İnanılmaz, ama gerçek: İntihar

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İntihar : İnanılmaz, ama gerçek: İntihar

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

" Çünkü kötü düşünceler, cinayet, zina, fuhuş, hırsızlık, yalan yere tanıklık ve iftira hep yürekten kaynaklanır. " ( Mat. 15:19 )

İnsanlar, yaşamlarına son verme yetkisine sahip değillerdir. İntihar etmek, cinayet işlemekle eş anlamlıdır diyebiliriz. Zira, başkasının yaşamına son vermek gibi; aileyi ve toplumu, Tanrı'nın verdiği bir yaşamdan yoksun bırakmaktır. Ayette de gördüğümüz insanı kirleten şeylerden biri de, intihardır. Bu, insanı suçlu kılar.

" Öldürmeyeceksin ! " ( Çık. 20:13 )

Tanrı, insana, gizli niyetlerini uygulamayı yasaklayarak engel olmak istiyor: " Öldürmeyeceksin ! " Her türlü öldürmenin içinde, intihar da vardır. Tanrı'nın istemine terstir ve günahtır.Bir insanın kendi canına kıyması, aynı zamanda tövbe ve kurtuluş şansını kaybetmesi demektir. Tanrı'ya en büyük itaatsizliklerden biridir. Çünkü Tanrı benzeyişinde yaratılan bir can, insanın kendi eliyle alınmaktadır. Bize yaşam verenin, bu yaşamı ne yapacağı konusundaki sorumluluk yine O'nun elindedir.

Kutsal Kitap'a baktığımızda;intihar eden insanların, Tanrı'dan uzaklaşarak nasıl böyle bir karar verdikleri görülmektedir : Kral Saul ( 1. Sa. 31:4 ), Kral Zimri ( 1. Kr. 16:18 ), Yahuda İskariyot ( Mat. 27:5 ). Bunların Tanrı'ya itaatsizlikle dolu yaşamları, onları en büyük itaatsizliğe ve günaha götürdü.Bunların yaşamı, bizim için kötü öernek olsa da; bir ders niteliğindedir. Ayrıca Tanrı'ya itaatkar olanların bile intiharı düşündüklerine dair örnekler vardır: Eyüp, İlyas, Yunus.

" Ahlak " adlı kitapta; Turgay ÜÇAL ve Derek MALCOLM, şunu yazmaktadır:

" Elçi Pavlus'un mektuplarından öğrendiğimiz gibi inanlılar kendi vücutlarını küçük düşürücü davranışlarda bulunamazlar. Çünkü vücut tanrı'nın Kutsal Ruhu'nun bulunduğu bir mekandır. Tanrı'nın Ruhu olan yer, kutsal bir yerdir. Bedenimiz kendimize ait değil, Tanrı'nın elinde ve O'nun Kutsal Ruhu'nun denetimindedir ve Rabbimiz Mesih İsa'nın tapınağıdır. Bu durumda bedenimiz üzerinde bizim hakimiyetimiz değil, Mesih İsa'nın hakimiyeti vardır. Mesih İsa'nın kanı sayesinde bir bedel karşılığı satın alındık.
Günümüzde birçok kişi kendi bedenleri üzerinde yalnızca kendilerinin hakları bulunduğu konusunda diretmektedirler. Ama inanlı bu şekilde göremez. Eğer bir inanlı kendisini öldürürse, Tanrı'nın verdiği yaşam armağanını bir kenara fırlatıp atmış demektir. Bu kişi aynı zamanda kendisine yardım etmek isteyenlerin yardım şansını da ortadan kaldırdığı gibi hem ailesini hem de çevresini acılar içerisinde bırakmıştır. "

İntihar, günahtır. Yaşamımız, zor olabilir. Dertlerimiz, sıkıntılarımız, olabilir. Başa çıkamadığımız sorunlar ya da çözüm bulamadıklarımız olabilir. Ama intihar, bir çözüm değildir. Yarınların bize ne getireceğini bilemeyiz. Tanrı'nın planını, bozmaya hakkımız yoktur. Tanrı'da her daim yarınlara umutla bakmalıyız.

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

hristiyanlık
halleluya

İntihar...
Nedir intihat etmek diye soracak olursak.
Kişinin benliğiyle baş başa kalması,
Çözümsüz olan sorunlarına kendince çözüm bulamaması,
Çareyi yok oluşta araması anlamı taşımaktadır.
Bir başka deyişle...
Tanrı’yı hiçe saymaktır.
Tanrı’ya güvenmemek ve inanmamaktır.
Çarelerin ve çözümlerin O’ndan geleceğine olan güvensizliktir.
Tanrı’ya isyandır.

Özünde ise bilgisizlik ve cehalet yatmaktadır.
Bilinmelidir ki...
Rab asla bizleri terketmeyecektir.
Her ne kadar acı ve zulüm görsekte, O bizimledir.
Yaşamımızın her anında, Rab bizlere kendi doğrularını özümsetmeye çaılşmaktadır.
Denenmelerden, sınanmalardan geçerek, ruhsal büyümelerimiz sağlanmaktadır.
Rab’bin sevdiği kulunu sınadığını asla unutmamalıyız.
Bu sınanma bizlere acı verebilir,
Bizleri çaresizliğe sürükleyebilir,
Çöküşümüzü hazırlayabilir,
Ama bunlar bizim düşüncelerimizdir.
Kendi doğrularımızdır.
Rab Tanrı, kendi doğru zamanında... kendi doğrularıyla çare üretecektir.
Bizim istediğimiz zamanda olmayacaktır bu.
O’nun istediği an gerçekleşecektir çözümler.
Herzaman hamdedici ve şükredici tanırlar sergileyebilmeli,
Rab’bin yaşamlarımızdaki katkılarını gözlemleyebilmeliyiz.
İntihara meyilli olmak demek,
Rab’bi yok saymak demektir.
Şeytanın sözlerini işitiyor olmamız demektir.
İsa Mesih adıyla düşüncelerimizdeki bu olumsuzlukları kırabilmeli,
Defedebilmeli,
Gerçeği bilmeli ve özgür olabilmeliyiz.

Sevgiyleeee

[COLOR=sienna][B][I]''Tanrı'da yaşıyorum''[/I] diyen, Mesih'in yürüdüğü yolda yürümelidir.[/B] (1.yu.2:6)[/COLOR]

hristiyanlık
Gizemm

halleluya
İntihar...
Nedir intihat etmek diye soracak olursak.
Kişinin benliğiyle baş başa kalması,
Çözümsüz olan sorunlarına kendince çözüm bulamaması,
Çareyi yok oluşta araması anlamı taşımaktadır.
Bir başka deyişle...
Tanrı’yı hiçe saymaktır.
Tanrı’ya güvenmemek ve inanmamaktır.
Çarelerin ve çözümlerin O’ndan geleceğine olan güvensizliktir.
Tanrı’ya isyandır.

Özünde ise bilgisizlik ve cehalet yatmaktadır.
Bilinmelidir ki...
Rab asla bizleri terketmeyecektir.
Her ne kadar acı ve zulüm görsekte, O bizimledir.
Yaşamımızın her anında, Rab bizlere kendi doğrularını özümsetmeye çaılşmaktadır.
Denenmelerden, sınanmalardan geçerek, ruhsal büyümelerimiz sağlanmaktadır.
Rab’bin sevdiği kulunu sınadığını asla unutmamalıyız.
Bu sınanma bizlere acı verebilir,
Bizleri çaresizliğe sürükleyebilir,
Çöküşümüzü hazırlayabilir,
Ama bunlar bizim düşüncelerimizdir.
Kendi doğrularımızdır.
Rab Tanrı, kendi doğru zamanında... kendi doğrularıyla çare üretecektir.
Bizim istediğimiz zamanda olmayacaktır bu.
O’nun istediği an gerçekleşecektir çözümler.
Herzaman hamdedici ve şükredici tanırlar sergileyebilmeli,
Rab’bin yaşamlarımızdaki katkılarını gözlemleyebilmeliyiz.
İntihara meyilli olmak demek,
Rab’bi yok saymak demektir.
Şeytanın sözlerini işitiyor olmamız demektir.
İsa Mesih adıyla düşüncelerimizdeki bu olumsuzlukları kırabilmeli,
Defedebilmeli,
Gerçeği bilmeli ve özgür olabilmeliyiz.

Sevgiyleeee
Sevgili Kardeşim intihara meyilli olmak Rabbi yok saymak demektir demişsin ama bazı imanlılar bile arada sırada intihar etmeyi düşünür.Yani bu durumda bazı imanlılar arada sırada Rabbi yok mu kabul ediyorlar?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İnanılmaz, ama gerçek: İntihar konusuna benzer konular;

İnanılmaz bir rüya gördüm Tüm kardeşlerime öncelikle kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum. Çok uzun bir süredir müslüman inancım ile inanılmaz bir sempati duyduğum hristiyan inancı arasında bocalamaktayım.Malum çoğunuzun geçirdiği evreler bunlar.Alışkanlıklar,aileniz ile oluşacak sorunlar vs gibi nedenlerle olan bir bocalama bu.. Daha önce de çok enteresan rüyalar görmüş bir insanım.Bu rüyalar ben ne zaman Rabbime dua etsem bana malum olan rüyalardı;duam hep şu şekildeydi; Rabbim,bana yardım et,iki arada kaldım,senin yolun hangi yolsa beni o yola sevk et,doğru yoldaysam beni şaşırtma,yanlış yoldaysam da elimden tut doğru yöne çevir beni,sen güvenebileceğim tek rehbersin... Rüyalarımda haç gördüm,çok iri ve kudurmuş gibi bize saldıran bir köpeğin benim...

Gerçek iman iyi meyve üretir. (İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? ) İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? Kutsal Kitap gerçek kurtaran imana ilişkin çok açık bilgi verir. Gerçek iman iyi mevye üretir. Rab İsa Mesih’in öğrettiği tohum ve toprak benzetmesinde, iman etmeyenler meyvesiz kalmakla birlikte, kurtulanlar meyve verirler. Bu benzetmede, dört topraktan üçü meyvesiz bitki üretti. Bunlar Tanrı Sözünün kurtuluş ile sonuçlanmayışının canlı resimlerini betimler Buna zıt olarak meyve veren bitkilerin, kurtulmuş yüreğin iyi toprakta nasıl dallanıp budaklandığını gösterir. “İyi toprağa ekilen tohum ise, sözü işitip anlayan birine benzer. Böylesi elbette ürün verir, kimi yüz, kimi altmış, kimi de otuz kat” (Matta 13:23). Tüm inanlılar eşit düzeyde meyve vermemelerine rağmen, tümü meyve...

İntihar etmek İNTİHAR ETMEK İnsan kendisini yaratan ve yarattığı yaşama sahip olan birisi değildir. Bizim yaşamımız bize geçici bir süre Tanrı tarafından verilmiştir. Bu yaşam içinde bütün zorluklarına rağmen Tanrı'yı sevebilir aynı zamanda hem O'na hem de insanlığa hizmetlerde bulunabiliriz. Yaşamımızın uzunluğu kısalığı, çekeceğimiz şeyler, ne zaman yaşamımızın son bulacağı bizim kontrolümüzde olan şeyler değildir. İntihar Tanrı'nın verdiği yaşam için en kötü sonlardan biridir. Bu gerçekten büyük bir günahtır ve hiçbir şekilde kendimizi bu günaha sokmamamız gerekmektedir. Yaşam her ne kadar zor da olsa, yaşamın getirecekleri çok ilginç bir yarını her zaman vardır. Bu yarını intihar ederek önlemekten ve Tanrı planını bozmaktansa yaşayarak yarının...

İntihar düşüncesine karşı RAB'bin yüceliği Kardeşler RAB'bin esenlik ve lütfu üzerinize olsun. Ben de eskiden intahar etmeyi bolca düşünen birisi olarak yaşadığım birşeyi sizlerle paylaşmak istedim... Eskiden satanist iken bu dünyadaki herşeyin kötü olduğuna inanıyordum ve yaşamanın bir önemi olmadığına inanıyordum çeşitli sorunlardan dolayı...bu olay iman yaşantımda da bir süre devam etti(intahar düşüncesi farklı nedenlerle).sürekli RAB'be dönüp RAB'bim sorunlarım büyük diyordum dayanamıyorum artık diyordum.ama bir gün RAB yüreğime dokundu ve şöyle bir düşünce oldu dertlere ve sıkıntılara dönüp BENİM RAB'BİM HEPİNİZDEN DAHA BÜYÜK!!! RAB'be kendinizi emanet ettikten sonra emin olun herşey halloluyor kardeşler...RAB her zaman bizimledir ve bizi koruyor ve bizi herkesten çok...

Kurtarmayan ve gerçek kurtaran iman. (Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim?) Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim? Bugün kiliseler kendilerini kurtarmayan imana sahip insanlarla dolu durumdadır. Yakup bunu ‘ölü iman’ olarak adlandırarak, imanlarının boş olduğunu söyler (Yakup 2:17, 20, 26). Pavlus, Korint kilisesinin imanlarının gerçek olup olmadıklarını kendilerinin test etmelerini istedi (2. Korintliler 13:5). Pavlus’un zamanında olduğu kadar, günümüz kiliselerimizdeki insanların kendi imanlarını teste tabii tutması ve kandırılmadıklarına emin olmaları ne kadar daha da fazla önemlidir. Fakat nereden başlamalıyız? Gerçek ile boş imanı hangi kriterlere göre ayırabiliriz? Gerçek imanın ayırt edici işaretleri nelerdir? Bugün popüler olan kişinin imanını test edebileceği çeşitli bir çok test veya...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İntihar : İnanılmaz, ama gerçek: İntihar

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler