Arşiv Sayfa 2 / Elçilerin iman açıklaması - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Elçilerin iman açıklaması hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İnanç Açıklamaları : Elçilerin iman açıklaması - Sayfa 2 konusu 1339 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi. Elçilerin iman açıklaması Merhaba Elçilerin iman açıklaması hakkında bilgi verir misiniz? Bütün elçiler aynı bu şekilde bir iman açıklaması mı yapmışlardır,yoksa Elçilerin öğretilerinden derlenmiş bir iman açıklaması mıdır? ELÇİLERİN İMAN AÇIKLAMASI İNANIYORUM; Göğün ve yerin Yaratanı, her şeye gücü yeten Baba, Tanrı’ya; ve Kutsal Ruh’tan gebe kalan Bakire Meryem’den doğan, Pontiyus Pilatus zamanında acı çekerek çarmıha gerilen, ölüp gömülerek ölüler diyarına inen, üçüncü gün ölüler arasından dirilen, göğe çıkıp, her şeye gücü yeten Baba Tanrı’nın sağında oturan, oradan dirileri ve ölüleri yargılamak için tekrar gelecek olan O’nun biricik oğlu Rabbimiz Mesih İsa’ya. İNANIYORUM; Kutsal Ruh’a, kutsal evrensel kiliseye, azizlerin paydaşlığına, günahların affına, ölülerin dirilişine ve sonsuz yaşama. AMİN. Elçilerin iman açıklaması

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Elçilerin iman açıklaması konusu 1339 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi.

Elçilerin iman açıklaması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Elçilerin iman açıklaması hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-11-09, 00:14
Elçilerin iman açıklaması
Theophilos

Sevgili Vera,

Mür adlı üyemiz Elçilerin İman Açıklamasını alıntıladı; bu kanun İznik Konsili'nde onaylanan iman kanunundan farklıdır. Görüldüğü gibi, Elçilerin (Havarilerin) İman Açıklaması oldukça sade ve kısadır. Buna karşılık İznik İman Kanunu olarak bilinen açıklama son derece detaylıdır ve Tanrıbilimsel terimler içerir.

Elçilerin İman Açıklaması, Hristiyan inancının temellerini içerdiğinden, özellikle dördüncü yüzyıldan önce ortaya çıkan sapkın öğretiler ve onların yandaşları kendi inançlarının da Elçilerin İman İkrarı ile uyumlu olduğunu iddia ediyorlardı. Örneğin, Arius'a göre Oğul Logos, Tanrı ile aynı öze sahip değildi. Arianizm temelde Logos'un Tanrı'dan doğduğunu değil de Tanrı tarafından yaratıldığını savunduğu için Elçilerin İman Açıklaması'nda geçen "biricik Oğul" tanımlamasını farklı bir şekilde yorumluyordu. Bu sebeple, İznik Konsili Arius'un öğretilerini sapkın ilan edip mahkum ettiğinde, buna benzer yanlış öğretilerin ve yorumların önünü kesip evrensel Kilise'nin doktrinini resmi olarak formüle etmeyi gerekli görmüştür. Bunun sonucunda, Elçilerin İman Açıklaması'nda geçen "Yeshua'nın Rab ve Tanrı'nın biricik Oğlu" olduğu öğretisine aşağıdaki ifadeler eklenmiştir:

"Tüm asırlardan önce Baba'dan doğmuş" (Arius: Tüm asırlardan önce Baba tarafından yaratılmış)

"Baba ile aynı özde olan" (Arius: Baba'dan farklı bir öze sahip)

"Işıktan Işık, gerçek Tanrı'dan gerçek Tanrı olan" (Arius: gerçek Tanrı değil; sadece Tanrılaşmış bir insan)

"Her şeyin aracılığıyla yaratıldığı" (Arius: İlk yaratılan)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Elçilerin iman açıklaması

Elçilerin iman açıklaması hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-11-09, 00:21
V E R A

moderator5
Elçilerin İman Açıklaması

İznik İman Açıklaması - (325)

(Elçilerin İman İkrarı'nın İznik Konsilinden sonraki halidir.)
Sevgili moderatörüm ben bunları okudum. Ama sorumu eksik sordum sanırım. Anlamaya çalıştığım aradaki fark. Okuyorum ama temel bir farklılık göremiyorum. Ama eski tecrübelerimden de biliyorum bazen bir kelime bile büyük bir anlam değişikliğine neden olabiliyor. fark edemediğim fark için yardım istemiştim. Çünkü şimdiye kadar okuduğum ve edindiğim bilgiye göre İznik 'de toplanan 1. konsil 12 havarinin öğretisine aykırı bir karar almamıştır. O yüzden elçisel ve evrensel demiyor muyuz? Sanırım ya yanlış anlıyor ve soruyorum yada görmüyorum . Rab'bim gözlerimi ve kalbimi açsın Anlamam için ellerimi tutsun İsa Mesih adıyla Amin

Yönetim Notu: Bir önceki mesajınızın içindeki dipnotu başka bir yöneticimiz yazmıştır, eğer cevap verecekse o size cevap yazacaktır.

Elçilerin iman açıklaması hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-11-09, 00:47
V E R A

Theophilos
Sevgili Vera,

Mür adlı üyemiz Elçilerin İman Açıklamasını alıntıladı; bu kanun İznik Konsili'nde onaylanan iman kanunundan farklıdır. Görüldüğü gibi, Elçilerin (Havarilerin) İman Açıklaması oldukça sade ve kısadır. Buna karşılık İznik İman Kanunu olarak bilinen açıklama son derece detaylıdır ve Tanrıbilimsel terimler içerir.

Elçilerin İman Açıklaması, Hristiyan inancının temellerini içerdiğinden, özellikle dördüncü yüzyıldan önce ortaya çıkan sapkın öğretiler ve onların yandaşları kendi inançlarının da Elçilerin İman İkrarı ile uyumlu olduğunu iddia ediyorlardı. Örneğin, Arius'a göre Oğul Logos, Tanrı ile aynı öze sahip değildi. Arianizm temelde Logos'un Tanrı'dan doğduğunu değil de Tanrı tarafından yaratıldığını savunduğu için Elçilerin İman Açıklaması'nda geçen "biricik Oğul" tanımlamasını farklı bir şekilde yorumluyordu. Bu sebeple, İznik Konsili Arius'un öğretilerini sapkın ilan edip mahkum ettiğinde, buna benzer yanlış öğretilerin ve yorumların önünü kesip evrensel Kilise'nin doktrinini resmi olarak formüle etmeyi gerekli görmüştür. Bunun sonucunda, Elçilerin İman Açıklaması'nda geçen "Yeshua'nın Rab ve Tanrı'nın biricik Oğlu" olduğu öğretisine aşağıdaki ifadeler eklenmiştir:

"Tüm asırlardan önce Baba'dan doğmuş" (Arius: Tüm asırlardan önce Baba tarafından yaratılmış)

"Baba ile aynı özde olan" (Arius: Baba'dan farklı bir öze sahip)

"Işıktan Işık, gerçek Tanrı'dan gerçek Tanrı olan" (Arius: gerçek Tanrı değil; sadece Tanrılaşmış bir insan)

"Her şeyin aracılığıyla yaratıldığı" (Arius: İlk yaratılan)
sevgili kardeşim Rab Seni her daim bereketlesin.
Konu açıldığından beri nerede farklı bir şey algıladım diye defalarca iznik konsilini okumakdan ve anlamadığım yer neresi diye soru sormakdan bir hal olmuştum :) Çünkü ben elçilerin iman açıklaması ile iznik konsilinde acıklanan iman açıklamasını bir bütün olarak görüyorum . Sapkın görüşleri engellemek adına iman ikrarına ilaveler yapıldığını biliyorum. Ama bu ilavelerin ilk iman ikrarının saf halinin korunabilmesi için yapıldığını ve ilkinin özünü koruduğunu düşünür ve iman ederim. Nerede ise farkli bir belge var da ben onu okumadım mı diye düşünmeye başlıyacaktım ki şimdi yazını okudum. :) ilk yazımda sadece basitce anlatmaya çalışmıştım ( netlik kazanmıştır) ifademde farklı görüşler dışarıda bırakılmıştır ı anlatmaya çalışıyordum . Yardımcı olmak için cevap veren her kardeşime ama en cok sana Theophilos binlerce teşekkür ederim... Rab gecenizi aydınlatsın

Elçilerin iman açıklaması hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-11-09, 00:49
Theophilos

Sevgili Vera,

Her şey netlik kazandığı için ben de çok mutluyum; zira yardımcı olmaya çalışırken kafa karışıklığına sebebiyet vermek istemem. İlgine ve iyi dileklerine teşekkürler.

Rab sana da ışık versin ve kurtuluş sevincini daim kılsın.

Elçilerin iman açıklaması hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-11-09, 01:00
V E R A

Theophilos
Sevgili Vera,

Her şey netlik kazandığı için ben de çok mutluyum; zira yardımcı olmaya çalışırken kafa karışıklığına sebebiyet vermek istemem. İlgine ve iyi dileklerine teşekkürler.

Rab sana da ışık versin ve kurtuluş sevincini daim kılsın.
sevgili kardeşim aslında kafa karışıklığı tamami ile okuduğumu yanlış algılamamdan oldu.

Theophilos
İznik İman Açıklaması, Havarilere atfedilen eski ve yalın iman açıklamasına çeşitli sapkınlıkları hedef alan cümlelerin ve ifadelerin eklenmesiyle oluşmuştur ve bu nedenle daha uzun ve detaylıdır.
ben buradaki cümleyi tam tersi anladım. :( hepinizi yordum farkındayım ama çok teşekkür ederim

Elçilerin iman açıklaması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Elçilerin iman açıklaması konusuna benzer konular;

Bilim ve Tanrı'ya iman Soru: Tanrı’ya iman ve bilim birbirleriyle çelişkili midir? Yanıt: Bilim, “görüngülerin gözlemlenmesi, belirlenmesi, tanımlanması, deneysel araştırılması ve teorik açıklanması” olarak tanımlanmıştır. Bilim, insanların doğal evren konusunda daha büyük bir anlayış kazanmak için kullanabileceği bir yöntemdir. Bilim, gözlem aracılığıyla bilgi arayışıdır. Bilimdeki ilerlemeler insan mantığı ve hayal gücünün eriştiği yerleri gösterir. Ancak bir Hristiyan’ın bilime olan inancı hiçbir zaman Tanrı’ya olan inancımız gibi olmamalıdır. Bir Hristiyan, hangisinin kusursuz olup hangisinin olmadığını aklında tuttuğu sürece Tanrı’ya iman edip bilime saygı duyabilir, Tanrı’ya olan inancımız bir iman inancıdır. Kurtuluş için Tanrı Oğlu’na inancımız vardır, öğretim için Tanrı’nın Sözü’ne imanımız...

Didake - Elçilerin Öğretileri HAVARİLERİN ÖĞRETİSİNİN İÇERİĞİ NEDİR? "On iki Havarinin Doktrini" adlı küçük kitap aşağı yukarı İnciller kadar eski bir kitaptır. Bu kitabı iyi anlayabilmek için, ilk Hıristiyan topluluğunu iyi bilmek gerekiyor. İLK HIRİSTİYANLAR Kilise Kudüs’te doğdu. İsa‘ya inananların hepsi Yahudiydi.Kutsal Ruh‘un inişinden sonra, tapınakta dua etmeye, Yahudi adetlerine saygı göstermeye devam ettiler. Ancak, İsa‘nın ölüler arasından dirilerek. her şeyi değiştirdiğini biliyorlardı. İşte onun içindir ki İsa'ya inananlar birlikte dua etmek, on iki havarinin öğretisini dinlemek ve "ekmeği bölmek" yani Efkaristiya ayinini yapmak (El.Iş. 2,42), için evlerde toplanıyorlardı. Yahudi ileri gelenleri önceleri İsa‘ya inananları kabul ettiler. Onları bir mezhebin üyeleri olarak gördüler. Ancak...

Elçilerin iman açıklaması ELÇİLERİN İMAN AÇIKLAMASI İNANIYORUM; Göğün ve yerin Yaratanı, her şeye gücü yeten Baba,

Luka ve Elçilerin İşleri Kitapları Analizi LUKA / ELÇİLERİN İŞLERİ Tarih Kitabı – Dini Kitap Luka’nın yazıları aynı zamanda bir tarihçe niteliği taşımaktadır. Bu kitapların yazılış amacı şöyle açıklanmaktadır: Luka 1:1-3 Sayın Teofilos, Birçok kişi aramızda olup bitenlerin tarihçesini yazmaya girişmiştir. Nitekim başlangıçtan beri bu olayların görgü tanığı ve Tanrı sözünün hizmetkârı olanlar bunları bize iletmişlerdir. Ben de tüm bu olayları ta başından özenle araştırmış biri olarak bunları sana sırasıyla yazmayı uygun gördüm. İlk kitap Mesih’le ilgili olarak doğuşu, çarmıha gerilişi ve yükselişini anlatmaktadır. Bunları Kitabın yazılış amacı olarak söyleyebiliriz. Elçilerin İşleri kitabını yazarken Luka bu açıklamayı yaparak ikinci kitabına başlıyor: Elçilerin İşleri 1:1-2 Ey Teofilos, İlk kitabımda İsa’nın yapıp...

Luka ve Elçilerin İşleri Kitapları Analizi LUKA / ELÇİLERİN İŞLERİ Tarih Kitabı – Dini Kitap Luka’nın yazıları aynı zamanda bir tarihçe niteliği taşımaktadır. Bu kitapların yazılış amacı şöyle açıklanmaktadır: Luka 1:1-3 Sayın Teofilos, Birçok kişi aramızda olup bitenlerin tarihçesini yazmaya girişmiştir. Nitekim başlangıçtan beri bu olayların görgü tanığı ve Tanrı sözünün hizmetkârı olanlar bunları bize iletmişlerdir. Ben de tüm bu olayları ta başından özenle araştırmış biri olarak bunları sana sırasıyla yazmayı uygun gördüm. İlk kitap Mesih’le ilgili olarak doğuşu, çarmıha gerilişi ve yükselişini anlatmaktadır. Bunları Kitabın yazılış amacı olarak söyleyebiliriz. Elçilerin İşleri kitabını yazarken Luka bu açıklamayı yaparak ikinci kitabına başlıyor: Elçilerin İşleri 1:1-2 Ey Teofilos, İlk kitabımda İsa’nın yapıp...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih