Kiliselerdeki freskler konusu
4335 kez okundu,
19 kez cevaplandı. En son mesaj
sola gratia tarafından gönderildi.
Kiliselerdeki freskler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4

04-06-08, 23:33
alucralı
Anlayamadığım bir şey var. Hangi cümlemde emredici bir uslüp var, yazarsanız sözümü geri alır ve özür dilerim. İkincisi rehberliği ben hobi olarak yapıyorum ve bir müslüman olarak kiliselerdeki resimler hakkında bilgi öğrenmek istememi teşvik etmenizi beklerdim. Üçüncüsü , bu konuların gizliliği olduğunu düşünmüyorum. İncil baştan sona okunduğu zaman zaten öğrenirsiniz. Ben sadece sizin daha doyurucu bilgilere sahip olabileceğinizi düşündüm.
Kiliselerdeki freskler
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Kiliselerdeki freskler

05-06-08, 00:48
petrus
Sn.Alucralı
Kiliselerdeki freskler konusundaki başlığı siz açmış ve samimi olarak sorular sormuşsunuz.Ben de yazınızı okuyunca forumda
Hristiyan sanatı ile ilgili olarak,çalışmalarımı paylaşacağımı söyledim.Dikkatle takip etmekte iseniz Anadolu
Hristiyanlığının İzinde başlığıyla bir diziye başladım.
Ancak siz,freskler konusunda öncelikle bana (yazınızda kaynak ta belirtin v.s.) daha sonra da size link gönderen arkadaşlara yönlendirmede bulunmaya başladınız.Türkçe olmasını,resimlerle desteklenmesini,dipnot gösterilmesini v.s....
Bu beni son derece rahatsız etti.Ve bunu paylaşma gereği hissettim.
Tasvirlerin ikonografisine gelince,elbetteki bunlar gizli bilgiler değil.Ancak benim bu siteye bunları taşıma amacım -kendi içimizde- Kutsal Kitabı okuyan araştıran kardeşlerimize gittikleri gördükleri kiliselerdeki betimlemeleri yorumlayabilmelerini sağlamak;bununla birlikte farklı etnik kökendeki kardeşlerimizin (ermeni-rum-süryani-keldani-melkit-asuri-nasturi-kopt v.s.)Anadolu'nun tarihi mirasına yaptıkları katkılara dikkati çekmeye çalışmaktı.
Margus kardeşime sözünü etmeye çalıştığım şey de aslında sizinle ilgisi olmayan,tamamen bize dönük bazı çalışmaları yapmak konusunda,kendisini işbirliğine davet etmekti.
Esenlik dileklerimle...
Kiliselerdeki freskler
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kiliselerdeki freskler

05-06-08, 01:20
Margos
|
|
petrus
|
Sevgili Margos kardeşim.
Anadolu'da ki Hristiyan sanatına ilişkin olarak,başta imanlı kardeşlerimize ulaşmayı Rabbin hizmetlerinden biri olarak değerlendiriyorum.
Dolayısıyla,(kolay kolay da ulaşılamayan)bu bilgileri bir şekilde paylaşacağım.
Ne var ki beni üzen şey,bazı kimselerin -iş yaşamlarında kullanmak üzere-forumumuz ve paylaşımlarımızdan istifade etme telaşları...
Ayrıca,senin de yakından tanık olduğun gibi, emredici bir üslupla(!) bilgilere talip olunması çok yanlış.
Açıkçası ikircikte kaldım ve bu konuda görüşlerine ihtiyaç duymaktayım.(paylaşım,giz lilik ve cemaat ekseninde değerlendirmelerini bekliyorum)
Esenlikler...
|
Bence bunu istifade etmek olarak görmeyin, üyenin üslubundan ben de rahatsız olmuştum fakat bilgilenme amacında olduğunu düşünüyorum. Başka mesleklerden insanlar da faydalanabilir, insanların işine yarayacaksa ne mutlu bize... Okul dersleri için de gelip bilgi isteyenler oluyor, onlar da faydanabilir... Anadoludaki
Hristiyan varlığı ve bu varlıktan geriye kalanları burada paylaşmanız bence sadece bizim için değil, herkes için yararlı oluyor. Bunu sadece Rab için hizmet olarak değerlendirmeyin bence :)
Kiliselerdeki freskler
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kiliselerdeki freskler

05-06-08, 13:25
alucralı
Dostlar eğer yanlış anlaşıldıysam özür diliyorum. Hatayı da kendimde görüyorum. Kusuruma bakmayın.
Kiliselerdeki freskler
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kiliselerdeki freskler

05-06-08, 14:40
sola gratia
|
|
petrus
|
Sevgili Alucralı dostum.
Yanılmıyorsam,profesyonel turist rehberi olduğunuzu söylemiştiniz.Eğer öyle ise,yabancı dildeki kaynakları okuyamıyor olmanız oldukça enteresan.
(Neyse konumuz bu değil.)
Yazılarınızdaki üslubunuzla ilgili bir rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum.
Genel hatlarıyla baktığımda,üslubunuzu şık bulmuyorum.Burada hiç kimse siz freskleri turistlere anlatabilesiniz diye özel bir çaba harcamak durumunda değil.
Bir kaç gün önce yine buradan,-özel ilgim ve eğitimim dolayısı ile-Hristiyan tasvirleri konusunda çalışmalarımdan özetler sunacağımı yazmıştım.
Ancak bu ısrarınız ve tekrarlarınız beni o kadar rahatsız etti ki yayınlamamaya karar verdim.
Lütfen,rehberlik kursu sırasında almış olduğunuz derslerin notlarını gözden geçirin (ki gezilerde anlatılmış olmalı) ve biraz da yayınlanmış eserleri incelemeye yönelin.
Esenlikler
|
Lütfen çalışmalarınıza devam ediniz sevgili petrus kardeşim
YHVH sizi ve çalışmalarınızı bereketlesin amin
esenlikler
Kiliselerdeki freskler
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kiliselerdeki freskler
Kiliselerdeki freskler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil