Hoş Geldin Müslüman Kardeşim

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Müslümanlara mesajlar : Hoş Geldin Müslüman Kardeşim konusu 2959 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj HFZ61 tarafından gönderildi. Hoş Geldin Müslüman Kardeşim Değerli Müsliman Kardeşim<o:p></o:p> Sitemize ve forumumuza hoş geldiniz. Size kardeşim diyorum çünkü İncil’de Yakup 2:1 Kardeşlerim, yüce Rabbimiz İsa Mesih`e iman edenler olarak insanlar arasında ayrım yapmayın. diye buyurmuştur.<o:p></o:p> O nedenle sizlerde bizim kardeşlerimizsiniz. İnanın hiçbir Hristiyan kardeşim sizler için art niyet düşünmez, düşünemez. Şimdi konumuza dönelim isterseniz. Biz Tevrat’tan başlayan İncil’ (Müjde) le biten Kutsal Kitaba İman ederiz. Kutsal kitabımızın için de geçen tüm peygamberleri kabul ederiz. Ve maalesef ki Kutsal Kitabımızın İçinde Muhammed ve İslam ile alakalı hiçbir emir, görüş,bildiri ve ima bile mevcut değildir.<o:p></o:p> Şimdi size soruyorum . 2010 yılında bir adam çıksa ben son peygamberim dese, siz ona hayır Kuran öyle bir şey yazmıyor... Hoş Geldin Müslüman Kardeşim

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim konusu 2959 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj HFZ61 tarafından gönderildi.

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-04-10, 21:47
Matias

Değerli Müsliman Kardeşim
Sitemize ve forumumuza hoş geldiniz.
Size kardeşim diyorum çünkü İncil’de
Yakup 2:1
Kardeşlerim, yüce Rabbimiz İsa Mesih`e iman edenler olarak insanlar arasında ayrım yapmayın.
diye buyurmuştur.
O nedenle sizlerde bizim kardeşlerimizsiniz. İnanın hiçbir Hristiyan kardeşim sizler için art niyet düşünmez, düşünemez.
Şimdi konumuza dönelim isterseniz.
Biz Tevrat’tan başlayan İncil’ (Müjde) le biten Kutsal Kitaba İman ederiz. Kutsal kitabımızın için de geçen tüm peygamberleri kabul ederiz.
Ve maalesef ki Kutsal Kitabımızın İçinde Muhammed ve İslam ile alakalı hiçbir emir, görüş,bildiri ve ima bile mevcut değildir.
Şimdi size soruyorum .
2010 yılında bir adam çıksa ben son peygamberim dese, siz ona hayır Kuran öyle bir şey yazmıyor demeyecek misiniz?
Umarım birazda olsa bizi anlamışsınızdır. Başka bir örnek daha verelim size;
Bir Hristiyanın İslami siteye girip Hristiyanlık ile alakalı soru sordu mu? Böyle bir saçmalığı hiçbir kardeşimiz yapmaz.
Gelelim en önemli meselereden birine ;
İslami söyleme göre Muhammed son peygamberdir. Ademden başlayarak tüm peygamberleri ve kitapları (Tevrat, Zebur, İncil ) kabul ettiğinizi söylüyorsunuz.
Fakat Kuranı incelediğimizde ve İslami akaid, Tevrat ve İncilin değiştirildiğini söyler.
Tanrı kendi indirdiği kitabı insan tarafından değişmesine izin verir mi?
Devam edelim isterseniz? Mesela Yahudi kardeşlerimizi işaret ederek Kuran
Tevbe Sûresinin 30
Ayetinde Yahudiler, “Üzeyr Allah’ın oğludur” dediler. Hırıstiyanlar ise, “İsa Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!
http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=%C3%9Czey r&page_id=&kuran_id=&ayet_no=&Arama=Tamam
Peki kardeşim hiç merak edip hakikatten Tevrat’ta bu yazıyor mu diye Baktınız mı?
Buyrun öyleyse beraber bakalım Kuranda Üzeyr peygamberdiye sözü edilen kişi, Tevratta (Ezra) diye geçer.
http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=15
Neresinde Tanrının oğlu diye bir kelime mevcut?

Başka bir örnekte biz Hristiyanlar hakkındadır.
Mesih’in Kutsal Ruh tan olduğunu, Havarileri de doğru kişiler olarak kabul ediyor, fakat Havarilerin yazdıklarını kabul etmiyor .Bu sizin için ne anlam ifade ediyor bilemiyorum.Ama benim için tutarsızlıktır.
Ali İmran Süresi
42.
Hani melekler, “Ey Meryem! Allah seni seçti. Seni tertemiz yaptı ve seni dünya kadınlarına üstün kıldı.”

45.
Hani melekler şöyle demişti: “Ey Meryem! Allah seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı Meryemoğlu İsa Mesih’dir. Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır.”

47.
“Ey Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?” dedi. Allah, “Öyle ama, Allah dilediğini yaratır. O bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece “ol” der, o da hemen oluverir” dedi.
48.
Ve Allah ona kitabı, hikmeti, Tevrat ve İncil’i öğretecek.
49.
Allah onu İsrailoğullarına bir Peygamber olarak gönderecek “Şüphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. Ben çamurdan kuş şeklinde bir şey yapar, ona üflerim. O da Allah’ın izniyle hemen kuş oluverir. Körü ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah’ın izniyle ölüleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer mü’minler iseniz bunda sizin için elbette bir ibret vardır.”
50.
Benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helâl kılmak için gönderildim ve Rabbiniz tarafından size bir mucize de getirdim. Artık Allah’a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.”
52. İsa onların inkarlarını sezince, “Allah yolunda yardımcılarım kim?” dedi. Havariler, “Biziz Allah yolunun yardımcıları. Allah’a iman ettik. Şahit ol, biz müslümanlarız” dediler.
53.
“Rabbimiz! Senin indirdiğine iman ettik ve Peygamber’e uyduk.Artık bizi şahitlik edenlerle beraber yaz.”
55. Hani Allah şöyle buyurmuştu: “Ey İsa! Şüphesiz, senin hayatına ben son vereceğim. Seni kendime yükselteceğim. Seni inkar edenlerden kurtararak temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar küfre sapanların üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır. Ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim.”
Bakara Sûresi 87
Andolsun, Mûsâ’ya Kitabı verdik. Ondan sonra ardarda peygamberler gönderdik. Meryemoğlu İsa’ya mucizeler verdik. Onu Ruhu’l-Kudüs ile destekledik. Size herhangi bir peygamber, hoşunuza gitmeyen bir şey getirdikçe, kibirlenip bir kısmını yalanlayıp bir kısmını da öldürmediniz mi?
Kaynak diyanet işleri başkanlığı resmi web sitesi http://www.diyanet.gov.tr/kuran/search.asp
Bütün bu yukarıda ki ayetler sizin inandığınız Kuranda mevcuttur. Bir yandan bunları söylerken bir yandan da Bizleri Lanetler ve Şirk ile suçlamaktadır.

Bakara Sûresinin 135
Ayetinde “Yahudi olun" ve "Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız” dediler. De ki: “Hayır, hakka yönelen İbrahim’in dinine uyarız. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi.”
Bakara Sûresinin 140
Ayetinde Yoksa siz, “İbrahim de, İsmail de, İshak da, Yakub ile Yakuboğulları da yahudi, ya da hıristiyan idiler” mi diyorsunuz? De ki: “Sizler mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı?” Allah tarafından kendisine ulaşan bir gerçeği gizleyen kimseden daha zalim kimdir? Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.
Âl-i İmrân Sûresinin 67
Ayetinde İbrahim ne Yahudi idi ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif bir müslümandı. Allah’a ortak koşanlardan da değildi.
Nisâ Sûresinin 46
Ayetinde Yahudilerden öyleleri var ki tahrif ederek onları anlamlarından uzaklaştırırlar. Dillerini eğip bükerek ve dine saldırarak “İşittik, karşı geldik”, “İşit, işitmez olası!” “Râ’inâ”derler. Halbuki onlar, “İşittik ve itaat ettik; dinle ve bize bak” deselerdi bu kendileri için daha hayırlı olurdu. Fakat Allah, küfürleri yüzünden kendilerini lânetlemiştir. Bu yüzden pek az iman ederler.
Mâide Sûresinin 51
Ayetinde Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.
Tevbe Sûresinin 31
Ayetinde (Yahudiler) Allah’ı bırakıp, hahamlarını; (hırıstiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rab edindiler. Oysa, bunlar da ancak, bir olan Allah’a ibadet etmekle emrolunmuşlardır. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. O, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır.
Kaynak diyanet işleri başkanlığı resmi web sitesi http://www.diyanet.gov.tr/kuran/search.asp

Hiçbir şey katmadan sadece sizin kitabınızdan alınmıştır. Bu nasıl bir Tevrat ve İncil kabulüdür?
İlk önce kabul edeceksin sonra yok değiştirilmiş diyeceksin. Bunun adı her dilde çelişkidir. Mantıksız ve turtarsız bir davranıştır.
Şimdi Kardeşim arzu ederseniz bize Hristiyanlık la alakalı bilmek istediğiniz yada okuyup anlayamadığız her şeyi sorabilirsiniz.
Sevgi ve Dualarımla

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hoş Geldin Müslüman Kardeşim

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-04-10, 00:35
ortodoksmoderator

Matias
Alıntı mesaj
Sevgili Matias bu sevgi dolu aydιnlatιcι mesajιnιz icin sizi tebrik ederim.

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-04-10, 00:45
mrtblkbs

kafam karıştı...

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-04-10, 11:18
tgcn

Gerçektende çok güzel anlatmışsın Hem kabul ediyoruz diyorlar hemde neler yazıyor

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-04-10, 15:29
NCyril

mrtblkbs
kafam karıştı...
Gayet normal. Çoğumuzun bir zamanlar karışmıştı. =)
Benim söyleyeceğim şey şudur ki, az bilmek acı çektirir. Bilmemek ve çok bilmek ise rahatlık getirir. Bu neredeyse her konuda böyledir. Bilginizi arttırmanız her zaman yararınızadır. Kendimden biliyorum.
Sevgiler. =)

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Hoş Geldin Müslüman Kardeşim konusuna benzer konular;

Hristiyan ile müslüman evliliği nişanlım müslüman ve bende hristiyan oldum... müslüman kızlar hristiyanlarla evlenmiyor... peki ben ne yapmalıyım... ona mesihi anlatyorum... gerçek yolu müjdeliyorum ama olmuyor.... müslüman olarak ... benimle evli olması doğru olurmu... mesih daima sizinle olsun... yüreğiniz sevgi ile dolsun.... Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, sen İncil'i tamamen okudun mu?

Müslüman selamlaşmaları Hepinizinde bildigi gibi cogunlugu müslüman bir ülkede yasıyoruz vede onlar kendi aralsında selamlaştıklarını biliyoruz peki imanlı bir hristiyanın bu sekilde selamlaşmasında bir problem olurmu olmaz mı hic bir fikrim yok ondan dolayı sizlerin yardımına ihtiyacım var ilginize şimdiden teşekkür ediyorum tanrının eseligi üzerinizde olsun amin

Yolculuğa giden kardeşim için dua Sevgili kardeşlerim uzun süre oldu foruma giremedim. Umarım hepiniz iyisinizdir , Rabbim sağlık ve esenlik versin. Bu gece küçük kardeşim bir spor organizasyonu ile İzmirden Antalyaya gidecek ve bir hafta kalacak. Ailecek bizden ilk defa ayrı kalacağı için endişeleniyoruz. Rabbe dua etmekten başka yapabileceğim yok , kardeşimin kendi başına bir şeyler yapmayı öğrenmesi gerekiyor. Sizden dileğim onun sağ salim kazasız belasız sağlıklı bir şekilde gidip gelebilmesi için dua etmeniz. Rab hepimizi kötü olandan korusun . Esenlikler .

saygıdeğer müslüman kardeşler sevgili müslüman kardeşlere bu forum aracılığıyla bir kaç şey anlatmak istiyorum. -Sandığınız gibi biz putlara tapmıyoruz.Çarmıh, İsa Mesih'in bizim için kurban oluşunun simgesidir. -Allah, üçün üçüncüsü değildir.Allah veya Tanrı, üçlü birliktir.Sandığınız gibi üç tanrıya tapmıyoruz.Yalnızca bir Tanrı'ya tapıyoruz.Ama Tanrı'nın üç sıfatı olduğuna inanıyoruz:baba, oğul ve kutsal ruh. -Kuran'ı yanlış yorumluyorsunuz! Kuran-ı Kerim'e göre incil değişmedi! Yalnızca bazı hristiyanlar yoldan saptılar! Bu kişiler bazı din adamlarına tanrı diye taptılar! Kuran'da bunlar yazıyor, eğer okursanız. -Tanrı, bize tüm insanları sevmemizi emrediyor. Siz bizi sevmeseniz de biz sizler için de dua ediyoruz ve sizi seviyoruz.

Hristiyan?Müslüman?İşaret??? Meraba. Ben çok uzun zamandan beri Hristiyanlığı araştırıyorum. Öncelikle şunu da söylemeliyim 11 yaşımdan beri Hristiyanlığa bir yakınlığım var. İncil'i okurken kendimi iyi hissediyorum kiliselere gitmekten de hoşlanırım ve İsa Mesih'e karşı Hristiyan olmamama rağmen çok büyük bir sevgim var. Ama din değiştirmedim belki de yanlış olacağını düşündüğümden. Bu konuda aklıma takılan soruları zaman geçmeden sormak istedim. 1-En çok aklıma takılan bu herhalde çünkü Hristiyan olmaktan beni döndüren şey bu. Kur'an ayetleri matematiksel hesaplarla geleceğe mesaj gönderiyor ya da olacak olayları haber veriyor bilinmeyen bilimsel olayları açıklıyor.(hayır kastettiğim tuzlu su tatlı su oranı değil ama 100lerce var ve bu kafa karıştırıcı mesela bebeklerin anne karnında üç evreden...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih