İbadet (Tapınma ve Dua)

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İbadet : İbadet (Tapınma ve Dua)

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Teofilos

İbadet (Tapınma ve Dua)

Dua ettiğiniz zaman ikiyüzlüler gibi olmayın. Onlar, herkes kendilerini görsün diye havralarda ve caddelerin köşe başlarında dikilip dua etmekten zevk alırlar. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır.

Siz ise, dua edeceğiniz zaman odanıza girip kapıyı örtün ve gizlide olan Babanıza dua edin. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.

Dua ettiğinizde, putperestler gibi boş sözler tekrarlayıp durmayın. Onlar, söz kalabalığıyla seslerini duyurabileceklerini sanırlar.

Siz onlara benzemeyin! Çünkü Babanız, nelere gereksinmeniz olduğunu daha siz O'ndan dilemeden önce bilir.

Bunun için siz şöyle dua edin:
Göklerdeki Babamız, Adın kutsal kılınsın.
Egemenliğin gelsin. Göklerde olduğu gibi, yeryüzünde de Senin istediğin olsun.
Günlük ekmeğimizi bugün de bize ver.
Bize karşı suç işleyenleri bağışladığımız gibi, Sen de bizim suçlarımızı bağışla.
Ayartılmamıza izin verme. Kötü olandan bizi kurtar.
Çünkü Egemenlik, Güç ve Yücelik sonsuza dek Senindir.
Amin. (Matta 6:5-13)

Oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi surat asmayın. Onlar oruç tuttuklarını insanlara belli etmek için kendilerine perişan bir görünüm verirler. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır.
Siz oruç tuttuğunuz zaman, başınıza yağ sürüp yüzünüzü yıkayın.
Öyle ki, insanlara değil, gizlide olan Babanıza oruçlu görünesiniz. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir. (Matta 6:16-18)

Başkalarının suçlarını bağışlarsanız, göksel Babanız da sizin suçlarınızı bağışlar. Ama siz başkalarının suçlarını bağışlamazsanız, Babanız da sizin suçlarınızı bağışlamaz...
Yeryüzünde kendinize hazineler biriktirmeyin. Burada güve ve pas onları yiyip bitirir, hırsızlar da girip çalarlar. Bunun yerine kendinize gökte hazineler biriktirin. Orada ne güve ne pas onları yiyip bitirir, ne de hırsızlar girip çalar... (Matta 6:14-15, 6:19-20)

İbadet (Tapınma ve Dua)

hristiyanlık
oslem

İbadet (Tapınma ve Dua)

Teşekkür Ederim Kardeşim
Esenlikler

İbadet (Tapınma ve Dua)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İbadet (Tapınma ve Dua) konusuna benzer konular;

Nasıl İbadet Edilir? Kardeşlerim, hak yolu idrak edeli çok olmadı ancak, nasıl ibadet edileceğini bilmiyorum ve bursa da kilise bulamadım. yönlendireceğiniz biri ya da önereceğiniz kaynaklara ihtiyacım var. yardımlarınız için teşekkürler. hşçakalın.

Evde İbadet Bulunduğum bölgede kilise olmadığı için pazar günler evde ibadet yapmak istiyorum daha önce bir kiliseye gitmediğim için bir bilgim yok neler yapabilirim evde hangi duaları okumayalım?

İbadet İnsan oğlu ruhsal hazzı ibadette arıyor. Sizce Rab İsa'ya ne şekilde ibadet edersek o ruhsal hazza ulaşabiliriz. Pelatre

İbadet için pazar günü toplanma hakkında. Daha önce bir başlık açmıştım adventisizmle ilgili. Arkadaşımla geçen gün bir tartışma yaşandı aramızda. O bana şabat gününün cumartesi olduğunu, pazar günü neden ibadet için kilisede toplanıldığını sordu. Bende mesihin dirildiği gün olduğu için diye cevap verdim. Bunun üzerine bana yani kutsal kitapta yazan günü değil de mesihin dirildiği günü ibadet için toplanma günü yaptınız öyle mi diye sordu. Ayrıca pazar günü toplu ibadet hakkında bana eski ve yani ahitten ayetle kanıt göstermemi istedi. Bende forumda başlık açıp bilmediğimi öğrenmek istedim. Arkadaşım cevap bekliyor. Bende işin aslını öğrenmek istiyorum. Bir diğer merak ettiğim hususta şu ; Mesihin gelişiyle eski ahitin hükmü kaldırılmışmıdır ? Yonetim Notu: Biz yapmadik ilk...

Hristiyan İnancında İbadet, Tapınma, Dua, Oruç Nasıldır? Hristiyanlar nasıl ibadet ederler? Duayla mı? Oruçla mı? Bana biraz Hristiyanların tüm ibadetlerini anlatır mısınız?

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İbadet : İbadet (Tapınma ve Dua)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler