Her mezhepçi hristiyan ne demektir?

Her mezhepçi hristiyan ne demektir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Hristiyan Mezhepleri : Her mezhepçi hristiyan ne demektir? konusu 362 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Furkan Emre tarafından gönderildi. Her mezhepçi hristiyan ne demektir? Bir sorum daha olucak bilmiyorum bunun için konu açmak gerekirmiydi ama aklıma takıldı profilde inancınız bölümünde Her Mezhepçi Hristiyan diye bir inanç var acaba bu nasıl oluyor tüm mezheplerin görevini mi yerine getiriyor bana açıklayabilirseniz sevinirim.Teşekkürler şimdiden. Yönetim Notu: Her mezhebi kabul eden anlamına geliyor. Her mezhebin görevlerini yerine getirmek ise mümkün değildir. Her mezhepçi hristiyan ne demektir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Her mezhepçi hristiyan ne demektir? konusu 362 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Furkan Emre tarafından gönderildi.

Her mezhepçi hristiyan ne demektir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Her mezhepçi hristiyan ne demektir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-11, 19:44
Furkan Emre

Bir sorum daha olucak bilmiyorum bunun için konu açmak gerekirmiydi ama aklıma takıldı profilde inancınız bölümünde Her Mezhepçi Hristiyan diye bir inanç var acaba bu nasıl oluyor tüm mezheplerin görevini mi yerine getiriyor bana açıklayabilirseniz sevinirim.Teşekkürler şimdiden.

Yönetim Notu: Her mezhebi kabul eden anlamına geliyor. Her mezhebin görevlerini yerine getirmek ise mümkün değildir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Her mezhepçi hristiyan ne demektir?

Her mezhepçi hristiyan ne demektir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Her mezhepçi hristiyan ne demektir? konusuna benzer konular;

Kurtarılmak ne demektir? Soru: Hristiyan’ın kurtarılmasının anlamı nedir? Yanıt: Herkesin kurtarılmaya ihtiyacı vardır. Doğal durumumuz suçlulukla nitelendirilir: “Çünkü herkes günah işledi ve Tanrı'nın yüceliğinden yoksun kaldı” (Romalılar 3:23). Mesih’in kurtarışı bizi suçluluktan özgür kılmıştır: “İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar” (Romalılar 3:24). Kurtarılışın yararlarına sonsuz yaşam Vahiy 5:9-10), günahların bağışlanması (Efesliler 1:7), doğruluk (Romalılar 5:17), yasanın lanetinden özgürlük (Galatyalılar 3:13), Tanrı’nın ailesine evlat olarak kabul edilmek (Galatyalılar 4:5), günaha kölelikten kurtarılmak (Titus 2:14; 1 Petrus 1:14-18), Tanrı’yla barışıp esenlik içinde olmak (Koloseliler 1:18-20) ve Kutsal Ruh’un içimizde yaşaması da (1...

Yeniden doğmuş bir Hristiyan olmak ne demektir? Soru: Yeniden doğmuş bir Hristiyan olmak ne anlama gelir? Yanıt: Yeniden doğmuş bir Hristiyan olmak ne anlama gelir? Kutsal Kitap’tan bu soruyu yanıtlayan klasik ayetler Yuhanna 3:1-21’dir. Rab İsa Mesih, saygın bir Ferisi ve Sanhedrin’in bir üyesi olan (Yahudiler’in bir yöneticisi olan) Nikodim’le konuşuyordu. Nikodim’in İsa’nın yanına gece gelmesi gerekmişti. Nikodim’in İsa’ya sormak istediği bazı sorular vardı. İsa’yla Nikodim’le konuşup ve şöyle dedi: “‘Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse yeniden doğmadıkça Tanrı'nın Egemenliği'ni göremez.’ Nikodim, ‘Yaşlanmış bir adam nasıl doğabilir? Annesinin rahmine ikinci kez girip doğabilir mi?’ diye sordu. İsa şöyle yanıt verdi: ‘Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh'tan doğmadıkça Tanrı'nın Egemenliği'ne giremez. Bedenden...

Halleluya ne demektir? Merhaba. Ben yeni imanlıyımda bu kelimenin anlamını ve niçin kullanıldığını merak ediyorum

Altar ne demektir? Hristiyanlıkta altar,bir kilisede Evakaristiya/Rabbin Sofrası'nın icra edildiği sunak kısmına verilen isimdir. Altar kelimesi, Kutsal Kitapta Yeni Ahit'te (Yunanca: θυσιαστήριον ) tam 24 kez geçmektedir. İbraniler 13:10 da Hristiyanların altar kullanımına atıfta bulunulmaktadır.Bu yüzden çoğu Hristiyan kilisesi,Rabbin Sofrası/Evakarista ayininin icra edildiği yere altar demektedir. 16. yüzyıldaki Protestan Reformundan sonra ortaya çıkan kiliselerin de bir çoğu Rabbin Sofrası'nın icra edildiği kısıma altar denmesi geleneğini sürdürmektedirler. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Jesuskirken_Copenhagen_quire.jpg Jesuskirken,İsa Lutheran kilisesi altarı/Kopenhag Danimarka

Kutsalların dayanması ne demektir? Kalvinizm'in 5. maddesine bakacağız, bu madde bize, gerçek imanlıların (ne tümüyle, ne de sonunda) lütuf konumundan düşmediklerini, kesinlikle dayanacaklarını, bu kesinliğin nedeninin onlardan değil, sadece Tanrı’dan kaynaklandığını (seçme hükmü, Mesih’in yeterliliği ve aracılığı, imanlıların dayanmalarını sağlayan Kutsal Ruh’un içlerinde çalışması ve sonsuza kadar sürecek olan antlaşmanın maddeleri),bu kesinliğin, gerçek imanlıların bir süreliğine üzüntü verici günahlara düşebilmesini engellemediğini, bu düşüşlerin nedenlerinin dünyanın ayartıları, Şeytan’ın baştan çıkarmaları, imanlıların doğalarında kalan bozulmuşluk ve lütuf araçlarını ihmal etmek olduğunu; bu yanlışların sonuçlarının Tanrı’nın gözüne hoş görünmemek ve Onu üzmek, Tanrı’nın lütfundan ve tesellisinden bir ölçüde yoksun...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih