Kiliselerdeki freskler

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İkonalar : Kiliselerdeki freskler

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
alucralı

Kiliselerdeki freskler

Merhaba, ben turist rehberi olarak kiliselerdeki fresko denilen resimleri anlatmakta zorlanıyorum. İnsanlarda bunları merak ediyorlar. Pek çok sahne var. Bu sahneleri geniş bir şekilde nasıl öğrenebilirim. Teşekkürler

Kiliselerdeki freskler

hristiyanlık
Margos

Kiliselerdeki freskler

alucralı
Merhaba, ben turist rehberi olarak kiliselerdeki fresko denilen resimleri anlatmakta zorlanıyorum. İnsanlarda bunları merak ediyorlar. Pek çok sahne var. Bu sahneleri geniş bir şekilde nasıl öğrenebilirim. Teşekkürler
O sahneler Tevrat ve İncil'den (genelde İncil'den) alınmıştır. Kutsal Kitabı biraz incelemeniz gerek, çok çeşitli freskler var. Buradan bir şey söylememiz zor.

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

Kiliselerdeki freskler

hristiyanlık
alucralı

Kiliselerdeki freskler

incilde olduğunu biliyorum ama en azından bu forumda bu konu ile ilgili bir bölüm açılarak fresklerin geniş izahları incilden alınarak yapılabilir. Böylece herkes faydalanmış olur. Bir de bu fresklerin yapılış amacı hakkında bilgi verebilir misiniz? Yani freskler niye yapılmış. Şimdiden teşekkürler

Kiliselerdeki freskler

hristiyanlık
Margos

Kiliselerdeki freskler

alucralı
incilde olduğunu biliyorum ama en azından bu forumda bu konu ile ilgili bir bölüm açılarak fresklerin geniş izahları incilden alınarak yapılabilir. Böylece herkes faydalanmış olur. Bir de bu fresklerin yapılış amacı hakkında bilgi verebilir misiniz? Yani freskler niye yapılmış. Şimdiden teşekkürler
İlk zamanlarda yapılmaya başlanmıştı, okuma-yazması olmayan insanlar için yapıldığını duymuştum o zamanlar... İncil'den birçok olayın ve anın resmedilmesi bugün de çoğu kilisede olan bir şey, her resimde başka bir anlam ve önem vardır, size bunları hatırlatmada yardımcı olur.

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

Kiliselerdeki freskler

hristiyanlık
petrus

Kiliselerdeki freskler

Kilise freskleri üzerine geniş çaplı bir çalışmayı yakında yayınlamayı düşünüyorum.

Bu siteden izleme yapmaya devam ederseniz sanırım size ve tüm ilgilenen arkadaşlara önemli bir "kaynak eser" armağan etmiş olacağım.

Kiliselerdeki freskler

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İkonalar : Kiliselerdeki freskler

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler