HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hristiyan gibi yaşamakHerkese merhabalar,
Bu benim ilk mesajım ve ilk olarak bu forumu hayata geçiren ve destekleyen herkese teşekkür ile başlamak isterim.
Yaklaşık bir yılı aşan bir süredir Hristiyanlığa karşı ilgi duymaya başladım. bu bir anda ve nedensiz oldu,Haziran 2010 da Hristiyanlıkla ilgili çeşitli sitelerden bilgiler almaya ve İncili okumaya başladım, eskiden Hristiyanlıkla ilgili yanlış olduğunu düşündüğüm şeyleri en başından ele alıp sorgulamaya başladım. ve yaklaşık temmuz 2010 dan beri kendimi bu dine çok yakın hissediyorum. bir şekilde bilgimi, düşüncelerimi ve kalbimi Hristiyanlık için derinleştirmeye çalışıyorum. ancak benim de bu dini kendi hayatımda tam anlamıyla yaşama hakkında çeşitli tereddütlerim var, ve paylaşmak istediğim şey...
Tanrı'yı YaşamakBugun sizleri tanistirmak istedigim kitap Protestan kitapligindan: Tanri'yi Yasamak.
Kitap uygulamali olarak Tanri'yi anlatiyor. Bu calisma ozellikle Musluman bir gecmise sahip olan ve Hristiyanliktaki Tanri inancini anlayamayanlar icin giris niteligindedir.
Kitap, Tanri ile kisisel bir iliskiyi savunuyor. Ve bu iliskiyi 12 bolum de anlatiyor. Her bolum 5 gunde bitiyor: kitap okuyucusuna 2 gun tatil izni veriyor.
Kitap, her hafta ezber ayetleri veriyor ve zaman zamanda quizler yapiyor.
Genel olarak bu tarz kitaplar okuyucuyu fazla dikkate almaz, bildiklerini okuturlar. Ancak, bu kitap, okuyucuya sorular sorarak ya da zaman zaman dusuncelerini alarak onu da kitaba dahil ediyor. Kitabi genel olarak basarli buldum ve...
Sefaletle Dolu Bir Dünyada Hristiyan OlmakTEMEL SORU: SEFALETLE DOLU BİR DÜNYADA HIRİSTİYAN OLMAK
Yazar Leonardo Boff ve Clodovis Boff
Çeviren: A. Altay Ünaltay
(Kısaltılarak çevrilmiştir)
KİLİSE HAYATIALLAH’A AİT OLANI ALLAH’A VERİN
1.Tanrı görünen ve görünmeyen bütün varlıkların ve uzay sistemlerinin yaradanıdır. Aynı zamanda hem bedeni yaradılışın hemde bundan önce olan ruhi yaratılışın da yaradanıdır.
2. Tanrı yalnız yaratıcı değil bütün hayatın düzenleyicisi ve bunun dekorasyoncusudur. Çünkü O hayata şekil verir, milyarlarca yıl boyunca her şey kusursuz olarak O'nun iradesi ile ilerlemekte ve bu güne dek gelmekdedir. Bütün yaradılış ve yaşam sistemlerinin bu mükemmelliği O'nun sayesindedir.
3. Yaşamakta olan milyarlarca insana bakarken onların kalplerinin içini bilen Tanrı'yı görmemezlikten gelemeyiz. O, bizi kendi suretinde yaratmıştı. Kendi suretinde yaratılan insan O'nun özelliklerinden bazılarını da hediye olarak...
AZİZ NİKOLAOS’UN HAYATI<TABLE borderColor=#0000ff borderColorDark=#808000 cellPadding=10 width="58%" bgColor=#ff0000 borderColorLight=#ffff80 border=1><TBODY><TR><TD align=middle width="52%" bgColor=#ffffff>AZİZ NİKOLAOS’UN HAYATI
</TD><TD align=middle width="39%" bgColor=#ffffff>http://www.oodegr.com/tourkika/synaksaristis/eikones/nikolaos_agios/ag_nikolaos1.jpg</TD></TR></TBODY></TABLE>
<CENTER><TABLE borderColor=#0000ff borderColorDark=#808000 cellPadding=10 width="92%" bgColor=#ff0000 borderColorLight=#ffff80 border=1><TBODY><TR><TD align=justify bgColor=#ffffff>BİRİNCİ BÖLÜM
Aziz Nikolaos, M.S. 250 yılında, Küçük Asya’nın Likia bölgesinin Patara denilen yerde dünyaya gelmiştir. O, tek çocuk idi. Ebeveyni dindar ve malî yönden de iyi durumdaydılar....
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler