Sahte inciller konusu
2255 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Theophilos tarafından gönderildi.
Sahte inciller konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

15-10-09, 17:22
mür
Selam
Çocukluk
incili deniliyor,bunun anlamı nedir?Mesih'in çocukluğundan mı bahsediliyor?
Sahte inciller
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Sahte inciller

15-10-09, 17:51
Theophilos
Kilise tarihinde yazılan ve Mesih'in bir havarisine veya öğrencisine atfedilmesine rağmen Kutsal Yazı listesine (kanon) alınmayan sahte İnciller mevcuttur. Bu yazılar gerek içerik gerekse biçim bakımından farklı şekilde sınıflandırılabilirler.
1- İçerik bakımından sınıflandırma:
a) Heretik (yanlış ve aykırı) öğretiye sahip kanon-dışı İncil metinleri: Bu gruba genelde gnostik öğretiyi yaymaya ve kabul ettirmeye çalışan sahte İncil metinleri girer.
b) Hristiyan inançlarıyla uyumlu kanon-dışı İncil metinleri: Bu gruptaki İncil metinleri ise
Hristiyan doktrinlerini destekleyen ve halk öyküleri şeklinde yazılmış kitaplardır. Doğum ve çocukluk İncilleri bu gruba girer.
2- Biçim bakımından sınıflandırma:
a) Mesih'in sadece doğum ve çocukluk dönemi hakkında bilgi veren İnciller (Çocukluk İncilleri olarak da bilinirler)
b) Mesih'in sadece son akşam yemeğinden dirilişine kadar geçen süre hakkında bilgi veren İnciller (Örneğin, Petrus İncili, Bartholomeos İncili)
c) Mesih'in sadece sözlerini ve öğretilerini içeren İnciller (Örneğin, Thomas İncili). Bunlar çoğunlukla Gnostik öğretinin savunuculuğunu yapan kişiler tarafından Mısır'da kaleme alınmıştır.
Sahte inciller
FORUMA ÜYE OLUN! /
Sahte inciller

15-10-09, 18:04
KaraYilan
Bu kitaplara Türkçe olarak ulaşma imkanımız yok mu?
Sahte inciller
FORUMA ÜYE OLUN! /
Sahte inciller

15-10-09, 18:15
mür
Çok teşekkür ederim.
Bir de şunu sormak istiyorum sahte
incillerle ilgili olarak;Elimizdeki sahte
incillerden en eskisi kaç tarihlidir?
Sahte inciller
FORUMA ÜYE OLUN! /
Sahte inciller

15-10-09, 21:22
Theophilos
|
|
KaraYilan
|
|
Bu kitaplara Türkçe olarak ulaşma imkanımız yok mu?
|
Sanırım sadece Thomas İncili (Gnostik öğreti yanlısı) Türkçe'ye çevrildi; kanon-dışı diğer İncil metinleri konusunda pek fazla bilgi sahibi olunmadığı için bunların tercüme edilmesine de gerek duyulmuyor. Açıkçası, sansasyon yaratma ve ilgi çekme ihtimali az olan kitapların Türkçe'ye çevrilmesi mümkün görünmüyor.
Sahte inciller
FORUMA ÜYE OLUN! /
Sahte inciller
Sahte inciller konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil