Kanıt ve İman

Kanıt ve İman hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İman : Kanıt ve İman konusu 828 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj diğdem tarafından gönderildi. Kanıt ve İman "Bana Tanrı'nın varlığını kanıtlayamazsın" derler ya hep... Kanıtlarım! Kanıtlar o kadar çok ki. Fakat üzülerek fark ettiğim bir şey var ki, bazı insanlar mantıken kabul edip iman etmiyorlar. Şaka gibi. =D Eski Ahit'i incelemiş ve kanıtları görmüş bir kişinin iman etmemek için hiç bir bahanesinin olamayacağını düşünüyordum. Eski Ahit'te Üçlü Birlik, Mesih'in ne olduğu, Mesih'in niye geleceği, Mesih'in ne yapacağı, Mesih'in iki kere geleceği, Mesih'in ilk gelişinin tarihi (HEM DE ÇOK AÇIK VE NET OLARAK), Yahudiler'in başına gelecek olan şeyler düzgün bir şekilde yazıyor. Yorum değil. Resmen doğrudan yazıyor neyin ne olduğu. Anlatıldığında bazıları "Hmm... Çok ilginç. Evet doğru olabilir." diyorlar. İnsan duyunca ilk başta seviniyor bu tepkiyi aldığında. Ama ardından "Ama şimdilik deist... Kanıt ve İman

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kanıt ve İman konusu 828 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj diğdem tarafından gönderildi.

Kanıt ve İman konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kanıt ve İman hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-01-10, 23:42
Kanıt ve İman
NCyril

"Bana Tanrı'nın varlığını kanıtlayamazsın" derler ya hep...
Kanıtlarım!
Kanıtlar o kadar çok ki.
Fakat üzülerek fark ettiğim bir şey var ki, bazı insanlar mantıken kabul edip iman etmiyorlar. Şaka gibi. =D
Eski Ahit'i incelemiş ve kanıtları görmüş bir kişinin iman etmemek için hiç bir bahanesinin olamayacağını düşünüyordum.
Eski Ahit'te Üçlü Birlik, Mesih'in ne olduğu, Mesih'in niye geleceği, Mesih'in ne yapacağı, Mesih'in iki kere geleceği, Mesih'in ilk gelişinin tarihi (HEM DE ÇOK AÇIK VE NET OLARAK), Yahudiler'in başına gelecek olan şeyler düzgün bir şekilde yazıyor. Yorum değil. Resmen doğrudan yazıyor neyin ne olduğu.
Anlatıldığında bazıları "Hmm... Çok ilginç. Evet doğru olabilir." diyorlar. İnsan duyunca ilk başta seviniyor bu tepkiyi aldığında.
Ama ardından
"Ama şimdilik deist kalayım" gibi bir cevap aldığında ağlayası geliyor insanın...
Kardeşlerim demek istediğim şey şu ki, imanın kanıtlara dayanılarak olacağını düşündüğümde yanılmışım.
İman, Tanrı'ya kalbini açmakla olur. Tanrı Sözü'nü duymakla olur.
"Anlatma kafam karışıyor ikna edersin diye korkuyorum" gibi bir tepkiyle bile karşılaştım. Buna yorum bile yapmak istemiyorum.
Hata bende. Bundan sonra nadir durumlar hariç Müjdeleme yapmayacağım çünkü ben bu armağana sahip olmadığımı düşünüyorum ve insanları yargıda bırakmak istemiyorum.
Ben iman ederken kanıta ihtiyaç duymamıştım. Hatta "yazın araştırırım yaa" falan derken bir bakmışım kısa bir süre sonra iman etmişim =D
Kanıt falan umrumda değildi. İddialar ve iftiralar umrumda değildi. Yüceler Yücesi Sonsuzluklara Dek Övgüye Layık Olan Her Şeye Egemen Rab İsa Mesih'in sevgisi beni mutluluktan uçurmaya yetiyordu.
İncil'i okumayı bile bitirmeden, yürekten gelen bir şekilde iman etmiştim, buradaki çoğu kişinin de benimkine benzer şekilde iman ettiğini düşünüyorum.
Dediğim gibi bundan sonra bana gelip sorulmadıkça veya özel durumlar olmadıkça bu şekilde müjdeleme yapmayacağım. Ve müjdeleme armağanı olmayan kardeşlerime de yapmamalarını öneriyorum.

Kanıt ve İman

Kanıt ve İman

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kanıt ve İman

Kanıt ve İman hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-10, 02:44
Kanıt ve İman
Sebastian

Sevgili elguca;

İnan ben de aynı sorunu yaşıyorum, yani kanıtları sunuyorsun, karşıdaki kişi çok olumlu şeyler düşünüyor ama gel gör ki deist kalayım diyor!

Gerçekten şaka gibi. İçine çocukluktan beri işlenen korkulardan olsa gerek bu seçimi yapamıyor ki ben de aynısını yaşadım.

O yüzden dua etmeliyiz, dua gerçekten çok değerli bir hazine. Ben bile bir dua ile o koyu düşüncelerimden vazgeçmişsem, nice kayıp kuzular "Gökler'in Egemenliği'ne" girebilir.

Saygılar

Kanıt ve İman

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kanıt ve İman

Kanıt ve İman hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-10, 03:10
Kanıt ve İman
NCyril

Sebastian
Sevgili elguca;

İnan ben de aynı sorunu yaşıyorum, yani kanıtları sunuyorsun, karşıdaki kişi çok olumlu şeyler düşünüyor ama gel gör ki deist kalayım diyor!

Gerçekten şaka gibi. İçine çocukluktan beri işlenen korkulardan olsa gerek bu seçimi yapamıyor ki ben de aynısını yaşadım.

O yüzden dua etmeliyiz, dua gerçekten çok değerli bir hazine. Ben bile bir dua ile o koyu düşüncelerimden vazgeçmişsem, nice kayıp kuzular "Gökler'in Egemenliği'ne" girebilir.

Saygılar
Korku da değil, umursamamak...

Kanıt ve İman

Kanıt ve İman

Kanıt ve İman hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-10, 03:42
Kanıt ve İman
Sebastian

elguca
Sebastian
Sevgili elguca;

Saygılar
Korku da değil, umursamamak...
Evet gözlemlediğim 2. neden de umursamamak.

İnsanlar dinleri araştırmayı, ilgilenmeyi önemsemiyorlar, bu dünyanın geçici olduğunun bilincinde değiller.

Kanıtlar sunduğum, ikna ettiğim kişiler de bunun bilince oldukları halde umursamıyorlar bu daha da üzücü.

Tabii korkanlar da var, çevreden gelecek tepkiden değil de yüreğine işlenen "kafirler cehennemde yanar, Allah seni taş yapar" korkusu yüzünden. RAB'bin nice kör gözleri açması dileğiyle...

Saygılar

Kanıt ve İman

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kanıt ve İman

Kanıt ve İman hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-10, 18:11
Kanıt ve İman
diğdem

İnsanlar hurafelere inanmayı seçiyorlar çünkü işlerine geliyor en basit olarak okumayı bile red ediyorlar çünkü biliyorlar gerçek Kutsal kitaptadır.Ama bu işlerine gelmiyor ve en kolay olan red etmeyi seçiyorlar.

''Dar kapıdan girin.çünkü yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir.Bu kapıdan girenler çoktur.oysa yaşama götüren kapı dar ve çetindir.Bu yolu bulanlar azdır.''

ESEN KALIN..

Kanıt ve İman

Kanıt ve İman

Kanıt ve İman konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kanıt ve İman konusuna benzer konular;

Dua ve İman... Neden dua etmiyorsun dedim - tutmaz dedi, neden tutmasın dedim - çok zor dedi, kime dua ettiğini unutma senin duanı yerine getirmek mi kolay yoksa bu dünya yı yaratmak mı? senin duanın kabulü mü zor yoksa şu yüksek dağların ardından güneşi doğması mı?Sen duanın kabulüne inanmadan nasıl onun kabul olmasını beklersin? Seni Yaratandan şüpe mi edersin yoksa? Gökte uçan binlerce kuşa yerde yürüyen sürünen binlerce hayvana hiçbir karşılığı olmadan günlük yemeğini veren yuvasını kuran korunmasını sağlayan RAB seni korumaz mı sana ev vermez mi? Unutma kafanda ki saçların hepsi sen doğmadan tek tek sayılmıştır...Sen o hayvanlardan çok daha değerlisin. İmanın tam olsun yeter... Dua ederken putlara tapanlar gibi boş sözler demeyin, Tekrar tekrar aynı sözleri kullanmayın, Duanızın...

Paganizm ve Hristiyanlık iftiralarına Türkiye'den arkeolojik kanıt Paganizm ve Hristiyanlık iftiralarına Türkiye'den arkeolojik kanıt Çeşitli ortamlarda Hristiyanlığın Paganistik - Mitolojik hikayelerin derlenmesinden oluşan bir inanç olduğu anlatılır. Paganist hikayelerdeki benzerlikler göz önüne serilir, farklılıklar dikkate alınmaz ve aslında hristiyanlığın bir yalandan ibaret olduğu iddia edilir. Oysaki Denizli Laodikya'da yapılan son arkeolojik kazılarda hem Pagan tapınağı hem hristiyan kilisesi yanyana yer almaktadır. Peki bu neyi gösterir, neyi ispat eder? Eğer hristiyanlık iddia edildiği gibi Paganizm'den alıntı hikayelerin derlenmesinden oluşsaydı her halde hemen her yerde bulunan Paganistler bunu delilleriyle ortaya koyabilirlerdi ve hristiyanlık kendisine tarafta bulmakta zorlanır ve giderek büyüyen ve tüm dünyaya yayılan bir din...

Nuh Tufanı'na bilimsel kanıt videosu http://www.hristiyan.net/nuhtufani.htm

Hristiyan İnanç Savunması Kitabı: Hükum Gerektiren Kanıt Hükum Gerektiren Kanıt Evidence That Demands a Verdict Josh McDowell 1 KUTSAL KİTAP’IN EŞSİZLİĞİ http://www.hristiyan.net/mcdowell/1.htm

Çağdaş Bilim ve İsa Mesih`in Dirilişi Hakkında Tarihsel Kanıt Çağdaş Bilim ve İsa Mesih`in Dirilişi Hakkında Tarihsel Kanıt Loren Eisley, "İnsan, Kozmik Yetim'dir" diye yazmıştır. İnsan, evrende "Neden?" sorusunu soran tek kişidir. Diğer hayvanların kendilerine yol gösterecek içgüdüleri vardır ama insan sorular sormayı öğrenmiştir. "Ben kimim?" diye sorar, "Neden buradayım? Nereye gidiyorum?" Çağdaş insanın dinin zincirlerinden kurtulduğu Aydınlama'dan beri, insan bu soruları Tanrı'dan ayrı bir şekilde yanıtlamaya çalışmıştır. Ama bulduğu yanıtlar, coşturucu değil, karanlık ve korkunçtur. "Siz doğanın bir rastlantı sonucu oluşan bir yan ürünüsünüz. Var oluşunuzun hiçbir nedeni yok. Sizi bekleyen tek şey ölümdür. Yaşamınız, sonsuz karanlıkta bir an gözüken, titreyen ve sonsuza dek ölen bir kıvılcımdır." Çağdaş insan, kendini Tanrı'dan...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih