hristiyanlık
x_leyla_x

HAYATI İMAN DOLU YAŞAMAK

paul
Hayatımızı iman aşkı ile yaşamalıyız.Isa Mesih insanlarla konuştuğu zaman insanların imanlarını tartarak konuşurdu.MATTA 17:17"Ey imansız ve sapmış kuşak"MATTA 17:20,21 de "İmansız kıt" "hardal tanesi kadar imanınız olsa"demişti.
Aslında kendimize sormamız gereken bir soru var.Oda ne kadar inancımız var ve inancımızı ne yöne doğru kullandığımız.
Herkezin dünya ya iki tür bakış açısı ve yaşantısı vardır.
1:Hayata korku ve güvensizlik içinde bakmak
2:Hayatmızı iman dolu yaşamak.

1:Hayata korku,güvensizlik ve tatminsizlik ile bakan insanlar hayatlarında neyin yanlış gittiğini ve bugün hayatımı ne alak bulak edecek diye düşünen insanlardır. Nelerin onların hayatında olmaması gerekir diye düşüncelere sahip oluyorlar. Bu da onların hayatında ki attıkları adımlarında başarısızlıkla dolu oluyor. Kendi istek ve arzuları üzerine seçtikleri yol ile başarısız oluyorlar. İman eksikliği ve RAB be güvensizlik hayatlarında ki olumsuzluklara sebep oluyor.

2.Hayata iman ile bakan bir kişi RAB be güvenerek adım atan bir kişidir.RAB be hizmet ve sonsuz güven onları başarıdan başarıya götürüyor. 2.KORİNTLİLER 3:3-5 Hizmetimizin sonucu olup mürekkeple değil yaşayan Tanrı nın Ruhu yla taş levhalara değil insan yüreğinin levhalarına yazılmış Mesih in mektubu olduğunuz açıktır. Mesih sayesinde Tanrı ya böyle bir güvenimiz vardır.,,,,,,,,,,,,,,Bizi yeterli kılan Tanrı dır.
Hayatımızda karşılaştığımız olaylar karşısında RAB be güven ve iman gücümüzü arttırarak adım atmalıyız.
eline yüregine saglik kardesim cok hassas bir konuya deginmissin rabbi hayatina alan insan dünyevi korkulardan arinmis insandir cünki artik yalniz degildir biliyoruzki bizim icin bir plani vardir ve bunun gercekligine de tüm kardeslerin tecrübelerini yasadiklarini okuyarak dinleyerek biliyoruz ben iman etmeden önce yarim saat sonra ne olcak acaba diyerek yasayan herseyden herkesten korkan bir insandim kisacasi dünyevi olaylarin o kadar cok etkisindeydimki ama rab bana korkusuzlugu ögretti senin icin en fazla ne olabilir kötü olan ben varim dedi parasiz kalmak birilerinne muhtac olmak en büyük korkumdu tamam dedi ve cok samimi söylüyorum rab evimize geldigi günden beri hic param azalmadi bitmedi kendime yetiyorum sonra evimde bir huzur bir nese bir sevgi saygi yuvamda rabbin muhtesem rüzgari esiyor rabbim lütfen sana gelmek isteyenlerin ve kardeslerimin evinden de ayrilma yaralarini sar en iyi iyilestirici sen sana yücelik olsun

HAYATI İMAN DOLU YAŞAMAK