan’a karşı Rumları koz olarak kullanan Türkiye, İsmet İnönü’nün onayı ile çıkartılan İstimlak Kanunu’yla İmroz’da (Gökçeada) azınlık mallarına el koymuş ve Rum okullarını kapatarak Rumca eğitimi de yasaklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin Azınlık Vakıfları temsilcisi Laki Vingas’a İmroz’da okul açılması için gerekli girimleri yapabileceklerini iletmesinin ardından görüştüğümüz “Gökçeada’yı Koruma Yardımlaşma Geliştirme ve Yaşatma Derneği” Başkanı Stelyo Berber zaten olması gereken bir şeyin geç de olsa hayata geçecek olmasının umut verici olduğunu...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona değiştirdik, yeni bir oluşum meydana getirdik. Ama 2...

Sarkozy: "Fransa hristiyan mirasına sahip çıkmalıdır" Sarkozy: “Fransa hristiyan mirasına sahip çıkmalıdır” <hr> Home » haberler on 04/03/2011 – 06:12 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/ppl_mattered_sarkozy.jpg Sarkozy: “Fransa hristiyan mirasına sahip çıkmalıdır” Ülkenin iç bölgelerinde Katolikler için dini açıdan önemli Puy-en-Velay kentinde konuşan Sarkozy, ”Hristiyanlığın, Fransa’ya muhteşem bir kültür mirası bıraktığını”söyledi. ”Bu mirasın bir şans olduğunu ve gelecek nesillere aktarılmasının gerekli olduğunu” savunan Sarkozy, ”sıkılmadan ve komplekse kapılmadan bu mirasa sahip çıkılması gerektiğini” ifade etti.

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru Analiz Bazı hristiyanlar, hristiyan olmayan forumlara giderek "inanç savunması" yapmaya çalışmaktadırlar. Kimilerini kazanmakta, kimilerini kaybetmektedirler. Kimi tartışmalarda ise kazandıklarını fark edememekte, kimi tartışmalarda ise kaybettiklerini fark edememektedirler. Bazen karşı taraf çok seviyesiz cevap veriyor ve hristiyan kardeş sırf "kaçtı - cevap veremedi" denmemesi için tartışmaya devam etmektedir. Türkiye'de organize bir inanç savunması yok, misyon kaynaklı çeşitli çabalar var o kadar. Çok az sayıda kaynak var. İnanç Savunması konusunda bir uzman yok. Teoloji konusunda uzman kişiler çok az.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih