Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! konusu
4276 kez okundu,
18 kez cevaplandı. En son mesaj
Aliriza tarafından gönderildi.
Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4

27-01-11, 07:32
sıfır_derece
|
|
mikail 35
|
ben hristiyan bir devlet imajını değiştirmek istediğini düşünüyorum şahsi fikrim bu yönde
esenlikler dilerim..
|
Kıymetli mikail35 kardeşim, Obama'nın değiştirmeye ugrastıgı ''savascıl'' ya da bıraz ''saldırgan olan'' ABD imajını düzeltmek.
Dünyanın gerı kalmış ulkelerı ABD yı, Hristıyanlık bagına sıkı sıkıya baglı bır devlet gıbı ztn gormuyor.
Dunyada bırcok ulkenın şikayeti, Amerıkanın Para,sılah ve gücü kullanıp TEkellesmesı nı tartısıyor ztn..
Bana gorede öyle, ABD denılınce ılk akla gelen Hristıyan bır ulke konumu degıl,
savasan,savasa yatırım yapan,nukller sılahlarıyla gundeme gelen, Ucak gemılerı,onların dunya denızlerıne ve okyanuslarına nasıl yayıldıgı ve uydudan dunyayı km karelere bölerek ızlemesı
benım aklıma gelen bunlar.
ABD ye gelene kadar daha sırada kac ülke var inanışları ıle gundeme gelecek.
Mesela , Suudi arabıstan deyınce sızın aklınıza ılk gelen sey nedır???
Ya da, İran dıyelım (ılk aklınıza din gelmıyor mu?)
Bir ülkenın adı gectıgınde, kafanızda ılk uyanan düşünce ne ise, o ülke onunla tanınmıştır.....
onun kımlıgı odur.
Amerıkanınkı savaş ve zengınlık,Arabıstanınki İslamdır.
Brezılya denılınce buyuk karnaval akla gelır,
Rusya denılınce de ben yıne Nukleer gücü ve savası anımsarım. bırde 2. dunya savasından dolayı...
ABD sadece zengin bır devlettır......baska kımlıgı yoktur tanındık
Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR!
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

08-06-11, 12:54
hayat22
|
|
sinem melis
|
|
umarım bizde de birgün bir siyasetçi çıkar ve Türkiye Müslüman bir ülke değil der.Obama'nın sözüne katılıyorum.ülkenin dini olmaz,bireyin dini olur.müslüman arkadaşlar kusura bakmasın ama her sabah ezan sesiyle uyanmak hiç te hoşuma gitmiyor.burası laik bir ülkeyse herkesin düşüncesi ve inancı göz önünde bulundurulmalı.birde göstermelik olarak ezan sesini sonuna kadar açmak bir saygısızlıktır.bir başkasının inancına kimse karışamaz,inandığı inançla başkasını rahatsız da edemez.Amerika,Hristiyan bir ülke olmadığı gibi,Türkiye de Müslüman bir ülke değildir.Sözde değil,özde laik olunmalı.
|
Ezan sesiyle uyanmak istemiyorsan bu ülkede yaşama kendini mutlu hissedebileceğin biyere gt..
Yönetim Notu: Gitmiyoruz, ne yapacaksınız? Kafamızı mı keseceksiniz?
FORUMA ÜYE OLUN! /

08-06-11, 18:27
Rab İyidir
|
|
hayat22
|
Ezan sesiyle uyanmak istemiyorsan bu ülkede yaşama kendini mutlu hissedebileceğin biyere gt..
|
ozaman isviçrede insanlar ezan sesiyle uyanmak istemeyip minareleri kapattığı zaman çirkefleşmeyin.belki bir gün avrupada aşırı sağ yükselir,oradaki müslümanlara ''çan sesini beğenmiyorsanız,çan sesiyle uyanmak istemiyorsanız hadi geldiğiniz yere geri dönün'' denir,o zaman ''insan hakları nerede,demokrasi nerede,eşitlik nerede,hoşgörü nerede ?'' dersinizde size bu mesajınızı hatırlatırız :)
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-02-12, 10:58
Aliriza
|
|
hayat22
|
|
|
sinem melis
|
|
umarım bizde de birgün bir siyasetçi çıkar ve Türkiye Müslüman bir ülke değil der.Obama'nın sözüne katılıyorum.ülkenin dini olmaz,bireyin dini olur.müslüman arkadaşlar kusura bakmasın ama her sabah ezan sesiyle uyanmak hiç te hoşuma gitmiyor.burası laik bir ülkeyse herkesin düşüncesi ve inancı göz önünde bulundurulmalı.birde göstermelik olarak ezan sesini sonuna kadar açmak bir saygısızlıktır.bir başkasının inancına kimse karışamaz,inandığı inançla başkasını rahatsız da edemez.Amerika,Hristiyan bir ülke olmadığı gibi,Türkiye de Müslüman bir ülke değildir.Sözde değil,özde laik olunmalı.
|
|
Türkiye bizim vatanımızdır. Türkiye'de çok dinli bir toplum vardır ve inanç özgürlügüne saygı gösterilmelidir.
Ey müslüman hiç düşündünmü: Senin müslüman belediye başkanın benim verdiğim vergileri kullanarak ramazan ayında sana sadaka olarak dağıtıyor, sana yardım olarak veriyor.
Bir devletin dini olmaz, devleti-ulusu oluşturan bireylerin dini olur. Ulusun bir arada yaşayabilmesi için, inanç özgürlügü olmalıdır; tıpkı hristiyanların çoğunlukda olduğu ülkelerde olduğu gibi.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Amerika "hristiyan" bir devlet DEĞİLDİR! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil