İncil değiştirilmiş midir?

İncil değiştirilmiş midir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İncil : İncil değiştirilmiş midir? konusu 1421 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. İncil değiştirilmiş midir? Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum. İncil değiştirilmiş midir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İncil değiştirilmiş midir? konusu 1421 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

İncil değiştirilmiş midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

İncil değiştirilmiş midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-01-10, 18:33
datatip

Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İncil değiştirilmiş midir?

İncil değiştirilmiş midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-10, 02:08
datatip

İslamiyette bir inanç vardır."Kuranın göndericisi Allahdır ve tek bir harfi bile değiştirmeye dünya biraraya gelse güçleri yetmez,çünkü koruyucusu Allahdır.
Burda ilginç gelen soru şu.İncil ve tevratta Allahın kelamı idi.Kuranı korumaya gücü yeten Allahın tevrat ve incili korumaya gücü yetmiyor muydu.

İncil değiştirilmiş midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-10, 02:26
L y d i a

datatip
İslamiyette bir inanç vardır."Kuranın göndericisi Allahdır ve tek bir harfi bile değiştirmeye dünya biraraya gelse güçleri yetmez,çünkü koruyucusu Allahdır.
Burda ilginç gelen soru şu.İncil ve tevratta Allahın kelamı idi.Kuranı korumaya gücü yeten Allahın tevrat ve incili korumaya gücü yetmiyor muydu.
İşte bu soruyu İncil'in değiştiğini iddia eden dindaşlarınıza sorunuz lütfen :)

İncil değiştirilmiş midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-10, 02:34
Theophilos

datatip
İslam'ın ilahının her şeye gücünün yettiği iddiası, onun tamamen keyfî ve tutarsız davranabildiği öğretisine kaynaklık etmiştir. Bu sebeple Allah'ın dilediğini silip, dilediğini koruyacağını belirten Kur'an ayetleri vardır. Bir keresinde Allah güya Muhammed'e: "İsteseydik, sana vahyettiğimizi de unutturuverirdik" demiştir. Kafasına estiği gibi hareket eden ve tutarsız eylemleri sonsuz kudret kavramıyla bağdaştıran bir ilah inancıyla karşı karşıyayız. Öyle keyfî bir ilah ki, kendi sözlerini bile henüz vahiy aşamasındayken değiştirmekten kaçınmamıştır.

İncil değiştirilmiş midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-10, 02:56
NCyril

İşte İslamcı arkadaşlarımız, Tanrı'yı böyle biri olarak tanımladıklarında günah işlemiş oluyorlar lakin farkında değiller...

İncil değiştirilmiş midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

İncil değiştirilmiş midir? konusuna benzer konular;

İsa Mesih ve Meryem Ana'nın ikonaları gerçek midir, tasvir midir? Değindiğim konu şudur ki;Müslümanlar Muhammed'in bir çizili portresi ortada yokken İsa'nın meryem ana'nın fotoğrafları nasıl çizilmiştir ? Gerçek midir sadece tasvir midir?

İncil değiştirilmiş midir? Arasıra şu sorular sorulmaktadır: Hıristiyanların bugün okuduklan İncil sahte midir, İncil değiştirilmiş mi? Kimiler ise açıkça, İncil değiştirilmiş, tahrif edilmiştir, di*ye iddia ediyorlar; bu iddia herkesçe bilinen ve kabul edilen bir gerçek imiş gibi ileri sürülmektedir. Fakat bu iddiayı ispat edecek bir belge ibra edemezler. Bu nevi iddiaları ileri sürenlere göre İncil'in nihai şekli, demek ki bugün elimizde bulunan İncil'in şekli ve metni an*cak dördüncü asrın ilk çeyreğinde, daha doğrusu MS. 325 se*nesinde İznik'te toplanan Konsil tarafından tespit edilmiş. Bu Konsil'de ise Mesih İsa'nın şahsiyeti, mahiyeti ve uluhiyeti tartışılmıştır; İncil'in metinlerinin sahte veya sahih oldu*ğundan ise hiç bahsedilmemiştir. Ayrıca, biraz...

Dua Tanrı ile iletişim midir? Ben dua ederim ama bir türlü gerçekleşmez. Yada çok ileri zamanlarda sorunum hal olur. Bunu dua'ya bağlamak doğru mudur? Dua ettim oldu. Ama 2 sene sonra. Dua da hız çabukluk veya acileyet nedir? Bizim için acil olan, Tanrı için acil değil midir.? Ben örneğin; ekonomik zorluklardan kurtulmak için aylardır dua ediyorum. Çalıştığım halde ek iş arıyorum. Benim için acil olan Tanrı için nasıl acil olur.? Yönetim Notu: Lütfen sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, Dua ve Şükür konuları bölümü dua ve şükürlerinizi forum üyelerine duyurmak içindir. Konunuz sadece tek seferlik olmak üzere Soru Panosu'na kaydırılmıştır.

4 İncil baştan beri tebliğ edilen asıl ve tek İncil mi? Öncelikle biz Hıristiyanlar “İncil”den söz ederken, Hıristiyanların okuduğu Kutsal Kitabı'ndan değil onun içindeki bölümlerinden söz ettiğimizin altını çizeyim. Sizin de bildiğiniz gibi Hıristiyan inancına ait Kutsal Yazısı'nın tümüne “Yeni Ahit”, onun ilk 4 bölümüne de “4 İncil” diyoruz. Dolayısıyla Matta, Markos, Luka ve Yuhanna; Kurân'ın Fatiha, Bakara, Ali İmran, Nisa, vb. sureleri gibidirler. Sureleri ayrı ayrı Kurân'lar olarak değerlendirmediğimiz gibi, İncilleri de ayrı ayrı “Yeni Ahitler” olarak değerlendiremeyiz. Bu yüzden ben Matta, Markos, Luka ve Yuhanna'dan söz ederken “Müjde” kelimesini tercih ederim ki, “müjde” 'İncil'in Türkçe karşılığıdır. Buna göre, toplumda “4 İncil” olarak bilinen bölümlerin herhangi birinden söz etmek için bu noktadan itibaren ...

Meleklerin kanatlari var midir? Melek deyince insanlarin kafasinda olusan gorunum insan kiliginda bir varlik ve arkasinda beyaz kanatlardir. Ama bu Kutsal Kitaba dayali bir dusunce degildir. Kelam meleklerin insan gorunumunde belirdiklerini yazar. Ancak bu meleklerin asil gorunumunun insani oldugu anlamina gelmez. Dahasi Kelam meleklerin kanatlari oldugundan cok az bahseder. Ama Kelamda kanatlari oldugu yazili iki cesit melek bulunmaktadir; 1-) Keruvlar ( Cikis 25:20, Ezekel 10 ) 2-) Seraflar ( Isaya 6 )Bunlar buyuk olasilikla rutbece ust duzeyde olan melek cesitleridir. Oyleyse bazi meleklerin kanatlari oldugunu gormekteyiz. Kutsal Kitap bize meleklerin ruhsal varliklar oldugunu soyler ( Ibraniler 1:14 ). Ezekel 10. bolumdeki Keruv ile Isaya 6. bolumdeki Seraf tarifleri alisagelmisin oldukca disindadir....

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih