Hoş Geldin Müslüman Kardeşim konusu
2959 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
HFZ61 tarafından gönderildi.
Hoş Geldin Müslüman Kardeşim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

01-04-10, 21:47
Matias
Değerli Müsliman Kardeşim
Sitemize ve forumumuza hoş geldiniz.
Size kardeşim diyorum çünkü İncil’de
Yakup 2:1
Kardeşlerim, yüce Rabbimiz İsa Mesih`e iman edenler olarak insanlar arasında ayrım yapmayın.
diye buyurmuştur.
O nedenle sizlerde bizim kardeşlerimizsiniz. İnanın hiçbir
Hristiyan kardeşim sizler için art niyet düşünmez, düşünemez.
Şimdi konumuza dönelim isterseniz.
Biz Tevrat’tan başlayan İncil’ (Müjde) le biten Kutsal Kitaba İman ederiz. Kutsal kitabımızın için de geçen tüm peygamberleri kabul ederiz.
Ve maalesef ki
Kutsal Kitabımızın İçinde Muhammed ve İslam ile alakalı hiçbir
emir, görüş,bildiri ve ima bile mevcut değildir.
Şimdi size soruyorum .
2010 yılında bir adam çıksa ben son peygamberim dese, siz ona hayır Kuran öyle bir şey yazmıyor demeyecek misiniz?
Umarım birazda olsa bizi anlamışsınızdır. Başka bir örnek daha verelim size;
Bir
Hristiyanın İslami siteye girip
Hristiyanlık ile alakalı soru sordu mu? Böyle bir saçmalığı hiçbir kardeşimiz yapmaz.
Gelelim en önemli meselereden birine ;
İslami söyleme göre Muhammed son peygamberdir. Ademden başlayarak tüm peygamberleri ve kitapları (Tevrat, Zebur, İncil ) kabul ettiğinizi söylüyorsunuz.
Fakat Kuranı incelediğimizde ve İslami akaid, Tevrat ve İncilin değiştirildiğini söyler.
Tanrı kendi indirdiği kitabı insan tarafından değişmesine izin verir mi?
Devam edelim isterseniz? Mesela Yahudi kardeşlerimizi işaret ederek Kuran
Tevbe Sûresinin 30
Ayetinde Yahudiler, “Üzeyr Allah’ın oğludur” dediler. Hırıstiyanlar ise, “İsa Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!
http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=%C3%9Czey r&page_id=&kuran_id=&ayet_no=&Arama=Tamam
Peki kardeşim hiç merak edip hakikatten Tevrat’ta bu yazıyor mu diye Baktınız mı?
Buyrun öyleyse beraber bakalım Kuranda
Üzeyr peygamberdiye sözü edilen kişi, Tevratta (
Ezra) diye geçer.
http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=15
Neresinde Tanrının oğlu diye bir kelime mevcut?
Başka bir örnekte biz
Hristiyanlar hakkındadır.
Mesih’in
Kutsal Ruh tan olduğunu, Havarileri de doğru kişiler olarak kabul ediyor, fakat Havarilerin yazdıklarını kabul etmiyor .Bu sizin için ne anlam ifade ediyor bilemiyorum.Ama benim için tutarsızlıktır.
Ali İmran Süresi
| | Hani melekler, “Ey Meryem! Allah seni seçti. Seni tertemiz yaptı ve seni dünya kadınlarına üstün kıldı.”
|
| | Hani melekler şöyle demişti: “Ey Meryem! Allah seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı Meryemoğlu İsa Mesih’dir. Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır.”
|
|
|
| | “Ey Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?” dedi. Allah, “Öyle ama, Allah dilediğini yaratır. O bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece “ol” der, o da hemen oluverir” dedi.
|
| | Ve Allah ona kitabı, hikmeti, Tevrat ve İncil’i öğretecek.
|
| | Allah onu İsrailoğullarına bir Peygamber olarak gönderecek “Şüphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. Ben çamurdan kuş şeklinde bir şey yapar, ona üflerim. O da Allah’ın izniyle hemen kuş oluverir. Körü ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah’ın izniyle ölüleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer mü’minler iseniz bunda sizin için elbette bir ibret vardır.”
|
| | “Benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helâl kılmak için gönderildim ve Rabbiniz tarafından size bir mucize de getirdim. Artık Allah’a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.”
|
52. İsa onların inkarlarını sezince, “Allah yolunda yardımcılarım kim?” dedi. Havariler, “Biziz Allah yolunun yardımcıları. Allah’a iman ettik. Şahit ol, biz müslümanlarız” dediler.
| | “Rabbimiz! Senin indirdiğine iman ettik ve Peygamber’e uyduk.Artık bizi şahitlik edenlerle beraber yaz.”
55. Hani Allah şöyle buyurmuştu: “Ey İsa! Şüphesiz, senin hayatına ben son vereceğim. Seni kendime yükselteceğim. Seni inkar edenlerden kurtararak temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar küfre sapanların üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır. Ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim.”
Bakara Sûresi 87
Andolsun, Mûsâ’ya Kitabı verdik. Ondan sonra ardarda peygamberler gönderdik. Meryemoğlu İsa’ya mucizeler verdik. Onu Ruhu’l-Kudüs ile destekledik. Size herhangi bir peygamber, hoşunuza gitmeyen bir şey getirdikçe, kibirlenip bir kısmını yalanlayıp bir kısmını da öldürmediniz mi?
Kaynak diyanet işleri başkanlığı resmi web sitesi http://www.diyanet.gov.tr/kuran/search.asp
|
Bütün bu yukarıda ki ayetler sizin inandığınız Kuranda mevcuttur. Bir yandan bunları söylerken bir yandan da
Bizleri Lanetler ve Şirk ile suçlamaktadır.
Bakara Sûresinin 135
Ayetinde “Yahudi olun" ve "Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız” dediler. De ki: “Hayır, hakka yönelen İbrahim’in dinine uyarız. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi.”
Bakara Sûresinin 140
Ayetinde Yoksa siz, “İbrahim de, İsmail de, İshak da, Yakub ile Yakuboğulları da yahudi, ya da hıristiyan idiler” mi diyorsunuz? De ki: “Sizler mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı?” Allah tarafından kendisine ulaşan bir gerçeği gizleyen kimseden daha zalim kimdir? Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.
Âl-i İmrân Sûresinin 67
Ayetinde İbrahim ne Yahudi idi ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif bir müslümandı. Allah’a ortak koşanlardan da değildi.
Nisâ Sûresinin 46
Ayetinde Yahudilerden öyleleri var ki tahrif ederek onları anlamlarından uzaklaştırırlar. Dillerini eğip bükerek ve dine saldırarak “İşittik, karşı geldik”, “İşit, işitmez olası!” “Râ’inâ”derler. Halbuki onlar, “İşittik ve itaat ettik; dinle ve bize bak” deselerdi bu kendileri için daha hayırlı olurdu. Fakat Allah, küfürleri yüzünden kendilerini lânetlemiştir. Bu yüzden pek az iman ederler.
Mâide Sûresinin 51
Ayetinde Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.
Tevbe Sûresinin 31
Ayetinde (Yahudiler) Allah’ı bırakıp, hahamlarını; (hırıstiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rab edindiler. Oysa, bunlar da ancak, bir olan Allah’a ibadet etmekle emrolunmuşlardır. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. O, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır.
Kaynak diyanet işleri başkanlığı resmi web sitesi http://www.diyanet.gov.tr/kuran/search.asp
Hiçbir şey katmadan sadece sizin kitabınızdan alınmıştır. Bu nasıl bir Tevrat ve İncil kabulüdür?
İlk önce kabul edeceksin sonra yok değiştirilmiş diyeceksin. Bunun adı her dilde çelişkidir. Mantıksız ve turtarsız bir davranıştır.
Şimdi Kardeşim arzu ederseniz bize
Hristiyanlık la alakalı bilmek istediğiniz yada okuyup anlayamadığız her şeyi sorabilirsiniz.
Sevgi ve Dualarımla
Hoş Geldin Müslüman Kardeşim
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

02-04-10, 00:35
ortodoksmoderator
Sevgili Matias bu sevgi dolu aydιnlatιcι mesajιnιz icin sizi tebrik ederim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-04-10, 00:45
mrtblkbs
kafam karıştı...
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-04-10, 11:18
tgcn
Gerçektende çok güzel anlatmışsın Hem kabul ediyoruz diyorlar hemde neler yazıyor
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-04-10, 15:29
NCyril
|
|
mrtblkbs
|
|
kafam karıştı...
|
Gayet normal. Çoğumuzun bir zamanlar karışmıştı. =)
Benim söyleyeceğim şey şudur ki, az bilmek acı çektirir. Bilmemek ve çok bilmek ise rahatlık getirir. Bu neredeyse her konuda böyledir. Bilginizi arttırmanız her zaman yararınızadır. Kendimden biliyorum.
Sevgiler. =)
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hoş Geldin Müslüman Kardeşim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil