tanrı ve güreş konusu
1221 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
fundi tarafından gönderildi.
tanrı ve güreş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

09-04-10, 23:42
ozgur_beyin
sayın arkadaşlar bu ayetleri hrıstiyan teolojisi açısından nasıl açıklanır.
bilgilendirmelerinize şimdiden teşekkür
3 Adam, “Artık sana Yakup değil, İsrail*fm* denecek” dedi, “Çünkü Tanrı`yla, insanlarla güreşip yendin.”
Yaratılış 32:28
4 Yakup ana rahminde kardeşinin topuğunu tuttu, Büyüyünce Tanrı`yla güreşti.
Hoşea 12:3
5 Melekle güreşip yendi, Ağladı, kutsanmak istedi. Tanrı`yı Beytel`de buldu, RAB, Her Şeye Egemen Tanrı bizimle orada konuştu, O RAB diye anılır.
Hoşea 12:4-5
tanrı ve güreş
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
tanrı ve güreş

12-04-10, 01:03
admin1 Ken Block
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ost360615.html
tanrı ve güreş
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
tanrı ve güreş

27-01-11, 04:35
cengiz33
|
|
ozgur_beyin
|
sayın arkadaşlar bu ayetleri hrıstiyan teolojisi açısından nasıl açıklanır.
bilgilendirmelerinize şimdiden teşekkür
3 Adam, “Artık sana Yakup değil, İsrail*fm* denecek” dedi, “Çünkü Tanrı`yla, insanlarla güreşip yendin.”
Yaratılış 32:28
4 Yakup ana rahminde kardeşinin topuğunu tuttu, Büyüyünce Tanrı`yla güreşti.
Hoşea 12:3
5 Melekle güreşip yendi, Ağladı, kutsanmak istedi. Tanrı`yı Beytel`de buldu, RAB, Her Şeye Egemen Tanrı bizimle orada konuştu, O RAB diye anılır.
Hoşea 12:4-5
|
Güzel bir soru sormuşun kardeşim tebrik ederim. Bu söylediğin ayetler zaten birbirine bağlantılı ve bir birine cevap veriyor.
Pek çok kişi bu takım ayetlerle bizi suçluyor. Amaki ben bu ayetleri görünce inancım dahada artıyor.
Çünkü kutsal kitapta peygamberlerin hataları anlatılır amaç bize hatalardan ders çıkarmak. Peygamberler mükemmel değildir. Birincisi kutsal kitap peygamberlerin mükemel olduğunu anlatsalardı hep sadece mucizeden bahsetseydi sıradan bir mitoloji kitabı gibi gelirdi.Hiç yol gösterici olmazdı sıradan bir mitoloji romanı gibi gelirdi bize.
Şimdi ayetleri sırasıyla inceliyelim
Yaratılış
bölüm 32
22 Yakup o gece kalktı; iki karısını, iki cariyesini, on bir oğlunu yanına alıp Yabbuk Irmağı'nın sığ yerinden karşıya geçti. 23 Onları karşıya geçirdikten sonra sahip olduğu her şeyi de geçirdi.
24 Böylece Yakup arkada yalnız kaldı. Bir adam gün ağarıncaya kadar onunla güreşti.
25 Yakup'u yenemeyeceğini anlayınca, onun uyluk kemiğinin başına çarptı. Öyle ki, güreşirken Yakup'un uyluk kemiği çıktı.
26 Adam, "Bırak beni, gün ağarıyor" dedi. Yakup, "Beni kutsamadıkça seni bırakmam" diye yanıt verdi.
27 Adam, "Adın ne?" diye sordu. "Yakup."
28 Adam, "Artık sana Yakup değil, İsrail denecek" dedi, "Çünkü Tanrı'yla, insanlarla güreşip yendin."
29 Yakup, "Lütfen adını söyler misin?" diye sordu. Ama adam, "Neden adımı soruyorsun?" dedi. Sonra Yakup'u kutsadı.
30 Yakup, "Tanrı'yla yüzyüze görüştüm, ama canım bağışlandı" diyerek oraya Peniel adını verdi.
31 Yakup Peniel'den ayrılırken güneş doğdu. Uyluğundan ötürü aksıyordu.
32 Bu nedenle İsrailliler bugün bile uyluk kemiğinin üzerindeki siniri yemezler. Çünkü Yakup'un uyluk kemiğinin başındaki sinire çarpılmıştı.
Kutsal Kitapta'ta geçen bir ayette "Tanrı ile güreşti" anlamı vardır ve müslümanların görüşü şu şekildedir "haşa! Tanrı pehlivan mı ki güreşsin"(!)
Tabi ki olay bu değildir...Aynı konuya değinen bu konunun devamı olan ayetse bunun cevabını verir:
Hoşea Bölüm 12
2 RAB'bin davası var Yahuda'yla, Yakup'u izlediği yola göre cezalandıracak,
Yaptıklarının karşılığını verecek.
3 Yakup ana rahminde kardeşinin topuğunu tuttu,
Büyüyünce Tanrı'yla güreşti.
4-5 Melekle güreşip yendi,
Ağladı, kutsanmak istedi.
Tanrı'yı Beyt-El'de buldu,
RAB, Her Şeye Egemen Tanrı bizimle orada konuştu,
O Yahve diye anılır.
6 Bu yüzden Tanrın'a dön sen,
Sevgiye, adalete sarıl,
Sürekli Tanrın'ı bekle.
Demek ki Yakup kendisine insan şeklinde görünmüş bir melek ile güreşmiştir.
Demek ki bu melek"Tanrı yı temsil etmektedir" Yani Tanrı nın gönderdiği bir meleğidir.Yakup bu meleği insan şeklinde görmüştür.Yani “Tanrı yı yendin” ifadesi “Tanrı nın meleğiyle güreşip yendin” anlamına gelmektedir diye bilirsiniz oda değildir. Çünkü insan melekten üstün değildir. Melek habercidir yani tanrı sözünü temsil eder tanrı sözüyle güreşme ve yenmek tanrı sözünü kabul etmemektir. Aynen Yardılış Kitabında şeytanı yılan benzetmesiyle anlatığı gibi. Burdada bi benzetme vardır.
Hoşea Bölüm bölüm 12 - 2 ayet
Yakup'u izlediği yola göre cezalandıracak,
Yaptıklarının karşılığını verecek.
Demeside belkide dikkatinizi çekti. Çünkü tanrı sözüne karşı geldi. Peki Yakubu nasıl cezalandırdı. Bunun cevabıda Yardılış Kitabında anlatlır.
Burdan anladığımız Kutsal kitaptaki ayetleri tek tek değil bir bütün ve birbiriyle bağlantı kurarak değerlendirmeliyiz.
tanrı ve güreş
Romalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
FORUMA ÜYE OLUN! /
tanrı ve güreş

28-01-11, 00:06
fundi
O ayetlerde, Yakup` un gürestigi kisi melektir. Burada hemfikirim. Ama güresmesi, karsi geldigi anlaminda degildir, Yakupun zorlukla denenmesi anlamindadir. Kisinin zorlukta denenip öyle kutsalligi kazanmasi bilinen bir sürectir. Yakup`un kutsanmayi kazanmadan melegi birakmamasi ve kutsanmayi kazanmasi yenmesi olarak ifade edilmistir. Bir kisi melegi yenemez; ki, melek onun vurarak kemiginin yerinden cikmasina neden olmustur. Melek yalnizca denemistir onu. Yakup bu denenmeden basariyla cikip, kutsanmis ve Israil adini almistir. Yakup bu olayda ceza degil, mükafat görmüstür. Konya yabanci kisiler Yakupun Tanriyla güresip yendigi seklinde yanlis düsünmektedirler.
tanrı ve güreş
FORUMA ÜYE OLUN! /
tanrı ve güreş
tanrı ve güreş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.