İntihar düşüncesine karşı RAB'bin yüceliği

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İntihar : İntihar düşüncesine karşı RAB'bin yüceliği

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
veysi

Kardeşler RAB'bin esenlik ve lütfu üzerinize olsun.

Ben de eskiden intahar etmeyi bolca düşünen birisi olarak yaşadığım birşeyi sizlerle paylaşmak istedim...

Eskiden satanist iken bu dünyadaki herşeyin kötü olduğuna inanıyordum ve yaşamanın bir önemi olmadığına inanıyordum çeşitli sorunlardan dolayı...bu olay iman yaşantımda da bir süre devam etti(intahar düşüncesi farklı nedenlerle).sürekli RAB'be dönüp RAB'bim sorunlarım büyük diyordum dayanamıyorum artık diyordum.ama bir gün RAB yüreğime dokundu ve şöyle bir düşünce oldu dertlere ve sıkıntılara dönüp BENİM RAB'BİM HEPİNİZDEN DAHA BÜYÜK!!! RAB'be kendinizi emanet ettikten sonra emin olun herşey halloluyor kardeşler...RAB her zaman bizimledir ve bizi koruyor ve bizi herkesten çok seviyor hamd olsun!

Yeşeya 49.bölümden çok sevdiğim bir bölüm;

Ama RAB, "Kadın emzikteki çocuğunu unutabilir mi?" diyor,

"Rahminden çıkan çocuktan sevecenliği esirger mi?

Kadın unutabilir,

Ama ben seni asla unutmam.

hristiyanlık
V E R A

Sevgili veysi
Foruma hoş geldiniz. İntihar konusu benim cok hasas olduğum bir konu. İnsan yaşadığı ve hissettiği olaylarda daha hassas oluyor zaman zaman.

Sizinle gecmişime dönük hayatımın bir kısmını paylaşacağım. Şu cümleyi kurmakdan nefret ediyorum ama kurmadan da anlatılmıyor . Be eski bir ateisttim diye başlamalıyım :)

hayatımda İntihar'ın actığı cok derin yaralar vardı. Hamd olsun RAB cobanımdır eksiğim olmaz hepsini onardı bir bir. Eski cevrem her zaman için intihar'a meyilli bir cevre oldu. İnsanın yaşamında şimdi bulunduğum noktadan baktığımda bu eğilimin nedeninin TANRI'dan uzak kalmak olduğunu görüyorum. Şükürler olsunki bunu görmeyi lutfetti bana.
İki cok cok sevdiğim arkadaşım , hani kan kardeşi denir ya o derece peş peşe intihar ettiler. Birinin cesedini ben beklemek zorunda kaldım . Tam 8 saat bir pazar günü savcının gelmesini bekledim jandarma eşliğinde. bir yazlık ev canım gibi sevdiğim bir insan. yaşadığım seyi anlatmaya kelime bulmak cok güç. Yapı itibari ile anaç bir kimliğim var. tüm dostlarım dostum olmanın yanında yaşları ne olursa olsun birden cocuğum gibi de olurlar. yapım bu değişmiyor. Ve ben o arkadaşımla ilkokuldan beri birlikteydim. Kendisi cok başarılı bir insandı Mimar Sinan sinema bölümünün birincisiydi üstelik ilk okuldan beri Yönetmen olacağım diyen birisi idealini yaşıyordu. Ama NİHİLİZM onu delip gecti. Tutamadım, kurtaramadım. ellerimin arasından kayıp gidişini çaresizce seyrettim ( Psikolojik tedavide görmesine rağmen - Psikiyatride bu tür vakalara felsefi intihar deniyor ve kurtuluş ihtimali coğu zaman bizilmez hastaya cünkü amacını ve beklentisini yitirmiştir )
sonra ikinci bir can dostum intihar etti. emin olunki aklımı yiyeceğimi düşündüğüm bir evredeydim . peşinden ailemden birisi canım kanım cok sevdiğim varlık bunu denedi . ama onu son dakika kurtardık hastahanede. sanki bir korku filminin içindeydim... ve sonra RABbim beni onardı. İntihar fikrinden asla vazgecmeyen ve doktorların ( eninde sonunda yeniden deniyecek cok ümitlenmeyin dediği) canımı - kanımı bile iman etmediği halde onardı ve O'nu bu korkunc düşünceden uzaklaştırdı... RAB merhametlidir. ve O'na dönmenize cok cok cok sevindim

sevgiler

hristiyanlık
Onuris

veysi
Kardeşler RAB'bin esenlik ve lütfu üzerinize olsun.

Ben de eskiden intahar etmeyi bolca düşünen birisi olarak yaşadığım birşeyi sizlerle paylaşmak istedim...

Eskiden satanist iken bu dünyadaki herşeyin kötü olduğuna inanıyordum ve yaşamanın bir önemi olmadığına inanıyordum çeşitli sorunlardan dolayı...bu olay iman yaşantımda da bir süre devam etti(intahar düşüncesi farklı nedenlerle).sürekli RAB'be dönüp RAB'bim sorunlarım büyük diyordum dayanamıyorum artık diyordum.ama bir gün RAB yüreğime dokundu ve şöyle bir düşünce oldu dertlere ve sıkıntılara dönüp BENİM RAB'BİM HEPİNİZDEN DAHA BÜYÜK!!! RAB'be kendinizi emanet ettikten sonra emin olun herşey halloluyor kardeşler...RAB her zaman bizimledir ve bizi koruyor ve bizi herkesten çok seviyor hamd olsun!

Yeşeya 49.bölümden çok sevdiğim bir bölüm;

Ama RAB, "Kadın emzikteki çocuğunu unutabilir mi?" diyor,

"Rahminden çıkan çocuktan sevecenliği esirger mi?

Kadın unutabilir,

Ama ben seni asla unutmam.

Merhaba kardeşim :)
Bende senin gibi eskiden, satanist, ateist, deist, nihilist, şaman, pagan vb. herşeyi olmuşumdur heralde :) Ama bir zaman sonra insan bunların doğru olmadığını anlıyor aslında onlara inanırken de onların yanlış olduğunu biliyorsunuz fakat o yanlışlığı görmezden geliyorsunuz . Sonunda doğru bir inanç sahibi olduğum için mutluyum ya da doğru bir inanç yolunda gittiğim için mutlyum diyim :) Rab bizleri onun yolundan ayırmasın bir daha.

[B][SIZE=4][SIZE=4][COLOR=darkred]†[/COLOR] [/SIZE][/SIZE][/B]

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İntihar düşüncesine karşı RAB'bin yüceliği konusuna benzer konular;

Keşke RAB'bin zamanında ve RAB'bin yanında olsaydım Bazen kendimi alamıyorum şu sözü söylemekten: Keşke bu teknoloji çağında değil de RAB'bin çağında yaşasaydım. Ya da tam tersinden: Bir zaman makinası olsaydı ve o çağa, dönseydim, O'nun insan bedeninde gezdiği topraklara. O gezerken Kudüs'ü ve yakınlarını; yaparken mucizelerini, önce O'nu görseydim. Sonra yanına yaklaşsaydım.Ve benim bu çağdan; yani o çağa göre gelecekten gelmiş olduğumu bileceğinden dolayı O'nun bana bakıp bana gülümsediğini görseydim. Simun Petrus ve Yuhanna önce bana :"Çocuk, dur şimdi Muallim'in işi var. Sen de nereden çıktın; git anan-baban nerede" der demez; O, beni kucağına alsaydı ve şöyle deseydi: "Bırakın çocukları bana gelsinler..." Ardından bana şekerlemeler verseydi. Saçlarımı okşasaydı. Çünkü benim hiç babam...

İntihar etmek İNTİHAR ETMEK İnsan kendisini yaratan ve yarattığı yaşama sahip olan birisi değildir. Bizim yaşamımız bize geçici bir süre Tanrı tarafından verilmiştir. Bu yaşam içinde bütün zorluklarına rağmen Tanrı'yı sevebilir aynı zamanda hem O'na hem de insanlığa hizmetlerde bulunabiliriz. Yaşamımızın uzunluğu kısalığı, çekeceğimiz şeyler, ne zaman yaşamımızın son bulacağı bizim kontrolümüzde olan şeyler değildir. İntihar Tanrı'nın verdiği yaşam için en kötü sonlardan biridir. Bu gerçekten büyük bir günahtır ve hiçbir şekilde kendimizi bu günaha sokmamamız gerekmektedir. Yaşam her ne kadar zor da olsa, yaşamın getirecekleri çok ilginç bir yarını her zaman vardır. Bu yarını intihar ederek önlemekten ve Tanrı planını bozmaktansa yaşayarak yarının...

İnanılmaz, ama gerçek: İntihar " Çünkü kötü düşünceler, cinayet, zina, fuhuş, hırsızlık, yalan yere tanıklık ve iftira hep yürekten kaynaklanır. " ( Mat. 15:19 ) İnsanlar, yaşamlarına son verme yetkisine sahip değillerdir. İntihar etmek, cinayet işlemekle eş anlamlıdır diyebiliriz. Zira, başkasının yaşamına son vermek gibi; aileyi ve toplumu, Tanrı'nın verdiği bir yaşamdan yoksun bırakmaktır. Ayette de gördüğümüz insanı kirleten şeylerden biri de, intihardır. Bu, insanı suçlu kılar. " Öldürmeyeceksin ! " ( Çık. 20:13 ) Tanrı, insana, gizli niyetlerini uygulamayı yasaklayarak engel olmak istiyor: " Öldürmeyeceksin ! " Her türlü öldürmenin içinde, intihar da vardır. Tanrı'nın istemine terstir ve günahtır.Bir insanın kendi canına kıyması, aynı zamanda tövbe ve...

İntihar eden bir çocuk için dua isteği Bu gün kardeşimin okuldan yakın bir arkadaşı intihar etmiş. Kardeşimin söylediğine göre ailevi problemleri varmış ve dersleri de buna bağlı olarak kötüymüş. Çocuk henüz lise öğrencisi... Sizden ricam sevgili kardeşlerim vefat eden bu çocuğun ruhu için hep beraber dua edelim... ---- Rabbim bu dünyada seni tanımayan ve emirlerine karşı gelip kendini öldüren bu insan kardeşimizden merhametini esirgeme Amin. Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri Kitabı: 2283: İntihar ederek ölen kişilerin ebedi esenliklerinden umut kesilmemelidir. Tanrı yalnız kendisinin bildiği yollar aracılığıyla onlara esenlikli bir tövbe fırsatı yaratabilir. Kilise kendi yaşamlarına son verenler için dua eder.

Göksel Baba'ya yüceliği için duâ edelim Göklerdeki Baba'mız, Adın yüceltilsin ve hükümdarlığın gelsin. Göklerde olduğu gibi yeryüzünde de senin istediğin olsun. Günlük ekmeğimizi bize bugün de ver. Bize kötülük edenleri bağışladığımız gibi sen de bağışla suçlarımızı. Bizi günah işlemekten koru ve kötülükten kurtar. Çünkü hükümdarlık, yücelik ve kudret ebediyen senindir. Amen. Tanrı'mız: Baba'mız,

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İntihar : İntihar düşüncesine karşı RAB'bin yüceliği

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler