İman etmede Tanrı'nın sözü

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İman : İman etmede Tanrı'nın sözü

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Tanrı, yüreğe işlemek ve iman etmemiz yolunda bizleri uyarmak için Kutsal Yazılar'ı kullanmaktan hoşnut olur. İman, gerçekten de, Tanrı sözünü işitmekten geçer. İbr. 4:12-13 şöyle diyor:
Tanrı'nın sözü diri ve etkilidir, iki ağızlı her kılıçtan keskindir. Canla ruhu, ilikle eklemleri birbirinden ayıracak kadar derinlere işler; yüreğin düşüncelerini ve amaçlarını yargılar. Tanrı'nın görmediği hiçbir yaratık yoktur. Kendisine hesap vereceğimiz Tanrı'nın gözleri önünde her şey çıplak ve açıktır.

Tarih, büyük kişilerin, Tanrı Sözü'nün gücü aracılığıyla iman ediş hikeyeleriyle doludur. Augustine, tamamen ahlaksız bir yaşam sürdürüyordu ve bir gün çocukların oyun oynarken, Latince "Tolle Lege , Tolle Lege " yani " al ve oku " diye söyledikleri şarkıyı duydu. Bunu duyar duymaz da, gözlerini, açık olan Kutsal Kitap'ındaki metne götürdü: " Çılgınca eğlencelere ve sarhoşluğa, cinsel ahlaksızlığa ve sefahate, çekişmeye ve kıskançlığa kapılmayalım. Gün ışıüğında olduğu gibi, saygın bir yaşam sürelim. Rab İsa Mesih'i kuşanın. Doğal benliğinizin tutkularına uymayı düşünmeyinç" ( Rom. 13:13-14 )

Augustine, " çılgınca eğlencelere ve sarhoşluğa, cinsel ahlaksızlığa ve sefahate..." sözlerini okuduğunda Tanrı'nın sözü yüreğine işlemişti ve Tanrı'nın Ruhu'yla hayat bulmuştu. ( R. C. SPROUL )

Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İman etmede Tanrı'nın sözü konusuna benzer konular;

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? İsa'nın sesi,Tanrının sesiydi.Sözleri Tanrının sözleriydi.Hemde direk olarak tanrı konuştu. Kutsal ruhda esinlenme yoluyla tanrı sözünü bildirdi, Kutsal Ruh bildirirken arada ayna var.Ama İsa' direk tanrı sözü. O zaman Kutsal Kitapta tanrı sözünü dinleyin gibi bir söz geçtiğinde ben bunu İsa'nın sözünü dinleyin olarak algılıyorum.Tevrat,Zebur'da tanrıyı dinleyin...dediğinde ben İsa'yı dinleyin olarak algılıyorum Acaba bir yanlış algılama varmı ? Yönetim Notu: Kutsal Kitap'taki kavramlar İsa=Tanrı=TanrıSözü gibi basit matematiksel denklemlere kısmi olarak indirgenebilmektedir ancak tam olarak indirgenmez. Baba ile Oğul aynı özden ve aynı özdedir, Tanrı'dır. Ancak çarmıhta ölen Baba değildir. Benzer şekilde Pentekost'ta Oğul...

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? Aşağıdaki ayetler sizce Tanrı Sözü müdür? İnsan Sözü müdür?

Hayatım için Tanrı'nın iradesini nasıl öğrenebilirim? Kutsal Kitap Tanrı'nın iradesini tanımak hakkında neler öğretiyor? Belli bir durumda Tanrı'nın iradesini bilmek için iki ana şey vardır: (1) Dua ettiğin veya yapmaya planladığın işin Kutsal Kitab'ın yasak etmediği bir şey olduğundan emin olmak. (2) Dua ettiğin veya yapmak istediğin şey Tanrı'yı yücelteceğini ve senin manevi gelişmene yardım edeceğinden emin olmak. Bu iki husus yerinde ve Tanrı senin duana hala cevap vermediyse, bu Tanrı'nın iradesi olmadığı veya istediğin yerine gelmek için biraz daha bekmemenin gerektiğini anlamına gelmektedir. Tanrı ne onlara ne yapmaları, nerede işlemeleri, kiminle evlenmelerini...

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 10 Esenlik Sözü 2 Selanikliler 3 Açılım Dünyanın Mesih’e ihtiyacı olduğunu gösteren bazı işaretler nelerdir? Çalışma

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İman : İman etmede Tanrı'nın sözü

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler