|
|
kharon
|
|
eğer calvinizmi bilmiyorsam öğretin olanaklarınız ölçüsünde.ben bunu içtenlikle istiyorum.ama yukarda gerçek imanın meyveleri olarak saydığınız şey gözlemlenen nesnel bir durum değildir.bunu kişi sadece kendisi bilebilir buda onu öznel yapacaktır yani tam bir paradoksla karşı karşıya kalınır.eğer kişi bunu belirleyen olamıyorsa bu sefer imanın meyveleri dışardan belirleniyor demektir.buda başka bir çıkmaz.demek istediğim şu ki imanın meyvesinin kimde olduğunu kim bilebilir.yukardaki maddelere sahip olduğumu idda edebilirim,ama gerçekte öyle değilim,yada sahibim ama farkında değilim.hangisi doğru.evet kalvinizm bana çare olacaksa yardımcı olunuz,tüm yüreğimle istiyorum bunu,
|
Calvinism konusunda forumda yeterli derecede yazı vardır. Biraz zamanınızı ayırırsanız bu konuyu detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Fakat Constantine'in yazısında Gerçek İmanın Meyveleri adlı son kısımda sayılan şeylerin gözlemlenen nesnel bir durum olmadığını fakat bunu sadece kişinin kendisinin bilebileceğini söylemeniz ve buna paradoks demeniz ya yazılan yazıyı okumadığınızı, yazılan yazıyı okuduysanız okuduğunuzun üzerinde düşünmediğinizi veya paradoks'un kelime anlamını bilmediğinizi gösteriyor.
Daha önceki yazılarınızda da çelişki, paradoks ve çıkmaz kavramlarını aşırı derecede fazla bir şekilde kullandınız.
Aslına bu şekilde gördüğünüz konular tarihte üzerinde çok az tartışılan konular olması sizin bu tanımlarınızı tekrardan gözden geçirmenizi gerektirdiğini gösteriyor.
|
|
kharon
|
|
yukardaki maddelere sahip olduğumu idda edebilirim,ama gerçekte öyle değilim,yada sahibim ama farkında değilim.hangisi doğru
|
Yukarıdaki maddeler sahip olduğunuzu iddia ediyorum fakat gerçekte öyle değilim derken nasıl bir mantık yürüttüğünüzü anlayamıyorum.
Eğer gerçekte Ferrari'niz yoksa Ferrari'ye sahip olduğunuzu iddia etmeniz birşeyi değiştirmez.Size sadece yalancı veya deli derler. Ferrari'niz yoktur.
Ruh'un meyvelerine de sahip olup ta bunun farkında olmamak imkansızdır. Çünkü bu meyvelere Kutsal Kitap'ı öğrenerek ve Tanrı'yla birlikte yürüyerek sahip olursunuz. Bunu yapıyorsanız da meyveler sizde gözüküyor demektir. İlkokul 2. sınıfa giden bir çocuğun bile yürütebileceği mantık ve gözlem kapasitesiyle anlaşılabilecek bu konunun neden sizin tarafınızdan çıkmaz olarak algılandığını anlayamıyorum.