| Türkiye'deki Hristiyan Artışı |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
|
|
|
Esenlik olsun yerden göğe kadar bu siteye ve kardeşlerime! Benim sorum eğer biliyorsanız ÇOOK merak ettiğim bir hususu öğrenmekle ilgili; Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Hristiyanların sayılarının artmakta mı ya da azalmakta mı?Hangi yıllarda artış,azalış göstermiştir? Rab sizleri korusun ve yüceltsin! |
|
|
|
|
|
|
Sana istatistiklerle cevap veremeyeceğim çünkü böyle bir sayımın resmi olarak olup, olmadığını bile bilmiyorum. Ama özellikle 2007 yılı sonlarına doğru Hristiyan olan yurttaş sayısı aşırı miktarda arttı. Sanırım Türk halkının Hristiyan cemaatine karşı olan saldırılardan sonra Kilise'ye ve Hristiyanlığa karşı ilgisi arttı. Rab'bin sesini duyanlar imanlı oldu, ama bu yıl aynı zamanda bize bir çok kötülük getirdi. Yapılan saldırılar, tehditler v.s... Mesih'in inayeti üzerinize olsun... |
|
|
|
|
|
|
Çocukluğumda ve ilk gençliğimde İstanbul'un nüfusu bir milyon civarındaydı; bildiğim kadarıyla da bu nüfusun ikiyüzbin kadarı gayrımüslimdi (+/-yüzyirmibin Rum ile diğer hristiyanlar ve Musevî). Bugün... biliyorsunuz! |
|
|
|
|
|
|
Türkiye'de Hristiyan artışı ciddi oranda vardır..Fakat imanını gizli bir şekilde sürdüren kiliseye gizli gizli giden insanlar var bir tanesine benim arkadaşım...Bunlarıda sayarsak T.C'de Hristiyan'ların sayısı yüksektir. |
|
|
|
|
|
|
Gizli hristiyanlarda var. Kimliğini deşifre etmek istemeyen. Örneğin benim nüfus cüzdanımda islam yazıyor. Ama ben Hristiyanım. Almanya'daki hala oğlumda eşiyle birlikte protestanlığa geçtiler. İkiside Alevilikten geçtiler Hristiyanlığa. Kiliseye devam ediyorlar ama Türkiye'ye gelip gittikleri için bir sorun yada ayrımcılık yaşamaktan korkuyorlar ve pasaportlarında hala islam yazıyor. Pek çok Mesih İmanlısı benzer sorunları yaşıyor diye düşünüyorum. |
|
|
|
Bugüne kadar nüfus müdürlüklerine giderek din hanesini İslamdan Hristiyan şekline değiştirenlerin sayısının 1000 civarında olduğu resmi kayıtlardadır. Ancak buna cesaret edemeyen ve inancı değişse de bunu gizleyen ya da sempati duyanlarla birlikte bu sayının 5000 ila 10.000 arasında olacağı düşünülüyor. 65.000.000 insan arasında bu oran binde birlerin bile altında. Çok değiliz. Ancak, diğer yandan bakarsak öyle de çokuzki.. Mesih tek, havarileri de bir avuç insanken bugün kıtalar ve milyarlar onu takip ediyor. Şimdi bizim bu orana bakarsanız 10.000 kişi öğretmenlikte muazzam bir sayıdır. Yeterki yaşamlarımızla herkese örnek olalım. Yapmamız gereken bu. Gerisi gelecektir nasılsa.. Ayrıca biz siyasal bir hareket değilizki kafa sayısı ile ilgilenelim.. Bir kişi bile kurtulsa bir dünya kurtulmuş gibidir. |
|
|
|
|
|
|
KeWorQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Bu arada bir sorum olacak: Türkiye Katolik kilisesi bahsettiğiniz oranda insanı kabul edecek güce sahip mi? İyi bildiğiniz üzere bu kiliseye göre geçtim diyen herkes Hristiyanlığa geçemiyor. Birkaç senelik bir eğitim-kabul dönemi var. Kilise bu hizmeti karşılayabilecek boyutta mıdır? Her sene 25.000 50.000 kişi adedi çok ciddi rakamlardır.. |
|
|
|
|
|
|
Ancak unuttum bir ekleme daha yapayım, diğer illeri bilmiyorum ama oralarda farklı değildir bu yapılanma ile, mesela benim yaşadığım bir Anadolu ilinde kilisye gitmeyen kiliseyle çeşitli nedenle ilgisi olmayan İmanlı sayısı kiliseye cemaatinden fazla.Bu duruma nedense kimsede el atmıyor, kimseyide ilgilendirmiyor.Herkes dünyasal yaşamından memnun. |
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| artış, hristiyan, hıristiyan, istatistik, nüfus, türkiye |