Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
< < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > >

incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri
(İSTANBUL)
Hristiyan Gazete hristiyan hristiyan
Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen
gruplarımıza üye olun
Nasıl Hristiyan Olunur? incil
incil
.biz

Rab için, İngilizce'den Türkçe'ye kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

27-02-08, 17:21

sonsuzdiren sonsuzdiren Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir! O'nun dışındaki her şeyi reddederim!
İnanç: Protestan
Kilise: İsa Mesih

Hristiyan Amerikalıların % 84'lük kesimi her hafta kiliseye gidiyor.

Hristiyanlar arasında dünyada en dindar ülke, Amerika Birleşik Devletleri çıktı.
Din ve Kamusal hayat üzerine araştırmalar yapan Pew Forumu'nun son anketi ilginç sonuçları ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre Hristiyan uluslar arasında kiliseye en düzenli devam edenlerin Amerikalılar olduğu bildirildi.

Hristiyan Amerikalıların yüzde 84'lük kesimi her hafta pazarları kiliseye devam ediyor.

Kiliseye gidenlerin en büyük kesimini, yüzde 26,4 ile Başkan George Bush'un da üyesi olduğu, saldırgan dış politik tavırlarıyla bilinen Evanjelistler oluşturuyor.

Onları yüzde 24 ile Katolikler izliyor.

Araştırmanın ilgi çeken bir diğer sonucu da Amerikalıların yüzde 44'ünün yetiştirildiği mezhepten farklı bir mezhebe geçtikleri gerçeği oldu.

Burada da son yıllarda saldırgan bir yayılma politikası izleyen Evanjelist kilise önde geliyor.

En çok terkedilen mezhep ise 23 milyon kişiyle Katolik kilisesi oldu.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=196570&k=2

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9

27-02-08, 21:29

777maranata 777maranata Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
İnanç: Mezhepsiz Hristiyan
Kutsal Kitaplar: Tevrat Zebur İncil
Kilise: Rosenheim Incil Kilisesi
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Zaten katıldığım bir kilise var

sonsuzdiren Mesajı göster
Kiliseye gidenlerin en büyük kesimini, yüzde 26,4 ile Başkan George Bush'un da üyesi olduğu, saldırgan dış politik tavırlarıyla bilinen Evanjelistler oluşturuyor.

Burada da son yıllarda saldırgan bir yayılma politikası izleyen Evanjelist kilise önde geliyor.

En çok terkedilen mezhep ise 23 milyon kişiyle Katolik kilisesi oldu.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=196570&k=2
Saldirgan dis politika, saldirgan bir yayilma politikasi cok komik ifadeler!!Bir insanin evanjelik kilise mensubu olmasi o kilisenin saldirgan dis politikayi(!),yayilmaci politikayi(!) destekledigini göstermez.Böyle gazetecilik yapilmaz.Politikayi belirleyen politikacilardir kiliseler degil.
Ama haberde sevindirici ve dogru birsey de var.Katoliklerin üye kaybi.(katolik üyelerimiz alinmasinlar)
Tüm katolikleri seviyoruz,katolikligi degil!!!

Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur. Elcilerin Isleri 4,12
......................... ......................... ......................
Cünkü bize bir cocuk dogacak,
Bize bir ogul verilecek.
Yönetim onun omuzlarinda olacak.
Onun adi Harika Ögütcü,
Güclü Tanri,
Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. Yesaya 9,6

27-02-08, 23:18

fevzi_90
Ziyaretçi

Kiliseye düzenli gitmek ile dindar olmak arasında direk bir ilişkide yoktur. Araştırmayı yapan bir amerikan kuruluşu ve ABD deki kamuoyu oluşturma taktiklerini çok iyi bilirim.. Bu arada ABD deki kiliseleri de biraz mercek altına almak lazım. Dünyanın en liberal ve seküler kiliseleri hatta en yoldan çıkmış kiliseler bu ülkede. Bu halkın gittiği ve kilise denen yerlerin çoğu dernek lokal yada klüp gibi görünüyor. ABD'nin dünya siyasetinden ve müjdeci hareketten elini çekmesi en çok arzuladığım şey çünkü ABD için önemli olan tek şey ulusal çıkarlardır.

27-02-08, 23:19

faithpath faithpath Çevrimdışı
Forumdan atılmış üyelik

Kilise: Kurtuluş Kilisesi

Hangi haber olduğunu tahmin ediyorum. Orjinal haberde ki "aggressive" ifadesi Türkçede ki anlamıyla saldırganı ifade etmiyor. Orada daha çok girişken ve hırslı gibi bir ifade var ama İslami usüle evrilen TRT için bulunmaz bir anlam kaybı olmuş. Dış kaynaklar bile Evanjeliklerden rahatsız havası vermeye çalışıyorlar... Ama nafile...

Bu arada ABD'nin dindar çoğunluğu olan bir ülke olduğuna katılıyorum ve bunun için Tanrı'ya şükrederim. ABD'li kardeşlerimizin kiliseleri sanıldığı kadar toplumsal çoğunluğu oluşturmuyor ama yine de değerli bir sayıları ve nitelikleri var.

RAB kilisesini bereketlesin...

27-02-08, 23:40

Forumdan atılmış üyelik

fevzi_90 Mesajı göster
Kiliseye düzenli gitmek ile dindar olmak arasında direk bir ilişkide yoktur. Araştırmayı yapan bir amerikan kuruluşu ve ABD deki kamuoyu oluşturma taktiklerini çok iyi bilirim.. Bu arada ABD deki kiliseleri de biraz mercek altına almak lazım. Dünyanın en liberal ve seküler kiliseleri hatta en yoldan çıkmış kiliseler bu ülkede. Bu halkın gittiği ve kilise denen yerlerin çoğu dernek lokal yada klüp gibi görünüyor. ABD'nin dünya siyasetinden ve müjdeci hareketten elini çekmesi en çok arzuladığım şey çünkü ABD için önemli olan tek şey ulusal çıkarlardır.
Bu genel yargılama merhametli ve tutarlı bir tavır değil. Bazen bu tür düşünsel kararları ruhsal mı yoksa politik olarak mı alıyoruz dikkat etmek yararlıdır. Burada yaşayan ve Türk kiliselerine değerli katkılar sunan, canıyla, imanıyla dünyanın birçok yerinde hizmet eden ABD'li kardeşlere büyük bir haksızlıktır ifade ettikleriniz...

Ayrıca biz bütün kendine kiliseyim diyeni imanlı olarak görmüyoruz tabi ki. Ama liberal hareketlerin yoğunluğu Amerikan kiliselerinin genelini güvenilmez yapmaz.

Sakin olmakta yarar görüyorum...

28-02-08, 00:05

Fırat Çölgeçen Fırat Çölgeçen Çevrimdışı
Özel üye

Kilise: Protestan

Sayın John Chrisostom; burada yazacağım sizin yazınıza bir antitez ya da katılmadığıma dair bir yazı değil.Ah!..Şu amalar var ya!.. Onların ülkemizdeki katkıları inkar edilmese de; Türk hristiyanları nasıl küçümsediklerini ve güvenmediklerini insan görünce;"Bu mu hristiyanlık ? " diyesi geliyor insanların.Özellikle; Tanrı bilgisini öğrenmeden hristiyanlık yaşantısından etkilenip kiliseye gelen kişilerin tepkisi geri gitmelerine neden oluyor.Zira; bizim insanın okuyp anlamadan ziyade kişilerin davranışlarını ön planda tutarak bir yol çiziyor kendisine.....
Onların dışında; Avrupa ülkelerinden gelen önderlik yapan hristiyanlarda da farklı bir olgu görüyor insan bazen: Örneğin şu söylemde bulunarak gülmeleri (Sizin kararlarınız ne olur bu söylem üzerine bilemem !) :"Bir işi, Türk gibi düşünerek başlamak ve bir ingiliz (Alman, İspanyol vb. ) gibi bitirmek !..
Bu söz ;bir Türk hristiyan ya da inanlı olana ne düşündürür acaba ? Buralarda bir küçümseme, bir alay etme, bir hor görme yok mu? İnanlılar böyle mi olmalı ?
Yazımın başında da ifade ettim; amacım size karşı bir yazı yazmak değil; ama bunlar yaşanan olaylar ya da olgular olduğundan yazma gereksinimi duydum..

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.

28-02-08, 00:12

evangelion
Ziyaretçi

Size çok ilginç birşey sorayım, bugüne dek gördük ki bir çok grup geliyor Türkiye'ye özellikle yaz aylarında. Sokakta, orda burda müjdecilik yapıyorlar. Paylaşım yapıp öğreti veriyorlar. Kardeşlik, birlik vs.

Ama ben bu gruplar içinde bir tane zenci görmedim...

28-02-08, 00:15

Forumdan atılmış üyelik

Fırat Çölgeçen Mesajı göster
Sayın John Chrisostom; burada yazacağım sizin yazınıza bir antitez ya da katılmadığıma dair bir yazı değil.Ah!..Şu amalar var ya!.. Onların ülkemizdeki katkıları inkar edilmese de; Türk hristiyanları nasıl küçümsediklerini ve güvenmediklerini insan görünce;"Bu mu hristiyanlık ? " diyesi geliyor insanların.Özellikle; Tanrı bilgisini öğrenmeden hristiyanlık yaşantısından etkilenip kiliseye gelen kişilerin tepkisi geri gitmelerine neden oluyor.Zira; bizim insanın okuyp anlamadan ziyade kişilerin davranışlarını ön planda tutarak bir yol çiziyor kendisine.....
Onların dışında; Avrupa ülkelerinden gelen önderlik yapan hristiyanlarda da farklı bir olgu görüyor insan bazen: Örneğin şu söylemde bulunarak gülmeleri (Sizin kararlarınız ne olur bu söylem üzerine bilemem !) :"Bir işi, Türk gibi düşünerek başlamak ve bir ingiliz (Alman, İspanyol vb. ) gibi bitirmek !..
Bu söz ;bir Türk hristiyan ya da inanlı olana ne düşündürür acaba ? Buralarda bir küçümseme, bir alay etme, bir hor görme yok mu? İnanlılar böyle mi olmalı ?
Yazımın başında da ifade ettim; amacım size karşı bir yazı yazmak değil; ama bunlar yaşanan olaylar ya da olgular olduğundan yazma gereksinimi duydum..

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.
Fırat Bey,
Ben "kusursuz Amerikalılar" gibi bir görüşe sahip değilim zaten. Bende biliyorum bir sürü sorun çıkartan yabancılar olduğunu. Ama bir sürü sorun çıkartan Türk'ün de varlığını biliyorum. Yani sorun insan olmaktan kaynaklanan, benliğin etki alanına girmekten kaynaklanıyor. Bunun son tahlilde milliyetle açıklanması şoven bazı sapmalara neden olabilir. Kaygım bu.

Yani tarlayı yakmadan önce ürünleri görmekte fayda var diyorum.

Ve her türlü milli genellemeyi de reddediyorum.

28-02-08, 00:17

Forumdan atılmış üyelik

evangelion Mesajı göster
Size çok ilginç birşey sorayım, bugüne dek gördük ki bir çok grup geliyor Türkiye'ye özellikle yaz aylarında. Sokakta, orda burda müjdecilik yapıyorlar. Paylaşım yapıp öğreti veriyorlar. Kardeşlik, birlik vs.

Ama ben bu gruplar içinde bir tane zenci görmedim...
Bizim kilisemizde var kardeşim :) Onlarla birlikte kilisemize ara sıra katılan ve İstanbul'dan tanıdığım çok zenci kardeş var. Ayrıca bu konuda çoğunlukla zencilerin tercihleri durumu belirliyor diyebilirim. ABD'nin Zenci kiliseleri Ortadoğu'nun genelinde müjdeleme faaliyetlerine katılmıyor.

28-02-08, 00:48

evangelion
Ziyaretçi

John Chrisostom Mesajı göster
Bizim kilisemizde var kardeşim :) Onlarla birlikte kilisemize ara sıra katılan ve İstanbul'dan tanıdığım çok zenci kardeş var. Ayrıca bu konuda çoğunlukla zencilerin tercihleri durumu belirliyor diyebilirim. ABD'nin Zenci kiliseleri Ortadoğu'nun genelinde müjdeleme faaliyetlerine katılmıyor.
O zaman şanslısın kardeşim bahsettiğim imalı konuda ;)

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar konusuna benzer konular;

Konu ile alakalı kelimeler
misyon, misyoner, misyonerlik, türkiye