MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Müslümanlara mesajlar : MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ konusu 13492 kez okundu, 69 kez cevaplandı. En son mesaj clea tarafından gönderildi. MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ Sevgili Müslüman üyeler, Lütfen bu mesajım herhangi bir yönlendirme veya birilerinin kulağıma fısıldamasıyla yazdığım zannedilmesin. Zira daha henüz yayınlanıp yayınlanmayacağını dahi bilmiyorum. Fakat bugün içimden sizlere bunları yazmak geldi. Mesajımın asıl yönlendiği kesim aslında tüm Müslümanlar değil, Müslüman olduğunu zanneden Müslümanlar. Size lafı çok uzatmadan anlatmak istediğimi maddeler halinde yazacağım. 1) Bu site yalnızca Hristiyanların çoğunlukta olduğu bir site değil, aynı zamanda Hristiyanlara ait olan bir sitedir. Eğer Hristiyanlık hoşunuza gitmiyorsa veya ilgi duymuyorsanız neden üye oluyorsunuz? 2) Bu sitenin amacı ister inançlı ister inançsız olan tüm ilgili insanlara Hristiyanlık hakkında "doğru" bilgi vermektir. 3) Bu sitede üyelik bilgileri Hristiyanlık olarak... MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ konusu 13492 kez okundu, 69 kez cevaplandı. En son mesaj clea tarafından gönderildi.

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-01-11, 01:39
radika

Sevgili Müslüman üyeler,
Lütfen bu mesajım herhangi bir yönlendirme veya birilerinin kulağıma fısıldamasıyla yazdığım zannedilmesin. Zira daha henüz yayınlanıp yayınlanmayacağını dahi bilmiyorum. Fakat bugün içimden sizlere bunları yazmak geldi. Mesajımın asıl yönlendiği kesim aslında tüm Müslümanlar değil, Müslüman olduğunu zanneden Müslümanlar. Size lafı çok uzatmadan anlatmak istediğimi maddeler halinde yazacağım.

1) Bu site yalnızca Hristiyanların çoğunlukta olduğu bir site değil, aynı zamanda Hristiyanlara ait olan bir sitedir. Eğer Hristiyanlık hoşunuza gitmiyorsa veya ilgi duymuyorsanız neden üye oluyorsunuz?

2) Bu sitenin amacı ister inançlı ister inançsız olan tüm ilgili insanlara Hristiyanlık hakkında "doğru" bilgi vermektir.

3) Bu sitede üyelik bilgileri Hristiyanlık olarak yazılı olan ve böylelikle Hristiyan olduklarını açıkça ifade eden üyeler Müslümanlığı bilmedikleri için değil, bilerek ve isteyerek Hristiyanlığı tercih ettikleri için Hristiyan olmuşlardır. Bu yüzden sizin İslam'ı anlatmanız beyhude bir uğraştır. Onun yerine bir Müslüman olarak dininizle ilgili kendinizi geliştirin. Ben öyle yapıyorum şahsen. Zaten İslamı yeterince bilseniz Allah'ın tartışıp durmamazı, tartışma konularında ahiret gününde kendisinin hüküm vereceğini açıkça belirttiğini bilirdiniz (Bilmeyenler için Maide 55). Herkes işine ve hayatına baksın. Kimsenin sizin aklınıza ihtiyacı yok.

4) Burada Hristiyan olan insanların hepsini tanımıyorum. Ama genel anlamda gördüğüm bu insanların hiç birinin özentiyle veya birilerinin verdiği parayla falan Hristiyan olmadıkları. Herkesin kendi aklı var. Velev ki böyle olsa bile size Allah onları "doğru olduğuna inandığınız yola yöneltin" diye peygamberlik verdi de haberimiz mi olmadı?

6) Teolojik açıdan Hristiyanlar ve Müslümanların Tanrısı farklıdır. Ancak mana açısından farklı olduğunu düşünmüyorum. Benim açımdan bir insanın inançlı olması o insanın varlığını belirler. İnançsız olanların da durumu kendilerini bağlar. Biz kimsenin Allah'ı değiliz. Kimseyi yargılayamayız. Kuran'ı okuma zahmeti gösterirseniz Allah'ın yargıyı bizim yapamayacağımız üzerine de ayetleri olduğunu görürsünüz.

7) Ben Hristiyan değilim. Olmayı da düşünmüyorum. Hepiniz kadar Müslümanım. Hatta bize has deyişle de demiş olayım "Elhamdülillah Müslümanım". İşte tam da bu yüzden Hristiyanları da kendim kadar kıymetli görüyorum. Allah'ın yarattığı herşey şüphesiz güzeldir ve olduğu gibi güzeldir. Bence son yargıyı Allah ahirette verecektir. İmanlı her insanın cennete gireceğine de sonuna kadar inanıyorum. Belki bir çok Müslüman cennete giremeyecek, bir çok Hristiyan ve Yahudi cennete girecektir. Yargı Allah'ındır. Bizim değil. Herkes kendi günahlarını düşünsün. Hz. İsa'nın da bu konuyla doğrudan ilgili sözleri mevcuttur. Üstelik Müslümanlıkta tüm peygamberleri eşit olarak sevmemiz ve onlara inanmamız emirdir. Yoksa siz peygamber mi yarıştırıyorsunuz?

Umarım bu mesajım yayınlanır. Çünkü artık burada boş yere insanları rahatsız eden Müslümanlardan ben bile bir Müslüman olarak rahatsız oluyorum. Sevgilerimle,

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-01-11, 10:13
unityoceans

ELİNE SAGLIK...BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLANLARIN OKUMASI VE ANLAMASI DİLEGİYLE..

SEVGİYLE KALIN

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-01-11, 18:36
Flyboy

Sonunda, sonunda. Bir müslüman çıktı bu yapılanların ne kadar abes olduğunu söyleyen. Sevgili radika kardeşim, objektifliğin için, geniş bakış açın için teşekkür ederim.

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Şahsen ben 20 yıl boyunca Sünni Müslümandım, geçen yıl İsa'ya iman ettim. Hiç kimse de bana iman etmem için İncil arasına sıkıştırılmış dolarlar vermedi, veya iman ettikten sonra kimse sahte pasaport verip, cebime dolarları koyup "Hadi aslanım, böl ülkeyi" demedi. İslamı da sonuna kadar bilerek ve İslamı yaşayarak büyümüş biri olarak kendi isteğim ve irademle Hristiyanlığı seçtim.

Peygamber yarıştırmak... Sanırım bundan daha iyi bir anlatım olamazdı.

Rabbin bereketi üzerinde olsun. Esenlikler.

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-01-11, 21:09
FELESYOS

http://www.youtube.com/watch?v=oyU19bpVtSA

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-11, 10:35
nobody

Sevgili müslüman üye olan kardeşim ;
Diğer müslüman kardeşlerin hakkında neden tenkitte bulunuyorsun acaba ?
Ben bu siteye hristiyanlık ve mezhepleri gibi dini konularda bilgi sahibi olmak için üye oldum. Sonuçta milyonlarca hristiyan var onların dininden ve görüşlerinden bi haber olarak bir ömür geçiremezdim. Bu düşünceler zaten bir çok insanın içinde vardır.
Ama bu siteye üye olurken site yöneticileri tarafında haklı olarak bir çok uyarı okudum. Misyonerlik faliyetleri inançlarını değiştirmeye yönelik düşünce ve yazılar vs. vs.
Ve bir şey daha okudum siteye gönderilen yazıların adminler tarafından okunup değerlendirilip aykırı bir görüş olduğunda yayınlanmayacağı noktasında. Bunca önlem ve uyarı varken kim bu dediklerini yapar yada yapabilir ki anlamıyorum. Bu forum ve yöneticileri onca tedbiri alıp bunu önüne geçmişken sen neden polemik konusu yaratıp insanları itham ediyosun bir müslümana yakışıyormu bu davranış. Arkandanda eski bir müslüman kardeşimiz kalkıp yazıyor ben bilmem kaç sene müslümandım ve hristiyan oldum. Reklam kokan hareketler bunlar.
Ve forum yönetiminide kınıyorum burdan. Sizlerden hristiyanlık hakkında bilgi alabileceğimi ve bu yöndeki eksikliğimi tamamlayacağımı düşünerek araştırdım ve üye oldum bu siteye.
Ama gereksiz mesajlar ve tartışma konuları yaratacak yazılar görüyorum burada SİZLERİN KONTROLÜNDEN GEÇTİKTEN SONRA.
Umarım bu yazıda yayınlanır ve bir daha benzerleri çıkmaz.
Herkese selamlar olsun.

Yönetim Notu: Bizi kınamanızın bizim için HİÇ bir anlamı yoktur. Eğer siz gerçekten de "hristiyanlık hakkında bilgi almak ve eksikliğinizi tamamlamak için" üye olsaydınız zaten forum kurallarından rahatsız olmazdınız. Çünkü forum kuralları böyle insanlar ile İslam misyonerleri ve saygısız kişileri birbirinden ayırmak için yazılmıştır. Forum kuralları bilgi almayı ve eksikliğini gidermek isteyenlere engel olmaz, ama kendinden başka şeylere inanan ya düşünenlere yaşam hakkı tanımayan İslam misyonerlerine engel olur. Dolayısıyla yazdığınız mesaj sizin gerçek niyetinizi de ortaya koymaktadır.

Forumdaki mesajlar kontrolden geçtikten sonra yayınlanır, çünkü kontrolsüz olursa, "anaavrat küfür" denilen tarzda küfürler, tehditler edilerek küfürlü cümlelerin sonunda da bizleri "Allah"ın dinine davet eden mesajlar bolca gönderilmektedir. Böyle insanlar olmasaydı kontrole gerek olmazdı. Hristiyan siteler eskiden moderasyonlu değildi, moderasyonlu hale gelmesini ve hala daha aynı şekilde kalmalarını sağlayanlar müslümanlardır.

Ayrıca sizden görüyoruz ki hiç tanımadığınız insanlara dair bile yargılamada bulunarak reklam kokan hareketler bunlar diyebiliyorsunuz. Bu da bize bir müslümanın sahip olabileceği önyargının düzeyine dair fikir veriyor. Sizler gerçeklere gözlerinizi öyle kapıyorsunuz ki sizin gerçeklerinizi darma duman eden gerçeklere inanamıyorsunuz bile. Hemen karalama, yalanlama, iftira atıyorsunuz, yargılıyorsunuz. Tıpkı hristiyanlığa tüm müslüman ülkelerde yapıldığı gibi.

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »  

MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ konusuna benzer konular;

Niye Müslüman Olarak Doğdum ? Merhabalar sizlere birşey sormak istiyorum : Şimdi ben doğruyu buldum Hristiyan oldum tamam ama madem Hristiyan olacaktım niye Türkiyede bir müslüman olarak doğdum yani sonradan Hristiyan olacağım kesin değildi Tanrı niye beni müslüman olarak doğmama müsade etti bu bir sınama mı yani bu konudaki genel düşünce nedir tamam anne babamızı veya doğacağımız yeri seçemiyoruz ama ben niye müslüman olarak doğdum eğer Hristiyan olacaksam ? merak ettim de Hristiyanlığın bu konu hakkındaki genel görüşünü öğrenmek istedim islamda hiç kimse buna cevap veremezdi de . Esenlikler .

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? (Not: Liturjik hristiyan derken,ayinlerin görkemli olmasını isteyen,buhur ve çan kullanımı gibi geleneksel ibadet tarzını benimseyen,Komünyon'u dizleri üzerinde çökerek almayı tercih eden,org müziği ve klasik ilahiler eşliğinde , istavroz/haç çıkarma gibi Elçisel Kilise adetlerini seven,kilisede modernizmden hoşlanmayan ve daha geleneksel ibadet tarzını benimseyen kardeşleri kastediyoruz ki;bu liturjik Hristiyanlar arasında Protestanlar da mevcuttur,örneğin Lutheranlar ve Methodistler liturjik uçtadır.) Evanjelikal ibadetten hoşlanan kardeşler ise ritüel ve liturjiden çok Kutsal Kitap ayetlerinin literal olarak ele alındığı,Kutsal Kitap odaklı ve yalın,sade,İncil toplantısı havasında,contemporary/modern jazz/blues gibi müzik ve ilahilerle el çırparak tapınmayı seven,kilisede günlük...

Yeni Mesaj gazetesinde HristiyanGazete.com haberi konu edildi Zaman gazetesi misyonerleri hedef gösteriyor (Muharrem Bayraktar) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/muharrembayraktar.jpgHristiyanGazete.com editör notu: İlgili makalede bahsedilen haber sitesi şu anda bulunduğunuz HristiyanGazete.com sitesidir. Makalede bahsedilen haber ise sitemizde http://www.hristiyangazete.com/2011/03/zaman-gazetesi-misyonerleri-hedef-gosteriyor/ adresinde yayınlanmaktadır. Zaman gazetesi misyonerleri hedef gösteriyor (Muharrem Bayraktar) Bu başlığı okuyunca “Böyle şey mi olur, nereden çıktı şimdi bu?” diyeceksiniz kuşkusuz. Üstatları olan Said Nursi’nin “misyonerle ittifak edin” diye vasiyet ettiği (bkz. Emirdağ Lahikası I, sf. 1712, Tarihçei Hayat sf.434, Lemalar 111, 141) bir gazete neden...

Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı Facebook: Duygusal Paylaşım ve Mesaj Sorunsalı Araştırmaların %78’i (…..) kendini ifade etme zorluğu çeken insanların, daha iyi yazabildiğini söyler. Doğrudur da. Duygusal yoğunluk yaşadığımız zamanlarda kaleme sarılmanın, şiirlerle eksikliği ya da fazlalığı anlatmanın en iyi yoludur yazmak. Edebiyat belki de ifade marazından gelişmiş, güzelleşmiştir. Bir diğer ifadeyle; lâl ise dilimiz, lezzetlidir kalemimiz. Ancak son birkaç yıldır kendini ifade etmenin en yaygın yolu “ Facebook “ adlı sosyal paylaşım sitesi. Aslında sosyal bir paylaşım var mı gerçekten, yoksa duygusal eksikliklerden mi yola çıkmıştır bilinmez. Bu konuyla ilgili araştırma yaparken görüştüğüm herkes, ilk olarak eski arkadaşlarını bulmak için böyle bir yola başvurduğunu belirtmiştir. Ancak eski...

Hac'taki Mesaj Ama biz, çarmiha gerilmis olan Mesih'i tanitiyoruz. Yahudiler bunu bir yüzkarasi, diger uluslar da saçmalik sayarlar. 1.Korintliler 1:23 Çarmihla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalik, ama kurtulmakta olan bizler için Tanri'nin gücüdür. Nitekim söyle yazilmistir: «Bilgelerin bilgeligini yok edecegim, zekilerin zekâsini bosa çikaracagim.» 1.Korintliler 1:18-19 Ey akilsiz Galatyalilar! Sizi kim büyüledi? Isa Mesih çarmiha gerilmis olarak gözlerinizin önünde tasvir edilmedi mi? Galatyalilar 3:1 Evet, biz daha çaresizken Mesih, belirlenen zamanda tanrisizlar için öldü. Bir kimse dogru insan için güç ölür, ama iyi insan için belki biri ölmeyi de göze alir. Tanri bize olan sevgisini sununla kanitliyor: biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü. Romalilar 5:6-8 Bizi zorlayan,...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih