Internet Aile Bireylerini Birbirinden Uzaklaştırıyor

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Internet : Internet Aile Bireylerini Birbirinden Uzaklaştırıyor

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
admin1 Ken Block

İster yemek masasında olsun ister televizyon başında olsun, artık ailelerin birlikte zaman geçirme süreleri gittikçe azalıyor. Bu aile içi geçirilen zamanda meydana gelen azalmanın ,aile fertlerinin internette ve sosyal ağlarda geçirdiği zamandaki artışla aynı zamanlı olması dikkat gerektiren bir husustur.

Southern California Üniversitesi (USC)’nde yapılan çalışmada, 2 bin kişilik bir grubu inceleyen araştırmacılar, 2006 yılıyla karşılaştırdıklarında, 2008 yılında insanların aileleriyle daha az vakit geçirdiğini tespit etti. 2006 yılına göre bu oranın 3 kat arttığı gözlendi.

Sosyal ağlardan sadece birisi olan Facebook’un kullanıcı sayısı geçen Ağustostan bu yana 100 milyon artış göstermiştir. Bu arada, gün geçtikçe daha çok insan, çocuklarının ve gençlerin internette geçirdikleri vaktin çok fazla olması hususundaki endişelerini dile getirmeye başladı. Söz konusu anketleri yapan bu merkezin “Amerika ve İnternet” konulu yılık anketlerine başladığı 2000 yılından bu yana aileler tarafından verilen cevaplardan görülmektedir ki, internette çok fazla zaman geçirdiği belirtilen18 yaş altı aile fertlerinin oranı 2000 yılından bu yana 3 kat artmıştır.

Televizyon, cep telefonu gibi yeni teknolojilerin de aile fertleri ve ilişkileri üzerinde farklı etkileri olabileceğini belirten USC’den Michael Gilbert, internetin diğerlerinden çok daha farklı olduğunu, kişiyle birebir ilişki içinde olduğunu ve bu nedenle de aile fertleri arasında daha fazla kopukluk yarattığını belirtti.

Yine aynı araştırma, maddi imkanları daha iyi olan ve internet kullanımını zenginleştiren donanımlara daha fazla sahip olan ailelerde aile içi ilişkilerin daha az maddi imkanı olan ailelerle göre daha kötü olduğunu gösterdi. Özellikle kadınlar, internet kullanan aile fertleri tarafından ihmal edildiklerini hissettiklerini söylediler.

http://guvenlinternet.com/index.php/internet-aile-bireylerini-birbirlerinden-uzaklastiriyor/

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Internet Aile Bireylerini Birbirinden Uzaklaştırıyor konusuna benzer konular;

Aile üzerine düşüncelerim Aile üzerine düşüncelerim Aile deyince aklıma ne geliyor. Ben aile yaşamı ve akraba çevresi içinde bulunmuş biri olarak aile üzerine bazı gözlemlerimi ve düşünçelerimi paylaşmak istiyorum, ben evli olmayan biri olarak ve aile yaşantısına çok ortak olmayan biri olarak bu yazıyı yazmaya başlıyorum, aile üzerine gözlemlerde bulundum, aile üzerine çeşitli bilim dallarının aileye bakışını okudum, ama dediğim gibi aile yaşamının içinde olupta çok aile ilişkilerinde bulunmayan, sorumluluk almayan biri olarak yazaçağım bu yazıyı. Çoğu kişinin aklına aile deyince, anne ve babanın olduğu, kardeşlerin, nenelerin ve dedelerin olduğu bir oluşum aklına gelir. Yer yüzünde çeşitli aile oluşumları varmış -babanın olmadığı bir aile, kadının...

Aile imamları ! Sevgili arkadaşlar haberlerden takip ettiğimiz üzere devlet aile imamlığı diye bir sistemi hayata geçiriyor. Buna göre her ailenin danışabileceği, aile hekimi gibi bir de aile imamı olacak. Var mı acaba, diğer inançlardaki insanlara da aile rahibi, aile pastörü, aile şamanı vs. vs. tahsis edecek kadar yüreği olan bir hükümet bu ülkede ? Ne demek aile imamı, her aile müslüman mı arkadaş ! Madem ki böyle bir uygulama başlatıyorsun, o zaman diğer TÜM inançlardaki insanlara da onların din görevlilerini aynı görev, makam ve yetkilerle tahsisini yapacaksın. Madem böyle bir uygulamaya geçiliyor, bu ülkede TEK BİR vatandaş bile budist olsa, madem öyle sen bu vatandaşa budist din görevlisi danışman tahsis edeceksin. Laik devletin temeli budur....

Aile Sorunu Merhaba Sevgili Kardeslerim... Ben Rum asıllı bir Trabzonluyum. Şuanda aile sorunu çekmekteyim.Bundan 3 ay önce, ablam tarafından ailem psikolojik olarak büyük zararlar gördü. Ve ben şuanda din ile ilgili bir araştırma içerisindeyim.Şuanda kendimi Hristiyan olarak görmekteyim ve yaşamıma kabul etmiş durumdayım! Rab Mesih Isa'ya inanıyorum ve onun yolundan yürüyeceğim.Ama bu durumdan, ailem duyarsa çok zararlar görebilirler Psikolojik olarak.Çünkü babam araba kazası geçirdi ve Beyin Travması geçirdi 2 kez.Bu yüzden onlara söylemeye korkuyorum.Onlara birşey olmasından korkuyorum Sağlık açısından.Ne yapmam gerekir,Lütfen yardımcı olurmusunuz?Ayrıca, ailem dinine çok düşkün dindar bir ailedir.Çok zor durumdayım. Yardımlarınız için...

Evlilik ve Aile EVLİLİK VE AİLE Evlilik ve aile yaşamı Tanrı'nın toplumsal yaşam içinde arzuladığı yaşam biçimidir. Kutsal Kitap içinde evlilikten aile içi ilişkilere kadar oldukça net bir düzenleme görülmektedir. Bugün dünyamızda Tanrı'nın kurduğu evlilik ve aile düzenine karşı oldukça etkin bir saldırı bulunmaktadır. Bunun sonucunda da aileler parçalanmakta ve dünya yalnız insanların dünyası haline gelmektedir. Bu arada da zaten sorunlarını çözmeye gücü olmayan dünyamızın sorunlarına daha da yenisi eklenmektedir. Bütün bu evlilik ve aile karşıtı görüşlere rağmen Tanrısal buyruklar göz önünde bulundurularak bu kurum daha da iyi korunmalı ve Tanrı'nın istemi doğrultusunda hareket edilmelidir. Çünkü bunun karşısında olmak kişisel bencillikten başka bir...

Vaftiz ve Aile İzni merhaba kardeşlerim.. ben bu sene içinde yaklaşık 3,5 ay önce iman ettim.. daha önce de vaftiz ile ilgili birkaç sorum olmuştu ..ben şu an 16 yaşındayım .. ailem iman ettiğimi bilmiyor .. söylememekle ilgili bazı nedenlerim var.. yakında aileme de imanımı açıklamak istiyorum ..16 yaşında olduğum için aile izni olmadan vaftiz olamayacağımı biliyorum.. imanımı bilen başka aile fertlerim var.. bunlardan 18 yaşını doldurmuş olan bir kuzenim var.. vaftiz olmam için kendisinin izni vaftiz olmamı sağlar mı acaba?..dinimin en büyük buyruğunu yerine getirmeyi çok istiyorum .. bazı kardeşlerimiz 18 yaşına kadar beklememi söyledi.. ama bu süreç içinde hem kendimi kötü hissedeceğim hem de artık tam olarak bir imanlı olmak istiyorum.. bana çare...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Internet : Internet Aile Bireylerini Birbirinden Uzaklaştırıyor

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler