İntihara kalkışmış bir Hristiyan kurtulabilir mi? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İntihar : İntihara kalkışmış bir Hristiyan kurtulabilir mi? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
xxakadir

İntihara kalkışmış bir Hristiyan kurtulabilir mi?

Ben intihar eden bir insanını yakından gördüm..(Maalesef kur.. tar..ama.dım.....)
İşi duygusal boyuta taşımak istemiyorum ama..; Bu konuda hiçbir altenatif bir durum yok mu..bilemiyor ve anlamak istiyorum; İntihar eden adamın gözlerinin içine baktığımda adete, uzayın sonunu görmüştüm..
Rab Bizleri Esirgesin...

hristiyanlık
Emre-istanbul

İntihar eden insanlar hayatlarında büyük acılar yaşamış ve de bu sıkıntıların kendilerini zayıf düşürmüş olduğu kişilerdir.

Tabi ki de intihar Rab bin isteğine aykırı bir kavramdır ve de onun verdiği cana ve de ömüre insanın iradesi doğrultusunda müdahale etmesi Rabbi memnun etmez ancak bende İsa Mesih e iman etmiş insanın kurtulacağını düşünüyorum.

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

hristiyanlık
yusuf -34

ON EMİR
6. Maddesi Katletmeyeceksin yani öldürmeyeceksin diyor bu kati bir hükümdür bize düşen hükme sağdık olmak yargı hakkında fkir yürütmek değil !!!
Ve bize öğretildiği üzre bu ölümcül bir günahtır !!!

sevgilerimle

hristiyanlık
Evanjelique

Yargılayacak olan sadece Tanrı'dır,bizler sadece bunun bir imanlıya yakışmayacak,Kutsal Kitap'a aykırı bir davranış olduğunu belirtmekle yetinebiliriz..

Ama imanlının içinde bulunduğu durumlar,boğuştuğu sorunlar Tanrı ile kendisi arasındadır ve mantıken hiçkimse çok zor durumda kalmadıkça, kendi canına kıymayacaktır.

Geçmişte intihar ettiğinden dolayı bir çok kilise,ölen kişiye cenaze töreni vermeyi reddetmiştir.

Ancak günümüzde,intihar sonucu ölen Hristiyanlar,Ortodoks Kilisesi hariç neredeyse tüm kiliseler tarafından hiçbir fark gözetmeksizin dini törenle defnedilmektedir.

Ortodoks kilisesinde ise,intiharın nedenleri önem taşımaktadır.
Eğer ölen kişinin doktor tarafından belgelenmiş, ruhsal bir bunalım veya hastalık içerisinde ve bu davranışından mesul tutulamayacak durumda olduğuna kanaat getirildiği takdirde Hristiyan defin ve cenazesi verilir..

Ama çoğu kilise,artık intihar etmiş Hristiyanlara;sebebi her ne olursa olsun, diğer imanlılardan farksız bir cenaze düzenlemektedir...

İnithar eden kişinin yakınları ve ailesi,böyle bir durumda zaten korkunç bir suçluluk duygusu ve vicdan azabı içindeyken,kilisenin görevi onları teskin etmek,avutmak ve daha da fazla üzmemek olmalıdır.

hristiyanlık
TK119

Her ne kadar onceki yazilanlarla teoride ayni goruste olsam da bence burada bir dakika durup analiz yapmak gerekiyor:

Bu dunyada ve bilinen realmdeki her canlinin en guclu, en temel icsel duygusu, durtusu (instinct) hayatta kalabilmektir (survival). Bu instinct kesinlikle refleksif bir harekettir. HAL BOYLEYKEN, bir adam caresizlikle kurdugu anlik hayalin otesinde eger gercekten kendi canini almaya tesebbus edebilen bir durumda ise o zaman kisi bu noktada ciddi psycotrauma sonucu bilimsel olarak akli faaliyetlerini (sanity) belli boyutta yitirmis olmak zorundadir. Boyle bir imanli profilin hayatinin o dakikasi yaptigi (neredeyse bilincsiz) bu hatadan sorumlu tutulacagina sahsen inanmiyorum. Ancak, bunun dogrulugunu/aklanmasini savunmak da haddim falan degildir, cunku tek dogrusunu Rab bilir...

Yuce Rab'bim bu tur sikintilarda olan her kardesimize bir kez daha dokunsun ve kendi sesini duyursun!

Yönetim Notu: Sigara içmek de zararlıdır, ama her gün milyonlarca insan, bilerek ve isteyerek sigara içerler. Sigara yüzünden ölürler, ama yavaş yavaş...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İntihara kalkışmış bir Hristiyan kurtulabilir mi? konusuna benzer konular;

Kutsal Yasa aracılığıyla Yahudiler kurtulabilir mi? Sevgili Uriel kardeşim. Şimdi sana bazı tavsiyeler vermek istiyorum. Senin pastörün değilim ancak beni bir kardeşin olarak gör ve senin iyiliğini istediğimi bil. Uyarılarımı da senin doğruyu bilmeni istediğimden yaptığımı bil lütfen. "Bedensel sünnetin" önemi yoktur. Yukarıdaki ayetler Yahudi iken Mesih Yahşuah'a inanıp hristiyan olanlar için yazılmıştır. Yasa'nın Verilme Amacı Neydi?

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > İntihar : 2- İntihara kalkışmış bir Hristiyan kurtulabilir mi? - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler