Türkiye'deki Hristiyan Artışı

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
< < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > >

incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri
(İSTANBUL)
Hristiyan Gazete hristiyan hristiyan
Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen
gruplarımıza üye olun
Nasıl Hristiyan Olunur? incil
incil
.biz

Rab için, İngilizce'den Türkçe'ye kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

04-02-08, 03:43

Benedict Benedict Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Rabbim değildir!
İnanç: Ateist
Kutsal Kitaplar: Hiç birini okumadım
Kilise: YOK
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Evet

Esenlik olsun yerden göğe kadar bu siteye ve kardeşlerime!

Benim sorum eğer biliyorsanız ÇOOK merak ettiğim bir hususu öğrenmekle ilgili;

Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Hristiyanların sayılarının artmakta mı ya da azalmakta mı?Hangi yıllarda artış,azalış göstermiştir?

Rab sizleri korusun ve yüceltsin!

04-02-08, 10:43

Antikörper Antikörper Çevrimdışı
Özel üye

İnanç: Katolik

Sana istatistiklerle cevap veremeyeceğim çünkü böyle bir sayımın resmi olarak olup, olmadığını bile bilmiyorum. Ama özellikle 2007 yılı sonlarına doğru Hristiyan olan yurttaş sayısı aşırı miktarda arttı. Sanırım Türk halkının Hristiyan cemaatine karşı olan saldırılardan sonra Kilise'ye ve Hristiyanlığa karşı ilgisi arttı. Rab'bin sesini duyanlar imanlı oldu, ama bu yıl aynı zamanda bize bir çok kötülük getirdi. Yapılan saldırılar, tehditler v.s...

Mesih'in inayeti üzerinize olsun...

04-02-08, 12:11

Hardal Hardal Çevrimiçi
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
İnanç: Diğer
Kutsal Kitaplar: İncil
Kilise: Inançliyim ama yok
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Zaten katıldığım bir kilise var

Çocukluğumda ve ilk gençliğimde İstanbul'un nüfusu bir milyon civarındaydı; bildiğim kadarıyla da bu nüfusun ikiyüzbin kadarı gayrımüslimdi (+/-yüzyirmibin Rum ile diğer hristiyanlar ve Musevî).
Bugün... biliyorsunuz!

03-10-08, 22:32

pc_terorist pc_terorist Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Rabbimdir!
İnanç: Protestan
Kilise: Agape Protestan Kilisesi

Türkiye'de Hristiyan artışı ciddi oranda vardır..Fakat imanını gizli bir şekilde sürdüren kiliseye gizli gizli giden insanlar var bir tanesine benim arkadaşım...Bunlarıda sayarsak T.C'de Hristiyan'ların sayısı yüksektir.

04-10-08, 11:33

Khalkedonian Khalkedonian Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir! O'nun dışındaki her şeyi reddederim!
Kilise: Protestan

Gizli hristiyanlarda var. Kimliğini deşifre etmek istemeyen. Örneğin benim nüfus cüzdanımda islam yazıyor. Ama ben Hristiyanım. Almanya'daki hala oğlumda eşiyle birlikte protestanlığa geçtiler. İkiside Alevilikten geçtiler Hristiyanlığa. Kiliseye devam ediyorlar ama Türkiye'ye gelip gittikleri için bir sorun yada ayrımcılık yaşamaktan korkuyorlar ve pasaportlarında hala islam yazıyor. Pek çok Mesih İmanlısı benzer sorunları yaşıyor diye düşünüyorum.

04-10-08, 12:12

huzurlu huzurlu Çevrimiçi
Özel üye

İnanç: Ortodoks
Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: Fener Patrikhanesi kilisesi

Bugüne kadar nüfus müdürlüklerine giderek din hanesini İslamdan Hristiyan şekline değiştirenlerin sayısının 1000 civarında olduğu resmi kayıtlardadır. Ancak buna cesaret edemeyen ve inancı değişse de bunu gizleyen ya da sempati duyanlarla birlikte bu sayının 5000 ila 10.000 arasında olacağı düşünülüyor.

65.000.000 insan arasında bu oran binde birlerin bile altında. Çok değiliz.

Ancak, diğer yandan bakarsak öyle de çokuzki.. Mesih tek, havarileri de bir avuç insanken bugün kıtalar ve milyarlar onu takip ediyor. Şimdi bizim bu orana bakarsanız 10.000 kişi öğretmenlikte muazzam bir sayıdır. Yeterki yaşamlarımızla herkese örnek olalım. Yapmamız gereken bu. Gerisi gelecektir nasılsa..

Ayrıca biz siyasal bir hareket değilizki kafa sayısı ile ilgilenelim.. Bir kişi bile kurtulsa bir dünya kurtulmuş gibidir.

04-10-08, 17:18

Nigoğos Nigoğos Çevrimdışı
Özel üye

İnanç: Katolik
Kilise: Mesihe inanılan her yer

huzurlu Mesajı göster
Bugüne kadar nüfus müdürlüklerine giderek din hanesini İslamdan Hristiyan şekline değiştirenlerin sayısının 1000 civarında olduğu resmi kayıtlardadır. Ancak buna cesaret edemeyen ve inancı değişse de bunu gizleyen ya da sempati duyanlarla birlikte bu sayının 5000 ila 10.000 arasında olacağı düşünülüyor.

Ancak, diğer yandan bakarsak öyle de çokuzki.. Mesih tek, havarileri de bir avuç insanken bugün kıtalar ve milyarlar onu takip ediyor. Şimdi bizim bu orana bakarsanız 10.000 kişi öğretmenlikte muazzam bir sayıdır. Yeterki yaşamlarımızla herkese örnek olalım. Yapmamız gereken bu. Gerisi gelecektir nasılsa..

Ayrıca biz siyasal bir hareket değilizki kafa sayısı ile ilgilenelim.. Bir kişi bile kurtulsa bir dünya kurtulmuş gibidir.
Sayılarınız yanlıştır...Her sene 25.000 Türk Hristiyan oluyor 2005te bu rakam 50.000 dir...2020 yılında türkiyenin %8-10 u Hristiyan olması öngörülüyor...

KeWorQ

04-10-08, 17:52

Khalkedonian Khalkedonian Çevrimdışı
Özel üye

Kilise: Protestan

huzurlu Mesajı göster

Çok doğru söylediniz tüm sözlerinize en içten duygularımla katılıyorum.

04-10-08, 21:02

huzurlu huzurlu Çevrimiçi
Özel üye

İnanç: Ortodoks
Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: Fener Patrikhanesi kilisesi

Nigoğos Mesajı göster
Sayılarınız yanlıştır...Her sene 25.000 Türk Hristiyan oluyor 2005te bu rakam 50.000 dir...2020 yılında türkiyenin %8-10 u Hristiyan olması öngörülüyor...
Din hanesini değiştirip Hristiyan yapanların sayısı kesinlikle doğrudur. Bin-ikibin arasıdır. Diğer rakmalar ise ülkedeki tüm araştırma kurumlarının üzerinde konsensus sağladığı rakamlardır. Bunlar resmi değil. İnternet üzerinden basit bir araştırma yaparsanız da zaten bu rakamlar karşınıza çıkar. Sizinkileri ise ben ilk defa sizden duyuyorum. İnandırıcı bulmadığımı da belirtmeden edemeyeceğim.

Bu arada bir sorum olacak: Türkiye Katolik kilisesi bahsettiğiniz oranda insanı kabul edecek güce sahip mi? İyi bildiğiniz üzere bu kiliseye göre geçtim diyen herkes Hristiyanlığa geçemiyor. Birkaç senelik bir eğitim-kabul dönemi var. Kilise bu hizmeti karşılayabilecek boyutta mıdır? Her sene 25.000 50.000 kişi adedi çok ciddi rakamlardır..

05-10-08, 08:07

turgay55 turgay55 Çevrimdışı
Üyelik için onay bekliyor

Kilise: samsun agape

Ancak unuttum bir ekleme daha yapayım, diğer illeri bilmiyorum ama oralarda farklı değildir bu yapılanma ile, mesela benim yaşadığım bir Anadolu ilinde kilisye gitmeyen kiliseyle çeşitli nedenle ilgisi olmayan İmanlı sayısı kiliseye cemaatinden fazla.Bu duruma nedense kimsede el atmıyor, kimseyide ilgilendirmiyor.Herkes dünyasal yaşamından memnun.

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusuna benzer konular;

Konu ile alakalı kelimeler
artış, hristiyan, hıristiyan, istatistik, nüfus, türkiye