MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ konusu
13492 kez okundu,
69 kez cevaplandı. En son mesaj
clea tarafından gönderildi.
MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

10-01-11, 01:39
radika
Sevgili Müslüman üyeler,
Lütfen bu mesajım herhangi bir yönlendirme veya birilerinin kulağıma fısıldamasıyla yazdığım zannedilmesin. Zira daha henüz yayınlanıp yayınlanmayacağını dahi bilmiyorum. Fakat bugün içimden sizlere bunları yazmak geldi. Mesajımın asıl yönlendiği kesim aslında tüm Müslümanlar değil, Müslüman olduğunu zanneden Müslümanlar. Size lafı çok uzatmadan anlatmak istediğimi maddeler halinde yazacağım.
1) Bu site yalnızca
Hristiyanların çoğunlukta olduğu bir site değil, aynı zamanda
Hristiyanlara ait olan bir sitedir. Eğer
Hristiyanlık hoşunuza gitmiyorsa veya ilgi duymuyorsanız neden üye oluyorsunuz?
2) Bu sitenin amacı ister inançlı ister inançsız olan tüm ilgili insanlara
Hristiyanlık hakkında "doğru" bilgi vermektir.
3) Bu sitede üyelik bilgileri
Hristiyanlık olarak yazılı olan ve böylelikle
Hristiyan olduklarını açıkça ifade eden üyeler Müslümanlığı bilmedikleri için değil, bilerek ve isteyerek
Hristiyanlığı tercih ettikleri için
Hristiyan olmuşlardır. Bu yüzden sizin İslam'ı anlatmanız beyhude bir uğraştır. Onun yerine bir Müslüman olarak dininizle ilgili kendinizi geliştirin. Ben öyle yapıyorum şahsen. Zaten İslamı yeterince bilseniz Allah'ın tartışıp durmamazı, tartışma konularında ahiret gününde kendisinin hüküm vereceğini açıkça belirttiğini bilirdiniz (Bilmeyenler için Maide 55). Herkes işine ve hayatına baksın. Kimsenin sizin aklınıza ihtiyacı yok.
4) Burada
Hristiyan olan insanların hepsini tanımıyorum. Ama genel anlamda gördüğüm bu insanların hiç birinin özentiyle veya birilerinin verdiği parayla falan
Hristiyan olmadıkları. Herkesin kendi aklı var. Velev ki böyle olsa bile size Allah onları "doğru olduğuna inandığınız yola yöneltin" diye peygamberlik verdi de haberimiz mi olmadı?
6) Teolojik açıdan
Hristiyanlar ve Müslümanların Tanrısı farklıdır. Ancak mana açısından farklı olduğunu düşünmüyorum. Benim açımdan bir insanın inançlı olması o insanın varlığını belirler. İnançsız olanların da durumu kendilerini bağlar. Biz kimsenin Allah'ı değiliz. Kimseyi yargılayamayız. Kuran'ı okuma zahmeti gösterirseniz Allah'ın yargıyı bizim yapamayacağımız üzerine de ayetleri olduğunu görürsünüz.
7) Ben
Hristiyan değilim. Olmayı da düşünmüyorum. Hepiniz kadar Müslümanım. Hatta bize has deyişle de demiş olayım "Elhamdülillah Müslümanım". İşte tam da bu yüzden
Hristiyanları da kendim kadar kıymetli görüyorum. Allah'ın yarattığı herşey şüphesiz güzeldir ve olduğu gibi güzeldir. Bence son yargıyı Allah ahirette verecektir. İmanlı her insanın cennete gireceğine de sonuna kadar inanıyorum. Belki bir çok Müslüman cennete giremeyecek, bir çok
Hristiyan ve Yahudi cennete girecektir. Yargı Allah'ındır. Bizim değil. Herkes kendi günahlarını düşünsün. Hz. İsa'nın da bu konuyla doğrudan ilgili sözleri mevcuttur. Üstelik Müslümanlıkta tüm peygamberleri eşit olarak sevmemiz ve onlara inanmamız emirdir. Yoksa siz peygamber mi yarıştırıyorsunuz?
Umarım bu mesajım yayınlanır. Çünkü artık burada boş yere insanları rahatsız eden Müslümanlardan ben bile bir Müslüman olarak rahatsız oluyorum. Sevgilerimle,
MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

13-01-11, 10:13
unityoceans
ELİNE SAGLIK...BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLANLARIN OKUMASI VE ANLAMASI DİLEGİYLE..
SEVGİYLE KALIN
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-01-11, 18:36
Flyboy
Sonunda, sonunda. Bir müslüman çıktı bu yapılanların ne kadar abes olduğunu söyleyen. Sevgili radika kardeşim, objektifliğin için, geniş bakış açın için teşekkür ederim.
Dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Şahsen ben 20 yıl boyunca Sünni Müslümandım, geçen yıl İsa'ya iman ettim. Hiç kimse de bana iman etmem için İncil arasına sıkıştırılmış dolarlar vermedi, veya iman ettikten sonra kimse sahte pasaport verip, cebime dolarları koyup "Hadi aslanım, böl ülkeyi" demedi. İslamı da sonuna kadar bilerek ve İslamı yaşayarak büyümüş biri olarak kendi isteğim ve irademle
Hristiyanlığı seçtim.
Peygamber yarıştırmak... Sanırım bundan daha iyi bir anlatım olamazdı.
Rabbin bereketi üzerinde olsun. Esenlikler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-01-11, 21:09
FELESYOS
http://www.youtube.com/watch?v=oyU19bpVtSA
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-01-11, 10:35
nobody
Sevgili müslüman üye olan kardeşim ;
Diğer müslüman kardeşlerin hakkında neden tenkitte bulunuyorsun acaba ?
Ben bu siteye
hristiyanlık ve mezhepleri gibi dini konularda bilgi sahibi olmak için üye oldum. Sonuçta milyonlarca
hristiyan var onların dininden ve görüşlerinden bi haber olarak bir ömür geçiremezdim. Bu düşünceler zaten bir çok insanın içinde vardır.
Ama bu siteye üye olurken site yöneticileri tarafında haklı olarak bir çok uyarı okudum. Misyonerlik faliyetleri inançlarını değiştirmeye yönelik düşünce ve yazılar vs. vs.
Ve bir şey daha okudum siteye gönderilen yazıların adminler tarafından okunup değerlendirilip aykırı bir görüş olduğunda yayınlanmayacağı noktasında. Bunca önlem ve uyarı varken kim bu dediklerini yapar yada yapabilir ki anlamıyorum. Bu forum ve yöneticileri onca tedbiri alıp bunu önüne geçmişken sen neden polemik konusu yaratıp insanları itham ediyosun bir müslümana yakışıyormu bu davranış. Arkandanda eski bir müslüman kardeşimiz kalkıp yazıyor ben bilmem kaç sene müslümandım ve
hristiyan oldum. Reklam kokan hareketler bunlar.
Ve forum yönetiminide kınıyorum burdan. Sizlerden
hristiyanlık hakkında bilgi alabileceğimi ve bu yöndeki eksikliğimi tamamlayacağımı düşünerek araştırdım ve üye oldum bu siteye.
Ama gereksiz mesajlar ve tartışma konuları yaratacak yazılar görüyorum burada SİZLERİN KONTROLÜNDEN GEÇTİKTEN SONRA.
Umarım bu yazıda yayınlanır ve bir daha benzerleri çıkmaz.
Herkese selamlar olsun.
Yönetim Notu: Bizi kınamanızın bizim için HİÇ bir anlamı yoktur. Eğer siz gerçekten de "
hristiyanlık hakkında bilgi almak ve eksikliğinizi tamamlamak için" üye olsaydınız zaten forum kurallarından rahatsız olmazdınız. Çünkü forum kuralları böyle insanlar ile İslam misyonerleri ve saygısız kişileri birbirinden ayırmak için yazılmıştır. Forum kuralları bilgi almayı ve eksikliğini gidermek isteyenlere engel olmaz, ama kendinden başka şeylere inanan ya düşünenlere yaşam hakkı tanımayan İslam misyonerlerine engel olur. Dolayısıyla yazdığınız mesaj sizin gerçek niyetinizi de ortaya koymaktadır.
Forumdaki mesajlar kontrolden geçtikten sonra yayınlanır, çünkü kontrolsüz olursa, "anaavrat küfür" denilen tarzda küfürler, tehditler edilerek küfürlü cümlelerin sonunda da bizleri "Allah"ın dinine davet eden mesajlar bolca gönderilmektedir. Böyle insanlar olmasaydı kontrole gerek olmazdı.
Hristiyan siteler eskiden moderasyonlu değildi, moderasyonlu hale gelmesini ve hala daha aynı şekilde kalmalarını sağlayanlar müslümanlardır.
Ayrıca sizden görüyoruz ki hiç tanımadığınız insanlara dair bile yargılamada bulunarak reklam kokan hareketler bunlar diyebiliyorsunuz. Bu da bize bir müslümanın sahip olabileceği önyargının düzeyine dair fikir veriyor. Sizler gerçeklere gözlerinizi öyle kapıyorsunuz ki sizin gerçeklerinizi darma duman eden gerçeklere inanamıyorsunuz bile. Hemen karalama, yalanlama, iftira atıyorsunuz, yargılıyorsunuz. Tıpkı
hristiyanlığa tüm müslüman ülkelerde yapıldığı gibi.
FORUMA ÜYE OLUN! /
MÜSLÜMAN BİR ÜYE OLARAK MÜSLÜMANLARA MESAJ konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »