İntihar etmek
İntihar İNTİHAR ETMEK
İnsan kendisini yaratan ve yarattığı yaşama sahip olan birisi değildir. Bizim yaşamımız bize geçici bir süre Tanrı tarafından verilmiştir. Bu yaşam içinde bütün zorluklarına rağmen Tanrı'yı sevebilir aynı zamanda hem O'na hem de insanlığa hizmetlerde bulunabiliriz. Yaşamımızın uzunluğu kısalığı, çekeceğimiz şeyler, ne zaman yaşamımızın son bulacağı bizim kontrolümüzde olan şeyler değildir.
İntihar Tanrı'nın verdiği yaşam için en kötü sonlardan biridir. Bu gerçekten büyük bir günahtır ve hiçbir şekilde kendimizi bu günaha sokmamamız gerekmektedir. Yaşam her ne kadar zor da olsa, yaşamın getirecekleri çok ilginç bir yarını her zaman vardır. Bu yarını intihar ederek önlemekten ve Tanrı planını bozmaktansa yaşayarak yarının...
( 1 2 3)
|
16-02-10 14:04
|
7 |
532 |
İnanılmaz, ama gerçek: İntihar
İntihar " Çünkü kötü düşünceler, cinayet, zina, fuhuş, hırsızlık, yalan yere tanıklık ve iftira hep yürekten kaynaklanır. " ( Mat. 15:19 )
İnsanlar, yaşamlarına son verme yetkisine sahip değillerdir. İntihar etmek, cinayet işlemekle eş anlamlıdır diyebiliriz. Zira, başkasının yaşamına son vermek gibi; aileyi ve toplumu, Tanrı'nın verdiği bir yaşamdan yoksun bırakmaktır. Ayette de gördüğümüz insanı kirleten şeylerden biri de, intihardır. Bu, insanı suçlu kılar.
" Öldürmeyeceksin ! " ( Çık. 20:13 )
Tanrı, insana, gizli niyetlerini uygulamayı yasaklayarak engel olmak istiyor: " Öldürmeyeceksin ! " Her türlü öldürmenin içinde, intihar da vardır. Tanrı'nın istemine terstir ve günahtır.Bir insanın kendi canına kıyması, aynı zamanda tövbe ve...
|
31-01-10 20:03
|
2 |
450 |
İntihar düşüncesine karşı RAB'bin yüceliği
İntihar Kardeşler RAB'bin esenlik ve lütfu üzerinize olsun.
Ben de eskiden intahar etmeyi bolca düşünen birisi olarak yaşadığım birşeyi sizlerle paylaşmak istedim...
Eskiden satanist iken bu dünyadaki herşeyin kötü olduğuna inanıyordum ve yaşamanın bir önemi olmadığına inanıyordum çeşitli sorunlardan dolayı...bu olay iman yaşantımda da bir süre devam etti(intahar düşüncesi farklı nedenlerle).sürekli RAB'be dönüp RAB'bim sorunlarım büyük diyordum dayanamıyorum artık diyordum.ama bir gün RAB yüreğime dokundu ve şöyle bir düşünce oldu dertlere ve sıkıntılara dönüp BENİM RAB'BİM HEPİNİZDEN DAHA BÜYÜK!!! RAB'be kendinizi emanet ettikten sonra emin olun herşey halloluyor kardeşler...RAB her zaman bizimledir ve bizi koruyor ve bizi herkesten çok...
|
29-01-10 03:00
|
2 |
217 |
İntihara kalkışmış bir Hristiyan kurtulabilir mi?
İntihar İntihara kalkışmış bir Hristiyan kurtulabilir mi?
İntihar cinayet kadar ağır bir günahtır (Mısırdan Çıkış 20:13; 21:23) ancak diğer günahlar gibi bağışlanabilir. </U>
Kutsal Kitap da açıkça, Tanrı tarafından günahtan kurtarılanların --geçmişteki, şimdiki ve gelecekteki tüm günahları bağışlanmaktadır.
“Siz suçlarınız ve benliğinizin sünnetsizliği yüzünden ölüyken, Tanrı sizi Mesih'le birlikte yaşama kavuşturdu. Bütün suçlarımızı O bağışladı. Kurallarıyla bize karşı ve aleyhimizde olan yazılı antlaşmayı sildi, onu çarmıha mıhlayıp ortadan kaldırdı.” (Koloseliler 2:13-14)
( 1 2 3 4)
|
11-11-09 12:52
|
10 |
3.683 |
Ötenazi
İntihar ÖTENAZİ
Ötenazi insanlara aslında hakları olmayan bir konuda hakları varmış gibi davranmalarını sağlamaktadır. Hiç kimsenin kendi yaşamlarına son verme hakkı yoktur. Bir doktor bir kişinin ölmesi için yardımda bulunamaz.
İnanlı Ötenazi'nin karşısında yer almalı ve bu olayı Tanrı'nın verdiği yaşama karşı bir olay olarak değerlendirmelidir. Aynı zamanda toplum için bir takım problemlerden kolaylıkla sıyrılma yoludur. Ucuz bir çözüm olduğu için toplumu sorunlar karşısında daha sorumsuz olmaya ve doğal olarak daha acımasız davranmaya itmektedir.
Bir inanlı için bütün yaşam Tanrı'nın armağanıdır. Ötenazi ise Tanrı'nın yaşam armağanını ve bizim üzerimizdeki karar yetkisini inkâr etmektir. Bazen acı çekmek insan olmanın içinde...
|
19-09-09 01:30
|
1 |
123 |